Close
Faqja 999 prej 1135 FillimFillim ... 49989994998999799899910001001100910491099 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 9,981 deri 9,990 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ngadale cuna se nuk po di kujt ti kthej pergjigje te parit.

> "La verita' ti rendera' libero" ose "E verteta do te te beje te lire" nuk besoj ta keni kuptuar se per cfare thuhet.
    > Por ne cdo sens te merret prape ka kuptim. Dikush qe eshte afruar te vertetes eshte i lumtur dhe i qete dhe aspak agresiv me pjesen tjeter te botes qe e mendon ndryshe dhe nuk deshiron zhdukjen e tyre si pjesa me e keqe e shoqerise.
    > E verteta nuk eshte e lehte te kapet ne teresi por nuk eshte edhe e pakapshme fare thoshte Aristoteli, e para sepse eshte e pamundur qe informacioni qe pershkruan te verteten te ruhet ne memorien tone dhe e dyta per faktin se e verteta eshte gjitheandej.
    > Une nuk njoh cfare ka thene Nice dhe realisht nuk jam aspak kurioz ndoshta ngaqe me eshte dukur si njeri i zakonshem qe nuk beson dhe po shpreh mendimin e tij dhe kaq. Ketu nuk ka asgje interesante.
    > Persa i perket konfrontimit qe besimtaret shmangin kjo vjen ngaqe nuk kane per qellim acarimin e shpirtit te dikujt tjeter por thjeshte duan te ndajne gjene me te rendesishme qe kane ne dore. Nje pjese te vertetes.
    La verita' ti rendera' libero!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Marcus,

me duket se me ne fund u binde.
    Prandaj nuk shkruaj momentalisht mź.
    S'besoj se kam keqkuptuar gje..

Apo jo??

*

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Marcus,

me duket se me ne fund u binde.
    Prandaj nuk shkruaj momentalisht mź.
    S'besoj se kam keqkuptuar gje..

Apo jo??

*

Hahahahaha! Shiko kėtu chino. Kam ndjekur nė heshtje atė temėn qė ke hapur, "Pse Enver Hoxha ndaloi fetė". Ndėrsa lexoja mė lindi njė pyetje qė doja tė tė bėja, qė ka lidhje me temėn qė po diskutojmė kėtu.

Si ka mundėsi qė Feja Katolike nxori intelektualėt mė tė mėdhenj shqiptar tė asaj kohe?

Sipas logjikės tėnde, i bie qė ēdo kush qė ka logjikė nuk mund tė besojė nė Zot, pasi besimi nė Zot ėshtė diēka e palogjikshme. Dhe unė tė pyes, si ka mundėsi qė njerėz intelekutalė tė mos kenė logjikė?

Shiko chino, pavarėsisht nga pėrgjigja jote, po tė ishe sado pak i sinqertė, do ta pranoje se argumentimi yt nuk qėndron, qė gjoja njė njeri i logjikshėm nuk mund tė besojė se si njė Zot mund tė bėjė gjėra qė shkenca nuk i shpjegon dot. (ndarja e detit, etj.) Sepse ti nuk mund tė kutposh se ėshtė mė se e logjikshme qė Zoti tė bėjė gjėra qė logjika e njeriut nuk i koncepton dot.

Kėshtu pra, besoj se e more pėrgjigjen ndaj pyetjes nėse u binda apo jo.

P.S. Nuk tė jap fjalėn se do tė tė pėrgjigjem mbi komentet e tua tė ardhshme.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Qėllimi im nuk ka qenė aspak tė trumpetoj besimin tim. E kam thėnė njėherė, keni kaq shumė veta qė e bėjnė kėtė gjė nė katet e mėsipėrme. Arsyeja qė jam futur nė kėtė diskutim ka qenė vetėm qė t'ju tregoja se logjika apo shkenca, nuk janė pengesa pėr tė besuar. Nėse do tė ishin, sot besimtarė do ishin vetėm 0.001% e popullsisė. Por ju nuk mund ta kutponi dot kėtė, sado qė tė mundohem unė.
    Sipas ketij supozimi, 99,999 % e popullsise kane nje logjike te shendoshe dhe kulture te gjere.......per cilin planet e ke fjalen marcus????

Mė lejo tė tė jap edhe njė shembull tjetėr, dhe shpresoj qė tė jetė i fundit. Dikur, besimi ka qenė rrjedhoj edhe e injorancės, por tani kjo gjė nuk mund tė ndodhė. Dikur p.sh. paganėt besonin nė shumė zotėr. Sot ky besim nuk mund tė qėndrojė, sepse njė njeri i mesėm nuk mund tė besojė nė kėto lloj budalliqesh. Dikur njerėzit bėnin zotėr edhe kafshėt, por sot nuk mund tė ndodhė kjo gjė. Sikur edhe besimi monotesit, tė ishte pėr injorantėt dhe tė pashkolluarit, thjesht, ky besim nuk do tė mund tė ekzistonte.
    Sipas logjikes tende te shendoshe, paganet qe besonin ne shume zoter, kishin me pak logjike se fetaret qe besojne ne nje zot te vetem???Nje "besim" eshte i logjikshem kurse tjetri "besim" eshte budallallek???Ku jane argumentat logjike ketu marcus????

E kupton tani se ku kam dashur tė dal unė qė nė fillim? Nuk mund tė thuash se besimi im nuk mund tė pranohet se nuk e pranon logjika. Njeriu i mesėm sot ka aq logjikė sa tė mund tė hidhte poshtė diēka qė nuk e pranon logjika. Pėr mė tepėr, pjesa dėrrmuese e intelektualėve dhe shkencėtarėve besojnė nė Zot.

E di si ėshtė puna? E lejmė mė mirė me kaq se nuk ka vlerė tė pėrsėrisim gjithmonė tė njėjtat gjėra.
    Kush eshte njeriu i mesem per ty marcus, sot??
    NJe tip si studenti(apo pejani, Gimi, etj) qe mbron me force se Muhamedi e ndau henen pergjysem, apo qe nje diabetik mund te haje mjalte sa te doje,meqe bleten e ka krijuar Allahu?????
    A nuk jane keta te rinj shqiptare, pjese e "inteligjences" se nje populli???
    Po ajo pjesa tjeter qe nuk ja ka as idene computer-it???

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    ATEISTI???!!!

Ne, nė kėtė forum qė po diskutojmė lidhur me ateizmin, nuk jemi as tė parėt as tė mbramėt. Kjo temė ėshtė diskutuar me milienume, diskutohet edhe sot, do tė diskutohet edhe nė tė ardhmen.
    Njė pjesė e njerėzve, e bazojnė teorinė, mendimin, idenė e tyre mbi ateizmin, mbi atė se Zoti ėshtė abstrakt; pra diēka qė nuk shihet, nuk preket. A kemi tė drejtė pėr shkak tė kėsaj ta quajmė veten ateist? Dihet, madje botėrisht, se ekzistojnė e dukshmja dhe e padukshmja, pra konkretja dhe abstraktja. Ne nuk e kemi parė abstrakten, por, natyrisht ekziston; ekziston, sepsepse e ndjejmė.Ėshtė e mundshme qė edhe e kemi trilluar vetė, po mendoj pėrgjithsisht abstrakten. Sado qė njeriu, grupacione tė vogla njerėzish mundohen tė jetojnė si ateistė, ose mundohen tė jetojnė me idenė e ateizmit, prapėseprapė nė momente tė caktuara ndjejnė luhatje.
    Mos mė keqkuptoni, dhe mos mė keqinterpretoni, po u drejtohem miqėsisht; a ka ateist nė kuptim tė plotė tė fjalės? Pra, a ka njeri qė nuk bashkėjeton me idenė e njėfarė Zoti, cilido qoftė ai?!
    E qartė, ideja pėr Zotin, nuk ėshtė tek tė gjithė njerėzit e njėjtė, por ateisi a nuk ka asnjėfarė lloj Zoti nė kokėn e tij? Personalisht, nuk besoj se edhe ateizmi nuk ėshtė njėfar lloj besimi. Nė mėdyshjet e mėdha, nė gjurmim tė sė vėrtetės, konkretės, tė dukshmes, ai gjithsesi, brenda hapėsirės sė trurit tė tij do tė krijojė njėfar Zoti.
    E PSE?
    Si duket, qenia mė inteligjente qė njohim deri mė sot, pra njeriu, ka provuar, por nuk mund tė jetojė pa Zotin...
    Bota ėshtė dualiste dhe duke qenė e tillė, edhe sa i pėrket relacionit e dukshmja- e padukshmja, konkretja-abstraktja, poashtu ėshtė dualiste; pėr mė keq te ky lloj dualizmi i kėtyre relacioneve tė fundit, abstrakten nuk e shohim. Por, fenomenet dhe e gjithė bota qė na rrethon ėshtė e pėrbėrė edhe prej tė padukshmes. Dhe, shtrohet pyetja: a ekziston e padukshmja pėrgjithsisht? Me faktin se herė-herė e ndjejmė brenda qenies, anise si jomatrie, natyrisht, pra ekziston. A nuk e kemi dėgjuar kurrė zėrin e parandjenjės? A nuk jemi udhėhequr kurrė nga ajo? Natyrisht, e kemi dėgjuar kėtė zė dhe jemi udhėhequr shpesh nga ajo. A nuk e kemi dėgjuar kurrė zėrin e ndėrgjegje? Natyrisht, e kemi dėgjuar shpesh, madje edhe kemi pasur duele me tė. Dikush mund tė thotė tanimė nuk je nė temė. Unė kujtoj se jam nė temė, por vetė tema ėshtė shumė komplekse...
    Sodo qė njerėzimi ecėn nė fushėn e teknologjisė dhe nė fusha tė shumta tė dijes, megjithatė nuk ka qenė dhe nuk ėshtė i aftė t' u jap pėrgjigje tė gjitha pyetjeve, tė gjitha fenomeneve, me tė cilat bashkėjeton nėpėr mileniume...
    Sigmund Frojdi, gjeniu i psikanalizės, nė gjithė veprėn e tij ka pikpamje ateiste, por meqė edhe ai, si shumė gjeni tjerė tė njerėzimit, nuk ka mundur tė japė pėrgjigje nė shumė pyetje tė psikologjisė sė shpirtit dhe rreth fenomeneve qė na rrethojnė, dhe qė ndonjėherė veēse i ndjejmė;ndaj, kur po vdiste e kishte thirrur priftin dhe e kishte pyetur mes tė tjerash se ku do tė shkonte tani ai.
    Nuk ėshtė se gjeniu Frreude nuk e dinte ē' do tė bėhej me trupin, por nė ato momente, padyshim. ai do tė jetė pėrqėndruar tė shpirti, qė poashtu ėshtė i padukshėm, pra abstrakt...

Ėshtė e tmerrshme tė besojmė se edhe ne njerėzit zhdukemi njėsoj si sendet: karrika, tavolina, shtėpia, vetura etj. Unė, personalisht, madje edhe nėse ėshtė ashtu, nuk dua tė besoj...
    Dua tė besoj se, qenia mė inteligjente qė e njohim deri mė sot, njeriu, nuk ka mundur t' u pėrgjigjet pyetjeve me tė cilat rrethohet, dhe tė cilat i ndjen. A duhet kėrkuar brenda kėsaj hapėsire diēka?!
    Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    E pra gjaku po e karakterizojka nje komb
    Pse cfare grupi gjaku kane shqiptaret?

X-shqipe ??

lol

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga trysil Lexo Postimin
    ATEISTI???!!!
    Njė pjesė e njerėzve, e bazojnė teorinė, mendimin, idenė e tyre mbi ateizmin, mbi atė se Zoti ėshtė abstrakt; pra diēka qė nuk shihet, nuk preket. A kemi tė drejtė pėr shkak tė kėsaj ta quajmė veten ateist??!
    Themeli i ketij arsyetimi eshte gabim.
    Ateisti niset nga idea se zoti NUK egziston......
    Eshte besimtari ai qe e perfytyron nje Zot abstrakt, qe nuk mund te shihet.....
    Si perfundim, nje artikull qe ndertohey mbi baza te gabuara, nuk qendron ne kembe.....

Citim Postuar mė parė nga trysil Lexo Postimin
    Ėshtė e tmerrshme tė besojmė se edhe ne njerėzit zhdukemi njėsoj si sendet: karrika, tavolina, shtėpia, vetura etj. Unė, personalisht, madje edhe nėse ėshtė ashtu, nuk dua tė besoj..
    Eshte kjo frike irracionale, pergjegjese per lindjen dhe zhvillimin e fese.....me kete rrefim hedh poshte gjithe ē'ke shkruar me siper......

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Hahahahaha! Shiko kėtu chino. Kam ndjekur nė heshtje atė temėn qė ke hapur, "Pse Enver Hoxha ndaloi fetė". Ndėrsa lexoja mė lindi njė pyetje qė doja tė tė bėja, qė ka lidhje me temėn qė po diskutojmė kėtu.
    Atehere nuk u dashkam te pergjegjem ne keto gjera, se keto qenkan te menduara per tjeter teme. Por s'ka lidhje, pasi qe je ti ne pyetje, po e bej dhe do i mbaj mend te gjitha sa here qe shkruaj tek tema e diktatorit..

Si ka mundėsi qė Feja Katolike nxori intelektualėt mė tė mėdhenj shqiptar tė asaj kohe?
    Nuk e di, ndoshta Katolicizmit Shqiptar ne ate kohe i ra loto. ;o)

Sipas logjikės tėnde, i bie qė ēdo kush qė ka logjikė nuk mund tė besojė nė Zot, pasi besimi nė Zot ėshtė diēka e palogjikshme. Dhe unė tė pyes, si ka mundėsi qė njerėz intelekutalė tė mos kenė logjikė?
    Jo, kete s'e them. Por them se besimi ne Zot nuk mund te shpjegohet apo mbrohet me logjike. Kjo s'nenkupton se besimtaret s'kane logjike. Vetem nenkupton kete: BESIMTARET KUR ESHTE NE PYETJE ZOTI, E FIKUN LOGJIKEN.

Kjo gje eshte e kuptueshme. Sidomos per ty qe thua se je besimtar. Kete e kerkon Zoti nga besimtari. A ka vend ne Bibel, kur Zoti te jep te kuptosh se dyshimi ne te, logjikimi, matja e asaj qe shkruhet ne kete liber me logjike dhe shkence eshte e lejuar? Nuk ka. A ka vend te tille ne predikimet e klerikeve? Nuk ka. Prandaj kemi te bejme tek feja me boten shpirterore, e jo ate racionale.

S'eshte puna qe dua te te misionoj te mendosh si une. Por behu burre dhe mos te te pengon kur s'ka argumente logjike per besimin (ne kuptimin religjioz). Thuaj: S'me rruhet, qe s'ka. Besoj me cdo kusht, se besimi im eshte i pavarshem nga cdo gje. Edhe po te zbrese Zoti ne toke dhe te me thote se feja eshte genjeshter, une prap se prap do te isha fetar. Sepse jam kamikazi-besimtar. Une per Zotin flijoj edhe me shume gjera, e lere me intelektin tim. Fol keshtu, atehere kryhet biseda.

Shiko chino, pavarėsisht nga pėrgjigja jote, po tė ishe sado pak i sinqertė, do ta pranoje se argumentimi yt nuk qėndron, qė gjoja njė njeri i logjikshėm nuk mund tė besojė se si njė Zot mund tė bėjė gjėra qė shkenca nuk i shpjegon dot. (ndarja e detit, etj.) Sepse ti nuk mund tė kutposh se ėshtė mė se e logjikshme qė Zoti tė bėjė gjėra qė logjika e njeriut nuk i koncepton dot.
    Po njeriu i logjikshem mund te besoje ne Zot, por ne momentin e besimit (moment krucial) e fike logjiken. Bie deshmor per Zotin ne menyre mendore.

E kupton tani? Pra nje njeri ka shume veti dhe shume situata ne jete, dhe nuk reagon ne cdo situate njejte. Kur vije ne pyetje "situata kruciale" nuk ve ne funksion logjiken.

Kėshtu pra, besoj se e more pėrgjigjen ndaj pyetjes nėse u binda apo jo.

P.S. Nuk tė jap fjalėn se do tė tė pėrgjigjem mbi komentet e tua tė ardhshme.
    Jo, nese nisem une nga mendjemadheria jote, e di se kurre nuk do te bindesh. Por nese e definoj bindjen si

=> NjE MorI ArGumEnTe Ne aneN tJetEr, PoR AsnJe KunDerArgumEnt nE AnEn tiMe,

atehere dyshoj ne mosbindjen tende.

Jam mesuar une me bashkebisedues qe jane koprace.
    U dhimbset te shprehin ate qe ndjejne internisht. Prandaj une dikur filloj t'ju nxjerri keto internitetet me xiglima jashte ne pah.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 14-12-2009 mė 10:31

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga jari
    Sipas logjikes tende te shendoshe, paganet qe besonin ne shume zoter, kishin me pak logjike se fetaret qe besojne ne nje zot te vetem???Nje "besim" eshte i logjikshem kurse tjetri "besim" eshte budallallek???Ku jane argumentat logjike ketu marcus????
    Nėse do i kishe lexuar shkrimet e mia nė kėtė temė, nuk do ma kishe bėrė kėtė pyetje, sepse i jam pėrgjigjur mė parė.

Kam thėnė se besimi pagan nė shumė zotėr ka qenė si rrjedhojė e injorancės sė popullsisė sė atėhershme. Por tashmė, ky besim ka vdekur pasi njerėzimi nuk ndohet mė nė errėsirė. Pjesa dėrrmuese e njerėzve janė tė shkolluar dhe nuk mund tė gėnjehen mė me pėrralla tė tilla. Nėse edhe besimi monotesit do ishte diēka e tillė, atėhere ky besim do konsiderohej si mėsim historie pėr tė mėsuar se ēfarė besonin njerėzit dikur si rrezultat i injorancės sė tyre. Fakti qė nuk ndodh, tregon shumė, do apo nuk do ti ta kuptosh.

Citim Postuar mė parė nga jari
    Kush eshte njeriu i mesem per ty marcus, sot??
    NJe tip si studenti(apo pejani, Gimi, etj) qe mbron me force se Muhamedi e ndau henen pergjysem, apo qe nje diabetik mund te haje mjalte sa te doje,meqe bleten e ka krijuar Allahu?????
    A nuk jane keta te rinj shqiptare, pjese e "inteligjences" se nje populli???
    Po ajo pjesa tjeter qe nuk ja ka as idene computer-it???
    Njeriui i mesėm sot mbaron tė paktėn shkollėn e mesme, nė njė kohė qė dikur kjo ishte njė privilegj vetėm pėr bijtė e tė pasurve.

Mund tė gjesh njerėz tė cilėve u errėsohen sytė nga fanatizmi, por pjesa dėrrmuese nuk ėshtė e tillė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Chino, jo, njeriu intelektual, nuk e mbyll intelektin e tij, kur vjen puna tek ēėshtjet e Zotit, ai thjeshtė kupton se me intelektin e tij, nuk mund ta kuptojė Zotin. Prandaj edhe ti nuk mund ta pranosh Atė, sepse po pėrpieqesh ta kuptosh me intelektin tėnd. Intelektualė tė tjerė, kanė pasur aq logjikė sa tė kuptojnė se logjika e tyre nuk mund tė pėrcetpojė Zotin me intelektin e tyre.

Intelektualė tė tjerė kanė aq logjikė, apo intelekt sa tė kuptojnė se shkencėrisht jo vetėm qė nuk mund tė vėrtetohet, por ėshtė jashtė ēdo logjike dhe intelekti tė thuash se universi u krijua nga hiēi.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •