Admiral,E ju qe e perkrahni ket videon cka quajme tolerancė?
Admiral,E ju qe e perkrahni ket videon cka quajme tolerancė?
nuk e di per cil video e ke fjalen. une shikova vetem ate videon e pare ku prifti u nervozua me ate gruan dhe e mora komplet me te qeshur. do kisha qeshur edhe sikur te kishte qene hoxhe.
videot e tjera as nuk i hapa fare, sepse nuk me intereson te shoh nje prift pedofil apo nje prift me aids.
Aman more pse te mos behen publike keto video ose pse te mbyllet tema qe diskuton kesi lloj ngjarjesh tronditse.Perderisa ne vendet europiane keto lloj videosh hudhen ne kronika televizive live ne nuk ben ti diskutojme ne nje forum virtual.
Edhe ngjarja e 8 Maj 2009, ku nje prift nga shteti i Floridas ishte fotografuar i shtrire ne plazhe me nje vajze ,me duket qe e kam lexuar edhe ketu ne fourm dikund ,por nuk jam i sigurte.Kjo ngjarje beri buje ta madhe dhe u perfol shume saqe debatet vazhdojne edhe ketyre diteve.
![]()
Someone wants to be a Devils Advocate.
e po ke raste sa te duash? cfare mund te komentosh ketu? eshte turp per ata persona dhe jo per fene qe duhet te perfaqesojne...
desha te bej une nje pyetje per besimtaret katolike ose orthodokse ketu. nuk dua te hap asnje debat. thjesht eshte dicka qe kane provuar te ma spjegojne dhe nuk e kam kuptuar.
pse prifterinjte nuk duhet te martohen? a eshte e shkruar kund ne bibel kjo gje? pse protestantet (luteranet) e bejne kete gje??? edhe ato jane te krishtere.
I NDERUAR KRONIKE TE THASHE NE FILLIM TE TEMES
1. QE NUK I VURA VIDEOT PER HUMOR
2. NUK KAM OFENDU NJERI KETU ...AS ATO PRIFTERINJTE NE VIDEO QE JAN PER TU OFENDUAR NUK E KAM BERE...SE CA TI OFENDOSH ATYRE....CA KA ME U OFENDU NJE NJERI QE E KA MARRE SHEJTANI PER DORE DHE E CON KU DO AI....
3. TE THASHE QE LEJE ME NJE ANE DHE RASTIN E ATYRE PRIFTERINJEVE MEQE THE QE NE BOTE KA DHE TE MIRE DHE TE KEQINJ...
MEGJITHESE ATO JANE NJEREZ TE CILESUAR NGA VATIKANI SI TE DEVOTSHEM NDAJ ZOTIT...
TI PASTAJ DO TE THUASH POR DHE VATIKANI GABON SE ATO NDRYSHE ISHIN E NDRYSHE U PARAQISNIN....
PRAP MEGJITHESE DIME SHUME RASTE TE TJERA QE VATIKANI KA QENE NE DIJENI TE GJERAVE TE TURPSHME DHE I KA FSHEHUR ATO PER MOS TE PRISHUR IMAZHIN E KISHES DHE KA TRASFERUAR KETO PRIFTENJ NGA NJE VEND NE TJETRIN DUKE THELLUAR AKOMA ME SHUME PERHAPJEN E KETYRE VEPRAVE CNJEREZORE....
E prap duke lene me nje ane keto shtrova 3 pyetje qe po behen LEGJENDE qe nuk jane as ofendim dhe as tallje ...por qe kekohet nqs ekziston mundesia te shpjegohen....nqs nuk ekziston mundesia ....te lutem mos fol me se na trashe nga trutenqs kristianizmi do te ishte feja e vertet ,atehere njerzit do u benin te gjith priftrinj/murgeshe dhe ne kete menyre nuk do kishte rritje te popullsise(ketu e di qe nuk behen te gjith,dhe pikerisht pyetjet ne vazhdim konsistojne ne ate qe pse nuk behen te gjith mqs kristianizmi e ndejk si praktike kete )!!!(1)
Pastaj ato qe vendosin te ndjekin kete rruge argumentohen me faktin qe i jane perkushtuar plotesisht Zotit....keshtu qe i bjen qe pjesa tjeter e kristianeve nuk e adhuron Zotin ashtu sic duhet....!!!(2)
Dhe gjithashtu e dim qe te behesh prift/murgeshe duhet te plotesosh disa kushte meqe jo te gjith behen....
pervec faktit qe vetvetiu te lind pyetja qe nqs thuhet qe prifti/murgesha i jane perkushtuar plotesisht Zotit atehere pse nje person i krishtere qe do dhe ai ti perkushtohet plotesisht Zotit duhet te plotesoje kushte e nuk eshte i lire te adhuroje Zotin pa pasur njehere miratimin e kishes!!!(3)
Dhe si pergjigje te gjith ketyre gjerave qe i kam perseritur me mijera here,vini e me thoni...po jo se ti po tallesh e po ben humor....jo po na ofendon....jo po kjo teme eshte imponim .....jo po duhet me ec perpara....po jo po kristianet nuk e degjojne priftin(se ca roli na beka prifti ne kishe un nuk po e marr vesh)
Dhe ngjyrime ofenduese jeni ju ato qe i keni dhene temes....se normalisht kur njeriu nuk ka me ca te argumetohet do filloi te ofendoi....
Nqs do ekzistonin argumentet perkatese qe ne fillim 1 2 3 4 nuk do u bente gam gam kot
Nuk kam ca te shtoj me se na lodhet nga mend e kokes,lafe boshe kot me kot...e na falni qe u ofenduat se un nxorra pamjet e atyre prifterinjve "shenjteror" ta dija qe do ju kishte prekur aq shume publikimi i ngjarjeve te tilla nuk i kisha postuar hic....jo jo se do ikisha postu
Gjithsesi mbrojini e ne qafe paci veten se mua as me ngen as me ul gje tek Zoti im ajo qe ju doni te beni me jeten tuaj.
P.S dhe un nuk eshte s ei urrej kristianet,shume nga shoqeria ime jane kristian...por urrej kur i behet shok Allahut ne adhurim.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 04-07-2009 mė 07:04
pendex kur dikush po publikon sene Anti-Islame ty edhe krejt juv po ju kcen damari pij venit e pe hupni krejt kontrollen,pastaj shiko se si ofendojne fene islame,,,e ato postimet e juja spi korigjoni hiq!edhe mandej normal qe do dalin njerez e do ju kundervihen se ju po na kunderviheni neve dhe po na urreni si eshte e mundur qe ne nje tok Shqiptare ku banojme te gjithe te kemi urejtje ndaj njeri tjettrit duke publikuar video edhe pastaj akuza kunder kristianeve pastaj mos u ankohi edhe ju kur tiu vijne akuza Anti-Islame...
tulipanero, ski nevoj me publiku se njeri i meqem e din qysh mi vlersu gjanat nuk i vlerson prej video humori qe jon bo per me argetu publikun...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 04-07-2009 mė 08:47
Pike se pari NA edhe JU nuk ki nevoje me i dallu.
Edhe ketu nuk ka kurfar anti-krishterimi thjesht duhet te te interesoj edhe ty kjo puna e prifterinjeve e pse jo edhe e hogjollareve devijant.
Pse duhet te te interesoj ty ?
Sepse neser edhe ti mund te jesh ne nje pozite te tille dhe te rrahesh nga prifti (dhasht Zoti te mos i ndodh askujt me ) nese nuk i diskuton edhe nuk i corton keto fenomene.
Se dyti mos e krahaso me temat tek forumin musliman sepse atje po shahet me te madhe e ketu jo,, te pakten ende jo.
Shendet
Someone wants to be a Devils Advocate.
Krijoni Kontakt