Jo te gjithe "kinezet" jane kineze mer lal.![]()
Pastaj jo te gjithe kinezet jane budista. Ka edhe mysliman edhe katolik.
-
Pergjithesisht myslo thuhet.
-
Jo se gjeti asgje ,thjesht ti meriton edhe me shum perulje,e sharje,sepse te ishte bere qejfi qe njerezit e pafajshem jan vra ne menyr mizore,perfshir gra e femij,nga qelbesira kineze ,popull me i felliqur ne bot,por u habita se pash ketu persona si ti dhe disa tjer qe e perkrahen ket e qe ngjajn ne keta katila![]()
une nuk po ndjej keqardhje per ujguret ngaqe jane muslimane, por ngaqe jane nje popull qe po shtypen. ndjej te njejten keqardhje per kurdert edhe tibetjanet. keto te fundit nuk jane muslimane. pse e lidhe cdo gje me fene???
kur thua qe popullsia e kines duhet te rradhohet ketu ke zbuluar ujin e ngrohte...
qe ne vitin 79 kina ka adoptuar politiken e femijes se vetem, per kete arsye. ne vitin 2040 rritja natyrore e popullsise mendohet te jete zero.
por ti ke ca mendime te cuditshme. le te vrasin ujguret se popullsia duhet te rradhohet. hahaha! shume zgjedhje e mire. sa luajne rol 100, 200 apo 1000 ujgure te vrare ne nje popullsi kineze prej me shume se nje miljardi e gjysem???
Keni ndegjuar ndonjehere boten te flase per fondamentalizem kristian?
Asnjehere. Te gjithe flasin per fondamentalizem islamik.
Pse nuk futemi ne BE apo nuk liberalizohen vizat? Pasi jemi shumice myslimane.
Askush nuk flet per armet nukleare te Izraelit, flitet per armet qe prodhon Irani.
Keni pare te flitet per te drejtat e palestinezeve qe jetojne para izraeliteve ne toke te vet?
Asnjehere. Europa ve kushte per te " drejtat " e homoseksualeve por nuk i interesojne
as palestinezet, as ujguret( tibetianet edhe i interesojne) as boshnjaket as shqiptaret.
Te flasesh e te vrasesh sot njerez te pafajshem vetem e vetem sepse kane nje kulture apo fe tjeter nga ajo qe kane europianet e krishtere bie era racizem e fondamentalizem te eger te krishtere. Kjo kohe te kujton luftrat e egra fetare qe jane bere ne e kaluaren si dhe kohen e inkuizicionit.
Te flasesh per rrallim te popullsise eshte cinizem.
Jeten ka te drejte ta marre vetem ai qe ta ka dhane, asnje ska te drejte te percmoje tjetrin vetem e vetem sepse i perket nje feje apo kulture tjeter.
Kultura jone pellazge por dhe kultura arabe kane ekzistuar para Europes se krishtere qe sic duket per mendjet e semura eshte problem.
Bota eshte e bukur se eshte e larmishme, njerezit kane te drejte ta jetojne jeten atje ku kane lindur e jetojne.
pershendetje te gjitheve
Pothuajse 1 nė 4 nė mbarė botėn njerėzore ėshtė mysliman.
Pothuajse njė nė katėr njerėz ėshtė musliman nė mbarė botėn - dhe ato nuk janė detyrimisht ku ju mund tė mendoni se, sipas njė studimi tė gjerė tė re qė ka pėr qėllim paraqitejen e nje harte te popullsisė globale myslimane.
Indi, njė vend me shumicė hindu, ka mė shumė myslimanė se ēdo vend me pėrjashtim tė Indonezia dhe Pakistani, dhe mė shumė se dy herė mė shumė si Egjipti.
Kinė ka mė shumė myslimanė sesa Siria.
Gjermania ka mė shumė myslimanė se Libani.
Dhe Rusia ka mė shumė myslimanė se Jordani dhe Libi vėnė sė bashku.
Gati dy nga tre tė muslimanėve botės janė nė Azi, qė shtrihen nga Turqia nė Indonezi.
Lindja e Mesme me Afrikėn e Veriut, tė cilat sė bashku janė nė origjine,kane rreth njė nė pesė tė muslimanėve nė botė.
Ka rreth 1.57 bilion Mysliman nė botė, sipas raportit, "Mapping Global Popullsia muslimane," nga Forumi Pew pėr fenė dhe jetėn publike. Kjo pėrfaqėson rreth 23 pėr qind tė popullsisė sė pėrgjithshme globale prej 6.8 miliard dollarė.
Ka rreth 2.25 billion tė krishterėve, nė bazė tė parashikimeve nga 2005 Database Fetė Botėrore.
Brian Grim, hulumtues i lartė nė projekt Forumi Pew, ishte habitur pak nė numrin e muslimanėve nė botė, ai i tha CNN.
"Nė pėrgjithėsi, numri ėshtė mė i lartė sesa e prisja," tha ai, duke vėnė nė dukje se llogaritjet mė parė per popullsine globale myslimane varionte nga 1 billion te 1.8 miliard.
Raporti mund - dhe duhet - tė ketė implikime pėr politikėn e Shteteve tė Bashkuara, tha Reza Aslan, mė i shitur autor iranian-Amerikane: " No God but God.”
Mga keto statistika del se islamizmi eshte nje probleme mbare boterore dhe jo vetem ne lindjn e mesme ku ndodhen vetem 1/5 e muslimaneve.Keshtu secili nga ne duhet te analizoje , te veje trunin ne pune dhe te shikoje seriozisht jeten e tij dhe te ardhmen e familjes se tij.Secili individ niset nga interesat e tija personale, dhe per ti realizuar keto krijon aleanca te interesave te perbashketa te cilat shkojne me pas ne interesa kombetare.
Sot shqipetareve nuk i duhet te merret me ceshtjet e konfliktit global nder fetar.Ne sot kemi interesat tona te ngushta dhe emergente.Mua si individ me intereson ti di se dhe ne shekullin e XXI bota ka konflikte te ashpra nder fetare dhe kryesish me boten islamike.Kjo eshte nje e vertete e pa diskutueshme dhe une si individ me duhet qe kete mesash, ta perpunoj dhe te reagoj, pra cfare duhet bere qe une , familja ime , vendi im dhe kombi im te jetojne ne kushte paqesore sa me te mira.A ka ndonje nga ju qe eshte kundra kesaj?Atehere une nuk mendoj se eshte me kollaj te ndryshojme te tjeret, perpara se sa te ndryshosh vetveten.Kete ndryshim e ka ne dore secili nga ne.Une mendoj se ketu nuk ka kohe per retorike e lojra fjalesh per te drejtat e njeriut etj,gje qe na ka kushtuar kaq shume ,vecanrisht ne shqipetareve.Perderisa jetojme ne nje rajon te krishtere, perderisa po kerkojme te integrohemi dhe me europe , perderisa islami nuk ka qene feja e jone, atehere vetem injoranti vonon e nuk ndryshon.Asgje nuk na lidh me islamin, vecse turpi i se kaluares.Asgje s'na lidh me islamin vese urrejtjes qe na ka lene mes popujve te rajonit dhe ate europian.Asgje s'na lidh me kete fe te ndyre, qe na la keshtu te vonuar, te copetuar,inferiore,te pa ditun,te ashper,dembele, patrialkale,mizore ndaj gjinise femrore.
Le ta ngreme nje here e mire zerin dhe te ndalojme me ligj islamizmin, se me te kemi probleme qe i shohim kudo dhe ne per me teper e kemi provuar ne kurrizin tone.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 09-10-2009 mė 09:33
po qeveria kosoves do dergoje trupa ne kine ne mrojtje te ujgurve?????
JO SEKS PARA MARTESE
Krijoni Kontakt