Close
Faqja 17 prej 26 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 254
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Nuk mund tė keqinterpretosh njė fjalė pasiqė mund ta shohėsh ta ndėgjosh dhe ta lexosh duke mos ndryshuar as edhe njė pikė . At Gjergj Fishta kishte shkruar poezi pra ai gjatė shkrimit tė tij mund tė mendonte 2-10 herė para se ta shkruante apo jo sepse kjo mund tė sjellte probleme (dhe ka sjell probleme)., pra fjalėt e At Gjergj Fishtės mbetėn nė Histori ashtu siq mbet edhe ajo fjala.

Zėu_s tė them diqka :
    Muslimanėt kanė obligime (siq ka ēdo fe) por ju nuk i kuptoni ato obligime.
    Dhe ju Turko-Arabo-Israelito-Talibano-Magjup iu thoni ēdo Muslimani i cili ju kundėrshton (dhe kjo ėshtė e keqe dhe problem tek ju) njė Katolik i vėrtet nuk i quan gjithė njerėzit tė njejtė , pra . . . unė si Musliman praktikuesit e Krishtėrizmit i rrespektoj mė shumė se ata qė jetojnė nė teori krishtere.Duhesh tė mirresh me kėto gjėra qė ti kuptosh.
    Dua tė ju them diqka nga goja e njė besimtar (ēoftė Musliman apo Katolik apo apo apo) nuk guxon tė dalin fjalė qė ofendojnė tė tjerėt dhe kėtu do kėrkoja tė iu kushtonit mė shumė vėmendje dhe kėshtu si shembull pėr tė mėsuar (ju) ėshtė Toni_Toni77.
    Problemi apo pengesa kryesore qe te diskutohet me ty & CO eshte qe juve iu djeg shum kur dikush jua thot te verteten ne sy.

Se per shembull kur une jua them te verteten ne sy juve, qe Allahu eshte perendia e Henes ne besimin pagan te arabve, ose qe feja islame e lejon incestin, pedofiline dhe poligamine, ose qe Muhamedi ka qene nje tregtar, politikan dhe kopjues gjenial qe separi per interesa personale dhe sedyti per interesa kombetare e ka krijuar nje religjion duke kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, ku dominon kopjimi nga jahudite dhe paganizmi arab etj etj. , juve ju ngelet hatri, ndjeheni te ofenduar, dhe filloni ose te shani ose te na shurdhoni bothen me absurde te padurueshme.

Ose, une te them ty qe nuk jam i krishtere dhe se Leke Dukagjini ne avatarin time nuk me bene mua te krishtere, ndersa ti me thua "njė Katolik i vėrtet nuk i quan gjithė njerėzit tė njejtė", pastaj kur une te drejtohem ty dhe ta them te verteten haptas ne sy qe ti qenke budalla, ty te ngelet hatri dhe ndjehesh i ofenduar. Kush te ka faj ty qe ti je budalle ? - Gjergj Fishta ?

Se di si ndjehen te tjeret, veq une per vete e kam provuar por nuk kam mundur te diskutoj me njerz budalla dhe me njerz fanatik te semure.

Ps.: nuk e dua ma pergjegjient tende ne ate pyetjen time te me hershme, se po duket pergjegia shum kjart ne shkrimet e tua.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 22-06-2009 mė 22:21

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Se per shembull kur une jua them te verteten ne sy juve, qe Allahu eshte perendia e Henes ne besimin pagan te arabve, ose qe feja islame e lejon incestin, pedofiline dhe poligamine, ose qe Muhamedi ka qene nje tregtar, politikan dhe kopjues gjenial qe separi per interesa personale dhe sedyti per interesa kombetare e ka krijuar nje religjion duke kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, ku dominon kopjimi nga jahudite dhe paganizmi arab etj etj. , juve ju ngelet hatri, ndjeheni te ofenduar, dhe filloni ose te shani ose te na shurdhoni bothen me absurde te padurueshme.
    Per te me ngelur hatri, pale per tu ofenduar personalisht ne lidhje me keto te verteta te pakontestueshme dhe faktike - une duhet te jem i zi, etnikisht harap dhe me vetedije aziatike e vella me shkaun. Se shqiptarit as qe i livrite kimja e e mustakut kur ia thua keto.

Por duke qene se te tillet nuk jane shqiptar fare madje edhe lekuren e kane te zeze - nuk ka care pa u mbet u ofenduar se te tille jane vet.

dhe "mos e vet se t'kallzon vet" ka thane populli shqiptar i mocem dhe i urte. Me i urte se gjithe kutura aziatike perfshi edhe ruset e hinduset ne tjetren ane me te tana fete te tyne te budallme e te felliqta njekohesisht.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Me duket se nuk eshte vendi (Nenforumi Historise) te debatohen bindjet subjektive te personave te ndryshem. Ne fakt nuk kuptoj as temen.

Cfare respekti duket te kete nje shqiptar ndaj nje kulture te huaj? Respekti i vetem eshte ai i nje populli per nje tjeter. Dhe per bartesit shqiptare te ketyre kulturave te huaja eshte respekti njerezor se gjaku yne krijon vlera edhe ne dhe te huaj.

Dhe pike.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Me duket se nuk eshte vendi (Nenforumi Historise) te debatohen bindjet subjektive te personave te ndryshem. Ne fakt nuk kuptoj as temen.

Cfare respekti duket te kete nje shqiptar ndaj nje kulture te huaj? Respekti i vetem eshte ai i nje populli per nje tjeter. Dhe per bartesit shqiptare te ketyre kulturave te huaja eshte respekti njerezor se gjaku yne krijon vlera edhe ne dhe te huaj.

Dhe pike.
    Ne i respektojme vetem ata qe na respektojne neve ... dhe po te kishin ata respekt ndaj neve, hiq nuk do te vinin te ne qe te na imponojne kulturen e tyre te flliqt qe "asishen" mes vete ne familje edhe ate me femij te vegjel bile. Ata meritojne respekt nga ne aq shum sa meritojne shkiet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 22-06-2009 mė 22:42

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    tjeter kush vendos, edhe mirr ka qen per ne.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Se per shembull kur une jua them te verteten ne sy juve, qe Allahu eshte perendia e Henes ne besimin pagan te arabve, ose qe feja islame e lejon incestin, pedofiline dhe poligamine, ose qe Muhamedi ka qene nje tregtar, politikan dhe kopjues gjenial qe separi per interesa personale dhe sedyti per interesa kombetare e ka krijuar nje religjion duke kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, ku dominon kopjimi nga jahudite dhe paganizmi arab etj etj. ,
    Pasiqė nuk je katolik (ma do mendja se je Musliman) atėherė do ishte gjė e mbarė tė lexoje libra qė shkruajnė pėr Muhammedin s.a.v.s.

juve ju ngelet hatri, ndjeheni te ofenduar, dhe filloni ose te shani ose te na shurdhoni bothen me absurde te padurueshme.
    Pas ēdo kundėrshtimi (me fjalė) Islamit ka njė kundėrpėrgjigje dhe kundėrpėrgjigj-ja ėshtė argument sepse Muslimanėt (e devotshėm) flasin me argumente.
    juve ju ngelet hatri, ndjeheni te ofenduar, dhe filloni ose te shani ose te na shurdhoni bothen me absurde te padurueshme.
    Duhet njėri i ditur pėr tė kuptuar fjalėt (kundėrpėrgjigjet) ose tė paktėn njerėz qė trurin e tyre e shtijnė nė funksion.
    Ose, une te them ty qe nuk jam i krishtere dhe se Leke Dukagjini ne avatarin time nuk me bene mua te krishtere, ndersa ti me thua "njė Katolik i vėrtet nuk i quan gjithė njerėzit tė njejtė", pastaj kur une te drejtohem ty dhe ta them te verteten haptas ne sy qe ti qenke budalla, ty te ngelet hatri dhe ndjehesh i ofenduar. Kush te ka faj ty qe ti je budalle ? - Gjergj Fishta ?
    Unė jam budallai , po ti kush je ? Le tė sopuzojmė qė unė jam budalla pse nuk mund tė gjesh fjalėt qė mund tė mė argumentojnė dhe tė mė ndalin por fillon dhe flet gjėra qė nuk i do askush,fjalė tė cilat fliten pasiqė pėrgjigj-ja nuk eksizton.
    Se di si ndjehen te tjeret, veq une per vete e kam provuar por nuk kam mundur te diskutoj me njerz budalla dhe me njerz fanatik te semure.
    Tė diturit mundohen ti bėjnė edhe tė paditurit tė ditur , por ndodh ndonjėherė kur i padituri (ashtuquajturi) del mė i ditur.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Ne i respektojme vetem ata qe na respektojne neve ... dhe po te kishin ata respekt ndaj neve, hiq nuk do te vinin te ne qe te na imponojne kulturen e tyre te flliqt
    Kulturen e tyre tė flliqt pa ma trego ku pa ti flliqėsinė e tyre vetėm njė arsye ma jep?
    Dhe do kėrkoja nga tė tjerėt tė mos dalin nga tema.Ju Faleminderit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    O ti hapesi i temes. Cili eshte mendimi yt per shqiptaret qe bene emer ne kulturen osmane, cfare lloj respekti komendojne keta?

Se dyti, cfare quan ti kulture osmane? Sepse muslimanizmi nuk eshte kulture osmane. Ne se e ke fjalen per Albanin apo hoxhene lagjes, keta nuk mund te quhet kontribues ne kulturen osmane, por kontribues ne filozofine Islame. Nag ane tjeter kemi kontribues ne kulturen turke te tille si Sami Frasheri, i cili krijoi enciklopedine e pare turke, dhe eshte hero i Turqise.

Pa na sqaro nje here te marrim vesh se per se flet. Se te dalesh ketu dhe te na thuash ne se kultura turke (osmane) eshte me mire se ajo shqiptare, kjo te ben ty bastard e shkuar bastardit. Nga ans tjeter, repeskti qe komanadojne ideologet fetare dhe avantazhet e fese perkatese jane gjera subjektive per te cilat as ti dhe askush nuk mund te imponoje mendimin te tjereve.

Keto dy pika qe perseris ta kthejne temen ose ne:
    1. Pavlere. Sepse si shqiptare ne kemi kulturen tone dhe doket tona.
    2. Te panevoshme. Nuk kerkohet konsensus publik per nindjet e tua (subjektive).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 23-06-2009 mė 06:47

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    O ti hapesi i temes. Cili eshte mendimi yt per shqiptaret qe bene emer ne kulturen osmane, cfare lloj respekti komendojne keta?

Se dyti, cfare quan ti kulture osmane? Sepse muslimanizmi nuk eshte kulture osmane. Ne se e ke fjalen per Albanin apo hoxhene lagjes, keta nuk mund te quhet kontribues ne kulturen osmane, por kontribues ne filozofine Islame. Nag ane tjeter kemi kontribues ne kulturen turke te tille si Sami Frasheri, i cili krijoi enciklopedine e pare turke, dhe eshte hero i Turqise.

Pa na sqaro nje here te marrim vesh se per se flet. Se te dalesh ketu dhe te na thuash ne se kultura turke (osmane) eshte me mire se ajo shqiptare, kjo te ben ty bastard e shkuar bastardit. Nga ans tjeter, repeskti qe komanadojne ideologet fetare dhe avantazhet e fese perkatese jane gjera subjektive per te cilat as ti dhe askush nuk mund te imponoje mendimin te tjereve.

Keto dy pika qe perseris ta kthejne temen ose ne:
    1. Pavlere. Sepse si shqiptare ne kemi kulturen tone dhe doket tona.
    2. Te panevoshme. Nuk kerkohet konsensus publik per nindjet e tua (subjektive).
    Sė Pari faleminderit pėr pėrgjigjen.
    2.Islamin nuk pėrfaqėson asnjė njėri , asnjė shtet as njė individ Islami pėrfaqėson veten.
    Pa na sqaro nje here te marrim vesh se per se flet. Se te dalesh ketu dhe te na thuash ne se kultura turke (osmane) eshte me mire se ajo shqiptare, kjo te ben ty bastard e shkuar bastardit.
    3.Unė po flas a duhet rrespektuar (me titullin e ri tė modifikuar nga Albo dhe stafi) kėto personalitete apo jo , a i rrespektoni kėto personalitete apo jo , a i duani kėto personalitete apo jo etj.?
    4.Unė nuk thash qė kultura osmane apo turke se ajo shqiptare sepse me kulturen e moqme (tė vjetėr) shqiptare nuk kishte kush i bėnte konkurenc por me kėtė kulturė qė kemi ne (Jo) .

Me Rrespekt : ILMGAP

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Pasiqė nuk je katolik (ma do mendja se je Musliman) atėherė do ishte gjė e mbarė tė lexoje libra qė shkruajnė
    Librat nuk shkruajn, jan njerzit ata qe shkruajn.

Pas ēdo kundėrshtimi (me fjalė) Islamit ka njė kundėrpėrgjigje dhe kundėrpėrgjigj-ja ėshtė argument sepse Muslimanėt (e devotshėm) flasin me argumente.
    Argumente ???

Ku jan bre ato argumente ???

Ju nuk po postoni kurrfar argumenti ... ne nga ju po lexojme vetem absurde, edhe ate absurde te te gjitha llojeve ...

Duhet njėri i ditur pėr tė kuptuar fjalėt ose tė paktėn njerėz qė trurin e tyre e shtijnė nė funksion
    Ne nuk ta zeme shum per te madhe ty qe ti nuk i kupton fjalet e te tjerve dhe nuk e shtin trunin ne funkcion, se s'ke faj ti, q'ashtu t'kan marue.

Unė jam budallai
    Q'ashtu asht, topi se lune.

po ti kush je ?

Mos je ti helbet q'ky ma poshte ???

Le tė sopuzojmė qė unė jam budalla pse nuk mund tė gjesh fjalėt qė mund tė mė argumentojnė dhe tė mė ndalin por fillon dhe flet gjėra qė nuk i do askush,fjalė tė cilat fliten pasiqė pėrgjigj-ja nuk eksizton.
    S'ka nevoje me supozue kurrgjo hiq, se ti vet the qe je budallai i forumit.

Tė diturit mundohen ti bėjnė edhe tė paditurit tė ditur
    Askush nuk tha qe ti je i paditur, ti vet tregove me lart se ēka je, dhe ne pajtohemi plotsisht me ty ne kete pike.

por ndodh ndonjėherė kur i padituri (ashtuquajturi) del mė i ditur.
    Vetem budalles i duket vetja i ditur, pra edhe nje here po e verteton ate qe e the ti vet me goje tende.

Faqja 17 prej 26 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rugova: Dardania dhe flamuri dardan
    Nga krokodili_73 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 377
    Postimi i Fundit: 22-06-2025, 14:39
  2. Rexhep Qosja: Moisiu nderoi tradhtarin Rugova
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 15-05-2007, 12:50
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Shteti grek, ky armik i kombit shqiptar
    Nga ~Geri~ nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 07:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •