E more ZOTNI ,mere nji guri dhe ngjurose me ngjur, dhe me ate guri ,gjate silljes se topit te BASKET BOLLIT dhe MESHOJE prej nji metre LARGESIJE TOPI,dhe shiko sa po i lene shej TOPIT,1 te 3 apo kurgja hiq,ylli me i ra tokes.po je ne men sa large jane ujet,munde te thuash ndonji guri nga qielli, se per keto marina bye bye me kapetina te tua.
GV_USA,
Shkrimit te Marcusit i kane mungu vec nja dy thonjeza para dhe pas fjales gabimet. Megjithate, edhe po t'i kishte, ti prape do te kapeshe ne thua, pasi kjo eshte ideja jote, e askush nuk mundet me te ta ndryshu. Thjesht po e vazhdojme biseden ne sofer.
Lidhur me ardhjen e Jezusit pas kryqezimit, te lutem shko lexo ne www.bibla.net. Kapi ungjijte e lexoji kapitujt e fundit.
Sa per perplasjen e tokes me yjet, po te them qe pergjigjen nuk do ta marresh kurre ne Bibel, pasi nuk eshte tager e saj. Me kete pune merret Astronomia. Bibla nuk ka per te te tregu kurre se si eshte bere qielli, por se si shkohet drejt tij.
Mirembetshi!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
GV_USA,
Nje liber kur lexohet, lexohet i plote, e jo vetem ato qe te pelqejne ty. Ky eshte libri i Zbuleses. Ne kaptinen 1, vargu 1 mund te lexosh keshtu Zbulesa e Jezu Krishtit, të cilën ia dha Hyji Atij për t’i vënë në dijeni shërbëtorët e vet lidhur me ato që së shpejti do të ndodhin. S'besoj se ke me nevoje per shpjegime
Paqja me ty!
GV_USA,Postuar më parë nga Gostivari_usa
... andaj kurr isha me i ri zgjodha fene islame si fe timen.
Nuk jemi ne qe e zgjedhim Zotin, por eshte Zoti qe na zgjedh dhe na therret. E ne pastaj ne lirine tone te plote i pergjigjemi dhe e ndjekim ne cdo hap. Te pakten keshtu ndodh me te krishteret.
Paqja me ty!
Deri me sot vetem 7 kode jane gjetur ne bibel,asgja ma shume,mirepo ne tjera libra te shenjta 40 ,nuke ashte bibla e kodueme ne ate menyre,ka shume ndryshime,po te studiojshe fen ,ajo ashte pune e madhe,dhe sa per prifta te sodit ruena zot,me dijuni zero kure ashte qashtja e bibles,bibla e ka humbe hyrjen mesin dhe perfundimin,gjithesecili ja ka shtue nga nji fragement i cili perfshin shum gjana,jo bibla duhet te jet e kjarte si pikat e shiut,dhe duhet ditur ,shi ose bore e jo 100 mendime.
Nese ka mundesi nje intervenim te vogel procedurial:
Une kete teme e kuptoj si Pyetje-Pergjigje dhe jo si dijalog mes Muslimanit dhe te Krishterit.
P.sh
Muslimani e pyet te krishterin:
- A eshte Jezusi sipas jush biri i Zotit?
Kurse i krishteri pergjigjet:
- Po, Jezusi sipas krishterimit eshte bir i Zotit.
Me kete, pyetja e parashtruar prej Muslimanit e mori pergjigjen.
Argumentimi i saktesise se pergjigjes te Krishterit, nuk eshte materia e kesaj teme.
Pra shkurt:
- Pyet Muslimani te krishterin se cka thote krishterimi per ....ketë, ketë, ketë ?
- I krishteri pergjigjet nga kendveshtrimi krishtere se ....kjo eshte keshtu, keshtu, keshtu.
Dhe ketu mbaron gjithcka.
A eshte i sakte qendrimi i fese Krishtere per nje ceshtje ose jo, kjo nuk eshte "brumi" i kesaj teme.
Une te pakten keshtu e kuptoj kete teme, sepse po e shoh qe prej temes Pyetje-Pergjigje, dolem ne teme Dijalog
dhe Debat mes Muslimaneve dhe te Krishtereve.
Per saktesine e mendimeve, debate dhe dijalogje, hapni nje teme tjeter.
Esselamu Alejkum te gjith shqiptareve !
Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 31-10-2009 më 22:14
Ndrysho Firmën
Po e perserise per te dyten here kete pyetje:
Atehere pse u ankua Jezusi te Zoti per kete qe i ndodhi, pasiqe ai ka ardhur per tu kryqezuar dhe per t'ua fshire njerezve mekatin?!
"O Ati im , po te jete e mundur per Ty, largoje kete kupe vuajtjesh nga une".
"Perendia im, Perendia im, perse hoqe dore prej meje"!!!!!Kur ishte ne kryq e tha kete, pse ?
Nuk e di pse e bëni vazhdimisht këtë gjë o miq muslimanë, por e kam vënë re se merrni vargje të shkëputura jashtë kontekstit. Ja ta sjell vargun e plotë:
Matt 26:39 Dhe, si shkoi pak përpara, ra me fytyrë për tokë dhe lutej duke thënë: ''Ati im, në qoftë se është e mundur, largoje prej meje këtë kupë; megjithatë, jo si dua unë, por si do ti''.
Pra në fund ju nënshtura tërësisht vullnetit të Atit. Tani dua të shpjegoj diçka që ju nuk e kuptoni dot. Kur erdhi Krishti këtu në tokë, zgjodhi të jetonte 100% si njeri dhe si i tillë jetoi çdo ditë të jetës së Tij, si i tillë u përbuz, si i tillë u ndoq, si i tillë u tundua, si i tillë u kryqëzua dhe si i tillë vdiq.
Prandaj edhe për sa i përket vargut tjetër që ti ke sjellë, "Perëndia im, përse më braktise" e thotë se në atë çast, Krishti u bë mëkati i gjithë botës. Të gjitha mëkatet e botës, ranë mbi të dhe Perëndia në atë moment e kishte braktisur Krishtin.
Kush ka sy të shohë, le të shohë dhe kush ka veshë të dëgjojë, le të dëgjojë.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Krijoni Kontakt