Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 82
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga PÆON Lexo Postimin
    Me ke keqkuptuar lal, pasi ishte dhe gabim i imi, ne menyren e te shkruar, qe nuk ndava tekstin, dhe u duke sikur e gjithe pergjigjia ime ishte per ju. Po realisht ishte per disa qe direkte ariten ne kongluzionin qe kjo fe eshte me e vjetra, dhe me nje siguri nga mbrapa shiko reagimet e filan fistekut.

Kalofsh sa me mire
    Fete jan te gjitha bisneze fitimprurese per kta Hoxhallaret e Prifterinjt.
    Fete jan menyra me e mire per te shpall lufte e per te vrare e plackit fshatra e qytete.
    Fete per disa analfabete eshte fjala zotit mbi toke, urdhri tij. Nderkohe qe edhe ne librat fetare te ktyre po ta lexosh mire, Zoti si ka vene asnje emer fese, sepse ska asnje fe per tu ndjek.

Ka vetem nje Zot, ska asnje Fe. Ketij mendimi do i qendroj gjithmone.

Kte mendim se hudh dot poshte, sepse edhe pse nuk e kam pare apo prekur kurre Zotin, kam frike tja mohoj egzistencen.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    kurse pse muslimanet nuk mirren me shkence eshte tjeter muhabet .
    Jan te zgjuar qe ne lindje kta, ndaj edhe nuk merren me shkence. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Fete nuk ka qene dhe nuk jane gje tjeter vetem politika qe shfrytezojne njerezit per te arritur pushtet dhe duke indoktrinuar sa me shume njerez ne menyre qe tu hedhe hi syve te njerezve duke i penguar qe te shohin realitetin,pra nje fare (kontrolli mendor)...
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Fete jane si pune e partive qe shkulin leshte e njeri tjetrit.Puntoret e kishave , xhamive etj jane si puna e plotikaneve ( hajdut) .Te rralle jane ata qe zbatojne fjalet e zotit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Mu kan nje Zot nuk ka nevoj me u kan Fetar sepse vet Egzistenca e Zotit t'shtin me besu qe Egziston por ne fakt Fet veq e kan prish me shum Egzistencen e Zotit sepse me emrin e Zotit gjate luftrave qe i kan pas me shum kan shkaterru dhe kan perfitu per veten, nje ashtu edhe shum kapituj kan fut neper libra qe ja kan shperla njerzve trunin dhe ja kan ndal mendimin per me hy me thell per me gjet rrugen Hyjnore (ne qoftese egziston) por ne fak me kete sen e kan shtin edhe kulturen e vet cdo vend se ku u lind ajo...

Psh ti marrim Krishterimin, Islamin dhe Judaizmin. T'cilat simbas vendit t'vet e kan ba nje Zot dhe me kete Zot e kan perdor forcen, por ne anen tjeter jan kan ba besimin njerzve dhe per vdekjen e tyne ja kan qit Zotin se ai do te Fal. Shum o sen i keq kur t'myt dikush edhe me t'thane: ''Hajt se Zoti do te merr ne Parajs''. Me kete jan myt me miliona njerz dhe jo per nje Besim qe vertet egziston por me i arrit qellimet e veta dhe me anen tjeter ''ZOTI FAL''. Pasha leshin fal qet jete e kena t'gjith qeto duhet me e jetu dhe me bo dicka per me te mbet Emri pergjithmon dhe me kuptimin e jetes tende t'i japesh edhe tjeter kujt mesim se si duhet me jetu, me msu, e me mendu se per cka Egziston. E jo me shku me i qij nonen kasap me i ba njerzit edhe n'fund ke luftu per Fejen tane e ke mbrojt dhe Zoti i do Luftetaret. Ne qoftese i don Zoti luftetaret atehere atehere s'koka Zot dashurus qe na jep frytin e jetes, por po na jep frytin e vet per me e shkaterru njani-tjetrin per Emrin e Tij me u kan ne Fron te botes....

Kjo eshte gjeja me e keqe qe njerzit e besojn Fridrih Nice pate thane: Besimi Kristian eshte flijim, flijim i krejt liris, vet krenaris, ver shpirtit tend, por te njejten kohe eshte perulje dhe vetgjymtim i vetvetes...

Thenja eshte shum e qart veq pak logjikim bani, ti po lufton per Zotin por ne te njejten ane vetgjymtohesh se ti po e vret vetveten per Zotin, ne qoftese nuk eshte Ai (Zoti) i fort atehere pse ne Bibel dhe Kuran thote: Se Zoti eshte me i Fuqishmi? Ne qoftese eshte atehere nuk ka nevoj kerkush me luftu per Zotin por duhet ta dojm. Por kjo eshte Moral i dobt qe naj kan dhan njerzit qe i kan ba fet simbas perdorimit te vet se si eshte me se miri, dhe te tjeret kan luftuar per Emrin e Zotit...

"Nuk ka aq dashuri e mirësi në botë sa të na lejohet ta shpenzojmë drejt qenieve imagjinare."

Me t'mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2004
    Postime
    19
    nga nji per te gjithe, mos merzitet asnjoni

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Edhe une mengjes per mengjes kur ngrihem dhe shkoj ne banjo kete pyetje i boj vetes!!!
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Shume sekte fetare dhe vetem nje Zot

Shume sekte fetare dhe vetem nje Zot per ato sekte monoteiste e kam fjalen, nuk mund te rri pa sjellur shkrimet e disa filozofeve per kete teme

Ja cfar ka thene Robert Ingersoll

"Kishat nuk kanë besim tek njëra-tjetra. Pse? Sepse e njohin njëra-tjetrën."

Stendali

"Tërë fetë janë themeluar mbi frikën e të shumtëve dhe zgjuarsinë e të paktëve."

Tomas pejn

"Tërë institucionet kombëtare kishtare, qofshin këto hebraike, kristiane a myslimane, s'më duken asgjë më shumë se krijime njerëzore, të ngritura për terrorizimin dhe skllavërimin e njerëzimit, për monopolizimin e pushtetit dhe të fitimit."

Me gjithate vete besimtaret a kane nje shpjegim se pse fete jan bere si parit politike, qe secili nga ato ofron mirqenje dhe nuk kan asnje baze ku mbeshteten vecse ne disa libra te shkruar nga njerzit, dhe sic thote nje filozof i famshem

"Çka pohohet pa prova, mund të rrëzohet pa prova."

Kristofer Hiçens

.
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Shume sekte fetare dhe vetem nje Zot per ato sekte monoteiste e kam fjalen, nuk mund te rri pa sjellur shkrimet e disa filozofeve per kete teme

Ja cfar ka thene Robert Ingersoll

"Kishat nuk kanë besim tek njëra-tjetra. Pse? Sepse e njohin njëra-tjetrën."

Stendali

"Tërë fetë janë themeluar mbi frikën e të shumtëve dhe zgjuarsinë e të paktëve."

Tomas pejn

"Tërë institucionet kombëtare kishtare, qofshin këto hebraike, kristiane a myslimane, s'më duken asgjë më shumë se krijime njerëzore, të ngritura për terrorizimin dhe skllavërimin e njerëzimit, për monopolizimin e pushtetit dhe të fitimit."

Me gjithate vete besimtaret a kane nje shpjegim se pse fete jan bere si parit politike, qe secili nga ato ofron mirqenje dhe nuk kan asnje baze ku mbeshteten vecse ne disa libra te shkruar nga njerzit, dhe sic thote nje filozof i famshem

"Çka pohohet pa prova, mund të rrëzohet pa prova."

Kristofer Hiçens

.
    Shum teme e bukur Star.E theniet jane vertet te zgjuara,te bejne te mendosh.

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •