Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 161

Tema: Endrrat

Rreja,kam disa libra nga kultura te ndryshme ne lidje me endrrat,endrra e juaj mund ta ndajm ne dy pjes ne pjesene e par sipas disa shpjegimeve qe lexova ne nje liber esht se ty diku thell ne zemer te mungon gjyshja e juaj pra sipas disa kulturave nga lindja e mesme endrra esht lidhje ne mes te gjalleve dhe te vdekurve pra nji lloj kontakti shpirtrror nese mund ta quaj ashtu,kurse pjesa e dyt esht porosia qe ajo te ka dhen qe te ruajsh at foto,pra ju sipas mundsive duhet ti ruani at foto, porosit ne enderr duhet te merren me seriozisht sesa gjerat tjera ne endrra

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-11-2009
    Postime
    1
    kam pare enderr me analiza te gjakut qfar domethanje ka

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Me pa enderr Gjakun apo analizat e gjakut pritet nji periode e jetes, shume e veshtire
    kime pase shume kundershtare.
    ne qofse je i fejuar apo i martuar,e dashura do te jet monotone dhe dote braktise dhe gjdo gje dote shkoj mbrapshte.

Mare nga Libri "Endrrat"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afėr kojshisė
    Postime
    228
    ENDERRAVE NUK UA VE VESHIN SHUME, POR KANE DICKA TE VERTETE. MUA ME FANITET NE ENDERR NJE RAST I PAKENDSHEM NE JETE QE ME PATI NDODHUR PARA 30 E ME SHUME VITESH. EDHE SOT, KUR E SHOH NE ENDERR, ME MBULOJNE DJERSET. KAM ANKTH E DRIDHEM EDHE MBASI ME DEL GJUMI.
    Shpjegimin e enderrave e ka pasur objekt studimi edhe mjeku psikiater Zigmund Frojd i cili tregon se ajo eshte e lidhur me telepatine. Dhe tregon nje enderr te tijen: " Vajza ime, e cila eshte e martuar ne Berlin, nga mesi i dhjetorit te ketij viti, pret lindjen e saj te pare. Nderkohe kam ndermend te shkoj me gruan time ( te dyte), njerken e vajzes ne Berlin. Naten e 16 nentorit duke u gdhir 17 nentor, pashe enderr, madje aq te gjallerishme dhe ilustrative sa kurre ndonjehere, sikur gruaja ime kishte lindur binjake. I pashe te dy femijet me pamje te mrekullueshme te shtrire ne krevatet e tyre te vegjel, fare prane njeri - tjetrit me byce te kuqe, seksin nuk ua konstatova, njeri me floke te verdha si simite kishte dukshem tiparet e mia te perziera me ato te gruas sime, kurse tjetri flokegeshtenje, kishte qarte tiparet e gruas sime te perziera me tiparet e mia. I them gruas e cila ka floke te kuq, se ndoshta, floku geshtenje i femijes "tend" me vone do te behet i kuq. Gruaja u dha gji femijeve. Ajo kishte zier marmelate ne nje legen ( edhe kjo enderr )dhe te dy femijet zvarriteshin kembe e duar rreth legenit duke e lepire ate." dhe vazhdon:
    Kjo ishte enderra. U zgjova kater- pese here , pyeta veten nese ishte e vertete qe kishim bere dy binjake, por nuk arrija me siguri te plote ne perfundimin se kjo s'kish qene vec se enderr.... ( vazhdon ) . Ne oren 10 paradite te dates 18 mora telegram te derguar nga dhenderri me anen e te cilit njoftohesha per lindjen e dy binjakeve, te nje vajze dhe nje djali. Pra lindja ka ndodhur ne ate kohe qe une shikoja enderren, sikur gruaja kishte lindur binjake. Lindja kishte ndodhur 4 jave perpara se c'kishim menduar ne te gjithe te mbeshtetur ne supozimin e vajzes sime dhe te burrit te saj".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    jeta me brenga, veshtersi ne jet po do ja dalesh mane,mose humb shpresat. nji pune qe ke para vetes do ta krteni me sukses.Kure ju ik gjumi para se te bini ne gjum kendoje Kul edhubirabilfelek dhe Nass dhe une ju garantoj se nuk do e shihni ket enderr.Te lutem me shkruaj ne emaijl timin dua te di sepse e kam parasysh ndjenjat e nji endrre qe ju shqetso klm.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    kure shof ender se pi duhan diten gjithmon behem nervoz.Kundershtaret qe me mundin ne endrra diten i qkoqi hahaha.

i/e regjistruar Maska e ArtizanaShkup
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    19
    Pash nje ender nuk e di interpretimin ju lutem me tregoni cfar dmth ka sigurisht ndonje e din..pash te dashurin tim ne ender dhe me pranoi kurse esht i dashuruar ne nje vajz 11 vjecare ne ender luante rolin womanizer demek smund te rrij vec me nje femer (mu) un dhe me von erdhi te shpija im ne te cilen ishte nena im babi dhe gjyshja e shoqes tim me te ngusht e cila ne realitet esht e vdekur,dhe ai e pa ate dhe filloj te puth dhe ta zhvezh para meje pash gjoksin e saj te zhveshur un mundoesha ta largoj ti ndaj qe te dy me ne fund i ndajta ai dukeshte shum kembengules ne veprimet e tij..deri kur e hoqa nga ajo..dhe me doli gjumi e di se ndoshta dot talleni mirpo mua sme duket hic mir kjo ender:Sdhe me duhet ndihma juaj te me interpretoni ket ender..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ArtizanaShkup : 03-12-2009 mė 20:03
    When Nothin`Goes Right .. Go Left =]

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Citim Postuar mė parė nga ArtizanaShkup Lexo Postimin
    Pash nje ender nuk e di interpretimin ju lutem me tregoni cfar dmth ka sigurisht ndonje e din..pash te dashurin tim ne ender dhe me pranoi kurse esht i dashuruar ne nje vajz 11 vjecare ne ender luante rolin womanizer demek smund te rrij vec me nje femer (mu) un dhe me von erdhi te shpija im ne te cilen ishte nena im babi dhe gjyshja e shoqes tim me te ngusht e cila ne realitet esht e vdekur,dhe ai e pa ate dhe filloj te puth dhe ta zhvezh para meje pash gjoksin e saj te zhveshur un mundoesha ta largoj ti ndaj qe te dy me ne fund i ndajta ai dukeshte shum kembengules ne veprimet e tij..deri kur e hoqa nga ajo..dhe me doli gjumi e di se ndoshta dot talleni mirpo mua sme duket hic mir kjo ender:Sdhe me duhet ndihma juaj te me interpretoni ket ender..
    Me shpjego pak pjesen e fjalise me te zeze. I dashuri yt u puth me shoqen tende te ngushte apo me gjyshen e shoqes tende?!
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e ArtizanaShkup
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    19

...

Citim Postuar mė parė nga J@mes Lexo Postimin
    Me shpjego pak pjesen e fjalise me te zeze. I dashuri yt u puth me shoqen tende te ngushte apo me gjyshen e shoqes tende?!
    poo me gjyshen e shoqes time u puth dhe e zhveshi para meje :S
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ArtizanaShkup : 04-12-2009 mė 09:03
    When Nothin`Goes Right .. Go Left =]

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Mund te them qe fakti qe ju keni pare te dashurin tuaj te puth nje te huaj tregon se lidhja nuk eshte e ndertuar mbi themele te forta, e per me teper nuk ekziston besimi dhe ndjenja reciproke. Kjo do te thote se lidhja juaj ka gjasa qe nuk do te zgjase shume dhe ky fakt do t'ju zhgenjej shume.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Baci
    Nga ~Geri~ nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-09-2011, 04:54
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 05:55
  3. Endrrat....
    Nga Agim Doēi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 11-05-2006, 07:06
  4. Luca: Mos i shkelni ėndrrat e "Rozafės"
    Nga Brari nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-09-2005, 18:46
  5. Dhjetė leksione mbi ėndrrat
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 13:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •