Close
Faqja 21 prej 25 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 242
    Citim Postuar më parë nga Pizeveni
    Explorer nuk ke piken e ides se sa di une per islamin.
    O "Pizeveni", s'te mar vesh nje gje, ti me kete dituri qe ke rreth Islamit a ndihesh krenar ose e mban vetemse si lux ( zbukurim), ose je i dashuruar ne veten tende dhe do te me mbushesh mendjen mua se sa di ti rreth Islamit. Te lutem mos i mer si ofendime por sinqerisht nuk te kuptoj se cfare qendrimi ke ndaj Islamit.
    qen pikerisht kjo shtresa mediokre e myslymaneve qe ma veshtirosnin islamin dhe prandaj akoma nuk jam myslyman,
    Une jame shume dakord qe ka disa njerez te cilet jane medioker dhe mbahen si muslimane, por nuk jam dakord me ty kur thua se ky ka qene shkaku kryesor qe ende nuk je Musliman. Kjo me habit pa mase sepse je duke e ulur veten tende shume posht nese je intelektual ( nuk je medioker). Pse? Sepse ti o Vella i dashur nuk duhet qe ta kushtezosh besimin tend me disa njerez qe per ty jane antipatike. Ti gjyko sipas Islamit, mos gjyko sipas njerezve. Ti shiko se cka te thote Islami ( duhet te dish se kush eshte Islami) leri njerezit mjekergjate e pantollshkurter qe nuk dine te shkruajne emrin e vet por mundohen te spjegojne Islamin ose te detyrojne qe te ndrosh emrin ne arab. Emri, mjekra dhe pantollonat nuk jane kushtet qe ti te jesh Musliman. Nese di shume per Islamin ti kete gje duhej ta kishe ditur, apo jo? Ti nuk te falet te biesh ne keto kurtha,nese metevertete di dicka per Islamin.
    Deri tani te kam folur me te njejten gjuhe qe me ke folur, pra kam rene ne nivelin tend, por nuk jam.
    hehehehe
    Nejse po ta fali kete nencmim qe me ke bere, por ai njeri qe di shume ( eshte ne nje nivel me te larte) nuk flet keshtu si ti, prandaj po dyshoj ne "nivelin" tend. Nese do ta dish kesaj i thone narcizem, prandaj mos thuaj asnjehere se di gjithcka ose di me shume se ai tjetri, se dalin do te tjere "hundë lesh" qe nuk e tregojn diturine, jane modeste ne diturine e tyre e jo lavdëraçë.
    Hadith: I thote muhamedi nje besimtari: "Ndihmoje vellane tend qofte dhe mizor te jete ai" - "E si ta ndihmoje nese ai eshte mizor?" - " Ta ndalosh ate nga dhuna, kjo eshte mbrojtje per te!"
    Kur e citon nje hadith, gjithmone duhet te tregosh zinxhirin e transmetimit, se perndryshe ajo mbetet shpifje. Kete besoj se duhet ta dish, sepse na thae qe ke dituri te hatashme rreth Islamit, gje qe nuk po duket.
    ti me replikat e tua ia shton urrejtjen tjetrit dhe e ben me te dhunshem.
    Une asnjerin forumist nuk e kam share e ofenduar i pari. Une gjithmone jam munduar qe ne menyre te argumentuar te jap mendimin tim rreth nje teme te caktuar. Por ka disa te humbur qe kercejne dhe shajne e ofendojne pa mos me u dhene asnje shkak. E tani nese ty te eshte dukur ndonje postim i imi sharje ose ofendim , atehere te jesh i sigurte se ai eshte vetemse nje reflektim i imi ndaj sharjes se tyre. Keto replikat e mija nuk shtojne urrejtje askujt pervec ateisteve dhe jobesimtareve. Ata jane te humbur, s'dine se cka flasin , ti nese mundohesh te permisosh dicka te ato, kot e ke, edhe njemije argumente t'ju sjellish ata perseri mbeten te njejtet sepse All-llahu atyre ua ka mbyllur zemrat ua ka be gur te ftohet sepse ata vete e kane zgjedhur kete rruge te erret. Edhe kete duhet ta dish nese ke dituri rreth Islamit.
    jesh thjesht dhe kontakti i tij i pare myslyman dhe tjetri krijon pershtypjen e gabuar per islamin... Pse? sepse ti nuk di te sillesh si myslyman i mirfillte.
    Pejgamberi a.s ka qene i bute, emocional dhe i sjellshem me shoket e vet dhe me te tjeret, por ka qene i ashper me jobesimtaret te cilet e sulmonin me te gjitha menyrat dhe mjetet. Pejgamberi a.s asnjehere nuk ua ka kthyer edhe faqen tjeter kur jobesimtaret e kane goditur me shuplake. Por pas shuplakes se tyre, ka pasuar menjehere - mbrojtja me shpate. Me jobesimtarin nuk ka perkedhelje. Edhe kete duhet ta dish nese e ke lexuar biografine e Pejgamberit a.s.
    Selamu alejkum!
    Alejkum Selam !

P.S:
    Mos degjo njerezit se cka te thone per Islamin, por meri burimet e Islamit dhe lexoi dhe gjyko vete se cka duhet te besh dhe kujt duhet t'ja degjosh keshillat e kujt jo. Mos u be ndjekes i verber ne Islam se nuk do te jeshe asnjehere Musliman. Kjo do te thote se mos u vono ne perqafimin e Islamit vetemse pse dikush te paska sugjeruar qe te ndrosh emrin, te mbash mjeker ose te shkurtosh pantollonat. Ti emrin mbaje dhe e gezofsh se nese i ndjek mesimet e Islamit do te jesh Musliman i mire me emer shqiptari ose jo shqiptari. Emri nuk eshte kusht i Islamit. Mos u mer me thash-e-theme, por lexo burimin sepse intelektual po tregohesh dhe intelektuali nuk eshte i verber por eshte i iluminizuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 12-10-2009 më 19:53
    Ndrysho Firmën

Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    yeah baby

kamikazi favorite
    Te kam konsideruar si njeri me mendime stabile, por ...

In any case, ti nuk mund te ndryshosh dicka me keto foto, apo jo?
    Ndrysho Firmën

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Sorry Explo, qe ketej e tutje do ta mbaj stabil...
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    O "Pizeveni", s'te mar vesh nje gje, ti me kete dituri qe ke rreth Islamit a ndihesh krenar ose e mban vetemse si lux ( zbukurim), ose je i dashuruar ne veten tende dhe do te me mbushesh mendjen mua se sa di ti rreth Islamit. Te lutem mos i mer si ofendime por sinqerisht nuk te kuptoj se cfare qendrimi ke ndaj Islamit.

Une jame shume dakord qe ka disa njerez te cilet jane medioker dhe mbahen si muslimane, por nuk jam dakord me ty kur thua se ky ka qene shkaku kryesor qe ende nuk je Musliman. Kjo me habit pa mase sepse je duke e ulur veten tende shume posht nese je intelektual ( nuk je medioker). Pse? Sepse ti o Vella i dashur nuk duhet qe ta kushtezosh besimin tend me disa njerez qe per ty jane antipatike. Ti gjyko sipas Islamit, mos gjyko sipas njerezve. Ti shiko se cka te thote Islami ( duhet te dish se kush eshte Islami) leri njerezit mjekergjate e pantollshkurter qe nuk dine te shkruajne emrin e vet por mundohen te spjegojne Islamin ose te detyrojne qe te ndrosh emrin ne arab. Emri, mjekra dhe pantollonat nuk jane kushtet qe ti te jesh Musliman. Nese di shume per Islamin ti kete gje duhej ta kishe ditur, apo jo? Ti nuk te falet te biesh ne keto kurtha,nese metevertete di dicka per Islamin.

hehehehe
    Nejse po ta fali kete nencmim qe me ke bere, por ai njeri qe di shume ( eshte ne nje nivel me te larte) nuk flet keshtu si ti, prandaj po dyshoj ne "nivelin" tend. Nese do ta dish kesaj i thone narcizem, prandaj mos thuaj asnjehere se di gjithcka ose di me shume se ai tjetri, se dalin do te tjere "hundë lesh" qe nuk e tregojn diturine, jane modeste ne diturine e tyre e jo lavdëraçë.

Kur e citon nje hadith, gjithmone duhet te tregosh zinxhirin e transmetimit, se perndryshe ajo mbetet shpifje. Kete besoj se duhet ta dish, sepse na thae qe ke dituri te hatashme rreth Islamit, gje qe nuk po duket.

Une asnjerin forumist nuk e kam share e ofenduar i pari. Une gjithmone jam munduar qe ne menyre te argumentuar te jap mendimin tim rreth nje teme te caktuar. Por ka disa te humbur qe kercejne dhe shajne e ofendojne pa mos me u dhene asnje shkak. E tani nese ty te eshte dukur ndonje postim i imi sharje ose ofendim , atehere te jesh i sigurte se ai eshte vetemse nje reflektim i imi ndaj sharjes se tyre. Keto replikat e mija nuk shtojne urrejtje askujt pervec ateisteve dhe jobesimtareve. Ata jane te humbur, s'dine se cka flasin , ti nese mundohesh te permisosh dicka te ato, kot e ke, edhe njemije argumente t'ju sjellish ata perseri mbeten te njejtet sepse All-llahu atyre ua ka mbyllur zemrat ua ka be gur te ftohet sepse ata vete e kane zgjedhur kete rruge te erret. Edhe kete duhet ta dish nese ke dituri rreth Islamit.

Pejgamberi a.s ka qene i bute, emocional dhe i sjellshem me shoket e vet dhe me te tjeret, por ka qene i ashper me jobesimtaret te cilet e sulmonin me te gjitha menyrat dhe mjetet. Pejgamberi a.s asnjehere nuk ua ka kthyer edhe faqen tjeter kur jobesimtaret e kane goditur me shuplake. Por pas shuplakes se tyre, ka pasuar menjehere - mbrojtja me shpate. Me jobesimtarin nuk ka perkedhelje. Edhe kete duhet ta dish nese e ke lexuar biografine e Pejgamberit a.s.

Alejkum Selam !

P.S:
    Mos degjo njerezit se cka te thone per Islamin, por meri burimet e Islamit dhe lexoi dhe gjyko vete se cka duhet te besh dhe kujt duhet t'ja degjosh keshillat e kujt jo. Mos u be ndjekes i verber ne Islam se nuk do te jeshe asnjehere Musliman. Kjo do te thote se mos u vono ne perqafimin e Islamit vetemse pse dikush te paska sugjeruar qe te ndrosh emrin, te mbash mjeker ose te shkurtosh pantollonat. Ti emrin mbaje dhe e gezofsh se nese i ndjek mesimet e Islamit do te jesh Musliman i mire me emer shqiptari ose jo shqiptari. Emri nuk eshte kusht i Islamit. Mos u mer me thash-e-theme, por lexo burimin sepse intelektual po tregohesh dhe intelektuali nuk eshte i verber por eshte i iluminizuar.
    Explorer te shkrova ne mp qe mos te ndiheshe i ofenduar dhe i persekutuar si myslyman, por ti nuk kupton dhe shkruan prap ne forum qe tu tregosh te gjitheve revolten tende apo replikat e tua te ndritura. Nese ti do te shkruash 5000 fjale sepse nuk te dalin 1000 qe te sqarohesh atehere shkuaj 5 mesazhe. Ku eshte problemi ktu? Por ti do ti tregosh botes revolten tende dhe pergjigjet e tua mbreselenese me fjale te medhaja tek-tuk (Ke mundesine te shprehesh ne gjuhen shqipe dhe me fjale te thjeshta, nuk ke nevoje te hapesh librat e sociologjise e te psikologjise) kundra jomyslymaneve sepse thjesht ke komplekse.

Sepse do qe bota te te aprovoj ty te qenit myslyman. Sepse ndihesh i persekutuar nga te mirat e dynjas dhe do te doje qe e gjitha bota te ishte myslymane dhe ti te mos vuaje brenda vetes nga xhelozia qe nuk e shijon dot kete sepse eshte harram dhe ai tjetri e shijon sepse eshte i dynjase. Ke nje mije forume myslymanesh ku ti mund te shkosh dhe ta ndiesh veten komod midis tyre, por ti do ketu ku perzihet dynjaja sepse ke komplekse me zgjedhjen qe ke bere dhe do akoma te ndihesh sadopak pjese e harramit neper faqet e forumit. Normalisht nje myslyman i fort do me kishte kthyer vetem nje buzeshje dhe jo kaq shume replika sa ke bere ti.

Dhe sa per hadithin qe te dergova: Ta dergova vet pa transmetuesin (buhariu nga transmetimi i enesit) qe te shoh reagimin dhe gezimin tend pa mase qe transmetuesi nuk eshte aty dhe o burra sulm. Transmetuesin ja kerkon nje myslymani kur diskuton dhe jo mua qe jam i dynjase. Apo ke dashte te tregoje qe ti e di islamin ne detaje...?!

E shikoj qe qe ske ndermend te shqitesh nese nuk degjohet fjala jote e fundit, karakteristike e zones suaj andej lart, por jo e botes se civilizuar. Shkruaj dhe repliken e radhes dhe ta mbyllim sepse forumi eshte per te gjithe dhe jo vetem per ne te dy qe e kemi mbush temen me chit-chat.

Une jame shume dakord qe ka disa njerez te cilet jane medioker dhe mbahen si muslimane, por nuk jam dakord me ty kur thua se ky ka qene shkaku kryesor qe ende nuk je Musliman. Kjo me habit pa mase sepse je duke e ulur veten tende shume posht nese je intelektual ( nuk je medioker). Pse? Sepse ti o Vella i dashur nuk duhet qe ta kushtezosh besimin tend me disa njerez qe per ty jane antipatike
    As mos u habit fare; eshte tjeter kur je i rritur dhe tjeter kur je akoma nxenes shkolle dhe vijne per te predikuar islamin dhe ta peshtirosin dynjan kur ti sa po ke filluar te gezohesh per surprizat e reja te moshes. Per fat te mire timin nuk arriten kurre te ma mbushin mendjen dhe i kam pare gjat gjith jetes se si rrinin stabel ne injorancen e tyre pa dashur te lexojne asgje tjeter pervec islamit sepse c'do gje tjeter ishte harram. Hapi dhe ti syte dhe lexo me tej sepse bota nuk eshte vetem islami, por ka dhe pjesen tjeter te civilizuar qe ti nuk mund ta injorosh si jo myslyman, sepse nuk e ben dot ngaqe dhe ajo tastiera qe shtyp ti aty eshte shpikje e tyre dhe jo e ndonje arabi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga morrison : 13-10-2009 më 02:58

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ty jarigas sa here te kam then qe mos me replikosh se nuk ke dy lidhje se cka je duke folur.
    Per fat te keq tendin ti hoxhe e per fatin e mire tonin, ky forumi eshte i lire dhe ti duke shkruar ne kete forum, duhet ta dish fare mire se kushdo, them kushdo , ka te drejte te replikoje....ketu nuk je ne xhami, ku te gjithe thone vetem "amin o hoxhe"....
    Me mire do te ishte qe te
    mos debatojme une dhe ti , se jemi dy bota te ndryshme dhe nuk meremi vesht.

Ne pergjithesi Explorer, debati behet ndermjet njerezve me pikepamje te ndryshme, perndryshe nuk do te ishte debat.....kupton hoxhe???

Ma mire keshtu se sa te ofendohemi
    pastaj. Jo se nuk kam pergjigje ne pyetjet e tuaja ( nese mund ti quajme pyetje) por kur debatoj me ty me duket si
    debatuar me m.u..t.in.
    Ne pergjithesi une nuk e kem per praktike, te ofendoj, aq me pak me fjalet qe perdor ti, "mysliman i kulluar"......
    Une perdor ironine, qe eshte nje mjet demokratik i perdorur ne debat......ti perdor arsenalin tend te fjaleve "te kulluara" , dhe kjo eshte e drejta e jote.....thjesht tregon se kush je....nese gjen ndonje ofendim timin, sillma ketu dhe do te te kerkoj falje publikisht, perndryshe, te takon ty....

Hajt shnet dhe prej sonte je ne listen e te ignoruarve ku eshte edhe INFINITY@. Ju te dy jeni dërdëllanët me te
    medhej ne kete forum.
    Mund edhe te jem "derdellan", por ty(bashke me hoxhallaret e tjere te forumit) ama ta bej 8 me 2......s'je i zoti te lidhesh dy fjale per te kunderargumentuar ate qe shkruajne njerezit e lire ne kete forum....ti hoxha i ndritur......por siç thua vete:"Allahu ta ka mbyllur zemren dhe syte".......

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Paramendoni madheshtin e xhamis qe duhet ndertuar per gjithe keta besimtar ???

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Paramendoni madheshtin e xhamis qe duhet ndertuar per gjithe keta besimtar ???

Miku im aty nuk numerohen me shume se 100 veta dhe prap qejfin po t'boj. Se duan ata te falen te sheshi skenderbej nuk ia ka fajin njeri se xhamija ka boll. Edhe nese nuk ka, ca pret ti qe te heqim kalin e skenderbeut dhe te bojme xhami ne aty. Nese e doni kaq te madhe shkoni e bojeni me na i fshat afer tirones dhe bojeni me permasat e stadiumit. Vini dhe autobus si komunitet, dhe rreth xhamise mund te ngrini dhe shkolla e kurse e dyqane hallalli se ven do keni plot dhe kenaquni... por ju nuk veproni si komunitet, por vecse llogje keni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga morrison : 13-10-2009 më 05:06

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga Pizeveni Lexo Postimin
    Miku im aty nuk numerohen me shume se 100 veta dhe prap qejfin po t'boj. Se duan ata te flen te sheshi skenderbej nuk ia ka fajin njeri se xhamija ka boll. Edhe nese nuk ka, ca pret ti qe te heqim kalin e skenderbeut dhe te bojme xhami ne aty. Nese e doni kaq te madhe shkoni e bojeni me na i fshat afer tirones dhe bojeni me permasat e stadiumit. Vini dhe autobus si komunitet, dhe rreth xhamise mund te ngrini dhe shkolla e kurse e dyqane hallalli se ven do keni plot dhe kenaquni... por ju nuk veproni si komunitet, por vecse llogje keni.
    Miku im, sheshi skenderbe s'eshte as i yti e as i skenderbeut. Perderisa keta "qindra" besimtar nuk kan xhami per tu falur, ata do ta ken sheshin skenderbe si XHAMI me kupole Qiellin blue ! Tirona s'eshte pron e te krishtereve, s'ka qen kurr dhe nese dikush duhet te shkoj ne periferi, atehere jan ateistet dhe te krishteret pasiqe te gjithe jan imigrues te fshatrave te rajonit. Ne s'kemi nevoj te punojm si komunitet ne shtepi tona, ne jemi te lire te veprojm ashtu sic na konvenon mbrena mureve te oborrit ton (Tiranes), dhe si njerez te civilizuar presim nje leje ndertimi, kurse vet qeveria shqiptare i ka borxh me miliona euro bashkesis islame per te gjitha pronat qe ia ka uzurpuar. Ligji eshte ligje, ai duhet respektuar per nje bashkjetes te ndershme.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    he mer daj se vetem per bajram mlidhen.

vetem pleqt qe jane tamom myslimon.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Miku im, sheshi skenderbe s'eshte as i yti e as i skenderbeut. Perderisa keta "qindra" besimtar nuk kan xhami per tu falur, ata do ta ken sheshin skenderbe si XHAMI me kupole Qiellin blue ! Tirona s'eshte pron e te krishtereve, s'ka qen kurr dhe nese dikush duhet te shkoj ne periferi, atehere jan ateistet dhe te krishteret pasiqe te gjithe jan imigrues te fshatrave te rajonit. Ne s'kemi nevoj te punojm si komunitet ne shtepi tona, ne jemi te lire te veprojm ashtu sic na konvenon mbrena mureve te oborrit ton (Tiranes), dhe si njerez te civilizuar presim nje leje ndertimi, kurse vet qeveria shqiptare i ka borxh me miliona euro bashkesis islame per te gjitha pronat qe ia ka uzurpuar. Ligji eshte ligje, ai duhet respektuar per nje bashkjetes te ndershme.
    Kush jua la oborrin ju mer, Muhamedi apo Aliu????
    Ligji eshte ligj, dhe ligjin nuk e bojn myslimonet, shyqyr Zotit.....
    Shif sa shikohet mllefi i islamikeve....nuk dun ven me u fal, po dun me u honger me te krishteret...aty e kan krymin......jo po pse ata po e ne jo.....shko mer falu ku te dush ti, kush po te nalon.....falu m'rruget po deshe...

Faqja 21 prej 25 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  2. Ne Liban
    Nga D@mian në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 670
    Postimi i Fundit: 02-12-2006, 15:33
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •