Postuar më parë nga
saura
Shume e vertete
Nuk mendoj se Europes do ti vij e keqa nga Arabet ku 60% e Unescos eshte kulture arabe .
Jam Europiane per jam rritur ne nje vend ku ka pasur te treja fete ,mendoj qe nuk eshte kaq e tmershme bashkjetesa .
Eksperienca ka sa te duash ,marrim dhe Ameriken ku jane te ndertuara 2500 xhami .
Mua nuk me shqeteson aspak ,diversiteti kulturor i racave te tjera ,mjaftojne te respektojne ligjin ,çdo popull ka kulturen e tij .
Jane 1 miliard e 300milione mysliman nuk jane terrorista te gjithe .
Terrorizem ka dhe ne perendimin e krishter .
Marrim Anglin ,parlamendi i pare ,shteti i pare etj etj para ca vitesh vriteshin deri tek femijet katolik dhe protestant ,marrim Spanjen me basket ,Irrlande,Italin e viteve 70 (brigadat e kuqe )etj etj .
Mendoj qe keto vende duhen te ndajne shtetin nga feja ,te jene shtete laike ,te respektojne te drejtat e njeriut etj etj.
Keshtu ka ecur dhe perendimi ,me mundim ,shume shkencetar u dogjen dhe gra gjithashtu (per stregoneri)
sa per te huajt qe jetojne ne perendim ,nuk ka probleme ,se ato jane te integruar me breza ,nuk ka pse te na habisi menyra e jetes se tyre
Pastaj se degjohet ndonje krim andej ,ketej ti pergjigjen ligjit si dhe Europianet (se te jesh perendimor nuk do te thote se nuk ben krim,sa degjojme neper lajme).
Nejse u tregova pak liberale ,per mos ta marre me shume frike ,sepse ne ditet e sotme me kete zhvillim ,levizje ,interesash (ekonomike,politike,socile te shteteve ndermjet tyre )eshte i pamundur izolimi ,i njerezve qe jane te pakuptushem per kulturen tone ,e vetmja rruge eshte bashkejetesa ndermjet kulturave .
Krijoni Kontakt