Close
Faqja 854 prej 1135 FillimFillim ... 354754804844852853854855856864904954 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,531 deri 8,540 prej 11341
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    ...
    Shkenca ska vertetu ende asgje rreth evolucionit , ska vertetu ku eshte kriju qeliza e pare ? si eshte kriju ?? si u krijuan organizmat e pare shum qelizor?
    si u krijua njeriu ?? e shum e shum pyetje te tjera .
    Nese teoria e evoluciont nuk ka deshmuar se si u krijuan organizmat e pare, nuk do te thote se ajo nuk deshmoi se si i krijua njeriu. Sidomos nuk do te thote se kjo teori eshte me e pa sakte se teoria e fese. Kjo eshte e rendesishmja per biseden ku gjindemi. Feja thote se njeriu u krijua nga krijuesi me nje akt te vecante krijimi. Kurse teoria e evolucionit thote se u krijua nga organizmat me te vegjel ne menyre zingjirore - evuloi. Evulimin ajo e deshmon. Krijon fakte te verifikueshme nga njeriu. Nga cdo gjenerate ne te ardhmen. Ndersa feja krijimin e njeriut me akt te vecante te krijimit nuk deshmon. E tera cfare ajo sjelle, jane disa fjali te librave fetare. Pra sikur te doja te deshmoja une p.sh. se ka njeri qe pire kafe ne Jupiter dhe te thoja se deshmi per kete eshte fjala ime apo fjala e shkruar ne nje liber. Pra perralla "deshmohet" me perralle. Sikur te thoja une nje gje te tille, sigurisht nuk do te me besoje. Nuk do t'i besoje askujt tjeter. Atehere perse i beson fese? Te them une? Sepse feja te deaktivizon logjiken.

*

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Sic duket libri i vetem qe ke lexuar ti paska qene Kurani!

E njeh eksperimentin e Stanley Miller te vitit 1953( afersisht ne kohen e publikimt te struktures se ADN) me ate "supen e lashte"? Une e kam mesuar ne gjimnaz psh. Ai nuk eshte se i dha pergjigje pyetjes mbi zanafillen e jetes, por vertetoi se nga materia e vdekur mund te krijohen ne menyre sponane guret e themelit te organizmit tone. Keshtu linden njeqelizoret e pare. Pastaj me ane te seleksionimit natyror darwinian dhe rregullave mendeliane tė trashegimise arriti te behej cdo majmun njeri

Ti e ke me te lehte te besosh se je krijuar nga dheu dhe t'u dha jeta duke te fryre Allahu dhe jo te besosh se u bere njeri se dikur ke qene nje majmun i forte, robust dhe punetor?
    Kam lexuar edhe mbi kete eksperiment , aty thjesht jane kriju yndyrna asgje me shum .

Ke lexuar ti citologjine??? apo mbi funksionimin e qelizes ??

Aty do shofesh se nuk eshte aq e thjesht te krijohet nje qelize nga asgjeja dhe te funskionoje dhe te krijoj organizmat shum qelizore ?

Nese ty te duket me e arsyshme te besosh se kem prejardhjen nga majmuni qe kete nuk e thot as teoria e Darwinit besoje sepse kjo per mua nuk vlen .

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nese teoria e evoluciont nuk ka deshmuar se si u krijuan organizmat e pare, nuk do te thote se ajo nuk deshmoi se si i krijua njeriu. Sidomos nuk do te thote se kjo teori eshte me e pa sakte se teoria e fese. Kjo eshte e rendesishmja per biseden ku gjindemi. Feja thote se njeriu u krijua nga krijuesi me nje akt te vecante krijimi. Kurse teoria e evolucionit thote se u krijua nga organizmat me te vegjel ne menyre zingjirore - evuloi. Evulimin ajo e deshmon. Krijon fakte te verifikueshme nga njeriu. Nga cdo gjenerate ne te ardhmen. Ndersa feja krijimin e njeriut me akt te vecante te krijimit nuk deshmon. E tera cfare ajo sjelle, jane disa fjali te librave fetare. Pra sikur te doja te deshmoja une p.sh. se ka njeri qe pire kafe ne Jupiter dhe te thoja se deshmi per kete eshte fjala ime apo fjala e shkruar ne nje liber. Pra perralla "deshmohet" me perralle. Sikur te thoja une nje gje te tille, sigurisht nuk do te me besoje. Nuk do t'i besoje askujt tjeter. Atehere perse i beson fese? Te them une? Sepse feja te deaktivizon logjiken.

*

ahhaahhaah qma qite gazin

Ti mendon se une aq thjesht kam filluar te besoj ???

Jo une kam kerku fakte ne Kur'an po per dallim nga ty jo me at mendim se nuk egzistojne por me mendim te lire , kam shiku gjerat me fell se qe doken dhe kam nderlidhe dhe jo si ti qe nese kap me lexu Kur'anin i thua vetit kjo eshte perralle arabe dhe kshtu eshte kriju ne mendjen tende dhe kshtu do ta kuptosh .

Feja nuk te pengon asgje ne zhvillimin e logjikes dhe dijes e kete me se paku Islami dhe Kur'ani , ti nese nisesh pse pra muslimant jane ku jane me shkence ? Ky nuk eshte faji as i Islamit e as i Kur'anit po i vet muslimanve .

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Kam lexuar edhe mbi kete eksperiment , aty thjesht jane kriju yndyrna asgje me shum .
    Ca thua o krijese e Allahut te madherishem? Yndyrna

Jane krijuar aminoacide, baza e jetes. Shko lexo cfare jane, s'kam ndermend ti shpjegoj.

Ke lexuar ti citologjine??? apo mbi funksionimin e qelizes ??

Aty do shofesh se nuk eshte aq e thjesht te krijohet nje qelize nga asgjeja dhe te funskionoje dhe te krijoj organizmat shum qelizore ?

Nese ty te duket me e arsyshme te besosh se kem prejardhjen nga majmuni qe kete nuk e thot as teoria e Darwinit besoje sepse kjo per mua nuk vlen .
    Citologjia eshte shkenca e qelizes, ta siguroj se eshte A e asaj qe studioj keshtu qe jam pak me e mireinformuar se ti. Kerko pak teorine endosymbionte dhe do e kuptosh sa kuptim ka ajo qe shkruan.

Mbushi mendjen vetes, jo mua!

Teoria e Darvinit NUK eshte teoria e evolucionit, eshte gjeneza e saj por jo ajo qe sot njehet si teoria e evolucionit.

Ti beso c'te duash, eshte e drejta jote!
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ca thua o krijese e Allahut te madherishem? Yndyrna

Jane krijuar aminoacide, baza e jetes. Shko lexo cfare jane, s'kam ndermend ti shpjegoj.

Citologjia eshte shkenca e qelizes, ta siguroj se eshte A e asaj qe studioj keshtu qe jam pak me e mireinformuar se ti. Kerko pak teorine endosymbionte dhe do e kuptosh sa kuptim ka ajo qe shkruan.

Mbushi mendjen vetes, jo mua!

Teoria e Darvinit NUK eshte teoria e evolucionit, eshte gjeneza e saj por jo ajo qe sot njehet si teoria e evolucionit.

Ti beso c'te duash, eshte e drejta jote!
    Nuk mu kujtojke termi aminoacide edhe pse ne kete e kam patur fjalen .

Jo nuk e kam ndermend te te mbushi mendjen jo ty po askujt sepse kete mundeni ta bej gjithsecili

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Jam dakord, megjithate, te thuash se "askush nuk e di" eshte prape e gabuar per mendimin tim, perderisa edhe vete si shkruan, ka fakte shkencore qe e mbeshtesin teorine ne fjale. Por shkenca sot njeh ate si pergjigjen mbi pyetjen e prejardhjes se njeriut. Ceshtja nuk eshte e erret tereisht, mungon thjesht qershia mbi torte.
    Po, edhe pye pyetja mund te jete se a mos - sipas vet shkences - duhet te shihet torta pa qershi si jotorte. Ngase kjo gje dallon shkencen nga feja.

Perndryshe ke te drejte. Shprehja "akush nuk e di" indikon se ceshtja eshte e erret fare. Kete nuk kam dshur te them, shihet nga argumentet qe vijojne. Debati se si u krijua njeriu shkon ne favor te shkences. Edhe nese ajo nuk e deshmon krijimin njeriut ne te gjitha imtesirat prej alfas ne omega, ajo deshmon se teoria e fese eshte definitivisht gabim. Por ne biseda me besimtaret muslimane duhet te kesh kujdes qe te mos anashkalohet tema, te mos flitet pastaj per 500 postimet e ardhshme mbi teorine e evolucionit ne nje teme e cila ka per qellim nje diskutim tjeter.

Gjithsesi flm per nderyrjen tende sqaruese.

*

Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Nuk mu kujtojke termi aminoacide edhe pse ne kete e kam patur fjalen .
    S'tu kujtua thote Per mua ti as qe nuk e di cfare jane, sepse ato jane te pangaterrueshme me njera-tjetren( ka ca C dhe H dhe O te perbashketa, po vetem kaq ). Nese, keto jane material per bilogjine e kimine e klases 8, ndodh edhe qe harrohen
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Por ne biseda me besimtaret muslimane duhet te kesh kujdes qe te mos anashkalohet tema, te mos flitet pastaj per 500 postimet e ardhshme mbi teorine e evolucionit ne nje teme e cila ka per qellim nje diskutim tjeter.

Gjithsesi flm per nderyrjen tende sqaruese.

Me fal, ta bera edhe une pak temen lemsh

Do ta shkruaj edhe une mendimin tim ne lidhje me temen, por pasi te marr pak veten nga te qeshurat e shkatuara nga harresa e dijeve shkollore te xhamise
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    S'tu kujtua thote Per mua ti as qe nuk e di cfare jane, sepse ato jane te pangaterrueshme me njera-tjetren( ka ca C dhe H dhe O te perbashketa, po vetem kaq ). Nese, keto jane material per bilogjine e kimine e klases 8, ndodh edhe qe harrohen
    Jo une e di qfare rrodhi nga eksperimenti i Millerit por termi adekuat aminoacide per te pershkruar rezultatin nuk me kujtohej dhe eshte normale sepse ka kohe qe si kam perseritur keto gjera
    Me fal, ta bera edhe une pak temen lemsh

Do ta shkruaj edhe une mendimin tim ne lidhje me temen, por pasi te marr pak veten nga te qeshurat e shkatuara nga harresa e dijeve shkollore te xhamise
    Nuk di sa eshte ora tek ti po te une eshte 2 i mengjesit dhe gjumi bene te veten

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E kupton ti lirine e te zgjedhurit te njeriut te besoje qfare te doje ??
    Gjithesesi. Por kjo nuk na ndihmon aspak. Sepse njeriu mund te besoje se Zoti eshte hajvan dhe te fshehet prapa te drejtes se tij per te besuar. Dhe sepse kur kuptoj une lirine per te besuar, mbetet Islami ai qe nuk kupton se sa argumente ndrydhese ka per refuzim te tij, dhe i cili refuzimin e tij jo vetem qe nuk e kupton, por edhe denon me vdekje.

Nuk jane mijera vjet per te njohur Allahun sepse Allahun e ka njoft qe njeriu i pare , dhe gjithe besimtart qe kane jetu ne vite . Nuk eshte vullneti i Allahut te besoje njerzimi Zeusit apo ku me dite kuj por ky eshte vullnet i vet njeriut , per kete jane dergu profet qe ti largojne njerzit nga adhurimet e kota , per kete jane dergu qe tja terheqin verejtjen njerzimit se jane ne rruge te gabuar .
    Si ka mundur ta njohe njeriu i pare Allahun, kur nuk ka lene ligj te Allahut pa e shperfillur? Per qindra mijera vite.

Me ty flasim me vite te tera por kur nuk deshiron me i kuptu gjerat eshte e kote .
    Te them te drejten deshiroj shume te kuptoj dicka nga Islami. Por ne Kuran dhe praktika islame nuk gjej dicka te tille. Definitivisht. Sic shihet as tek ti nuk gjej kuptim te tij. Sepse nuk ke kuptim as vet per te. Postimet

Te pyes direkt qfare kupton me kohe edhe me krijim ? Edhe a jane te lidhura keto dyja sipas mendimit tende ?
    Si krijim - ne kontekstin ku jemi - kuptoj mbarim i gjendjes se inekzistences, e cila perfshin edhe inekzistencen e vetive qenesore te krijeses.

A eshte krijimi i lidhur me kohen? Kete pyetje nuk e kuptoj. Sqarohu me mire, pergjegjem menjehere.

*

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •