Close
Faqja 3 prej 20 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 194
    Ju keni fituar 1 pik Maska e naqeta
    Anėtarėsuar
    05-10-2007
    Vendndodhja
    Ne toke !
    Postime
    439
    Kush tha qe hoxha ka 7 gra ,myslimanet ,mund te martohen deri ne 4 here ,po nuk eshte e thene qe e bejne te gjithe ,duhen pare me majt grate ,ai qe eshte i varfet ,mezi martohet 1 here .....
    Si ne perendim kush ka pare ka shume dashnore ,ndahet ,martohet prap.
    Ndryshimi eshte qe keto i bejne martesat ne gjendje civile ,kurse pala e dyte si ti vij muhabeti ......
    Preferoj nje burre te varfer ,e di qe s'ma do njeri ,e kam te gjithin per vete....
    A don, e s'din, a din e s'don !

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    I Nderuar : Toni77_Toni :

Ky rast i gėzon djajt . . . por . . . edhe njerėzit e thjeshtė mund tė bėhen djaj kur shohin raste tė tilla . . . paramendo . . . udhėrrėfyesi dhe shembulli ynė tė bėj kėsilloj gabimesh . . .mendoj tė pafalshme.Gjithsesi ndoshta shumė njerėz tė thjeshtė tė cilėt nuk dijnė aq shum vlerėn e fesė (nė kėtė rast katolike) mund tė thonė : Pse unė tė rrespektoj fenė , pėrderisa prifti tė dal nė Plazh me tė dashurėn e tij , tė kėnaqet .

Ky ėshtė rreflektimi i cili mund tė veproj nė njeriun e thjeshtė dhe jo religjioz .

Me Rrespekt : ILMGAP

Flmn per te gjitha ato qe more mundin dhe e the.

Sė pari unė e kuptoj ndryshe njeriun, pra kuptoj njeriun origjinal ashtu si ėshtė.
    E dyta, edhe unė nuk i besoj vetit se mund tė mbrohna me forcen time pa ra nė mekat, pavaerisht perpjekjeve te mija maximale, ėshtė Zoti Ai qe mė mbronė dhe unė jam mirnjohes ndaj Tij.

E treta, nuk i gėzohna vepres s keqe pa dallime, pse? sepse jam i vetdieshem se kush e shtynė njeriun tė bėjė vepra kunder ligjit. Medon se djalli i gėzohet punes sė keqe sepse realizoj veprimin nė njeri, pra u realizua ai.

e katerta; Gabon dikush nėse mendon se ėshtė i pa mėkat, me kėtė nuk eshte qellimi ta mbrojė vepren e personit nė fjalė nėse ėshtė e vertetė, por tė gjithė mėkatojmė, diku me dije diku pa dije sepse njeriu ėshtė ashtu. Nėse mendojmė se jemi tė persosur gabojmė. Por shpresa ėshtė nė Zotin qe t'na mbronė nga e keqja.

E pesta, dallimi nė mes teje dhe asajė qe unė mendoj-besoj ėshtė se, besimi nė Zot nuk mund tė jetė i ndikuar nga njeriu pavarsisht se spegohet, citohet nga njeriu, por qe ajo vjenė dhuratė nga Zoti, njėkohsisht, edhe e keqja dhe mashtrimi spegohet -citohen nga njeriu por ajo vjen nga djalli. Andaj, te vetdieshmit, ata qe janė tė informuar mirė nė Zotin, e dinė se zbulesa e Zotit nuk varet nga njeriu.

Tash lidhur me gjykimet e gabuara; as unė nuk kam te drejtė tė fyjė te gjithė muslimanėt kur u rrahen hoxhallaret ne mes veti dhe kjo ka ndodhur tri her mbrenda njė periudhe shumė tė shkurtė vetem nė Kosovė, elere mė ēka mund tė ndodhė ne tėrė boten. Unė nėse akuzoj dikė, akuzen e drejtoj ndaj persoave nė fjalė e jo ndaj gjithė muslimanėve. Pse nuk e bėjė kėtė akuzė? Sepse jam i ngritur shpirtnisht nga Zoti dhe jam i vetdieshem se faktori njeri - individi ka gabuar e jo gjithė islami. Islami e di se nuk urdhėron te rrahen hoxhallaret neper xhamia, por njerezit me ndikim te djallit e bėjnė atė veper. Njėkohsisht, nuk i gėzohna kėsajė vepre sepse kam vetdije se djalli i gėzohet sepse u realizua nė njė njeri qe ka bėrė perpjekje tė sherbej Zotit, pavarsisht se sikurse priftat edhe hoxhallaret duhet tė jenė shembull per mirė para te tjerėve por qe edhe nuk ndodhė gjithėher ashtu!!.

toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-05-2009 mė 11:59
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Oj dashnore - oj dashnore, trupin sec ma drodhe... tra la la
    Ti per mua je e shenjte, dhe Zotin e harrove.... tra la la

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin

Flmn per te gjitha ato qe more mundin dhe e the.

Sė pari unė e kuptoj ndryshe njeriun, pra kuptoj njeriun origjinal ashtu si ėshtė.
    E dyta, edhe unė nuk i besoj vetit se mund tė mbrohna me forcen time pa ra nė mekat, pavaerisht perpjekjeve te mija maximale, ėshtė Zoti Ai qe mė mbronė dhe unė jam mirnjohes ndaj Tij.

E treta, nuk i gėzohna vepres s keqe pa dallime, pse? sepse jam i vetdieshem se kush e shtynė njeriun tė bėjė vepra kunder ligjit. Medon se djalli i gėzohet punes sė keqe sepse realizoj veprimin nė njeri, pra u realizua ai.

e katerta; Gabon dikush nėse mendon se ėshtė i pa mėkat, me kėtė nuk eshte qellimi ta mbrojė vepren e personit nė fjalė nėse ėshtė e vertetė, por tė gjithė mėkatojmė, diku me dije diku pa dije sepse njeriu ėshtė ashtu. Nėse mendojmė se jemi tė persosur gabojmė. Por shpresa ėshtė nė Zotin qe t'na mbronė nga e keqja.

E pesta, dallimi nė mes teje dhe asajė qe unė mendoj-besoj ėshtė se, besimi nė Zot nuk mund tė jetė i ndikuar nga njeriu pavarsisht se spegohet, citohet nga njeriu, por qe ajo vjenė dhuratė nga Zoti, njėkohsisht, edhe e keqja dhe mashtrimi spegohet -citohen nga njeriu por ajo vjen nga djalli. Andaj, te vetdieshmit, ata qe janė tė informuar mirė nė Zotin, e dinė se zbulesa e Zotit nuk varet nga njeriu.

Tash lidhur me gjykimet e gabuara; as unė nuk kam te drejtė tė fyjė te gjithė muslimanėt kur u rrahen hoxhallaret ne mes veti dhe kjo ka ndodhur tri her mbrenda njė periudhe shumė tė shkurtė vetem nė Kosovė, elere mė ēka mund tė ndodhė ne tėrė boten. Unė nėse akuzoj dikė, akuzen e drejtoj ndaj persoave nė fjalė e jo ndaj gjithė muslimanėve. Pse nuk e bėjė kėtė akuzė? Sepse jam i ngritur shpirtnisht nga Zoti dhe jam i vetdieshem se faktori njeri - individi ka gabuar e jo gjithė islami. Islami e di se nuk urdhėron te rrahen hoxhallaret neper xhamia, por njerezit me ndikim te djallit e bėjnė atė veper. Njėkohsisht, nuk i gėzohna kėsajė vepre sepse kam vetdije se djalli i gėzohet sepse u realizua nė njė njeri qe ka bėrė perpjekje tė sherbej Zotit, pavarsisht se sikurse priftat edhe hoxhallaret duhet tė jenė shembull per mirė para te tjerėve por qe edhe nuk ndodhė gjithėher ashtu!!.

toni77

I Nderuar : Toni77_Toni :

Normalisht qė tė gjithė janė mėkatarė(tė gjithė njerėzit) pa dallim feje . . . Por gjynahet(mėkatet) tė cilat bėhen nga njė njėri i devotshėm Musliman apo Katolik nuk mund tė bėj mėkatin mė tė madhin por bėn mėkate tė cilat janė shum shum mė tė vogla . . . ndėrsa prifti(i cili ėshtė njėri i madh dhe shumė i dobishėm pėr fenė Katolike) ka bėrė njė gjynah(mėkat) shum tė madh i cili nuk i lejohet njė katoliki e aq mė pak njė prifti.

I Nderuar : Toni77_Toni

Normalisht se asnjė njėri (individ) nuk mund tė pėrfaqėsoj Islamin . . . Krishterizmin . Por kėshtu dita e ditės po ndodhin probleme tė shumta religjioze dhe jo tė mira pėr secilin do njėri . . . kėshtu nga njė individ nga njė individ dhe po shumfishohen individat dhe po krijojet koklektiviteti , dhe mu ky koliktivitet i krijuar nga njerėz Musliman qė nuk ia duan tė mirėn Islamit , dhe Katolik qė nuk ja duan tė mirėn Krishtėrizmit po e krijojnė njė imazh shum tė keq nė shoqėri . . . dhe ky imazh shumė i keq po vjen deri tek momenti ku po duhet pėrmendur fjalėn : Religjiono - Fobia

Shpresoj tė pakėsohen njerėzit tė cilėt punojnė nė dėm tė feve (islame , krishter apo apo apo ) . . .

Me Rrespekt : ILMGAP

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Dhjetra video u larguan nga youtube , ku Alberto Cutie u folte popullit per Zotin , hmmm .... Alberto kishte nje popullaritet te madh , ku emisionet e tija i ndegjonin miliona njerez , tani me siguri jan shum te zhgenjyer , sikur qe jan te zhgenjyer mijra femij e murgjesha te dhunuara nga keto prifta .

Ja , cka shkruante gazeta Independent ne lidhje me abuzimet qe bejn : priftat ose murgjeshat , qe edhe pse duken shum te bute dhe te sjellshem , ne fakt dijn te jen shum gjakpires.

Nuns 'abused hundreds of children'

FOR MORE than 100 years, the Poor Sisters of Nazareth cared for children in the order's dozens of homes across Britain. Orphans, abandoned babies and children deemed uncontrollable or accused of petty crimes were all put in the hands of the nuns who, to the outside world, epitomised kindness and compassion.

But today, many of those who were in the sisters' care have come forward to claim that, behind the locked doors of Nazareth House (all the homes had this name), the nuns maintained a ruthless regime. Beatings and acts of extreme cruelty were commonplace, they say, and together with the spartan existence in the home, gave them lives of utter misery.
    More than 400 former residents are planning to sue the order over what they claim was cruel, unnecessary and harmful treatment suffered at the hands of the Sisters.

Allegations of abuse by its nuns first surfaced in Scotland last year. Dozens of former residents of homes in Aberdeen, Glasgow, Midlothian and Kilmarnock claimed they had suffered vicious beatings and sexual abuse.

FOR Vera Willshire, who is now 75, the year 1939 was one of the happiest of her life. That was when her main tormentor at the Nazareth House in Middlesbrough, Sister Laurence, died.

"I don't think I saw Sister Laurence ever smile. She hated children and was always hitting us with a cricket stump she carried around.

"The nuns were extremely harsh. Not a day went by without someone getting a battering. They would just use anything that came to hand.

"I left the faith as a direct result and don't describe myself as a Catholic anymore. I believe in God, though".

http://www.independent.co.uk/news/nu...n-1171988.html
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Testamenti i Ri i Bibles (Dhjata e Re) nuk ka asgje kunder homoseksualeve!!!

Testamenti i Ri i Bibles (Dhjata e Re) nuk ka asgje kunder homoseksualeve!!!
    A thua te jete e vertete valle???

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Orientalist Lexo Postimin
    Paska dal kenge e re ne treg keshtu?! Interesante.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Paska dal kenge e re ne treg keshtu?! Interesante.
    lol
    Ore ti (ai/ajo) sa me do mi, gjithmone prapa me ri!!!

P.S. Sa per kengen (jo per noi gjo, por qe te mos dalim nga tema) e ka knu xhoni terezes, ene e gje ke tregu ēom

Citim Postuar mė parė nga Orientalist Lexo Postimin
    Oj dashnore-oj dashnore, s'ka gje qe je minorene...tra la la
    Ti per mua je thjesht nje numer...tra la la
    ec hap kembet ne kasolle edhe pse nuk e njeh trupin tend akoma...tra la la
    Po deshe ndihme pyet 6 grate e tjera te mia...tra la la
    Rrofte Allahu qe mendoi dhe per ne meshkujt impotent...tra la la

P.S. The new hit of the summer...Enjoy it

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    “Me falni nese veprimet e mia kane shkaktuar dhimbje dhe trishtim. Ju siguroj se sherbimi dhe perkushtimi im ndaj Zotit nuk jane cenuar”, ka thene ai. Gruaja qe shoqeronte priftin ne foto, nuk eshte identifikuar ende.

Mire e ka then i gjori.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 3 prej 20 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  2. Prifti katolik abuzon 24 fėmijė
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-11-2008, 19:50
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Bashkimi Katolik i Publicisteve Shqiptare - UCIP
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 18:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •