Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Jezus Krishti ka 2 natyra. Ai si Perendi kishte pavdekesine ne natyren e vet para se te lindte prej Marise ne toke.

Por kur Ai lindi, lindi si nje njeri i vdekshem, duke marre persiper gjithe pasojat e Renies se Adamit, ne menyre qe te triumfonte mbi Renien e Adamit.Kjo eshte e rendesishme te theksohet qe Ai fitoi si Njeri mbi Renien. Ishte njeriu ai qe ra ne Eden, eshte po njeriu ai qe fitoi ne Gjesthemani. Eshte po njeriu ai qe veshi pavdekesine qe Zoti e kishte nga perjetesia. Pra Jezusi ngelet perjetesisht Zot dhe Njeri!

Adami ra sepse nuk hengri nga Pema e Jetes po shkoi tek Pema e NJohurise. Jezusi fitoi se hengri nga Pema e Jetes qe ishte vete Jeta e Atit brenda Tij.
    Po de, unė as vet nuk mund ta marr me mend se si ka njereze qe nuk mund ta kuptojnė dhe krijojne doktrina dhe shpallin diēka jash te vertetes biblike.

Matrix, kjo pra ėshtė e verteta; Jezusi dy natyra - Zot dhe njeri.

Ndersas sa i perket asaj qe flitet dhe pershkruhet adami mund te lexojmė dhe qe kjo nuk len vend per mendime tė kunderta nga realiteti i Krishtit.

Psh:

"Njeriu i parė i bėrė prej dheu, ėshtė tokėsor; njeriu i dytė ėshtė Zoti nga qielli. Siē ėshtė tokėsori ashtu janė dhe tokėsorėt; dhe siē ėshtė qiellori, tė tillė do tė jenė edhe qiellorėt".

respekte
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    me fal mesa shoh toni ketu ti pergjigjesh se sipas teje Jezusi fryma e shenjte dhe Perendia jane nje person. Kjo do te thote se ti beson ne trinitet

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Pershendetje Matrix, Toni dhe Gloreta. E kam fjalen tani, pra ne Parajse, pasi qe eshte ringjallur nga te vdekurit dhe pas te ngriturit ne qiell. Bibla thote gjithsesi se Jezusi eshte ringjallur me trup, pra Ai ia kishte treguar dishepujve te Tij duart e shpuara. Te gjithe te krishteret e pranojne kete FAKT, perveq te ashtuquajtures 'Kulla e (rreme e) Rojes' dhe pasuesve te tyre. Por gjithashtu Bibla thote se bota tjeter eshte bote shpirterore, dhe jo fizike, (... do te jetohet si engjejt ne qiell...) Me s'pjegoni nese mundeni me gjeresisht, pra si eshte tani Jezusi ne qiell, qenie fizike apo qenie frymore, apo kjo mbetet mister.

Zoti ju bekofte

Te Jezusit jemi dhe tek Ai eshte kthimi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Qenie Fizike Frymore. Me trup fizik dhe frymor njekohesisht. Kjo eshte ajo qe besoj une dhe te gjithe te krishteret (D.J nuk jane te krishtere, sepse mohojne qe Jezusi eshte Zot)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Qenie Fizike Frymore. Me trup fizik dhe frymor njekohesisht. Kjo eshte ajo qe besoj une dhe te gjithe te krishteret (D.J nuk jane te krishtere, sepse mohojne qe Jezusi eshte Zot)

Vertet Matrix ?
    Jezusi eshte i dyti pas Perendise. Ai eshte biri i Perendise, Me kete qe po te shkruaj a ma shpjegon dot cfare do te thote:
    "Une do iki dhe do kthehem te ju,po te me donit do te gezoheshit se une po shkoj te Ati, sepse Ati eshte me i madh se une" Ketu Krishti nuk po e barazonte veten me Perendine. Ai tha "Ati eshte me i madh se une" Gjoni
    14:28

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Jezusi eshte i dyti pas Perendise. Ai eshte biri i Perendise, Me kete qe po te shkruaj a ma shpjegon dot cfare do te thote:
    "Une do iki dhe do kthehem te ju,po te me donit do te gezoheshit se une po shkoj te Ati, sepse Ati eshte me i madh se une" Ketu Krishti nuk po e barazonte veten me Perendine. Ai tha "Ati eshte me i madh se une" Gjoni
    Gloreta, ėshtė interesant se si u bajt tema dhe ne fund erdhi aty ku dikush deshiroj, me kujdes e kam percellur, tema erdhi aty ku dikush tė jap vetit te drejt dhe tė bėnė ndarje nė mes Atit dhe tė Birit, e kjo kur dihet se ne Bibel disaher ėshtė thėnė se Ati dhe I Biri janė tė pa ndashem, njėri dhe tjetri lavderohen nė njėri tjetrin dhe prap se parp del NJĖ.

Nė vijim do ta shiqojmė gerem per gerem se ēka ke thėnė dhe sa ke te drejt per ato qe thua.

Jezusi eshte i dyti pas Perendise.
    Ati ėshtė Vetja e parė i cili ėshtė Perendi dhe ai ka kryevendin (parėsinė). E gjithė ajo ēka ėshtė Hyj nė tė e ka fillimin. Ati thirret Hyj (Perendi) sepse nė tė realizohet ajo ēka mė parė ėshtė zbuluar pėr Hyjin dhe se ai ėshtė burimi i hyjnisė sė Birit dhe Shpirtit, nė tė ėshtė plotėsia hyjnore. Por, vetem Jezusi na zbulon kėtė dhe asesi ne nuk mund tė shohim as tė njohim nėse nuk njohim sė pari Jezusin, pastaj duke parė dhe njohur Jezusin do tė njohim Atin; Jezusi; “Kush mė ka parė mua, ka parė Atin”.

Ati ėshtė Vetja e parė hyjnore sepse ėshtė burimi i dy Vetjeve tjera; “Biri i vetėm qė ėshtė Hyj, njė natyre me Atin, Ai bėri tė njihet." (Krs. Gjn 1, 18). Mirėpo, ky kryevend (parėsi) nuk do tė thotė se ai ėshtė mė i lartė (mė i fortė) nė rendin e eksistencės: "Unė dhe Ati jemi njė." Ati nuk ėshtė mė i madh (i lartė) se Biri sepse; “Po a nuk beson se un jam nė Atin e Ati ėshtė nė mua” as mė i lartė se Shpirti sepse ėshtė njė; “Ti nuk ke gėnjyer njerėzit, por Perėndinė!” (Vap 5; 4). Ai posedon (ka) kryevendin zanafillor. Hyji ėshtė At me relacionin (raportin) e atėrise, Biri eksiston si Bir me relacionin (raportin) e bijėrisė kurse Shpirti me relacionin (raportin) e "hukatjes", por qe ėshtė NJĖ HYJI nė tri vetje hyjnore; Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjt.

Kjo bindje e juaja ishte edhe ne kohen kur Jezusi erdhi nė njeri, bile per ata edhe u akuzua dhe u denua; Judenjet pikerisht per ata edhe ngjuanin me gur; "Ne nuk tė vrasim me gurė pėr asnjė vepėr tė mirė, po pėr blasfemi, dhe sepse ti, duke qenė njeri, e bėn veten Hyji" Sepse Jezusi kishte deklaruar se "Unė dhe Ati jemi njė". (Gjoni 10:30-33)

Ai eshte biri i Perendise, Me kete qe po te shkruaj a ma shpjegon dot cfare do te thote:
    "Une do iki dhe do kthehem te ju,
    Vertetė shumė e rendesishme nėse kemi pergjigje dhe tė shpegojmė ēfar do tė thotė kjo thėnje e Jezusit;

“Une do iki dhe do kthehem te ju”?! Si e shpjegon kėtė?

“Nuk do t’ju lė jetimė; do tė vij tek ju”.
    (Gjn 14; 18) Si e shpjegon kėtė?

Jezusi: “Kėshtu edhe ju: tani jeni tė trishtuar, por unė prapė do tė vij t’ju shoh e zemra juaj do tė galdojė dhe askush s’do t’jua marrė gėzimin tuaj". (Gjn 19; 16-22) Jezusi thotė apostujve; “Kėshtu edhe ju: tani jeni tė trishtuar, por unė prapė do tė vij t’ju shoh e zemra juaj do tė galdojė". Kur galdua zemrat e apostujve, kur muaren ata guximin, kur takuan Jezusin e ngjallur, apo pas ardhjes sė Shpirtit tė Shenjt? Sigurisht se pasi zbriti Shpirti i Shenjt ne apsotuj, tani Jezusi tha se "por unė prap do tė vij" erdhi Jezusi - (TRINIA), sepse erdhi Shpirti i Shenjt, ata u forcuan dhe vertetė zemrat e tyre galduan, u gėzuan, Si e shpjegon kėtė? KJo ėshtė TRINIA

Apo ēfar nenkupton kjo qe thotė Jezusi?

po te me donit do te gezoheshit se une po shkoj te Ati, sepse Ati eshte me i madh se une" Ketu Krishti nuk po e barazonte veten me Perendine. Ai tha "Ati eshte me i madh se une" Gjoni 14:28
    "Ati qė banon nė mua i kryen veprat e veta".

Krishterimi asnjiher nuk mohon se Jezusi ishte edhe njeri, Jezusi njeri ėshtė vertetė mė I vogel; “por trupi ėshtė i ligshtė.” (Mt 26; 41) - njerėzorja e Jezusit u tundua, por, Jezusi Hyji, apsulitikish nuk ėshtė mė I vogel njėri se sa tjetri; “Ati qė banon nė mua i kryen veprat e veta”, Jezusi posedon Atin nė vetveten e Tij, pasataj si ka mundesi tė jetė mė I voges. Nuk ka mundesi qe Perendia tė jetė I ndarė nė pushtete. Prite Zot, kjo ėshtė ajo qe ju ende nuk e keni kuptuar dhe duke u perpjekur tė ngiteni Atin ulni Jezusin ne at shkallė tė nji krijese dhe e zhveshni nga hyjnia. Ju mendoni se jeni duke lavderuar Atin duke harruar se vetem I Biri bėri tė nihet Ati, nė Birin u lavderua Ati, “ Biri i vetėm - qė ėshtė Hyj, njė natyre me Atin, Ai bėri tė njihet”. Duke harruar se vetem “kush njeh Krishtin njeh Atin”.

Jezusi ėshtė njė me Atin; "Unė dhe Ati jemi njė." “ un jam nė Atin e Ati ėshtė nė mua”. Pastaj me kujdes se ēka thotė Jezusi; “Fjalėt qė ju them, nuk jua them prej vetevtes; Ati qė banon nė mua i kryen veprat e veta, kjo ėshtė ajo qe ende nuk e keni kuptuar; “sepse Atit i pėlqeu qė nė tė tė banojė e gjithė plotėsia." (Kol 1; 17)

Kujdes, mos bėni ndarje nė mes tė Atit dhe te Birit, ėshtė vetem Njė Hyji (Perendi), dhe ky Perendi ėshtė nė tri Vetje hyjnore - Ati, Bri dhe Shpirti Shenjt = Zoti, Hyji ynė ėshtė njė i vetėm.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 14-09-2009 mė 19:51
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Shume bukur e ke sqaruar vlla Toni. Me fakte te qarta nga Shkrimi Shejt!

Nje shembull qe eshte dhene per Trinine eshte ai me lumin:

Nqs Lumi eshte Hyji, atehere Ati eshte Burimi i Lumit, Biri eshte shtrati i Lumit dhe Shpirti Uji i Lumit. Lumi nuk mund te jete pa Burimin as pa Shtratin dhe as pa Ujin.

Mjere ata qe ndajne Atin nga Biri dhe nga Shpirti!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Vertet Matrix ?
    Pershendetje Gloreta

Ketu eshte nje pergjigje per kete. Fatkeqesisht edhe Deshmitaret e Jehovait, por edhe Islamiket e marrin kete varg dhe e keqinterpretojne per t'ia zvheshur hyjnesine Jezusit.

PROBLEM: Orthodox Christianity confesses Jesus is both fully man and fully God. Yet Jesus said in John 14:28 , “My Father is greater than I.” How can the Father be
    greater if Jesus is equal to God?

SOLUTION: The Father is greater than the Son by office, but not by nature, since both are God (see John 1:1 ; 8:58 ; 10:30 ). Just as an earthly father is equally human with, but holds a higher office than, his son, even so the Father and the Son in the Trinity are equal in essence, but different in function. In like manner, we speak of the president of our country as being a greater man, not by virtue of his character, but by virtue of his position. Therefore, Jesus cannot ever be said to say that He considered Himself anything less than God by nature. The following summary helps to crystalize the differences:

JESUS IS EQUAL TO THE FATHER
    In essence
    In nature
    In character

THE FATHER IS GREATER THAN JESUS
    In function
    In office
    In position

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •