Close
Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 239
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Feja te shtin me besu shabllon , nuk te lejon me bo pytje , se as vet nuk ka pergjigje . Thot qishtu qishtu osht puna e ti duhesh me besu edhe me qit logjiken n'xerro . Kjo osht pergjigjie perfundimtare e te gjitha pytjeve tua .
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    Zoti e din me se miri...! Mjafton te thot behu dhe ajo behet....!!

Ja ,kjo eshte pergjegjeja per ato qe nuk i din!!
    Cili Zot ... ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Vetem nje pabesimtare apo nje politeiste bene kete pyetje ???

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Vetem nje pabesimtare apo nje politeiste bene kete pyetje ???
    Mir i Nderuar : CURRIELI

Realisht nuk kupton temën sepse tema është për të Krishterët (pyetjet u janë drejtuar atyre), por është hapur në Komunitetin Musliman.

Ndersa ti po flet për All-llahun Xh.Sh., dhe thua All-llahu thot bëhu dhe kjo bëhet, ndersa të katolikët nuk e konsiderojnë All-llahun Zot.

Sqarohu pak se çfarë don të thuash, sepse unë besoj isha i qartë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Shume i nderumi ILMGAP

Ju ,duke dasht me nxjerre vegza tek besimi krishter ,ne te vertete po dyshoni ne mundesit e Allahut apo nuk e keni te kjart se ne cfar kurthe logjike po e shtyni veteveten per cka edhe po mundohem te ju terhjeke vrejtjen!
    ZOTI E DIN ME SE MIERI-- kurse neve mund te cajme derresa tere kohen e lire qe e kemi!!
    Besoj se tash jemi te kjarte !!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Shume i nderumi ILMGAP

Ju ,duke dasht me nxjerre vegza tek besimi krishter ,ne te vertete po dyshoni ne mundesit e Allahut apo nuk e keni te kjart se ne cfar kurthe logjike po e shtyni veteveten per cka edhe po mundohem te ju terhjeke vrejtjen!
    ZOTI E DIN ME SE MIERI-- kurse neve mund te cajme derresa tere kohen e lire qe e kemi!!
    Besoj se tash jemi te kjarte !!
    Unë nuk dua as të nxjerrë vegza tek besimi Krishter por dua thjesht të zgjeroj njohuritë e mia në lidhje me besimin Krishter.

" Gjë të Cilën nuk po ma Mundësoni ... "

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Unë nuk dua as të nxjerrë vegza tek besimi Krishter por dua thjesht të zgjeroj njohuritë e mia në lidhje me besimin Krishter.

" Gjë të Cilën nuk po ma Mundësoni ... "
    Mire, ja ku me ke......
    Ta bejme keshtu....ti bej nje pyetje(vetem nje, jo nje çarçaf) dhe une te pergjigjem, pastaj te bej une nje pyetje ty, dhe ti me pergjigjesh....mire?
    E gjithe kjo, pa ofendime rreth logjikes se bashkebiseduesit, por siç thua ti ne sherbim te njohjes....
    Le ta vendosim se nuk ka limit per pyetjen perveç renies ne personale....

Ty, levizjen e pare....

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Mire, ja ku me ke......
    Ta bejme keshtu....ti bej nje pyetje(vetem nje, jo nje çarçaf) dhe une te pergjigjem, pastaj te bej une nje pyetje ty, dhe ti me pergjigjesh....mire?
    E gjithe kjo, pa ofendime rreth logjikes se bashkebiseduesit, por siç thua ti ne sherbim te njohjes....
    Le ta vendosim se nuk ka limit per pyetjen perveç renies ne personale....

Ty, levizjen e pare....
    Përshëndetje,

Pyetja e parë është shumë e thjeshtë, aspak provokuese :

Dua të di nëse këto fjalë janë të shkruara nga dora e njeriut duke u bazuar në imagjinatën e tij, apo i ka thënë vetë Jezu Krishti... ?!

ZANAFILLA: 1 : 1-20

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Vetëm këto gjëra kanë obligim të Krishterët ... ?!

7 Jini të pëlleshëm dhe shumohuni,
    mbusheni tokën dhe sundojeni”!

* * *

Në Krishtërim nuk ka gjëra – ka vetëm Krisht!

