Termeti ne Kine, 10 mije shtepi te shkaterruara
Me shume se 10 mije shtepi jane shkaterruar nga termeti qe ka goditur jugperendimin e Kines.
Lekundjet me magnitude 6 balle te shkalles Richter, qe preken provincen e Yunnanit, kane shkaktuar me shume se 336 te plagosur, 30 prej te cileve ne gjendje te rende shendetesore.
Autoritetet jane vene menjehere ne levizje duke derguar tenda, ushqime dhe ilace ne zonat me te prekura.
Ngjarja ka ndodhur pothuajse nje vit pas termetit qe preku provincen e Sichuanit ne Kine ku humben jeten 68 mije persona.
SubhanAllah.
o vella! e kisha ne menyre ironike. si mund te jeme dakort me nje qe shkruan nje marrezi te tille. nje qe shkruan ate qe shkruajti ky personi, per mendimin tim nuk do as koment. ne shkoder themi: te merrit hapi rrugen!!! edhe une bera te njejten gje me te.
shiko se me ke keqkuptuar!!!
[QUOTE=Egnatius;2330661]e
Nejse ne bisede e siper filluam tu shajt muslimanet qe bejne rremuja neper vendet e huaja. Ajo me pyet se si do ndjehesha une sikur muslimanet (flas per arabet,talibanet e turqit, jo per muslimanet tane) te vinin ne vendin tim dhe te kerkonin te drejtat e tyre duke bere rremuje e duke djegur thyer.
Une i them qe ska shans se neve me te vertete jemi popull bujar dhe mirkprites por ama po e hudhe ci.cin perpjet ta bejme gropen dhe se kurre nuk do bente vaki qe te huajt te benin si te forte ne vendin tone.
nuk mund ta imagjinosh kurre nje gje te tille ne shqiperi. ne shqiptaret nuk duam njeri-tjetrin jo me te flasesh se si do silleshim sikur te vinin rrefugjate nga vende te tjera.
per shembull: une kam lindur e jam rritur ne shkoder atje njerezit thone shpesh per ata qe vijne nga fshatrat: ufff!!! na mbyten katundaret... madje edhe kur do te fyesh ndonjeri i thua: ik mor katundar!!! imagjinoje! ne nuk duam ata qe jetojne 20km larg nesh...
eshte nje realitet i hidhur por eshte e verteta. pastaj kemi goje te flasim per diskriminim, kur kemi diskriminim ne vendin tone!!!
hahaha! shiko se realiteti eshte i kundert. pas 11 shtatorit 2001 kina me pretekstin se do ndihmonte ameriken ne luften kunder terrorizmit filloi shtypjen e ujgureve. i vetequajti "terroriste" dhe filloi luften vetjake ngaj te vetequajturve "terroriste". shpeshhere kina i ka kerkuar ndihme organizatave nderkombetare per te luftuar kete "lufte ndaj terrorizmit", por te gjitha organizatat e te drejtat te njeriut kane arritur ne perfundimin qe kina po perdore pretekstin e "luftes ndaj terrorizmit" vetem per te shtypur ujguret. ata jetojne ne zonene e quajtur Xinjiang qe do te thote "territor i ri" ose "kufi i ri" ne kinezshe. ne fakt banoret vendas gjithmone kane pretenduar emrin "ujgurstan" ose " turkestan lindore", por kina nuk ia ka lejuar kurre. fjala ujgure vjene nga turqishtja e vjeter dhe do te thote i degjueshem, ose (sic pashe diku tjeter) i bashkuar.
sipas numerimit te popullsise se vitit 2003 jetojne 8.823.500 ujgure ne xinjang. ata nuk jane te ardhur, si mendojne disa. kane jetuar gjithmone aty. madje kane edhe gjuhen dhe historine e tyre. perandoria ujgure ka pasur kulmin ne vitet 700-800 kur shrihej nga deti kasik deri ne mancuri...
habitem se si ka njerez aq injorante qe te thone: shume mire po ia ben kina! aq me teper ngaqe jemi shqiptare dhe me shume se askush duhet te kuptojme veshtiresite e ketij populli. ato idiote qe thone nje gje te tille e thone vetem per shkak te urrejtjes qe kane per fene islame. nuk e dine se ne kete rast behet fjale per nje popull qe kerkon te drejtat e veta dhe jo per fene. por aq i punon truri ketyre njerezve. sapo shohin dike qe eshte musliman, mendojne: I KEQ. hajde mendje hajde!!!!!!!!!
Ku jane shtetet arapopismileto myslimane qe nuk po e ngritin zanin, se qka eshte duke bere kina dhe kinezet kunder myslimanve, masakerre ne gjitha anet, po keshtu edhe Rusija terroriste po ben masakerre ne qerqen mysliman, por shtetet arapomyslimane i kane shtije veshet ne LESHE TE ZI!
E kur amerikanet sulmojn terroristat mysliomanet e ngrehin zerin meniher kunder amerikanve!marri per myslimanet!
Mjekesia sipas jush gjethcka ka lidhje me fe a?
Kur nje katolik sulmon nje mysliman...ju thoni eh ky qafiri shiko se qben
Kur nje muslimon sulom nje katolik...ju thoni mir ja beri se ai eshte i pa fe po nuk ka qen nevoja ta bej dhe ka bere gabim! allahu ia fal mekatet myslimanit
Kur nje budist kinez sulmon nje musliman qe adhurus i statuve....po cka ka lidhje aty po shkrun "Terrorist" cili njeri normal kish mujt me bo qesi sene...manej termeti jo allahi jo kshtu sbon kshtu jo sbonnn!
qe edhe ni video me karakter te juj per luften ne kosov,
cka ka lidhje Qafiri me luften ne kosov edhe kryqi a?...
Qysh i definoni ju njerzt ne ate se qka besojne apo jo?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 10-07-2009 mė 11:41
Krijoni Kontakt