Postuar mė parė nga
toni77_toni
Flmn per te gjitha ato qe more mundin dhe e the.
Sė pari unė e kuptoj ndryshe njeriun, pra kuptoj njeriun origjinal ashtu si ėshtė.
E dyta, edhe unė nuk i besoj vetit se mund tė mbrohna me forcen time pa ra nė mekat, pavaerisht perpjekjeve te mija maximale, ėshtė Zoti Ai qe mė mbronė dhe unė jam mirnjohes ndaj Tij.
E treta, nuk i gėzohna vepres s keqe pa dallime, pse? sepse jam i vetdieshem se kush e shtynė njeriun tė bėjė vepra kunder ligjit. Medon se djalli i gėzohet punes sė keqe sepse realizoj veprimin nė njeri, pra u realizua ai.
e katerta; Gabon dikush nėse mendon se ėshtė i pa mėkat, me kėtė nuk eshte qellimi ta mbrojė vepren e personit nė fjalė nėse ėshtė e vertetė, por tė gjithė mėkatojmė, diku me dije diku pa dije sepse njeriu ėshtė ashtu. Nėse mendojmė se jemi tė persosur gabojmė. Por shpresa ėshtė nė Zotin qe t'na mbronė nga e keqja.
E pesta, dallimi nė mes teje dhe asajė qe unė mendoj-besoj ėshtė se, besimi nė Zot nuk mund tė jetė i ndikuar nga njeriu pavarsisht se spegohet, citohet nga njeriu, por qe ajo vjenė dhuratė nga Zoti, njėkohsisht, edhe e keqja dhe mashtrimi spegohet -citohen nga njeriu por ajo vjen nga djalli. Andaj, te vetdieshmit, ata qe janė tė informuar mirė nė Zotin, e dinė se zbulesa e Zotit nuk varet nga njeriu.
Tash lidhur me gjykimet e gabuara; as unė nuk kam te drejtė tė fyjė te gjithė muslimanėt kur u rrahen hoxhallaret ne mes veti dhe kjo ka ndodhur tri her mbrenda njė periudhe shumė tė shkurtė vetem nė Kosovė, elere mė ēka mund tė ndodhė ne tėrė boten. Unė nėse akuzoj dikė, akuzen e drejtoj ndaj persoave nė fjalė e jo ndaj gjithė muslimanėve. Pse nuk e bėjė kėtė akuzė? Sepse jam i ngritur shpirtnisht nga Zoti dhe jam i vetdieshem se faktori njeri - individi ka gabuar e jo gjithė islami. Islami e di se nuk urdhėron te rrahen hoxhallaret neper xhamia, por njerezit me ndikim te djallit e bėjnė atė veper. Njėkohsisht, nuk i gėzohna kėsajė vepre sepse kam vetdije se djalli i gėzohet sepse u realizua nė njė njeri qe ka bėrė perpjekje tė sherbej Zotit, pavarsisht se sikurse priftat edhe hoxhallaret duhet tė jenė shembull per mirė para te tjerėve por qe edhe nuk ndodhė gjithėher ashtu!!.
toni77
Krijoni Kontakt