Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 123
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pse nuk pranohet nga disa asimilimi i Etrurve , nese Etruret s'jan latinizue sot do ti deshifroninte 10.000 e me shume shkrime Etrure edhe femia i shkolles fillore ne Itali ,por s'pari ju deshifroni keto shkrime qe mbroni teza kunderargumentuese pastaj qitnja gishtin trurit te pules qe keni dhe mendoni se cka mbroni .
    shekulli i pare para krishtit

Marshimi ne rome i etruskeve kunder ligjeve reformatore te tribunit Livio Druso.Nderprerja e luftes se aleateve italike kunder romes.
    Nderhyrje ushtarake romake ne Fiesole,Arezzo,Chiusi dhe Volsinii.
    Etrusket marrin shtetesine romake
    Represionet e Silla-s kunder Fiesole,Arezzo dhe Volterra
    Shperthim i revoltave popullore ne Fiesole dhe qytete te tjera.
    Catilinia ne Etruria mobilizon trupa ushtarake ne Fiesole dhe Arrezzo.
    Etrusket neutrale ne luften civile ndermjet Cezarit dhe Pompeut
    Perugia pushtohet nga njerzit e Antonios,me pas u shkaterrua totalisht nga trupat e Ottaviano Augustit.
    Etrusku Mecenate nje nder keshilltaret e Ottavianos.
    Etruria behet rajoni i YII i italise romake
    Etrusket u zhduken krejt,nuk egzistojne me.nuk u asimiluan,u zhduken

ps.Kontributi jot do ishte shume me i vlefshem nese do beje ca betoniere me llac ne vend qe te shkruash cazzate mbi etrusket
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 21-06-2009 mė 07:47

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    E kur kam punue ne kompjut dhe kur jam mar me histori e arkeologji tipat si ti tuboheshin ne Ushqe , sheshe te Beogradit me xhepat plot ve per me i ba dush Raif Dizdareviqit ne stilin Millosheviqjan .
    Shko p'vete kush jam ne institutit albanologjik ne muze kombtare ne akademi te shkencave mer gjigjjen e duhur , Pyete Rexhep Doqin kure kam filluar te mirrem me keto gjana ishin vitetet e 90 apo forumishqiptar,shof se po te pengoka fort kjo puna e ime mos harro kjo eshte deshmi, qe gjdo shqipetar ka ne gjak njohurin qe shume e studiojn me vite .
    Kur kam pas une tv dhe aparate ti je kan tuj ru thit e shkive neper banat e shumadi .

Qe prej vendit te punes po postoj kete foto se talifuni me ka qellue me kompjut , blututh .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 21-06-2009 mė 08:07

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ca osht ky regjep doqi etrusk i latinizum a!

Ps.Une jam shtetas Shqiptar....ti si ish shtetas jugosllav ndoshta ke rrujt derrat e druze titos se bashku me nezir mortjen me fal myrten
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 21-06-2009 mė 08:06

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Athina ka qene kryqendra e pellazgeve para se te pushtohej 3 here prej Dorianeve(""heleneve"")
    Kjo teori ėshtė pėrplot me kundėrthėnie.

Nėse e marrim pėr tė vėrtetė kėtė qė thua i bie qė Athina ka qenė pisllėk, por erdhėn dorėt dhe e pastruan. Ndėrkohė Athina asnjėherė nuk u banua nga dorėt, por nga jonėt. Dhe jonėt ishin pellazgė (nė kuptimin "jugorė") kurse Hellenėt-Dorėt erdhėn nga Veriu me siguri Dalmacia. Athina ka pėsu degjenerim si pasojė e pėrzierjes sė mėvonshme me aziatikė.

Nga veriu nuk ka ardhur gjė tjetėr pėrveē gjakut ilir. Ndėrsa nga lindja nuk ka pasur dyndje tė mėdha, me pėrjashtim tė Neolitit, kur kanė ardhur turma jevgjish, po edhe kėto kanė gjetur aty gjak ilir, dhe mė pas janė vėrshuar nga dyndjet e herė pas hershme nga veriu. Ndėrsa pjesa kontinentale e Helladės shkonte duke shtuar pėrqindjen ilire si pasojė e dyndjeve, pjesa e Kretės shkonte duke shtuar gjakun jevg pėr shkak tė pėrzierjeve me egjyptas.

Hellada mė tepėr ėshtė teritor i rikthyer i joni. Ka qenė njė dyndje rreth 2.000 p.e.s. pastaj nė vitet 1500, pastaj dyndja dorike, pastaj dyndja ilire nė kohėn e Romės, dyndja arbėreshe nė mesjetė, dhe e fundit dyndja shqiptare pas viteve '90.

Shumė shpejt do tė bėhet edhe njė dyndje: Ajo Pėrfundimtarja, qė do tė bėjė Greqinė, Shqipėri.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    .

Qe prej vendit te punes po postoj kete foto se talifuni me ka qellue me kompjut , blututh .
    bluetooth shkruhet,por s'ka gje, ty te falet e ke me te nigjume fjalen,nuk e ke pa si shkruhet

Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Kjo teori ėshtė pėrplot me kundėrthėnie.

Nėse e marrim pėr tė vėrtetė kėtė qė thua i bie qė Athina ka qenė pisllėk, por erdhėn dorėt dhe e pastruan. Ndėrkohė Athina asnjėherė nuk u banua nga dorėt, por nga jonėt. Dhe jonėt ishin pellazgė (nė kuptimin "jugorė") kurse Hellenėt-Dorėt erdhėn nga Veriu me siguri Dalmacia...
    Nuk ka ne gjykimin tim asnje kunderthenie. Qyteterimi i quajtur pellazg me kryeqendren Athinen( perfshinte jonet, akejte argjivet) ne fazen kur u pushtua prej Heleneve(Dorianeve) vuante nje degjenerim moral te madh, dhe kjo eshte karrakteristike per cdo lloj civilizimi. Ne fillim vjen renia morale pastaj bie dhe 'fizikisht', eshte pjese e nje cikli.

Athina ka pėsu degjenerim si pasojė e pėrzierjes sė mėvonshme me aziatikė

Nga veriu nuk ka ardhur gjė tjetėr pėrveē gjakut ilir. Ndėrsa nga lindja nuk ka pasur dyndje tė mėdha, me pėrjashtim tė Neolitit, kur kanė ardhur turma jevgjish, po edhe kėto kanė gjetur aty gjak ilir, dhe mė pas janė vėrshuar nga dyndjet e herė pas hershme nga veriu. Ndėrsa pjesa kontinentale e Helladės shkonte duke shtuar pėrqindjen ilire si pasojė e dyndjeve, pjesa e Kretės shkonte duke shtuar gjakun jevg pėr shkak tė pėrzierjeve me egjyptas.

Hellada mė tepėr ėshtė teritor i rikthyer i joni. Ka qenė njė dyndje rreth 2.000 p.e.s. pastaj nė vitet 1500, pastaj dyndja dorike, pastaj dyndja ilire nė kohėn e Romės, dyndja arbėreshe nė mesjetė, dhe e fundit dyndja shqiptare pas viteve '90.
    Nga i di ti gjithe keto gjera ? Une, i kam lexuar veprat e antikeve me vemendje, dhe nuk mund te arrij ne keto konkluzione kaq te mprehta.

Shumė shpejt do tė bėhet edhe njė dyndje: Ajo Pėrfundimtarja, qė do tė bėjė Greqinė, Shqipėri.
    Greqia ka qene Arberi qe ne kohet qe s'mbahen mend, ishte nje pjese e gjakut tone qe pranoi t'ia nderroj emrin duke i vendosur nje emer te stisur, te nxjerre nga nje e kaluar imagjinare dhe e korruptuar.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    ne fazen kur u pushtua prej Heleneve(Dorianeve) vuante nje degjenerim moral te madh,
    Unė di pėr degjenrim nė kohėn klasike, por jo edhe nė kohėn e Trojės. Dorianėt u dyndėn pak vite pas Luftės sė Trojės. Degjenerimi ka ardhur shumė mė vonė.

Nga i di ti gjithe keto gjera ? Une, i kam lexuar veprat e antikeve me vemendje, dhe nuk mund te arrij ne keto konkluzione kaq te mprehta.
    Veprat e antikėve pėrfshijnė nga 700 e kėtej, mė herėt ka vetėm mite.

Neoliti ka fillu qė nė vitet 7000.

Greqia ka qene Arberi qe ne kohet qe s'mbahen mend, ishte nje pjese e gjakut tone qe pranoi t'ia nderroj emrin duke i vendosur nje emer te stisur, te nxjerre nga nje e kaluar imagjinare dhe e korruptuar.
    Pjesa e gjakut tonė janė Spartanėt. Athinasit ishin tė pėrzier.

Unė di pėr degjenrim nė kohėn klasike, por jo edhe nė kohėn e Trojės. Dorianėt u dyndėn pak vite pas Luftės sė Trojės. Degjenerimi ka ardhur shumė mė vonė.
    E ke gabim, fundi i qyteterimit Pellazgjik(Jonik-Athinas) erdhi ne Luften e Peloponezit qe mendohet se ka ndodhur 431-404 B.C, pra shume me vone Luftes se Trojes.

Veprat e antikėve pėrfshijnė nga 700 e kėtej, mė herėt ka vetėm mite.

Neoliti ka fillu qė nė vitet 7000.
    Pikerisht, atehere si e di ti kush pushtoi ke dhe kush u mbivendos mbi ke ?

Spartanet jane pjese e gjakut Ilirik, kurse Jonet/Akejte jane pjese e gjakut Pellazgjik, qe te dyja gjaqet jane gjak parardhesish tane.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Muret e akropolit jane pellasge...muret ciklopike.

Athinasit u perzien vone ne epoken klasike(dikur ishin te paster) ne epoken e dekadences,pra aristokracia pellasgo/yllire e bardhe(mos me akuzoni per rracizem pls) u perzie me demosin jevg aziatik dhe sklleverit siriane,afrikane etj(dhe kemi rezultatin e sotshem greke me njgyre te zeshket lekure ne Athine,kush ka qene duket me sy te lire)

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin

Spartanet jane pjese e gjakut Ilirik, kurse Jonet/Akejte jane pjese e gjakut Pellazgjik, qe te dyja gjaqet jane gjak parardhesish tane.
    Mendoj se e ke gabim dias akejt jan danajt te cilet skan asgja te perbashket me Pellazg nese nuk gaboj Danau luftoj me Pellazgun shume kohe para luftes se Trojes .
    E vetmja mundesi ti vendosesh akejt pjesmarres te gjakut pellazgjik eshte numer shume i vogel individesh te cilet u asimiluan ne akej .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 21-06-2009 mė 15:26

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16
  2. Procesi I Privatizimit Masiv Dhe Tregu I Kapitaleve
    Nga Gerrard nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 03:43
  3. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59
  4. Procesi pėr ish-policin e akuzuar pėr 3 vrasje
    Nga White_Angel nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 23:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •