Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e larguar Maska e Studenti-Te
    Anëtarësuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    Ne pluhur
    Postime
    215

Zhvillimi psikik i fëmijëve nga mosha 0-4 vjeçare

Kërkoj nga ju të më sugjeroni lidhur me këtë temë se ku mund të siguroj materiale në formë elektronike, ose ndonjë material për këtë temë për të cilën kam has në shumë vështirësi. Pra bëhet fjal vetëm për zhvillimin psikik jo edhe fizik. Besoj që do të më ndohmoni.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Kerko ne internet per Erickson Stages of development. Keto jane bazat normale qe perdoren per zhvillimin.

Mbase mund te perdoresh edhe Freud's theory of Id, ego, and super-ego
    Ose edhe nature vs nurture (si pershembull nga e kupton femija qe eshte djale apo vajze dhe sesi mund te reagoj ne normat sociale.....nuk e mbaj mend moshen me vite saktikisht por kur femija e kupton qe eshte djale ai do vetem te luaj me makina sepse keto jane normat sociale, kurse vajzat duan te luajne me kukulla sepse keto i meson nga Nurture qe jane normat sociale te mesuara nga prinderit familja etj)

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Kiko ketu: Material i shkurter

Gjithashtu mund te kerkoni ne librari per: "Psikologjia e zhvillimit" nga Theodhori Karaj
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Citim Postuar më parë nga Studenti-Te Lexo Postimin
    Kërkoj nga ju të më sugjeroni lidhur me këtë temë se ku mund të siguroj materiale në formë elektronike, ose ndonjë material për këtë temë për të cilën kam has në shumë vështirësi. Pra bëhet fjal vetëm për zhvillimin psikik jo edhe fizik. Besoj që do të më ndohmoni.

Përshëndetje,

Materiali që kërkon të duhet nga cilä aspekt:

Për pedagogji fëmijërore, d.m.th njohja e zhvillimit psiqik të fëmijës për ta shoqëruar sa më mirë në rritje dhe zhvillim?

Për psikologji fëmijërore, d.m.th njohja e zhvillimit psiqik te fëmijës për ta ndihmuar në fushën e botkuptimit te brendshëm ( psikondjesor)?

Apo, per psikiatri fëmijërore, d.m.th njohja e zhvillimit psiqik të fëmijës nga këndveshtrimi pskiatrik, për psikanalizë?

• Për nga aspekti pedagogjik kërko me jalë kyçe:
    • Piaget me teorinë e tij konstruktuese dhe me stadet e tij ( constructivisme)
    • Vogovsky dhe ndërveprimi social ( interactionisme sociales)
    • Sigmud Freud dhe stadet e tij
    • Bowlbi dhe teoria e tij mbi lidhjen ( atachement)
    • Henri Wallon po ashtu ne interactionisme social
    • Emmi Pikler per drejtimine femijes drejt autonomise
    • Donald Winnicottper holding, handing, bazen e sigurise psiqike dhe hapesiren transitionale, etc

Këto që shënova më sipër mund të njihen dhe nga këndvështirme psikologjike ose psikanalitike, por unë i kam studiuar nga kënvështirimi pedagogjik. Mes tjerash shihe dhe kete linkun ketu poshte. Eshte site kebkuaze, i drejtohet familjeve, por thelbin e ndertimit te shpjegimeve bi zhvillimet e femijeve e ka mjaft shkencore. Eshte frengjisht .

http://www.naitreetgrandir.net/fr/Et...ement/3-4-ans/

Falje për gabimet e shtypit. Nxitim s eora dy e nates.

Mbremje të mirë

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 07-12-2009 më 21:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •