Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 33
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11

Problem me azil!

Kam nje hall nese ndonjeri nga ju din ligjet e EU-s...
    Kam qene i lajmruar ne Austri azil, me kan jep transfer per me shku nje katun, por nuk shkova, kerkova per te jetuar privat se eshte mundesia per te jetuar privat ne austri, po nuk je i nvarun prej shteti me, vetem se me te ardhura personale.
    Kur dola prej kampi ose vendit ku te mbajn kur lajmrohesh per t'paren here azil, me than duhesh dergosh adresen ose t'na sjellesh ketu, kur gjen vendbanim, per me te ardh posta negativi e kto sene tjera.
    Une dola privat po adresen nuk e dergova, ka 1 vit e 2 muaj qe nuk jam ne austri, por tash dua te lajmrohen ne Suedi azil, a eshte mundesia t'me kthejn ne Austri prap, apo do t'me pranojn azil ne suedi, une po shpresoj se mu ka mbyll azili ne austri se qe 1vit e 2muaj nuk jam aty. Dua te di a din ndonjeri a mu ka mbyll azili n'rastin tim si pershkruva?
    Disa me kan thene se nese je i lajmruar ne nje shtete te EU-s e ki afatin e caktuar per tu mos u lajmruar ne nje shtet tjeter, afati i caktuar sipas gojedhenave po flas se informacion t'sakt nuk kam eshte 6muaj.
    Po disa po me thojn se nese je lajmru ne austri eshte mundesia me t'kthy atje!
    Por une nuk kam derguar adres as kurgjo kur jam dal privat prej austris dhe po shpresoj se ma kan mbyll azilin.
    Cfare me sugjeroni ju cfare te bej, apo e din kush si jane keto ligjet e EU-s t'me dergoj ne privat apo ketu t'me shjegon me gjeresisht cfardo informacioni ne lidhje me ngjarjen time do t'me ndihmonte ju flm shume te gjitheve shpresoj ndonjeri do t'me ndihmoj disi?
    Nuk di sa isha i qart.

Jam 24vjeqar vij nga Kosova.
    Kur lajmrohen cfare duhet te them se nuk ja kam iden, cfar do t'me ndihmonte mua etj...
    Cfardo informacioni apo sugjerimi do t'me ndihmonte shume ju flm prap.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    degjo ti nuk e terheq kerkesen per azil politik ne austri,keshtu keshtu kudo qe teshkosh do te kthejn ne austri ,po ta kishe terheq azilin ather ke te drejt te lajmerohesh ne tjeter vend tung

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11
    Citim Postuar mė parė nga heneu Lexo Postimin
    degjo ti nuk e terheq kerkesen per azil politik ne austri,keshtu keshtu kudo qe teshkosh do te kthejn ne austri ,po ta kishe terheq azilin ather ke te drejt te lajmerohesh ne tjeter vend tung
    Po si mund t'a terheq kerkesen a ka naj mundsi permes telefonit apo disi*?

Ndonje keshille nga te tjeret dicka?

Flm per pergjigje heneu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11
    A eshte naj kush qe mund t'me ndihmoj apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11
    Askush nga ju nuk ka ndonje informate?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11
    Asnjeri nuk doli t'me ndihmoj!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga old-friendd Lexo Postimin
    Asnjeri nuk doli t'me ndihmoj!
    ti nuk ke nevoj suedezve ti tregojsh se ke qen azil ne austri

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pershendetje,

sa di une ekziston nje sistem datash (informacionesh) i perbashket per azilkerkues ne tere BE-ne. Nese kjo eshte e vertete, atehere ekziston mundesia te diktohesh ne Suedi si ish-azilkerkues ne Austri.

Persa i perket pyetjes se cfare mund te thuash qe te kesh sukses ne azil, kjo pyetje nuk mund te pergjigjet konkret, sepse nevojitet nje thurje e nje deklarate qe perfshin disa vite. Por gjeneralisht duhet te dijesh se azil mund te kerkoje vetem ai person, i cili eshte i perndjekur ne menyre te deshmueshme nga instanca shteterore ose aso instanca qe ekzistojne paralel me forcen pushtetare. Si kosovar mundesia per te fituar azil, sipas mendimit tim eshte 0,000000000001 %. Ndoshta edhe me e vogel. Sepse eshte azilkerkuesi ai, i cili duhet te deshmoje ate cfare thote.

Keshtu qe e vetmja mundesi per ty te mos kthehesh ne shtepi, eshte te thuash se je i perndjekur nga nje instance ushtarako-politike, e cila vepron paralel ne menyre ilegjitime ne Kosove, te thuresh nje deklarate pak a shume bindese, dhe ne kete menyre ke fituar maksimalisht 3 muaj kohe per te u martuar dhe per te kerkuar pastaj bashkim familjar (me gruan tende).

Keshille:
    Kujdes ne deklarate, mundesisht mos njollos shume insitucione shqiptare, p.sh. AKSH, se ashtu e keshtu asgje nuk te ndihmon. Kosova eshte e obliguar te japi informacione mbi cdo kerkese juridike qe vije nga BE. Pastaj suedezet jane prezente ne Kosove. Verifikohet cdo gje.

Paq fat.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    11
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    ti nuk ke nevoj suedezve ti tregojsh se ke qen azil ne austri
    I kam gishtat ne austri nuk mund t'i ikesh asja procedure se jam mbi 18vjet busavata.
    Flm per kshillen.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga old-friendd Lexo Postimin
    I kam gishtat ne austri nuk mund t'i ikesh asja procedure se jam mbi 18vjet busavata.
    Flm per kshillen.
    ska lidhje
    ti qe nje vit e teper nuk je ne austri ...
    nese ata thojn se ke qen azil ne austri
    thuaj po kam qen ne austri po jam merzit edhe mendoje naj tregim , thuja te gjitha gjerat qe nuk te kan pelqye atje...
    mirpo vetemse nese te thojn ...
    e kjo ndodh mas nje viti
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 07-08-2009 mė 23:51

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •