Close
Faqja 22 prej 24 FillimFillim ... 122021222324 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 238
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    O jo o burre ajo fjali ishte nje pergjigjije qe bera per te nderuarin Testim Prenku qe pyeti se qka ka universale feja islame. Ishte ne kete kontekst dhe menoj se eshte plotesisht e drejte te thuhet se te gjitha fete jane universale nuk jane vetem per nje komb ose per nje shtrese shoqerore.
    Une panderprere kam thene dhe po e them perseri se indenteti kombetar i shqiptareve s'ka te beje asgje me besimet. Ne mund te jemi pjestare te cilit do besim fetar por te mbetemi poaq shqiptare .
    Une e kam thene dhe perseri po ju them ketyre fanatikeve se shqiptaret e dijne shume mire kete se:
    Ne nuk jemi me pak evropian pse nuk jemi te krishtere, sikurse nuk jemi me teper aziatik pse i perkasim me shumice besimit islam. Besimet fetare jane nje dallim qe vetem sa e pasuron vleren qe ne si shqiptare e kemi. Ne per dallim nga shume popuj te tjere e kemi percaktuar qarte kufirin ne mes te indentitetit kombetar dhe fetar dhe kjo eshte nje vlere qe perdite e me shume po respektohet nga bota e qyteruar.

SHKOZA nga Prizreni
    Une nuk i perkas asaj kategorie qe i duhet shume kerkim per te kuptuar rolin e nje forumisti, mos me detyro te ashpersoj fjalorin sespe keshtu bej me te gjith ata qe deviojon gjerat sipas eres.

Prap ngre zerin dhe perdor postimet e tua ne reklamim te fes tende.

1° Thua me lart ne nuk jemi me pak evropian dhe nuk jemi me shume aziatik pse i perkasim......... gabimi numer nje, ku e din ti se cfare besojn Shqiptaret qe e quan shumic fen qe permend???ASNJERI SE DI ket punen e feve,ose me mire tek ne nuk duhet te ket shumica apo pakica por vetem Shqiptar.

dhe gabimi no 2° thua qe te gjitha fete jan universale,ather kure keto qenkan universale, pse jan formuar ne ate menyre per ti ndare njerzit, dhe secila ^prej tyre favorizon nje grupim rracor, te cilet kan ide dhe interesa te perbashkta ne drejtime te ndryshme, dhe cfare eshte me krysorja, secili nga keto grupime kerkon te asimiloj me menyra te ndryshme(edhe me ate te luftes grupimin tjeter kundershtar)a te duket ndonje gje universale ty ketu?????,apo thjesht i qendron linjes tende, duke na bindur me ate qe don ti te besosh????

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    Une nuk i perkas asaj kategorie qe i duhet shume kerkim per te kuptuar rolin e nje forumisti, mos me detyro te ashpersoj fjalorin sespe keshtu bej me te gjith ata qe deviojon gjerat sipas eres.

Prap ngre zerin dhe perdor postimet e tua ne reklamim te fes tende.

1° Thua me lart ne nuk jemi me pak evropian dhe nuk jemi me shume aziatik pse i perkasim......... gabimi numer nje, ku e din ti se cfare besojn Shqiptaret qe e quan shumic fen qe permend???ASNJERI SE DI ket punen e feve,ose me mire tek ne nuk duhet te ket shumica apo pakica por vetem Shqiptar.

dhe gabimi no 2° thua qe te gjitha fete jan universale,ather kure keto qenkan universale, pse jan formuar ne ate menyre per ti ndare njerzit, dhe secila ^prej tyre favorizon nje grupim rracor, te cilet kan ide dhe interesa te perbashkta ne drejtime te ndryshme, dhe cfare eshte me krysorja, secili nga keto grupime kerkon te asimiloj me menyra te ndryshme(edhe me ate te luftes grupimin tjeter kundershtar)a te duket ndonje gje universale ty ketu?????,apo thjesht i qendron linjes tende, duke na bindur me ate qe don ti te besosh????
    Nje une e dije ate qe dihet boterishte se shqiptaret shumica i perkasin besimit islam dhe kete e thojne te gjitha regjistrimet dhe te gjitha statistikat dhe kjo nuk perbene asnje te keqe. Si shqiptare ne jemi te gjithe njesoj dhe te barabarte. Qka deshiron ti eshte diqka tjeter por ne realitet ka nje shumice shqiptaresh te besimit islam dhe nje pakice shqiptaresh te besimeve tjera. Kjo keshtu ka qene me shekuj dhe eshte edhe tani.

Paragrafi i dyte prek nje qeshtje shume me rendesi dhe qe i kalon keto dallimet per qka po diksutohet ketu. Kjo eshte pyetja me me vend qe mund te behet kur behet fjale per besimet fetare. Por ja qe Suliot kemi nje realitet kur njerezit deklarojne se besojne ne zot dhe i perkasin nje religjioni. Se a eshte me vend kjo apo jo eshte nje pyetje tjeter. Por e drejta e te gjitheve qe te besojne ose mosbesojne , si dhe te besojne dhe ti perkasin nje religjioni eshte nje drejte e patjetersueshme dhe ajo drejte e tyre perfundon vetem aty kur preket e drejta e te tjereve. Kete po e bejne disa fanatike te krishtere ketu qe ne emer te luftes kunder islamit e pergojojne shumicen e popullit shqiptar.

P.s Permende ashpersimin e gjuhes , une them se secili e nderon dhe e qnderon veten e vete me gjuhen qe perdor. Lum ai qe e perdore mendjen dhe gjuhen , pse jo edhe tere trupin per te miren e kombit.

SHKOZA nhga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Ok ore Shkoza me kaq se postovee,e mora vesh se cfare je, keshtuqe nuk po e lodh me trurin, per te ndryshuar drejtim ne qendrimet e tua.Por nje keshill te fundit po te them une,patriotet e vertet nuk jan permendur ne historin ton si fetare te medhenj, por si atdhetar te medhenj,feja per ta ska qen asgje fare para Shqipes,kurse ti dhe ca tipa si puna jote ju keput shpretka duke na nxierr dhe arab ne shumic se keshtu shkon kjo pune( i kam bere te qarta grupimet e feve me lart dhe cili eshte qellimi i tyre)Shqiperia ska per te ecur perpara asnjeher nese brenda saj qendrojn dhe infektojn popullsin me idera qe mbeshtesin te kunderten e asaj qe mund te pretendoj populli jon.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ok ore Shkoza me kaq se postovee,e mora vesh se cfare je, keshtuqe nuk po e lodh me trurin, per te ndryshuar drejtim ne qendrimet e tua.Por nje keshill te fundit po te them une,patriotet e vertet nuk jan permendur ne historin ton si fetare te medhenj, por si atdhetar te medhenj,feja per ta ska qen asgje fare para Shqipes,kurse ti dhe ca tipa si puna jote ju keput shpretka duke na nxierr dhe arab ne shumic se keshtu shkon kjo pune( i kam bere te qarta grupimet e feve me lart dhe cili eshte qellimi i tyre)Shqiperia ska per te ecur perpara asnjeher nese brenda saj qendrojn dhe infektojn popullsin me idera qe mbeshtesin te kunderten e asaj qe mund te pretendoj populli jon.
    Te pergezoj sulioti, jeni i madh !
    Ky eshte definicioni me i pelqyer per ata qe e mbrojne atdhetarizmin, ska tjera drejtime....udhzimi i suliotit eshet shembullor;

shendet sulioti e te uroj pushime te kendeshme !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Me kete pjesen e pare te postimit pajtohem plotesishte . Ne kete pjesen e dyte ju me akuzoni mua vetem pse po i luftoj po ata njerez qe se paku nga ajo qfare keni shkruar del se nuk pajtoheni edhe ju. Ndoshta sipas mendimit tende eshte me mire ti leme te keqinjet te bejen punen e tyre. Problemi qendron ne ate qe gjerat me te keqija disa njerez i bejne mu ne emer te kombtarizmit dhe shume njerez qe e kane gojen plote me atdhetarizem as edhe sa qon miza me krahe nuk kane bere diqka per atdheun e tyre. Disa fanatike te keqinje mu ne emer te kombtarizmes po i sulmojne vlerat me te qmuara qe i ka populli yne. Me keta njerez une do te jem ne konflikt idesh gjithenje.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Edhe diqka kuptojeni te gjithe, se NJERIU PA FE ESHTE I VERBER, E ME VERBERI FIZIKE JETOHET NE TERR, POR ME VERBERI SHPIRTERORE NUK IA VLENE TE JETOHET AS NE DRITE. E kur nje njeri nuk e njeh Zotin, Krijuesin e tij, si mendoni se mund ta njohe veteveten e tij.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    E kur nje njeri nuk e njeh Zotin, Krijuesin e tij, si mendoni se mund ta njohe veteveten e tij.
    cilin zot????jehovahun,allahun.krishtin!
    Na thuaj ti pse duhet te besojme ne tek aluçinacionet qe shihte nje rob shkretetire i quajtur muhamed,14 shekuj me pare

e si mund te besosh tek nje krijues qe nuk eshte provuar qe egziston!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 22-07-2009 më 03:55
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Edhe diqka kuptojeni te gjithe, se NJERIU PA FE ESHTE I VERBER, E ME VERBERI FIZIKE JETOHET NE TERR, POR ME VERBERI SHPIRTERORE NUK IA VLENE TE JETOHET AS NE DRITE. E kur nje njeri nuk e njeh Zotin, Krijuesin e tij, si mendoni se mund ta njohe veteveten e tij.
    Ne shqiptaret nuk kemi kurrefare problemi, e dijmi se cili eshte krijuesi yni, zoti, mjafton te besojmi ne kete perendin tone qe na e lane trashegim te paret tane ye cilve ZOTI ua fali kete gjuhe te bukur !
    Nuk na duhe tjeter perendi e huaj derisa e kemi trashegim nga nga ZOTI shqipen, pra ne trojet shqiptare ti lutemi Zotit vetem ne gjuhen shqipe, gjuhen e te parve tane, ç'na duhen lutjet ne ne gjuhet e huaja, ç'na duhen perendit e huaja kur e kemi perendine tonë ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2005
    Postime
    35
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ju te gjithe qe beni keto komente me lart jeni me se te vetedishem se Kadare ka te drejte, dhe me argumenta qesharake dhe feminore mundoheni te mbroni diçka qe historikish nuk ka asnje baze per te qendruar ne kembe. Dhe ç'do here qe ju ndiheni ne veshtirsi para argumentave te te tjereve i akuzoni keta si serb apo grek. Nje metode sa e vjeter aq edhe çarlatane per te mbrojtur diçka qe e ka humbur davane tek shqiptaret ku shume nga ata jane edhe duke e braktisur.
    Dhe si papritmas ju dhe te gjithe ata qe duan t'a mbajne islamin ne toka shqiptare jeni duke u shendrruar ne antikombetar, duke u munduar te mohoni ç'do gje qe nuk eshte muslimane, pra me pak fjale te gjithe eliten shqiptare nga Gjergj Kastrioti deri tek Ismail Kadare, duke pare se elita shqiptare o ka qene anti-islam o ka qene e krishtere, nuk kemi pasur kurre nje elite islamike. Per mendimin tim eshte nje autogol per ju sepse pjesa e madhe e njerzeve ajo e moderuara do t'u rrije larg personazheve qe duan te njollosin figurat kombetare si Nene Tereza apo ndonje tjeter.
    Per zotin Kadare gezon respekt bota mbare, ai nuk eshte duke bere gje tjeter por duke tentuar te shpie Shqiperine aty ku politika nuk arrin t'a beje akoma, ne Europe. Nese politika e ka si obligim qe t'a integroje vendin ne strukturat politike dhe shteterore te kontinentit te vjeter, njerzit si Kadare e ndiejn si nje obligim moral qe Shqiperine t'a integrojne ne strukturat kulturore te Europes aty ku Shqiperia ka vendin.
    Nuk mund te jemi edhe europian edhe musliman, nuk mund te jemi edhe musliman edhe te jemi te kundert me arabet, muslimanizmi i vertete eshte ai arab.
    Nuk mund te jemi edhe musliman dhe te pretendojme te kemi nje shtet demokratik, islami nuk mund te bashkejetoje me demokracine, sepse jane dy gjera te kunderta dhe jo kompatibile me njera-tjetren.
    Wellspoken .

Shkrimtaret jane politikanet me te vlefshem te cfaredo kombi !!

Jemi te nderuar te kemi nje drite intelligjence me kuptim mbareboteror per te ndjekur .

Fete dhe ligjet jane ndertuar per te kontrolluar masat dhe per ti perdorur ato , si zinzhiret rreth qafes se qenit .

Respektet me te perzemerta per Zotin .Kadare

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga elis d Lexo Postimin
    Wellspoken .

Shkrimtaret jane politikanet me te vlefshem te cfaredo kombi !!

Jemi te nderuar te kemi nje drite intelligjence me kuptim mbareboteror per te ndjekur .

Fete dhe ligjet jane ndertuar per te kontrolluar masat dhe per ti perdorur ato , si zinzhiret rreth qafes se qenit .

Respektet me te perzemerta per Zotin .Kadare
    Shtetete demokratike jane laike . Besimet fetare nuk duhet te jene pjese e shtetit. Ato perfaqesojne anen shpirterore te njerezve dhe njerezit lirshem duhet ta shfrytezojne kete te drejte.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •