Bukur parimisht, por fatkeqesisht nuk qendron praktikisht o mik. Racizmi s'eshte thjesht ne ngjyra e lekures, por ne ndjenja e percmimit qe ka dikush ndaj dikujt tjeter, ne ndjenja e superioritetit fallso qe krijon dikush ndaj tjetrit etj, etj, si keto. E une, e kam provuar jo nga moszbatimi i ligjieve, perkundrazi, nga zbatimi korrekt i tyre, sepse afendikojte pak njohin ligjet para atij te xhepit. Dhe kur une nje cast nuk pranova diskriminimin si punetor, kushtet e jashtligjshme te afendikojt, e di ti c'pesova? Ofendime ne shumes per alvanozet(sic quhen ketu shqiptaret) si njerez te piste, qe shkaterruan Elladen, etj, etj si keto. Dhe nga kush, nga nje afendiko, qe kur bisedonim nganjehere per lashtesine, filozofet dhe peneartet e Greqise se lashte, dinte me pak se nje nxenes filloreje dhe hapte syte para atyre qe degjonte nga mua. Lere, aman, mos zgjatem se s'eshte ketu vendi, por desha thjesht te sqaroja nje te vertete te hidhur, qe s'kam c'emer tjeter t'i ve. vecse racizem e shkuar racizmit. Pa mohuar kursesi, te miret e antiracistet, qe ketu shpesh jane me ne krah tone, se vete shteti tone.
-------------------------------------------------------------------------
Dëshira shpesh bëhet pjesë e absurditetit në të shprehur, por edhe e shprehjes së të vërtetës, edhe pse të parealizueshme.
Krijoni Kontakt