Nuk ka nevojë për humor, sepse në fund të fundit unë nuk po merresha me ty, por me ato që shkrove, meqënëse ishe vullnetari sqarues i terminologjisë.
Nuk ka nevojë për humor, sepse në fund të fundit unë nuk po merresha me ty, por me ato që shkrove, meqënëse ishe vullnetari sqarues i terminologjisë.
Prektora
un kom pas incidente racizmi her mas here kur kom qen jasht me pushime. turq e serb kan qen viktimat, se kta mi ngrejn nervat me pince. kurse me kto japonez e korean jom cool. sa per jeten e perditshme nuk ka shum raca ktu nshqiperi. ene jevgjit cuditrisht smdalin naiher perpara
sugoi a nai gjo e till mduket, po tanoshi e kom nigju shpesh![]()
kompaijj
thojn gezuar japancat
pra gezuar
Edhe pse mund te kete shume raste rracismi ketu ne Amerike, ajo qe me ka bere me teper pershtypje eshte se si ca e ca (ne pergjithesi zezaket) e perdorin kete term ne avantazhin e tyre edhe kur nuk kane arsye. Nje shembull qe me vjen nder mend eshte kur punoja ne Emergency Department dhe nje nate the place was swamped, kishim vetem nje ER Attending Dr. dhe ishim short ne nurses, dmth te gjithe po perpiqeshin te benin 10 gjera ne minute. Nje nder infermieret qe po punonte ate nate ishte zezake dhe kjo po bente shume gabime me pacientet, mos zbatim order-ash te mjekes, testet nuk po i porosiste ne kohe, etj..etj...Arriti deri aty sa mjekja tha se nuk donte qe te punonte me ate infermiere ate nate. Kjo infermierja qe me c'duket as nuk e kishte idene se ca po bente, shkon dhe ankohet te Director of ER me pretekstin se mjekja u soll ashtu ndaj saj sepse eshte rraciste dhe se ajo infermiere ishte e vetmja qe ishte e zeze aty. Duhet theksuar ketu qe kjo mjeke eshte me teper se liberale dhe arrinte sa zihej me zezaket se shanin njeri-tjetrin me fjalor rracist.![]()
infinity gje e njejt ne pune me ka ndodhur me nje zezak!!
nuk ishte i kenaqur me shtepin qe i dham sepse ishte nga ana e rruges dhe jo e oqeanit dhe me thot "si e keni punen ju ktu? lini te gjith te bardhet nga ana e oqeanit dhe zezaket i coni nga ana tjeter e rruges???" loooooool "EXCUSE ME!!!??" i them un "hold that thought for a sec..let me call my supervisor" lol supervisor ime eshte zezakedhe e covi ne vendin qe i takonte.
Te njejten pyetje do beja per ty. Tema eshte hapur qe te kontribojm te gjith me raste rracizmi...ose ksenofobie (bravo qe e di kte fjale...eshte fjale me perardhje grekeNdonjë rast racizmi?) ose po deshe fut dhe rraste diskriminimi ti ne shkrimin tend. Syt per te lexuar i kemi. Nqs ke ndo nje rrast interesant qe bie ne nje nga kto 3 kategori na ndrico....nqn nuk ke na ndero me mos-pjesmarrjen tende.
Ndryshuar për herë të fundit nga FierAkja143 : 22-08-2009 më 01:30
Shoq me njohuritë që paske të këshilloj që të mos përdorësh terma. Më mirë shpjegoje ngjarjen, çfarë bëri filani, e çfarë bëri fysteku, a të goditi, a të shajti, etj.Ec e jeto njehere ne Greqi dhe te shofesh ne ka racizem kundra nesh atje apo jo.
Racizëm nuk mund të ketë sepse ata janë jevgj. Jevgjit janë racë më e ulët, kështuqë s'kanë se si të ushtrojnë racizëm.
Fierake kjo mund të ndodhë vetëm në anën e kundërt. Vetëm shqiptarët mund të jenë racistë, sepse ne jemi racë e lartë.Tema eshte hapur qe te kontribojm te gjith me raste rracizmi...
E thashë më lartë, ata mund të na vrasin, therrin, masakrojnë, djegin, poqese u vje mundësia. Por nuk e kanë atë fat të sillen kundrejt neve me racizëm, sepse nuk ua dha atë fat nana natyrë.
Racizmi nuk luftohet me racizem, ashtu behet me keq, eshte si te thuash muti lahet me ***. Nqs nje shqiptar bie viktime racizmi, e zeme ne greqi, atehere ky cfar duhet te bej? Te dali e te rrahi nje grek? Se kjo do te ishte racizem. Mesazhi duhet dhene ne nje menyre a tjeter, se te rrahesh apo dhunosh nje shqiptar eshte ide e keqe dhe e demshme per shendetin… dhe mesazhi duhet te jete i qarte, ti drejtohet komunitetit, por shembull nuk mund te behet kushdo, por vetem ai person qe e meriton. Duhet te kete komunikim midis paleve, sepse dhuna justifikon dhunen, atehere kur dhunohet dhunuesi, jo behu grup e dil rrih rob kot, se ashtu vetem pune prish.Per sa kohe qe do te kete emigracion legal apo ilegal do te ekzistoje edhe racizmi. Kur vjen i paftuar e gjen pa shtruar,ja kaq i thjesht eshte problemi.
PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
Krijoni Kontakt