Megjithatë edhe pse nuk jemi te komuniteti katolik, pasi qe ke pershkruar mbi ibligimet e krishterimit dhe kete e ke berë sipas mendes tënde, pos asaj me je drejtuar disaher me këtë pytje, dua të pershkruaj ato obligime qe janë në Kishen katolike.

Sakramentet e Kishës katolike janë shtatë:
    1. Pagëzimi
    2. Krezmimi (ose Përforcimi)
    3. Kungimi
    4. Rrëfimi
    5. Vajimi
    6. Urdhri shenjt
    7. Kurora e martesës

Dhjetë urdhërimet e Zotit në shenjëten Kishë janë:
    1. Unë jam Zoti, Hyji yt, tjetër Zot mos të keshë dhe mos të adhurosh pos meje!
    2. Mos e merr nepër gojë kot emrin e Zotit, Hyjit tënd!
    3. Respekto ditën e dielle dhe ditë e festë të urdhëruar!
    4. Ndero prinërit, do të nderosh atin dhe nënën tënde në daç të jetojsh shumë mbi dhe!
    5. Mos vraj!
    6. Mos bëj kurorshkelje, nuk do të shkelësh besnikërinë bashkëshortore!
    7. Mos vidh!
    8. Mos bëjë dëshmi të rrejshme!
    9. Mos i lakmo njeriun e huaj për të keq!
    10. Mos lakmo kurrgjë të huajën!

Të vërtetat kryesore të fesë së krishterë sipas Kishes katolike:
    1.) Është vetëm një Zot, e në të janë tri veta hyjnore; Ati, Biri dhe Shpirti Shenjt.
    2.) Zoti krijoj të gjitha sendet. Ai të gjitha i mbanë, i sundon dhe i drejton.
    3.) Shpirti i njeriut është i pavdekshëm.
    4.) Biri i Hyjit u bë njeri dhe na shelboi me vdkjen e vet në kryq.
    5.) Hiri i Zotit është i domosdoshëm për shëlbim.
    6.) Veprat e mira Zoti do t'i shpërblej me lumturinë e amshuar, ndërsa veprat e këqia do t'i dënojë me mundimin e amshuar.

Etj etj si psh gjenesa, pendesa - koha e kreshmeve qe thirret “kreshmet” janë shtat javë pendesë (inojnë), kemi ditet para rreshajve qe perkushtohen në lutje dhe pendesa, ditete e shenjtnorëve qe kujtohet Zoti në mënyrë të veqant, disa edhe inojnë (i mbajn ato dit) etj.

Por, mbi të gjitha këto është ligji mbi të gjitha ligjet dhe obligimet; “Duaje Perendine tend me zemer me shprit dhe me mendje. Duaje te afermin tend porsi veten tende” kjo është mbi të gjitha ligjet dhe rregullat.

Per ndryshe dua shkurtimisht të sqaroj se edhe pse Kisha ka këto te lartshenuarat dhe të tjera qe unë nuk I pershkrova, nëse nuk ke Krisht, këto mund të jenë vetem gjëra. Secili besimtar duhet të kuptoj se; jo pse janë të pa vlera, por kjo varet nëse ke Krisht, nëse një besimtar I respekton këto (tradicionalisht) por qe nuk ka Krishtin, atëher këto janë gjëra dhe me plot pergjegjsi mund të them se janë gjëra të vdekura. Gjithçka pa Krisht, është e vdekur, per ata edhe mund të thuhet se:

Në Krishtërim nuk ka gjëra – ka vetëm Krisht.

Saherë që lexojmë Biblen apo marrim pjesë (aktiv) në leximet dhe predikimet e ungjijve të Krishtit në Kishë, mund të kuptojmë se si Hyji na zbulon se Qëllimi i Tij është Krishti dhe mjeti i Hyjit është gjithashtu Krishti. Është vetem nëpërmjet Krishtit për te Krishti!

Të lexojmë disa citate sipas Gjonit ungjilltar:

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!” (Gj 1, 29)

“Unë jam buka e jetës. Kush vjen tek unë nuk do të ketë më kurrë uri,..” (Gj 6, 35)

“Përnjëmend, përnjëmend po ju them: nëse nuk e hani trupin e Birit të njeriut e nuk e pini gjakun e tij, nuk keni jetë në vetvete!” (Gj 6, 53)

“Unë jam drita e botës. Kush vjen pas meje, nuk do të ecë në errësirë, por do ta ketë dritën e jetës.” (Gj 8, 12)

“Do të vdisni në mëkatet tuaja! Për të vërtetë nëse nuk besoni se UNË JAM do të vdisni në mëkatet tuaja.” (Gj 8, 24)

“Unë jam Ringjallja dhe Jeta” (Gj 11, 25)

“Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta. Askush nuk shkon tek Ati përveçse nëpër mua” (Gj 14, 6)

Ajo që mund të mësojmë më këta rreshta përmes Gjonit ungjilltar I cili vërtetërtetë është shumë I thellë, tregohet më në fund sa lart e çmon Hyji Krishtin dhe se ne sot duhet ta njohim Atë ashtu siç e njeh Ati I gjithpushtetshem.

Në tërë Ungjillin e Gjonit Ai thotë se është drita e botës – por Ai nuk thotë se do t’u japë njerëzve dritë por thotë; “Unë jam drita e botës. Kush vjen pas meje, nuk do të ecë në errësirë”! Kush ec me Krishtin I bashkuar me Të e jo të mirret me gjëra dhe çeshtje.

Nuk edi se sa jemi kuptuar por se, ajo që ne duhet të kuptojmë në Zotin e BIBLES është se në përvojën tonë nuk duhet të ketë as gjëra dhe as çështje, por vetëm Krisht: Duhet bërë një dallim këtu, Krishti jo që na udhëheq rrugën, por që Ai është rruga jonë nepër të cilin mund të shkojmë te Ati ynë qiellor; Krishti jo që na jep dritë, por që Ai është vet drita jonë; Jezus Krishti jo që na jep jetë, por që Ai është jeta jonë; jo që Ai na mëson mbi të vërtetën, por që Ai është vet e vërteta. Nuk edi se a e dallon ndryshimin këtu? Çdo gjë që Krishti jep është vetë vetja e Tij. Prandaj edhe thash se në krishterim ka vetem KRISHT e jo gjëra.

Sa i perket asaj qe ti pretendon, nuk eshte ashtu. Fjala per sundim është mbi natyren dhe ajo ashtu ndodhë, te gjithë jemi deshmitar se njeriu sundon mbi natyren.
    Sa i perkete sundimit mbi popuj, Jezusi kritikon sunduesit, nese popujt e krishter sundojnë, nuk janë sipas mesimeve te Krishtit, por janë te ndikuar me interesa dhe largë Jezusit.

Lidhur me kete ja se qka thote Krishti:

Mbretërit e paganëve sundojnë me ta si zotërues; madje ata që sundojnë mbi ta kërkojnë të quhen ‘Bamirës’! Ju s’guxoni të bëni ashtu! Përkundrazi, më i madhi ndër ju të jetë si të ishte më i riu, kurse kryetari, sikur të ishte ai që shërben. Cili, në të vërtetë, është më i madh: ai që është në tryezë, apo ai që shërben? Vallë, a s’është ai që rri në tryezë? Tashti, unë jam ndër ju porsi ai që shërben.” (LK 22; 24-30)

Kerkoj falje nga anëtarët e këtij komuniteti por pasi është keqiterpretuar obligimi i te krishterëve, unë vendosa shkurtimisht t’I pergjigjna me plot sinçeritet.

Respejte
    toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Në Krishtërim nuk ka gjëra – ka vetëm Krisht!

Megjithatë edhe pse nuk jemi te komuniteti katolik, pasi qe ke pershkruar mbi ibligimet e krishterimit dhe kete e ke berë sipas mendes tënde, pos asaj me je drejtuar disaher me këtë pytje, dua të pershkruaj ato obligime qe janë në Kishen katolike.

Sakramentet e Kishës katolike janë shtatë:
    1. Pagëzimi
    2. Krezmimi (ose Përforcimi)
    3. Kungimi
    4. Rrëfimi
    5. Vajimi
    6. Urdhri shenjt
    7. Kurora e martesës

Dhjetë urdhërimet e Zotit në shenjëten Kishë janë:
    1. Unë jam Zoti, Hyji yt, tjetër Zot mos të keshë dhe mos të adhurosh pos meje!
    2. Mos e merr nepër gojë kot emrin e Zotit, Hyjit tënd!
    3. Respekto ditën e dielle dhe ditë e festë të urdhëruar!
    4. Ndero prinërit, do të nderosh atin dhe nënën tënde në daç të jetojsh shumë mbi dhe!
    5. Mos vraj!
    6. Mos bëj kurorshkelje, nuk do të shkelësh besnikërinë bashkëshortore!
    7. Mos vidh!
    8. Mos bëjë dëshmi të rrejshme!
    9. Mos i lakmo njeriun e huaj për të keq!
    10. Mos lakmo kurrgjë të huajën!

Të vërtetat kryesore të fesë së krishterë sipas Kishes katolike:
    1.) Është vetëm një Zot, e në të janë tri veta hyjnore; Ati, Biri dhe Shpirti Shenjt.
    2.) Zoti krijoj të gjitha sendet. Ai të gjitha i mbanë, i sundon dhe i drejton.
    3.) Shpirti i njeriut është i pavdekshëm.
    4.) Biri i Hyjit u bë njeri dhe na shelboi me vdkjen e vet në kryq.
    5.) Hiri i Zotit është i domosdoshëm për shëlbim.
    6.) Veprat e mira Zoti do t'i shpërblej me lumturinë e amshuar, ndërsa veprat e këqia do t'i dënojë me mundimin e amshuar.

Etj etj si psh gjenesa, pendesa - koha e kreshmeve qe thirret “kreshmet” janë shtat javë pendesë (inojnë), kemi ditet para rreshajve qe perkushtohen në lutje dhe pendesa, ditete e shenjtnorëve qe kujtohet Zoti në mënyrë të veqant, disa edhe inojnë (i mbajn ato dit) etj.

Por, mbi të gjitha këto është ligji mbi të gjitha ligjet dhe obligimet; “Duaje Perendine tend me zemer me shprit dhe me mendje. Duaje te afermin tend porsi veten tende” kjo është mbi të gjitha ligjet dhe rregullat.

Per ndryshe dua shkurtimisht të sqaroj se edhe pse Kisha ka këto te lartshenuarat dhe të tjera qe unë nuk I pershkrova, nëse nuk ke Krisht, këto mund të jenë vetem gjëra. Secili besimtar duhet të kuptoj se; jo pse janë të pa vlera, por kjo varet nëse ke Krisht, nëse një besimtar I respekton këto (tradicionalisht) por qe nuk ka Krishtin, atëher këto janë gjëra dhe me plot pergjegjsi mund të them se janë gjëra të vdekura. Gjithçka pa Krisht, është e vdekur, per ata edhe mund të thuhet se:

Në Krishtërim nuk ka gjëra – ka vetëm Krisht.

Saherë që lexojmë Biblen apo marrim pjesë (aktiv) në leximet dhe predikimet e ungjijve të Krishtit në Kishë, mund të kuptojmë se si Hyji na zbulon se Qëllimi i Tij është Krishti dhe mjeti i Hyjit është gjithashtu Krishti. Është vetem nëpërmjet Krishtit për te Krishti!

Të lexojmë disa citate sipas Gjonit ungjilltar:

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!” (Gj 1, 29)

“Unë jam buka e jetës. Kush vjen tek unë nuk do të ketë më kurrë uri,..” (Gj 6, 35)

“Përnjëmend, përnjëmend po ju them: nëse nuk e hani trupin e Birit të njeriut e nuk e pini gjakun e tij, nuk keni jetë në vetvete!” (Gj 6, 53)

“Unë jam drita e botës. Kush vjen pas meje, nuk do të ecë në errësirë, por do ta ketë dritën e jetës.” (Gj 8, 12)

“Do të vdisni në mëkatet tuaja! Për të vërtetë nëse nuk besoni se UNË JAM do të vdisni në mëkatet tuaja.” (Gj 8, 24)

“Unë jam Ringjallja dhe Jeta” (Gj 11, 25)

“Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta. Askush nuk shkon tek Ati përveçse nëpër mua” (Gj 14, 6)

Ajo që mund të mësojmë më këta rreshta përmes Gjonit ungjilltar I cili vërtetërtetë është shumë I thellë, tregohet më në fund sa lart e çmon Hyji Krishtin dhe se ne sot duhet ta njohim Atë ashtu siç e njeh Ati I gjithpushtetshem.

Në tërë Ungjillin e Gjonit Ai thotë se është drita e botës – por Ai nuk thotë se do t’u japë njerëzve dritë por thotë; “Unë jam drita e botës. Kush vjen pas meje, nuk do të ecë në errësirë”! Kush ec me Krishtin I bashkuar me Të e jo të mirret me gjëra dhe çeshtje.

Nuk edi se sa jemi kuptuar por se, ajo që ne duhet të kuptojmë në Zotin e BIBLES është se në përvojën tonë nuk duhet të ketë as gjëra dhe as çështje, por vetëm Krisht: Duhet bërë një dallim këtu, Krishti jo që na udhëheq rrugën, por që Ai është rruga jonë nepër të cilin mund të shkojmë te Ati ynë qiellor; Krishti jo që na jep dritë, por që Ai është vet drita jonë; Jezus Krishti jo që na jep jetë, por që Ai është jeta jonë; jo që Ai na mëson mbi të vërtetën, por që Ai është vet e vërteta. Nuk edi se a e dallon ndryshimin këtu? Çdo gjë që Krishti jep është vetë vetja e Tij. Prandaj edhe thash se në krishterim ka vetem KRISHT e jo gjëra.

Sa i perket asaj qe ti pretendon, nuk eshte ashtu. Fjala per sundim është mbi natyren dhe ajo ashtu ndodhë, te gjithë jemi deshmitar se njeriu sundon mbi natyren.
    Sa i perkete sundimit mbi popuj, Jezusi kritikon sunduesit, nese popujt e krishter sundojnë, nuk janë sipas mesimeve te Krishtit, por janë te ndikuar me interesa dhe largë Jezusit.

Lidhur me kete ja se qka thote Krishti:

Mbretërit e paganëve sundojnë me ta si zotërues; madje ata që sundojnë mbi ta kërkojnë të quhen ‘Bamirës’! Ju s’guxoni të bëni ashtu! Përkundrazi, më i madhi ndër ju të jetë si të ishte më i riu, kurse kryetari, sikur të ishte ai që shërben. Cili, në të vërtetë, është më i madh: ai që është në tryezë, apo ai që shërben? Vallë, a s’është ai që rri në tryezë? Tashti, unë jam ndër ju porsi ai që shërben.” (LK 22; 24-30)

Kerkoj falje nga anëtarët e këtij komuniteti por pasi është keqiterpretuar obligimi i te krishterëve, unë vendosa shkurtimisht t’I pergjigjna me plot sinçeritet.

Respejte
    toni77
    Faleminderit i Nderuar : Toni77

Por këto përgjigje i morra dhe një herë më herët.

Pyetja është parashtruar thjeshtë dhe qartë, unë si i "Krishter" (apo Katolik) ç'farë kam obligim, dhe normalisht ajo që është më e nevojshme të dij është ajo që kam obligim ditor.

P.Sh : Muslimanët kanë obligim ditorë :

1. Të Falin 5 Vaktet e Namazit,
    2. Të bëjnë dhikr (të përkujtojnë All-llahun Xh.Sh) më shpesh (sa më shumë).
    3. Të bëjmë vepra të mira dhe të largohemi nga të Kqiat
    4. Të jemi bamirës, dhe të ndajmë sadaka gjatë gjithë ditës, mos të harrojmë edhe fjala e mirë është sadaka .
    etj. etj.

Këtë po pyes cilat janë obligimet e mia si i "Krishter" apo Katolik.

Më thjeshtë ti (ose një Katolik, i Krishter) gjatë kohës tënde (tij) të qmuar ç'farë bën ... ?!

Ju Faleminderit.

Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •