Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 127
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Nuk di a dini qfare plan programi permbajne keto lende apo vetem ja futni kot.

Lendet fetare jane mi ndalu vetvrasjet, me qendru larg droges, larg alkoolit, prostutcionit ejt.
    po mire, po shkolla i meson te vrasin veten dhe te marrin droge?

po ja dhe pranuam qe duhet pak lende fetare ne shkolle,
    problemi qendron, mesimet e ciles fe duhet te jepen,
    krishtere, muslimane, bektashie apo çfare?
    sepse me sa di une dhe krishterimi eshte kunder droges, vetvrasjeve, prostitucionit etj etj.

He si thua ti.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    O Zot pse e boni veten kaq te ulte .

Nuk di a dini qfare plan programi permbajne keto lende apo vetem ja futni kot.

Jeni me ja qajt hallin per mentalitetin ......kurse nga ana tjeter ofendoni muslimant se jane itolerant .

Lendet fetare jane mi ndalu vetvrasjet, me qendru larg droges, larg alkoolit, prostutcionit ejt.

ps tora-bora lere sepse kjo as fytyre e as asgje nuk ka
    ti flet per fytyr, ti qe fut ne mes nenat me fyerje te renda?
    ah per te qendruar larg droges duhet te futesh kuranin?
    pfffff

Sa ju paguan arabi per te ber propagande? me thuaj se kam nevoje per pare

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    po mire, po shkolla i meson te vrasin veten dhe te marrin droge?

po ja dhe pranuam qe duhet pak lende fetare ne shkolle,
    problemi qendron, mesimet e ciles fe duhet te jepen,
    krishtere, muslimane, bektashie apo çfare?
    sepse me sa di une dhe krishterimi eshte kunder droges, vetvrasjeve, prostitucionit etj etj.

He si thua ti.
    Pershendetje xfile

Me ty e kam me leht me komuniku .

Shkolla nuk i mson njerzit me myt veten ose me marr droge. Ta marr thjesht nje shembull......qka eshte erresira??? Eshte munges drite .

Pra edhe mungesa e lendeve "shpirterore" sjelle gjendjen ne rinin tone .

Une jam musliman une e mesoj fene time , shoku im i ngushte eshte i krishter ai meson fen e vet , shoqja ortodokse gjithashtu ajo fen e vet....po perseri ne jem shoqeri .

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga mirandae Lexo Postimin
    ti flet per fytyr, ti qe fut ne mes nenat me fyerje te renda?
    ah per te qendruar larg droges duhet te futesh kuranin?
    pfffff

Sa ju paguan arabi per te ber propagande? me thuaj se kam nevoje per pare
    ec bre mytu se nuk e kam ndermend mu marr me ty

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Nuk votova në sondazh sepse mendoj që nuk i ka të gjitha opsionet e nevojshme që duhet t'i ketë një sondazh. Megjithatë po jap mendimin tim:

Jam KUNDËR vendosjes së edukatës fetare nëpër shkolla ku vijojnë mësim fëmijët e krishterë sepse mendoj që krishterimi do të krijojë konfuzion dhe trauma tek nxënësit, ndërsa jam PRO vendosjes në ato shkolla ku vijojnë fëmijët myslimanë sepse Islami është më kompatibil me shkencën dhe arsyen.
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une jam musliman une e mesoj fene time , shoku im i ngushte eshte i krishter ai meson fen e vet , shoqja ortodokse gjithashtu ajo fen e vet....po perseri ne jem shoqeri .
    po jemi te gjithe shqiptar pra,
    kjo ndarje e mesimeve fetare ne shkolle do krijonte vetem perçarje, sepse dashje pa dashje mesimi do ndahej sipas fese,
    muslimanet ne nje ane
    te krishteret ne tjetren.

perse te mos krijohet nje lende "shpirterore" qe nuk duhet te jete me doemos fetare, sepse te jesh shpirteror nuk duhet te jesh patjeter fetar, perkundrazi feja eshte ajo qe vret shpirtin me ideologjite e saj te ngurta dhe perçarese.

Perse keta fetaret qe na duan te miren nuk propozojne nje lende edukate kunder droges dhe alkolit por patjeter fusin ne mes fene. Sepse ketyre propaganduesve fetare nuk u intereson realisht mirqenia e rinise shqiptare, nuk u ka interesuar ndonjehere, ketyre u intereson thjesht te mbushin rradhet e pasuesve, dhe ketu e kam fjalen dhe per te krishteret.

Une kam qene ne nje shkolle publike ne shqiperi, ashtu si te gjithe te tjeret, ku feja nuk zihej me goje, ishim te gjithe njesoj, nuk ekzistonte fare dallimi fetar, dhe askujt nuk i interesonte feja.
    E megjithate une nuk u drogova, as nuk u alkolizova, gjithashtu dhe shoket e mi.

Nuk eshte mungesa e fese, por mungesa e kultures problemi.

P.S. Shiko kete fare octopus se çfare thote, klasa te ndryshme per te krishteret dhe muslimanet,
    qe perkthehet perçarje dhe diskriminim ne baze te besimit fetar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 16-10-2009 më 17:38

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    e vertet eshte qe muhamedi ka qene i martuar me nje femije 9 vjece me emrin Aishe?

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124

P.S. Shiko kete fare octopus se çfare thote, klasa te ndryshme per te krishteret dhe muslimanet,
    qe perkthehet perçarje dhe diskriminim ne baze te besimit fetar.
    Kthehu edhe njëherë lexo me vëmendje se ç'kam shkruar
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    po jemi te gjithe shqiptar pra,
    kjo ndarje e mesimeve fetare ne shkolle do krijonte vetem perçarje, sepse dashje pa dashje mesimi do ndahej sipas fese,
    muslimanet ne nje ane
    te krishteret ne tjetren.

perse te mos krijohet nje lende "shpirterore" qe nuk duhet te jete me doemos fetare, sepse te jesh shpirteror nuk duhet te jesh patjeter fetar, perkundrazi feja eshte ajo qe vret shpirtin me ideologjite e saj te ngurta dhe perçarese.

Perse keta fetaret qe na duan te miren nuk propozojne nje lende edukate kunder droges dhe alkolit por patjeter fusin ne mes fene. Sepse ketyre propaganduesve fetare nuk u intereson realisht mirqenia e rinise shqiptare, nuk u ka interesuar ndonjehere, ketyre u intereson thjesht te mbushin rradhet e pasuesve, dhe ketu e kam fjalen dhe per te krishteret.

Une kam qene ne nje shkolle publike ne shqiperi, ashtu si te gjithe te tjeret, ku feja nuk zihej me goje, ishim te gjithe njesoj, nuk ekzistonte fare dallimi fetar, dhe askujt nuk i interesonte feja.
    E megjithate une nuk u drogova, as nuk u alkolizova, gjithashtu dhe shoket e mi.

Nuk eshte mungesa e fese, por mungesa e kultures problemi.
    Ketu nuk egziston kurrfare ndarje as mes besimeve , anulo sektet qe kane hy vitet e fundit qe jane shum ekstremista.

Te them une qe shoqen me te ngusht e kam patur ateiste dhe aspak skem pas "konflikt" perkundrazi e kem kalu si me se miri.

Lenda shpirterore nuk mendoj se shkon me lendet materiale si fizika , kimia , biologjia , matematika ejt , keto lende i jep shkenca kurse lendet shpirterore i jep feja .

Nuk jam drogu as une e as shoket e mi ,para 3-4 vjeteve por te siguroj se tasht qdo i 3 i ri mer se paku marihuane , shumica e vajzave ka ndrru ka 2-3 djem .

Keto nuk jan ne rregull .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Octopus Lexo Postimin
    Kthehu edhe njëherë lexo me vëmendjes se ç'kam shkruar
    tani, ose e ke patur me ironi, atehere kerkoj falje,

ose ke dashur te thuash qe ekzistokan shkolla ku te gjithe nxenesit jane musliman.
    Ne shqiperi nuk ka shkolla te tilla.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •