Po ama dhe nuk te detyrojne ti paguash besoj. Lidh nje kontrate me pagese mujore me sa di une dhe paguan nje sasi te vogel cdo muaj, qe do vite e vite te tera per ta paguar gjithe borxhin.
Po njof dhe njerez ketu ne New York qe kane lindur nga 2-3 femije pa sigurim fare dhe as nuk kane filluar ti paguajne borxhet megjithse u jane ber nga 10 vjec femijet.
Nuk para te raportojne spitalet te kompanite qe mabjne rekordet e krediteve. Per te dyten mbase ke te drejte, se di. Megjithate sic te thashe, personi qe njoh ka lindur me shume se nej femije, po se di a ka qene ne te njejtin spital apo jo.
Nese fillon e paguan pak nga pak ama, nuk ke asnje nga ato probleme. Dhe mund te paguash nga $30 apo $40 ne muaj qe besoj mund te perballohen nga cdo familje.
Toro akoma qeke ketu ti mer? M'kishte marre malli me lexu postimet e tua, sa here qe te lexoj me duket sikur po lexoj Bill O'Reillyn shqip
Un kam arrit ne perfundimin qe Amerika eshte nje vend ku, e mbajtja e armeve eshte e drejte e garantuar me kushtetute, kurse sherbimi shendetesor eshte privilegjCa mund me thuash me per kete shtet te mbrapshte?
Vetem ne Amerike e lene njeriun te vdese ne emergency room: http://www.cnn.com/2008/US/07/01/wai...ath/index.html
Kur njeriu nuk eshte me njeri, po i caktohet vlere monetare nga rendi shoqeror, athere nuk je ca te diskutosh me, po duhet rrafshuar dhe te fillosh nga e para.
NeverAgainVolunteerYourself
si paska ndryshuar gjendja ketu.... po me behet qejfi qe paska edhe njerez qe e shohin gjendjen ne menyre objektive. jo si ato qe mendojne: une jetoj ne amerike, prandaj ketu eshte sistemi shendetesor me i mire ne bote. hahahah!!!
Vasudhaiva Kutumbakam
he mer burre i dheut se e bete gogol
Kush tha qe duhet me prit 2 jave. Une kam per borxh te bej appt sot per sot. Biles mbas 1 ore . E beson kete ti ? Biles sa shkoj atje per 5 min jam brenda. dhe per 15 min kam mbaruar pune ?
Ne usa ka shume menyra te kurohesh. Duhet dhe te dish ama.
My father, kur erdhi ne usa per vizite .. i ndodhi te semurej ketu. Ambulanca pa kaluar 1 minutin qe e morem ne tel erdhi. Ne spital e trajtuan per bukuri. Billa erdhi nja 6 mije dollare me pas, po dhe ate nuk eshte se e pagoi. As nje kacidhe. Ja kshu. Lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
PINK i kam dy prind pleq e jam rraf me doktorra sa ska ku me shku
Noshta ai doktorri jot ska ani pacient tjeter pervec teje oj PINK
un lash takim per baben se kishte dhimje koke te vazhdushme ne fillim takova mjekun e familjes, ai me rekomandoi ni mjek per koken ai ma la takimin mas dy javesh, shkova atje pagova 75 dollar, tha duhet te bosh MRI ene ato me lan takim per dy jav, pastaj u desh me shku ke i njeti doktorr me mor pergjigjen, ene per ket u desht takim i cili u la mas 10 ditesh (imagjino 10 dit me prit pergjigjen) shkum me mor pergjigjen pagova prap 75 dollar takum doktorrin and get this
tha SKE GJO, dhimjen e kokes e ke prej stresit.
baba ka insuran e pagu 150 dollar ne dy jav
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Ore si shpjegohet qe vetem juve paskeni keto probleme?
derjans edhe une prinderit ketu i kam dhe jam rrahur aq shume me keto spitale sa as dua t'jua shoh bojen se kam gjithe fisin ketu dhe e di ti si jane shqiptaret. Nqs ketu ke insurance, varet se te cfare mjeku shkon ti, sepse ka dhe nga ata mjeke qe te fusin qe ate dite, por ka dhe nga ata qe duhet te presesh, por ama jo ne rast urgjence. Sa per pagese per te marr pergjigjen, kjo eshte hera e pare qe po e degjoj. Kur kam bere nje MRI per vete se kisha dhimbje nga koka kur isha ne college, pergjigja me erdhi 2 dite mbasi e bera, dhe me ka marre vete doktori ne tel qe me dha resultatin dhe tha nqs do qe ta marresh raportin, thjesht hajde te zyra dhe e ke ketu. Nqs ke problem apo ndonje emergency ata te thone te vish diten tjeter ne zyre. Im vella ka pasur probleme me veshin qe i vogel dhe nuk ka insurance ketu. Doktori ky ai shkon eshte nje nder doktoret me te mire ne fushen e tij dhe eshte aq i drejte sa vetem thjesht na bente charge vetem per mjetet e punes qe perdorte se per vete as nuk i bente charge. Dhe receten e ilacit kur ja jepte merrte kohe nga koha e tij qe t'i zgjidhte nje ilac shume te mire por jo te shtrenjte sepse e dinte qe ai nuk kishte insurance dhe nuk donte te paguante shume.
Kur hoqa apandecitin, me shkoi billa rreth $20,000, dhe e vetmja qe me ngeli mua te paguaja ishte $1,000 dhe kjo doktorit qe me beri operacionin. Kur shkova heren e fundit te zyra e tij i thashe qe jam studente dhe nuk e perballoj dot nje bill prej $1,000, prandaj ka mundesi te besh dicka? Don't worry tha, concentrate in school. Keta doktora nuk jane kafshe se ne fund te fundit edhe ata kane vuajtur me pare, apo kane femije vete. Pyesni se me e keqja qe mund te ndodhi eshte qe te thone JO. Por shume nga ju, punoni burre e grua, beni gjithe ate leke dhe ankoheni se paguani $200 premium. What a freaken joke.
Krijoni Kontakt