Close
Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 239
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Si duket ne vend qe te marrim pergjigje nga kristijanet neve perseri vazhdojme me melodine e vjeter .
    Ne u pergjigjemi atyre lol.

Deri kur keshtu aman. Kur do dali nje kristijan tu pergjigjet pyetjeve tona aman ?!!!
    Si duket , kur njeri nuk ka guxim dhe dituri, e ka veshtire te pergjigjet.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Kshu eshte kur se njef fene [prej atyre qe e dine por deshiron ta njohesh sias deshirave te tua dhe aq me keq kur i copezon versetet kuranore.

Nuk ka asnje gabim shtypi pasi ajeti vazhdon dhe thote qe ndaj namazit te tyre jane te pakujdeshem.Nje tjeter ajet tregon po te njeten metode ku thuhet.

4:43.
    O ju që besuat, mos iu afroni namazit duke qenë të dehur, derisa të dini se ç'flitni, e as duke qenë xhuhubë (të papastër) derisa të laheni, përpos kur jeni udhëtarë. Nëse jeni të sëmurë, jeni në ndonjë udhëtim, ose ndonjeri prej jush vjen nga ultësira (nevojtorja), ose keni takuar gratë, e nuk gjeni ujë, atëherë mësyne dheun dhe fërkoni me duart (tejemmum). All-llahu shlyen e falë mëkatet.

Nese do ta marrim vetem nje pjese te ajetit do themi si u thoka ne Kuran mos iu afroni namazit, porse vazhdimi e tij e sakteson kuptimin e fjalise.

Ja si thuhet ne suren Maune

4. Pra shkatërrim është për ata që falen,
    5. të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm.
    6. Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe).

Pra ky verset tregon per ato qe falen me hipokrizi dhe nuk jane te kujdeshem ne namaz por falen shpejt e shpejt per te kalu radhen.

Ketu keni nje liber shume te Bukur

Kurani Bibla dhe shkenca

http://www.geocities.com/albislam/bibla-kurani.htm
    Une kerkoj falje nese jam gabim e kete e thash edhe ne shkrimin e pare bile edhe kerkova ndihem sepse une e pranoj qe nuk jam i gjithedijshem .

Por merre dhe shkruaje kete fjali pa numra dhe shih cfar del prej saj.

Pra, shkatrrimi eshte per ata qe falen,te cilet ndaj namazit te tyre jan te pakujdeseshem,ata qe vetem shtiren!!
    Ketu po perjashtohen vetem ata qe nuk falen fare!!
    Nga ketu del se shkatrrohen ata qe falen ,ata qe bejne namaz te pakujdeseshem dhe ata qe vetem shtire ...shpetimi bije vetem mbi ata qe nuk falen ! Apo????

Pa turbulenca ,neve debat po bejme dhe edhe nese mesojm dicka eshte ne te mire te mesuesit e edhe nxenesit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Pra Allahu e shtriu token ne aspektin horizontal dhe e beri te pershtatshme per jete ,dhe eshte mrekulli nga Allahu, kur dijm se toka ka formen e saj te rrumbullaket

A ka dikush qe e perkthen shqip kete tekstin e me siperm ???

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    Pra Allahu e shtriu token ne aspektin horizontal dhe e beri te pershtatshme per jete ,dhe eshte mrekulli nga Allahu, kur dijm se toka ka formen e saj te rrumbullaket

A ka dikush qe e perkthen shqip kete tekstin e me siperm ???
    Per më shumë shiko përgjigjen ...

Selam aleikum vlla.Une e kom nje pyetje kisha dasht me ju pergjigje qofse kishe mujt. E kam lexu nje fatwa qe e ka jep sheikh Ibn Uthajmini se Dielli sillet rreth tokes, ndersa shkenca e thot te kunderten a eshte e vertet fetwaja e sheihkhut pasi ai eshte bazu ne Kuran edhe Hadith.

Pergjegjeja:

Eshte e vertete se shejh Iben Uthejmin (Allahu e meshirofte!) thote se eshte dielli ai qe sillet rreth tokes dhe nderrimi i nates dhe i dites ndodh me rrotullimin e diellit rreth tokes dhe jo e kunderta. Shejhu thote se kjo gje kuptohet nga domethenia e drejtperdrejte e teksteve nga Kurani dhe Suneti ku permendet kjo gje, siç thuhet ne Fjalen e Allahut per Ibrahimin i cili i tha polemizuesit te tij: "Allahu e sjell diellin nga lindja, sille ti nga perendimi!" [El Bekare, 258] Po keshtu ne Fjalen e Allahut: Ti (o Muhamed) do ta kishe parë Diellin kur lindte, se si anohej nga e djathta e shpellës së tyre dhe, kur perëndonte, ata i linte në anën e majtë, ndërkohë që ata gjendeshin në mesin e saj." [El Kehf, 17]. Pra, ne keto ajete dhe ne te tjera, thuhet se eshte dielli ai qe leviz. Megjithate, shejh Iben Uthejmin nuk e mohon se edhe toka leviz, por thote se kjo gje nuk permendet ne menyre te drejtperdrejte ne ndonje tekst hyjnor. Kete mendim te shejhut e gjen ne librin "Mexhmuu Fetava ue Rasail Iben Uthejmin", Fetvaja nr. 24, 25.

Ky eshte mendimi i shejh Iben Uthejmit dhe perfundimi qe ai nxjerr nga kuptimi i ajeteve dhe haditheve qe flasin ne lidhje me diellin dhe token, por sigurisht qe shejhu eshte njeri dhe mund te gaboje, por gabimi i tij eshte i falur nga Allahu, sepse ai eshte perpjekur per te verteten dhe shperblehet per perpjekjen e tij edhe nese nuk ia qellon te vertetes.

Ne mendojme se rrotullimi i tokes rreth diellit dhe i vete diellit ne sistemin diellor eshte e vertete shkencore, te cilen Kurani nuk e mohon, por thote: "As Dielli nuk mund ta arrijë Hënën e as nata nuk mund t’ia kalojë ditës; të gjitha lundrojnë në orbitat e veta." [Jasin, 40]. Pra, qe te gjitha levizin, dielli, hena, toka, yjet. Ky eshte krijimi i Allahut, per te cilin ne duhet te meditojme dhe te madherojme Krijuesin e çdo gjeje ne menyren me te persosur.

Allahu eshte i Gjithedijshmi, dhe Ai jep sukses. Paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi pejgamberin tone, familjen, shoket dhe te gjithe ata qe ndjekin rrugen e tij deri ne diten e Kiametit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 07-08-2009 më 15:36
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116

Pergjigjen qe jeni mundu me e dhene me lart nuk ka te beje me kete tekst sepse ky tekst eshte jasht cdo logjike te shendoshe,

Toka nuk ka nevoje te "shtrihet" ne menyren horizontale sepse ajo edhe ne formen e saj eliptike eshte e pershtaeshme per jete .Cfar mrekullie e Allahut hyn ne puner ketu apo per te mbulu injorance thirremi ne mrekulli edhe aty ku as nuk ka nevoje!!
    Kurse Shejhi ka te drejte sepse ai deri para disa viteve ndryshe e ka mesu edhe formen edhe levizjen e edhe gjithecka qe ka te beje me Astronomine.Hana eshte nur ,thoshte hoxha ,deri kur amerikanet shkun dhe e preken !

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Pergjigjen qe jeni mundu me e dhene me lart nuk ka te beje me kete tekst sepse ky tekst eshte jasht cdo logjike te shendoshe,

Toka nuk ka nevoje te "shtrihet" ne menyren horizontale sepse ajo edhe ne formen e saj eliptike eshte e pershtaeshme per jete .Cfar mrekullie e Allahut hyn ne puner ketu apo per te mbulu injorance thirremi ne mrekulli edhe aty ku as nuk ka nevoje!!
    Kurse Shejhi ka te drejte sepse ai deri para disa viteve ndryshe e ka mesu edhe formen edhe levizjen e edhe gjithecka qe ka te beje me Astronomine.Hana eshte nur ,thoshte hoxha ,deri kur amerikanet shkun dhe e preken !

Do të isha i gëzuar nëse ti do të kuptoje fjalën më të thjeshtën mbi fenë Islame.

...

Por nuk e di si nuk e mirrni mundin asnjëri nga ju të përgjigjeni mbi pyetjet e parashtruara.

...

Nuk e kuptoj as Jarigasin i cili dukej i rrezikshëm në fjalët e para, dhe në fjalët e dyta zbuloi talentin e tij.

...

Poashtu do të doja të thosha që përderisa nuk do të ktheni përgjigje për pyetjet tona ju do të jeni prej atyre që nuk do të pranoni njerëz të tjerë në Krishterizëm.

...

Kjo do të thotë, që ju nëse nuk e merrni mundin që të iu tregoni vëllezërve tuaj se çfarë thotë dhe përmban Bibla ju do të humbisni shumë njerëz të cilët mendojnë të konvertohen në Krishterizëm.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pra pyetja jote eshte se si u krijua perpara drita dhe pastaj dielli??Eshte kjo pyetja??
    Pyetja ke si eshte e mundur te kete drite ne Toke pa qen Dielli dhe si mundet me pas uje ne nje vend te shkret dhe te zbrazet .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Kur nuk jeni ne gjendje me i komentu si duhet eshte mire me heshte.Islami nuk mbrohet me hamendje dhe me shkrime te pa baza qe ne fund mundohemi me i arsytu me mrekulli!!
    Islami eshte mrekullia vet por qe po e sakatosin injoranca dhe mrapametunija !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin

Nuk e kuptoj as Jarigasin i cili dukej i rrezikshëm në fjalët e para, dhe në fjalët e dyta zbuloi talentin e tij.

Nuk ke si te me kuptosh.....nuk je ne gjendje te respektosh nje rregull te thjeshte.....si ka mundesi pastaj te pretendosh pergjigje, kur ti s'ke idene as te pyetjes e te bera une???
    Te thashe, e ke kot qe shtron çarçafe ketu....meso pak nga xhamia....ai e kuptoi menyren e duhur per te debatuar......

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Kur nuk jeni ne gjendje me i komentu si duhet eshte mire me heshte.Islami nuk mbrohet me hamendje dhe me shkrime te pa baza qe ne fund mundohemi me i arsytu me mrekulli!!
    Islami eshte mrekullia vet por qe po e sakatosin injoranca dhe mrapametunija !
    Ato që unë solla janë më se të kuptueshme, për një njëri i cili dëshiron të kuptojë, por jo edhe për një njëri i cili dëshiron të arrijë në konkluzionin e pamundur.

...

Jarigas me sa di unë qarqaf ti quan Ajetet Kur'anore, atëherë pse kërkova ti ato pra... ?!

Ti tha a ekziston ndonjë Ajet Kur'anor që flet mbi krijimin e universit. Dhe unë ato solla.

...

Dhe si duket dëshiron të i largohesh pyetjeve duke futur në funksion talentin.

Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •