Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 74
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    An Albanian gendarmEuropean Dinarics: IV
    FIG. 1 (2 views).

A Moslem Serb from Dibra, in Old Serbia. This Serb, like most of his countrymen, is tall, brunet, rather small-headed, and brachycephalic. It would appear that a brachycephalization of the "Pontic" Mediterranean type, shown on Plate 26, is involved.

FIG. 2 (2 views).

An Albanian gendarme from Puka, in the center of the Gheg country. This individual, like many Albanians when dressed and coiffured in western European style, looks like a Frenchman.

FIG. 3 (2 views).

An exaggeratedly tall, lean, and long-faced Dinaric from Klementi, the northernmost bairak of the tribe of Malsia � Madh�. Northern Albania is probably the most highly Dinaricized country in Europe.

FIG. 4 (2 views).

A blond Gheg from Zadrima; a classic Noric.

FIG. 5 (2 views).

An extremely Dinaricized Zadrima Gheg; this individual may be considered an example of the ultimate in Dinaricization.

FIG. 6 (2 views).

A Dinaric Greek of Epirote stock, from Gjinokaster in what is now Albania. Many Greeks, especially Epirotes, are Dinarics.
    e

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Lulaki qe i kan ba dhe i bajne femijet si mumie dhe djepi i kan fajet.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Ne fakt ashtu na cilesojne Shqipetaretdallohen se kane koken e shtypur e kisha degjuar edhe une kete, nga "bidella" e shkolles lol

Gjithsesi edhe une jam e mendimit qe ndodh nga menyra se si rritet femija, nga pozicioni qe flen etj. Shumicen e femijeve tek ne perpara e lidhshin e e lishin gjithe diten ne djep, qe kshu normale qe do dilte kok-shtyp Edhe se s'eshte ne pergjithesi, sepse me teper vihet re neper fshatra. Pastaj varet edhe nga prinderit besoj.
    La vita č bella...

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    E pashe, mirpo edhe lulaki e djepi e bajne punen e vet, a po ?

ēfar race ka Leka ne avatarin tim, se q'ashtu e ka pase hunden baba im i ndjeri, veq musteqet i ka pase pak ma t'shkurta.

Une di qe nje studiues antropolog anglez krenohej me kafken e e bukur te nje shqiptari(se ku e kam lexuar ne nje liber)
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Ka disa tema mbi antropologjine te hapura prej kohesh. Ne ndonjeren prej tyre shume mire mund te perfshihej dhe kjo teme. Ska nevoje te hapen 100 tema per te njejtin subjekt. Nderkohe mund te konsultohen paralelisht lidhjet e meposhtme:

Haplogrupet Ballkanike

Rraca Alpine

Prejardhja e Rraces Dinarike

Klasifikimi Sistematik i Rraces Europiane

Grupi I Gjakut B - Cila Rrace?

Ja fotot ne lidhjen e mesiperme (do ishte mire te viheshin foto dhe jo lidhje nga interneti)

Megjithese nga keto shembuj asnje nuk eshte shqiptar po jane marre si shembull serb, italian dhe kroat

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •