Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 67
    i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga shkodra13 Lexo Postimin
    S'e mora vesht, ti je e persekutueme?
    Ne se po, perse thue "ju" ose "ne" te persekutuemit"?! Po flet per familjen tande?
    Po fals me "ju" ne pergjithesi, nuk dua qe te them kam qene vetem une apo familja ime, si disa te tjere.

Gjithashtu me pelqen te flas me teper per te ardhmen dhe programet, e jo per kohen e qepes qe disa e perdorin akoma, jo se ju vjen keq per ata qe vertet kaluan mbi kurriz, por per ti mbajtur akoma te presekutuar nen nje tjeter diktature injorantike, duke u perseritur fjale dhe jo vepra.

Atyre qe gjoja u digjet per familjet qe hoqen nen komunizem, do i kishin vleresuar deri tani, kane kaluar mbi 18 vjet. Te pakten ate monetar, se jemi shume te qarte qe ajo shpirteror nuk do te vleresohet ndonjhere, sikur c'do informacion te behet transparent.
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-04-2009
    Postime
    3
    Per sa i perket temes se hapur mendoj se e gjithe politika shqiptare eshte me origjine nga komunizmi. Eshte si puna e asaj bajges se lopes te cilen bicikleta e ka ndare ne mes. Prape bajge lope eshte. Politikanet tane jane te gjithe te pleksur me komunizmin apo me rrenje nga sigurimi i shtetit. Ndryshimi i vetem midis tyre eshte se ne nje ane jane bashkepunetoret e fshehte e nga ana tjeter jane oficeret qe i kane drejtuar . Kush mendoni se jane superiore.
    Nuk jam dakort me ata qe thone se Shqiperine e ka marre ne dore te rinjte qe nuk kane te perbashket asgje me komunizmin. Ky brez i ri a ka baballare te cilet u kane krijuar kushtet per te studiuar jashte shtetit. Po ti shikosh me vemendje emrat e "politikaneve te rinj" te gjithe kane origjine nga komunizmi nepermjet lidhjeve te dukshme dhe ne me te shumten e rasteve te padukshme.
    Vendet demokratike kane menyrat e tyre te seleksionimit te klases drejtuese, por edhe aty ka "lufte klasash".
    Ne perfundim mendoj qe komunizmi ka qene e keqja me e madhe qe u ka rene ne pjese ndonjehere shqiptareve dhe do te duhen per mendimin tim te pakten 50 vjet qe kjo fare e keqe te ike nga mendja dhe shpirti i shqiptareve. Komunizmi e denatyroi shpirtin shqiptar.

Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Ja kjo eshte llogjike.
    Te gjithe kemi vuajtur nen murtajen komuniste. Po sot Shqiperine po e mer ne dore nje brez i ri i cili ska asgje te perbashket me komunizmin. Brez qe eshte shkolluar jashte, brez me ide te reja per ta rimekembur ate vend tonin.
    Komunizmi te ngelet teme per historianet e per ti treguar shqiprateve sa mbrapa i la ne tryezen e kombeve ajo murtaje qe ngriti kembet sociale per ti rene kokes.
    Nje i ri i shkolluar ne SHBA thote se:

Erion Veliaj - ne Shqiperine komuniste ishim te varfer dinjitoze!

Erjon, si e kujton fëmijërinë tënde?

Mbaj mend grimca gri nga ato kohë, mesi i viteve ‘80. Më kujtohen bisedat e trishta për radhët e qumështit e vezëve, konservat me qepujka, tollonat, shërbimet e stërzgjatura të punës së prindërve, grupin-antenë të pare të televizorit, mezipritjen e latës së druve, pullat e rralla, çelësin lidhur tek rripi i kanatjeres e lojërat me mjete rrethanore. Dera s’pushonte kurrë, herë për farë kosi, herë për pak gjalpë apo niseshte. Ishim të varfër atëherë, por ajo ishte një varfëri dinjitoze. Rrinim në lagje të pastra, bënim shumë për fqinjët, gëzonim e hidhëronim bashkë. Më kujtohet se si prindërit kishin shkruar inicialet e tyre poshtë karrigeve, sa herë kishte dasma apo vdekje, ato ishin karrige ambulante në të gjithë lagjen. S’di sa e kemi ruajtur sot këtë ndjenjë komuniteti, druaj që stofi që na mbante bashkë në ato kohë të vështirë sot është shpërbërë, por jam optimist se herët a vonë do ta rigjejmë këtë solidaritetin e humbur.

Pjese nga intervista dhene Gazete Shqiptare ne mars 2008

Edhe ne Kore te Veriut po te ishte shkolluar do te fliste ndryshe!

thua te jete kaq gomar ky veliaj se tjeter ske si e quan

te varfer po me dinjitet thote.

Le te shkoje dhe tja thote kete familjeve te petro markos, vedat kokones, zef pllumit e plot intelektualeve te tjere qe ju shkel dinjiteti me te dyja kembet nga xhelatet analfabete komuniste.

le tja tregoje dinjitetin atyre qindra mijera te pafajshemve burra e gra qe i zvarriten nga shpija ne mes te nates dhe i degdisnin neper gulaget e burrelit e qafa malesh.

Te gjithe politikanet shqiptare vecanerisht keta te rinjte qe jane bij/bija, niper/mbesa te xhelateve komuniste e kane per detyre morale te kerkojne falje per krimet qe kane bere baballaret e gjysherit e tyre.

Nese ky besnik bare nuk denoncon dhe nuk kerkon falje per krimet qe ka bere i ati ateher nuk meriton asnje vote.

Si nuk kane turp po dalin dhe kerkojne edhe voten duke e ditur mire se nga cfare fare e keqe kane dale.

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Se rrun shum ai po sja dhe voten ti. Pune e modhe mos ja jep cunit te komunistit po jepja komunistit direkt.
    Nji gjo smar vesh une hem urreni me te drejte ish diktaturen hem perfaqsusin e saj e veni ne krye.
    Skom faj une se skeni busull

Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Se rrun shum ai po sja dhe voten ti. Pune e modhe mos ja jep cunit te komunistit po jepja komunistit direkt.
    Nji gjo smar vesh une hem urreni me te drejte ish diktaturen hem perfaqsusin e saj e veni ne krye.
    Skom faj une se skeni busull

shoku komisar derzhinski ca ke qe hudhesh perpjet mor cun.

Une se kisha me ty por me nik baren.

te djeg kur te shajne sojin he, ske faj se me duket sheh veten tende ne kete bare legenin.

mjaft e kontradiktove veten or tunxh

analizoje pak ate qe ke shkruar me lart dhe do shohesh se me kembet e tua ke rene ne grope.

po te ishte sala perfaqesues i diktatures nuk do te kishe pluralizem e demokraci zotrote sot.

nga nje ane na qeka komunist nga ana tjeter e cliroi nje popull te ter nga shtazeria komuniste.

nuk di une ndonje njeri te kete thene se sala e coi ne qafe te lemces apo e spiunoi apo interrnoi apo vrau sic ka bere babai i ketij bares dhe me cpo shoh nga reagimi yt edhe i yti me duket.

po qe se di ti na e sill.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    hha po kryetari i pd sali berisha ka qene sekretare i partise punes
    skender gjinushi ka qene minister arsimi e lista nuk ka fund

te gjithe politikanet e soteshem kane lidhje me te kaluaren komuniste
    Skender Gjinushi ,ka qene minister arsimi ,por i jati ishte kriminel e kaluar kriminelit ,dhe vajzes se tij te vetme nuk i foli tere jeten sepse mori nje burre me ''biografi te keqe''.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kush e njeh kte besnik baren nga afer..kjo eshte me e rendesishmja mendoj une.. qe duhet debatuar..
    besniku nuk eshte fajtor as ligjerisht as moralisht pse i jati ishte kryetar dege..

kur lind nje femije nuk e ka ne dor te zgedh..o do benem djal bufisti ti kem xhepat me leka.. o ska kur thon korcaret.. ose djal kasapi.. te ha mish ter diten.. apo bir sekretari komiteti qendror.. te q.ip.idhosem me gocat ne vilat e bllokut ne vlore.. e durres apo te thote..ishalla nuku lind djal i te persekutuareve se do me shkonje jeta ne cerme e llakatund a ndernenas.. a belsh e cerrik..

ne demokraci te gjithe e kan te drejten te shohin diellin..

edhe besniku i bares dhe i vitos dhe i koci xoxes qofte..
    cfar i shikohet njerzve..
    qendrimi..ndaj politikes..
    ka dy politika ne shqiperi pas 90 tes..

njera me ne krye saliun.,. per te bere shqiperi demokratike.. tjetra per ta penguar saliun..
    qofsh kushdo.. ne se perkrah saliun ne kte politik te mire..je i mire..
    ne se i kundervihesh me qellime te keqija (se dikush mund ti kundervihet semendon se e ka me drejte se saliu) kushdo qofshe je nje dobic i keq.. pik..

kurt kola bir zogisti ishte.. po u be caushist..
    abazi ermen goxha nacionalist ishte por perfundoj ne dokle-ist..

taku ngjel ka bere nje kal burg por edhe se saliu i ngriti lart..ai perfundoj ne digitalo-tartabiq..
    pra ki besniku e don ta beje shqiperin me te mire se saliu apo ta pengoje saliun per keq..
    kjo eshte muhabeti..

per mua besniku jo se ka baban ish kryetar dege..por se duke qen sekretar i komitetit (PS_SE) te partise per tirane do duhej te ishte luftetar per jeshillekun e ajrin e tiranes..dhe do duhej te ish kundershtari me i forte kunder mafiozit edvin..armikut te ajrit e te femijve te tiranes..
    si i tille besniku nuk njihet.. pra ai jo vetem nuk e kundershton betonizuesin..edvin..por e mbron dhe e mbeshtet.. dhe ja shtron udhen qe edvini te na benet dhe kryeminister..

per kte ai eshte i keq.. e jo se lindi cun oficeri sigurimi..

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 05-06-2009 më 22:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Brar,
    po e sheh mrapesht punen. Askush s'po thote se Bare asht i keq se lindi prej nji kryetari te deges se punve te brendeshme, por se kur Bare nuk don me ndejte ne pune te vet, por don me u marre e me pase ne dore fatet e nji popullit i duhet ba pyetja: Ç'qendrim ke me te kaluemen kriminale te babes tand?
    - Ne se aprovon veprimtarine e te jatit, s'meriton vote.

Kaq! S'me duket asnji shkelje kur i kerkohet kjo nji njeriut qe te thote: te perfaqesoj une ty ne parlament, por me jep voten e pastaj vendos une per jeten tande.

Une jam i sigurte se ç'pergjigje jep!

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    kush e njeh kte besnik baren nga afer..kjo eshte me e rendesishmja mendoj une.. qe duhet debatuar..
    besniku nuk eshte fajtor as ligjerisht as moralisht pse i jati ishte kryetar dege....
    brar eshte injorance dhe budallallek me e gjyku dhe fajesu besnik baren per krimet e te atit, kshu qe spo e paragjykon njeri per kete arsye

Por sic thote edhe shkodra13 ky njeri ka vendosur ti hyje rruges se politikes. Per me teper te lindin disa dyshime kur ky zgjedh te kandidoje per nje parti e cila eshte pasardhese e partise komuniste qe i dha mundesine te atit te terrorizoje shqiptaret. Pastaj ky njeri kerkon votat e popullit kshu qe e ka per detyre morale te bej te ditur qendrimin e tij persa i perket veprimtarise se te atit.

Kur besnikun e pyet ndonje gazetar apo qytetar per krimet e te atit ai duhet ti thote se e ka te veshtire te gjykoj babain por nese keto akuza jane te verteta ateher ai e denon veprimtarine kriminale te tij.

Nese besniku e ben kete ai tregon se eshte shqiptar i mire e burre me karakter dhe i ka hallall votat.

Por nese ky niku perpiqet ti shmanget pyetjes ose si pergjigje filllon e akuzon salen per komunizem e shan e shpif kot se koti ateher ai nuk meriton asnje vote.

Se pastaj i bie sikur cifutet te votoshin per cunin e ndonje oficeri nazist qe ka qene shef i ndonje kampi perqendrimi.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Shteti dhe Individi ne Islam.
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-12-2005, 08:55
  5. Histori me vlere per te kuptuar "Dosjet"
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 18:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •