Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016

Nje studim I ri mbi plakjen e njeriut!!

University of Michigan dega Matematikė dhe kolegėt e tyre Britanikė thonė se kanė identifikuar sinjalin qė truri dėrgon nė pjesėn tjetėr tė trupit pėr tė kontrolluar ritmet biologjike te jetes se njeriut.
    Tė kuptuarit se si punon ora biologjike e njeriut ėshtė njė hap thelbėsor drejt korrigjimit te problemeve si pagjumėsia etj.

Mekanizmi kryesore gjendet nė njė rajon te trurit qendrore quajtur; berthamat suprachiasmatic, ose SCN.
    Pėr dekada me radhė, studiuesit kanė besuar se kjo ėshtė shkalla nė tė cilėn qelizat SCN dergojne pulse elektrike --- me shpejt gjatė ditės dhe me ngadale gjate natės --- kohė qė kontrollon mbajtjen gjalle e te gjithė trupit.
    Me nje fjale: kane gjetur pak a shume se c'fare dhe kush e kontrollon plakjin e njeriut.
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Ne fakt une degjova para ca ditesh tek lajmet qe nje nder dy femije qe lindin sot do i kalojne me siguri 100 vjecet. Mbase ka te beje edhe me kete zbulim, per te cilin ke shkruar ti.
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Sma do mendja era. ajo ka te beje me te ushqyerit. ne ditet tona njerezit kane shume kushte te mira dhe domozdo qe do rrojne me shume. akoma se kemi pare ndonje te kaloje 125 vjec. nejse une besoj se eshte e arritshme, kemi breshak qe jetojen mbi 250 vjete, pa marr aprasyshe drute qe jetojne mbi 3000 vjete, por truri i njeriut ska arritu akoma deri atje, ose ka arritur por mbahet shume sekrete.
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Citim Postuar mė parė nga davidd Lexo Postimin
    University of Michigan dega Matematikė dhe kolegėt e tyre Britanikė thonė se kanė identifikuar sinjalin qė truri dėrgon nė pjesėn tjetėr tė trupit pėr tė kontrolluar ritmet biologjike te jetes se njeriut.
    Tė kuptuarit se si punon ora biologjike e njeriut ėshtė njė hap thelbėsor drejt korrigjimit te problemeve si pagjumėsia etj.

Mekanizmi kryesore gjendet nė njė rajon te trurit qendrore quajtur; berthamat suprachiasmatic, ose SCN.
    Pėr dekada me radhė, studiuesit kanė besuar se kjo ėshtė shkalla nė tė cilėn qelizat SCN dergojne pulse elektrike --- me shpejt gjatė ditės dhe me ngadale gjate natės --- kohė qė kontrollon mbajtjen gjalle e te gjithė trupit.
    Me nje fjale: kane gjetur pak a shume se c'fare dhe kush e kontrollon plakjin e njeriut.
    Cfare ka te bej ky studim me degen e Matematikes?

Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Cfare ka te bej ky studim me degen e Matematikes?
    Moj e zgjuar, c'do gje ka te bej me matematike ne kete univers. c'do gje eshte matematike

Moj e zgjuar, c'do gje ka te bej me matematike ne kete univers. c'do gje eshte matematike
    Citim Postuar mė parė nga davidd

Me nje fjale: kane gjetur pak a shume se c'fare dhe kush e kontrollon plakjin e njeriut
    .
    1- Sill burimin nga e more kete lajm.
    2- Mos me trego mua matematiken karafil, po plasi syte aty dhe lexoje prape ca ke shkruar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    U dashka me ri formatizu trurin,po kush do ta kryj kete pune .E besuar si teori pore e pa ralizuar ne praktik sepse, pinin ja ka dhene krijusi dhe kush sdo edij ta zgjedhe ket veq Allahu gj. l.h.

Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    1- Sill burimin nga e more kete lajm.
    Nuk ta tregoj....Plas.....ma kopjon allau pastaj dhe thote qe e shikon qe une e kam bere kete edhe e shkruajta ne kuran.
    2- Mos me trego mua matematiken karafil, po plasi syte aty dhe lexoje prape ca ke shkruar.
    Manushaqe, se kam shkruar une. Une vetem sa e kopjova dhe e perktheva. Te kerkon llogari sikur te ka burrrrr.

Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anėtarėsuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Me te vertet nje lajm i mire, se edhe ne vete duhet te dijme mbi mplakjen tone |!!!!
    Askush nuk ta bėn atė qė ta bėn vetvetja !!

Nuk ta tregoj....Plas.....ma kopjon allau pastaj dhe thote qe e shikon qe une e kam bere kete edhe e shkruajta ne kuran.
    Eshte rregullore e forumit qe kur ben copy-paste dicka duhet te sjellesh burimin nga e more, perndryshe quhet PLAGIARISM.

Manushaqe, se kam shkruar une. Une vetem sa e kopjova dhe e perktheva. Te kerkon llogari sikur te ka burrrrr.
    Qe nuk e ke shkruar ti ate artikull, ajo dihet, se ti nuk ke tru as per te lare halet e Londres, por te thashe ca ke shkruar ne kete teme.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •