Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 217
    i/e regjistruar Maska e Amantide
    Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    Citim Postuar mė parė nga Enamoradizo Lexo Postimin
    Ky sistem qe Obama po perpiqet te bej mor ti zoteri, nuk eshte per ata qe kane insurance, por eshte per ata qe jetojne ne projects, qe ne Amerike jane ose zezaket, ose white trash.
    Nuk eshte ashtu sic thua ti Enamoradizo, por le ta pranojme per nje moment se eshte keshtu kujt i thua white trash ti se nuk po e marr vesh? Po edhe sikur te jete per white trash dhe zezaket (sic i quan ti) keta duhet mos te kene te drejten te kurohen edhe te vdesin biles sepse nuk kane mundesi te paguajne? Pse? Sepse jane njerez me ngjyre te ndryshme nga e jona, jane te varfer? Per kete nuk duhet te kene mundesi qe te kurohen?

Appreciate yourself Maska e Enamoradizo
    Anėtarėsuar
    15-08-2008
    Vendndodhja
    In your memory
    Postime
    37
    Citim Postuar mė parė nga Amantide Lexo Postimin
    Nuk eshte ashtu sic thua ti Enamoradizo, por le ta pranojme per nje moment se eshte keshtu kujt i thua white trash ti se nuk po e marr vesh? Po edhe sikur te jete per white trash dhe zezaket (sic i quan ti) keta duhet mos te kene te drejten te kurohen edhe te vdesin biles sepse nuk kane mundesi te paguajne? Pse? Sepse jane njerez me ngjyre te ndryshme nga e jona, jane te varfer? Per kete nuk duhet te kene mundesi qe te kurohen?
    Amantide,

Ku bazohesh per kete qe thua se ne Amerike njerezit po vdesin se nuk po kurohen. Me c'kam degjuar une dhe nga familja ime qe kam atje, si legal, si ilegal, si me insurance, si pa insurance, kur shkon ne nje ED, kurohesh njesoj. Ah po, jam dakort me ty qe mund te mos kesh zgjedhjen per doktorin me te mire te Amerikes po nuk pate insurance apo para, por ama ka plot institucione ku vizitohesh dhe kurohesh falas. Prandaj nuk jam aspak dakort qe ju thoni se nuk kurohen.
    A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.

Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    Amantide,

Ku bazohesh per kete qe thua se ne Amerike njerezit po vdesin se nuk po kurohen. Me c'kam degjuar une dhe nga familja ime qe kam atje, si legal, si ilegal, si me insurance, si pa insurance, kur shkon ne nje ED, kurohesh njesoj. Ah po, jam dakort me ty qe mund te mos kesh zgjedhjen per doktorin me te mire te Amerikes po nuk pate insurance apo para, por ama ka plot institucione ku vizitohesh dhe kurohesh falas. Prandaj nuk jam aspak dakort qe ju thoni se nuk kurohen.
    Nuk fola fare per doktorin me te mire, une them te kurohesh dhe sidomos nqs ke nje semundje qe eshte kronike apo e gjate nuk ja del dot. Nga e di kete? Motra ime e semure me rematoid artrit te formes se rende. Mu ka dashur ta marr ketu ne Itali dhe biles ka shkuar edhe ne Shqiperi per te bere vizite tek Doktoresha Vukatana.

Ju e dini shume mire se kjo politike eshte ne favor te lobeve per interesat e tyre dhe qe shumica e amerikaneve, po te benin nje referendum per kete ceshtje reforma sanitare do te fitonte. Per fat te keq eshte pakica me para ajo qe fiton.

Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    [QUOTE=dea_07;2346787]
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin

Amerikanve ju pelqen Evropa per pushime por as nuk do ta mendonin kurre te vinin Evropen para Amerikes.
    [QUOTE/]

Kjo eshte e vertete. Amerikanet jane shume krenar per vendin e tyre.
    Nje Amerikane me tregoi qe vite me pare shkoi te jetonte ne Angli, por nuk ndenji as nje vit dhe u kthye perseri ne Usa. Se si i dukej jeta andej, shume ndryshe dhe e huaj. Nuk arriti te pershtatej dot.
    Amerikanet mbahen si populli qe flasin vetem nje gjuhe te huaj, Anglishten. Ata justifikohen me faktin se nuk kane ci duan gjuhet e tjera, kur nuk kane ndermend te ikin nga USA. ''Juve'', me tha nje Amerikan,'' ju eshte dashur te mesoni me shume se nje gjuhe nga qe doni te emigroni''.
    Ka plot amerikane qe jetojne ne rome, mjafton te shkosh ne trastevere dhe plot me ta eshte. E njejta gje ne France, Londer etj.

Problemi i gjuhes vetem injorance per mendimin tim dhe mentalitet provincial. Une i kam mesuar gjuhet e huaja atehere kur nuk me ka pase shkuar as edhe ne mend te emigroja, ma do mendja se per shume Shqipetare eshte keshtu.

Pastaj si tja bejme me Italianet qe nuk kane marredhenje te mira me anglishten^ Sipas teorise se amerikaneve Italianet nuk e mesojne anglishten sepse nuk duan te shkojne ne Amerike apo Londer?

Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    Une nje gje nuk e kuptoj dhe me duket absolutisht e habitshme. Qe kur Shqipetaret jane bere kaq rraciste? Dhe mbi te gjitha pyetja ime eshte mbi c'fare bazash shqipetaret jane bere kaq fort rracista?

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Si nuk ke pak zor dhe cipe qe flet si injorant. Qekan dembela dhe prandaj nuk munden te paguajne? Po motra ime qe i bjen bretku ne pune nga mengjesi dhe deri ne darke e nuk e paguan dot siguracionin (e cmendur ne amerike) dhe eshte e semure rende me rematoizem artrit dembele qenka? Mu ka dashur ta sjell ketu ne Itali per tu vizituar dhe bere analizat dhe (eshte ironike) ne Shqiperi. Njerezit qe punojne gjithe diten per 1000 dollare ne muaj, dhe kane shtepite per te paguar, kane femijet per ti mbajtur ne shkolla, apo te papunet te vdesin thua ti? Ne amerike eshte sistemi shendetsor me i turpshem ne bote. Shendetesia eshte e drejte e te gjitheve, e drejta per tu kuruar eshte universale perndryshe eshte njesoj si ti vrasesh njerezit.
    Shendetesia eshte e drejte e te gjitheve, por jo falas zonjushe. Spitalet, doktoret, infermieret, ilacet nuk bien nga qielli. Dikush paguan per to. Problemi eshte se ti dhe shume te tjere kerkoni qe dikush tjeter te paguaje per ju.
    Sa per shembullin e motres qe na solle: Motra juaj ka para per te paguar bileten e aeroplanit per ne Itali dhe me pas per ne Shqiperi (vajtje -ardhje), por nuk ka para per te paguar analizat per shendetin e saj?
    Kujt kujtoni se ia shisni keto dengla ju?

Edhe tani te jep shteti sigurim shendetesor nese ke pak te ardhura. Nuk kane nevoje te paguajne as edhe $1 nese kualifikohen per keto sigurimet e shtetit.

Amantide,

Eshte mese e vertete kjo. Te gjithe kurohen kur shkojne ne spital. Dhe kur ka ndonje qe nuk kurohet 1 her ne disa vjetm behet lajm i madh ne gjithe Ameriken.

Spitalet ketu i mban shteti se dalin me humbje ngaqe nje pjese e mire nuk paguan fare ose paguan ndonje shume te paperfillshme ne krahasim me ate qe ka borxh.

Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    Citim Postuar mė parė nga Toro Lexo Postimin
    Shendetesia eshte e drejte e te gjitheve, por jo falas zonjushe. Spitalet, doktoret, infermieret, ilacet nuk bien nga qielli. Dikush paguan per to. Problemi eshte se ti dhe shume te tjere kerkoni qe dikush tjeter te paguaje per ju.
    Sa per shembullin e motres qe na solle: Motra juaj ka para per te paguar bileten e aeroplanit per ne Itali dhe me pas per ne Shqiperi (vajtje -ardhje), por nuk ka para per te paguar analizat per shendetin e saj?
    Kujt kujtoni se ia shisni keto dengla ju?
    Pikerisht fakti se i mundet te perballoje me mire nje bilete (vajtje ardhje) per tu vizituar ne nje vend tjeter dhe nuk ja del dot te paguaj siguracionin atje duhet te te beje te mendoje pak se sa shtrejte i shkon. Nuk kam nevoje te te shes dengla as ty dhe as ndonje tjetri si puna jote sepse nuk me intereson fare se c'fare mendon ti apo te gjithe ata qe e mendojne si ti. C'fare interesi paskam une te te them ty genjeshter? E din ti apo e di une me mire? Kujton se i leverdis tjetrit te udhetoje per tu vizituar dhe mos ta beje aty ku jeton? C'fare mendje paske se spo e marr vesh? Don te ta jap numerin e doktoresh Besa Vukatanes dhe te kontrollosh meqe e paske kaq per zemer denglat ti?

Sa per ato qe ti thua se te tjeret paguajne per ty edhe taksat i paguajne te gjithe por kush ka te ardhura me te medha paguan me shume taksa dhe kush fiton me pak paguan taksa me te vogla. Shendetesia hyn ne ate kategori qe te gjithe duhet ta kene tre drejten te perfitojne, e perseris eshte e drejte universale si per ata qe fitojne shume dhe ata qe nuk fitojne shume apo aspak.

Anėtarėsuar
    01-07-2009
    Postime
    52
    Citim Postuar mė parė nga Toro Lexo Postimin
    Po arsimi pse eshte falas ma shpjego nje cike? Nuk flas per shkollat e larta, qe edhe ato skandal jane sepse kur nje student akoma pa u futur ne pune ka borxhe sepse paguan per shkollen per mua eshte skandal. Flas per ato te nivelit me te ulet (elementare/media etj.) pse librat dhe mesuesit qe punojne aty nga qielli bien?

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •