Close

Rezultati i Sondazhit: A NDJENI RRACIZEM?

Votues
115. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

56 48.70%
  • JO

59 51.30%
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 101
    i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Citim Postuar më parë nga Aidan Lexo Postimin
    Zbato ligjet,ji korrekt me te tjeret ske asnje problem dhe vleresohet individualisht.
    Gjermanet kane nje proverb popullor:si ti mua edhe une ty.
    Sa per shtetin tone nuk e di.
    lg
    Bukur parimisht, por fatkeqesisht nuk qendron praktikisht o mik. Racizmi s'eshte thjesht ne ngjyra e lekures, por ne ndjenja e percmimit qe ka dikush ndaj dikujt tjeter, ne ndjenja e superioritetit fallso qe krijon dikush ndaj tjetrit etj, etj, si keto. E une, e kam provuar jo nga moszbatimi i ligjieve, perkundrazi, nga zbatimi korrekt i tyre, sepse afendikojte pak njohin ligjet para atij te xhepit. Dhe kur une nje cast nuk pranova diskriminimin si punetor, kushtet e jashtligjshme te afendikojt, e di ti c'pesova? Ofendime ne shumes per alvanozet(sic quhen ketu shqiptaret) si njerez te piste, qe shkaterruan Elladen, etj, etj si keto. Dhe nga kush, nga nje afendiko, qe kur bisedonim nganjehere per lashtesine, filozofet dhe peneartet e Greqise se lashte, dinte me pak se nje nxenes filloreje dhe hapte syte para atyre qe degjonte nga mua. Lere, aman, mos zgjatem se s'eshte ketu vendi, por desha thjesht te sqaroja nje te vertete te hidhur, qe s'kam c'emer tjeter t'i ve. vecse racizem e shkuar racizmit. Pa mohuar kursesi, te miret e antiracistet, qe ketu shpesh jane me ne krah tone, se vete shteti tone.
    -------------------------------------------------------------------------
    Dëshira shpesh bëhet pjesë e absurditetit në të shprehur, por edhe e shprehjes së të vërtetës, edhe pse të parealizueshme.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Tironcja BLN----po me ta them une une jetoj ne gjermani dhe nuk me ka ndollur personlaisht..
    po me te then te drejten u shokova shume kur pash tani votimin sa kan votuar per po...pupupupupu

Gjithë respektin për shkrimet e tua ---por kësaj radhe s'mundem e te mos reagoj kur gjermanet i shikojnë si te huaj edhe ata te ish DDR-it e ti flet për te huaj --unë votova PO të madhe për vendin ku jetojë (france) .

Përshëndetje F.SH

Si ne cdo shoqeri edhe ne mergim ku jetojme eshte nje shtrese e paformuar (injorante) vendase dhe pikerisht tek ata ndjen edhe racizmin. Nuk ja vlen te mendosh aspak per ta. Qente le te lehin , karvani te ec perpara!

kur jetoja ne venezia dhe padova aty kam hasur shume rracizem te qulbur nga italianet injorant !

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Votova jo,ngaqe kam pare arabe turq+tanet qe ofendojne gjermanet ne shtepine e tyre....
    Per kete arsye.
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Si shoqeri mendoij se jemi prekur nga rracizmi pra kolektivisht, por jo edhe individualisht ..

Para disa jave isha ne nje seminare ketu ne zürich-zyrih-zvicerr pikerishte nje nga temat ishte edhe paraqykimi rracizmi ndaij te huajve ku kishte pjesmarres nga te gjitha nacionalitetet dhe ne nje moment ajo profesoresha kerkoij nga te gjithe ne pjesmarresit te tregoijm ndonje raste personale se kur jemi paragjykuar apo ofenduar nga ndonje zvicerrane vendase ...

Te gjithe filluan te tregoijn raste te lloij lloij paraqykimeve ofendimeve rraciste personale dhe ne momenti kur me errdhi rradha mua une thashe se me te vertet nuk me ka ndodhur as njeher qe ne menyre individuale te me paragjiykoij apo ofendoij ndonje zvicerrane ..

Dhe nje RUSSE e cila ishte pjesmarrese aty reagoij dhe u shpreh (PO KUSH GUXONE TA OFENDOIJ APO TI THOTE DIQKA NJE SHQIPTARI ) Qeshen te gjithe
    Dhe me te vertet kishte te dreijt

Se nuk kemi lane sen pa ju ba te gjithe vendasve ku kemi shkuar ne shqiptaret apo then shkurrt ne jemi MBRETRI ne vetet

hahahahahaha

i/e regjistruar Maska e Leo_uk
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Postime
    159
    pergjerisa ka njerez ka edhe racizem.. Por ne shumicen e rasteve eshte injorance dhe xhelozi sesa racizem.
    I want to know God's thoughts...the rest are details.

e vertete kjo !

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Apsolutisht JO
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A jeni prekur nga kriza botërore ekonomike?
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 21-05-2010, 00:34
  2. Berisha: Shqipëria është prekur nga kriza boterore ekonomike
    Nga ILMGAP në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-03-2010, 08:40
  3. Rritet numri i njerezve te prekur nga stresi
    Nga EDUARDI në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-04-2005, 06:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •