A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
Dhe cfare lidhje kane pushimet e tua me temen e shendetesise ne USA. Zezaku po te con per muaj mjalti? Damn ca paskam humbur per nje muaj qe s'kam qene ketu. lol
Persa i perket temes, kur ty zoti ushtar te te bej dokumentat zezaku qe te vish ne USA dhe te perfundosh ne spital me ndonje gje stuck up your ass, atehere na trego se si eshte sistemi Amerikan. I lexova shumicen e budallalleqeve qe keni perrallisur aty dhe te vjen ndot kur lexon se si ca qenkan experta te mjekesise amerikane duke u bazuar ne google. Me te vertet e keni? Sistemi amerikan si cdo sistem ne bote ka te mirat dhe te keqijat e veta, por ama te thuash qe i le njerezit te vdesin, kjo eshte hera e pare qe po e degjoj. Kam 10 vjet ne kete vend, 4 vjetet e kolegjit kam punuar ne nje nder trauma centers me te medha ne Chicago ne ER dhe nuk pashe te linte njeri perjashta, kishe insurance ti apo jo. Mos ua qani hallin shume atyre pa insurance sidomos emigrantet njehere se dine ta rrjepin mire sistemin, legal apo ilegal qofshin.
Sipas asaj listes qe kane sjelle ketu, Shqiperia paska sistem shendetesor me te mire se dhe disa nga vendet me te zhvilluara.![]()
Eshte shume interesante qe ti permend Francen si vendi me sistem shendetesor me te mire ne bote se gjate kohes qe punoja ne ER nje nga residents aty ishte nga Franca dhe kishte ardhur ne USA per te bere medical school dhe po bente c'eshte e mundur qe te rrinte ketu dhe te mos kthehej mbas. Ah po, francezja vetem e shante sistemin shendetesor te vendit te saj por hey, ne shqipot jemi eksperta ne kete punen e shendetesise. Damn, sa losers ka ne kete bote.
ha ha ha! na bere te qeshesh.
jo po me nenen tende do shkoj.
habitem se si disa shqiptare si puna jote e duan ameriken me shume se vete amerikanet.
une nese lavderoj francen per sistemin shendetesor, e bej sepse e mendoj keshtu nga nje pikepamje objektive. as nuk jetoj ne france dhe as nuk me lidhe asgje me francen. madje per mua francezet jane shume antipatike.
njerez si ti dhe ai shoku yt lavderojne ameriken vetem sepse jetojne aty.
edhe sikur te jetonit ne burkina fazo do te thonit. burkina fazo ka sistemin shendetesore me te mire ne bote.
objektiviteti a e dine se c'eshte?
Vasudhaiva Kutumbakam
Ti qenke nje ANALfabet qe s'e paske shokun.
Ja e tregove surratin se ca felliqesire je prandaj je kusuri i bukes qe po te jep zezaku, you freaken fagot.jo po me nenen tende do shkoj.
Plasi syte o qorr se te thashe qe sistemi amerikan ka te mirat dhe te keqijat e veta si cdo sistem, po nje si puna jote duket qe nuk di te lexoj dhe jo me te kuptoj se cfare po te thone te tjeret.habitem se si disa shqiptare si puna jote e duan ameriken me shume se vete amerikanet.
Pastaj per ke amerikan e ke fjalen ti, per ata zezot qe jetojne me ty? Amerikanve ju pelqen Evropa per pushime por as nuk do ta mendonin kurre te vinin Evropen para Amerikes.
Atehere ca ke qe ben derr derr kot kur ti as nuk jeton ne kete vende. Boll mor idiot bere si ekspert kur ti as nuk e ke idene me te vogel. Ler ata/ato qe jetojne ne kete vende te thone se si eshte. Pastaj une nuk marr vesh dicka, tema nuk po flet as per Francen, as per Gjermanine, por per AMERIKEN, apo je aq dumb sa nuk e kupton kaq gje?!une nese lavderoj francen per sistemin shendetesor, e bej sepse e mendoj keshtu nga nje pikepamje objektive. as nuk jetoj ne france dhe as nuk me lidhe asgje me francen. madje per mua francezet jane shume antipatike.
o budalla! je ti ai qe fillove te tallesh duke thene per muajin e mjaltit dhe me ke do shkoj. zezaku keshtu e zazaku ashtu. pra je ti ai qe e tregove surratin. jo une. u be edhe nje b***palare te jete rracist.
Vasudhaiva Kutumbakam
[QUOTE=INFINITY©;2346696]
Amerikanve ju pelqen Evropa per pushime por as nuk do ta mendonin kurre te vinin Evropen para Amerikes.
[QUOTE/]
Kjo eshte e vertete. Amerikanet jane shume krenar per vendin e tyre.
Nje Amerikane me tregoi qe vite me pare shkoi te jetonte ne Angli, por nuk ndenji as nje vit dhe u kthye perseri ne Usa. Se si i dukej jeta andej, shume ndryshe dhe e huaj. Nuk arriti te pershtatej dot.
Amerikanet mbahen si populli qe flasin vetem nje gjuhe te huaj, Anglishten. Ata justifikohen me faktin se nuk kane ci duan gjuhet e tjera, kur nuk kane ndermend te ikin nga USA. ''Juve'', me tha nje Amerikan,'' ju eshte dashur te mesoni me shume se nje gjuhe nga qe doni te emigroni''.
Feelings change - memories don't.
Si nuk ke pak zor dhe cipe qe flet si injorant. Qekan dembela dhe prandaj nuk munden te paguajne? Po motra ime qe i bjen bretku ne pune nga mengjesi dhe deri ne darke e nuk e paguan dot siguracionin (e cmendur ne amerike) dhe eshte e semure rende me rematoizem artrit dembele qenka? Mu ka dashur ta sjell ketu ne Itali per tu vizituar dhe bere analizat dhe (eshte ironike) ne Shqiperi. Njerezit qe punojne gjithe diten per 1000 dollare ne muaj, dhe kane shtepite per te paguar, kane femijet per ti mbajtur ne shkolla, apo te papunet te vdesin thua ti? Ne amerike eshte sistemi shendetsor me i turpshem ne bote. Shendetesia eshte e drejte e te gjitheve, e drejta per tu kuruar eshte universale perndryshe eshte njesoj si ti vrasesh njerezit.
Ne europe nuk vdes njeri sepse nuk ke te drejten te kurohesh. Nuk eshte e vertet se duhet te presesh 2 muaj te besh nje operacion nqs duhet qe nderhyrja kirurgjike te behet menjehere. Po nuk deshe me prite per te bere nje vizite shko tek privati dhe paguaj 100 Euro per viziten me qe i kini leket, klinika te shkelqyshme private ka dhe ne europe. Por kush nuk mundet ta perballoje e ka kujdesin mjekesor te siguaruar. Mua vete me ka ardhur ne dy raste mjeku i nates ne shtepi dhe pa paguar asnje euro. Sa te vjen fatura ne Amerike per te te ardhur ambulanca ne shtepi 500 dollare? Eshte turp dhe faqe e zeze qe shendetsia nuk eshte nje e DREJTE per te gjithe njerezit.
Krijoni Kontakt