Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256

Forumi islamo-kristian

SAMITI ISLAMO-KRISTIAN
    ROMĖ, 3-4 TETOR 2001

Fjala e Dr. JUSUF EL-KARDAVI
    NJĖRI NGA DIJETARĖT MUSLIMANĖ TĖ SHEKULLIT

Lavdėrimi i pėrket Allahut, paqja dhe mėshira e Tij qoftė mbi tė gjithė tė Dėrguarit e Tij tė zgjedhur.

Ne muslimanėt jemi nė favor tė njė takimi ndėrmjet dijetarėve tė Islamit dhe pėrfaqėsuesve tė fesė sė krishterė pėr tė kėrkuar sė bashku zgjidhjen e problemeve qė cenojnė marrėdhėniet ndėrmjet botės islame dhe asaj tė krishterė.

Ne muslimanėt e pranojmė Ungjillin (Inxhilin) e zbritur, si njėrin nga librat e Allahut, tė cilėt duhet t’i besojmė. Gjithashtu ne pranojmė edhe Krishtin (Isain) si profet midis profetėve si dhe nėnėn e tij qė Allahu e ka zgjedhur dhe shenjtėruar (Merjemen-Marinė) midis tė gjitha grave.

Nė Kur’an nuk ekziston asnjė sure qė flet pėr gruan e Muhamedit (s.a.v.s.), Hadixhen dhe bijėn e tij, Fatimenė, por ekziston njė sure qė i kushtohet Marisė (Merjemes) dhe njė tjetėr qė i kushtohet familjes sė Jezusit (Isait), e cila quhet “Sureja e familjes sė Imranit”. Imrani ėshtė babai i Marisė: “Allahu e zgjodhi Ademin, Nuhun, familjen e Ibrahimit dhe familjen e Imranit mbi popujt e tjerė. (Ali Imran: 33)

Nė Kur’anin tonė ka ajete qė flasin pėr Krishtin tė cilat nuk pėrmenden as nė Ungjill.

Gjithashtu, ne muslimanėt jemi urdhėruar qė tė bėjnė dialog nė mėnyrėn mė tė mirė, veēanėrisht me Njerėzit e Librit (Ehlul Kitab; tė krishterėt dhe ēifutėt). Allahu nė Kur’an thotė: “Ithtarėt e Librit mos i polemizoni ndryshe vetėm ashtu siē ėshtė mė sė miri...” (Ankebut: 46). Kjo do tė thotė se nėse do tė ekzistonin mėnyra diskutimi, njėra e mirė dhe tjetra mė e mirė, atėherė muslimani do tė ndiqte atė qė ėshtė mė e mirė.

Ajo qė fut paragjykime nė raportet ndėrmjet ithtarėve tė tė dyja feve tė mėdha ėshtė pikėrisht moskuptimi reciprok si dhe ndėrhyrja e disa personave tė huaj, tė cilėt duan ta pėrdorin fenė si mjet pėr arritjen e objektivave jofetare.

Nė kėtė situatė tė tmerrshme qė bota po pėrjeton qė nga 11 Shtatori, kur ndodhėn sulmet terroriste kundėr New York dhe Washington, qė fusin frikėn e njė lufte, pasojat e sė cilės vetėm Allahu i di dhe qė disa, pėr njė arsye ose njė tjetėr, i shikojnė si njė pėrplasje ndėrmjet Islamit dhe Krishterimit, nuhatet rreziku i njė rikthimi tek kryqėzatat e vjetra, qė kanė lėnė gjurmėt e tyre nė shpirtin e tė dyja palėve, duke gjeneruar komplekse qė akoma edhe sot vazhdojnė tė bėjnė tė ndjehen efektet e tyre negative.

Ėshtė detyrė e njerėzve tė arsyeshėm, veēanėrisht e dijetarėve tė tė dyja feve, qė tė shmangin kėtė pėrplasje, duke ndėrhyrė me urtėsinė e tyre pėr ta shuar kėtė zjarr qė pėrpin gjithēka.

Dua tė ripohoj kėtu se nė mėngjesin e 11 Shtatorit kam bėrė njė deklaratė, nė tė cilėn kam shprehur kundėrshtimin tim dhe i kam dėnuar autorėt e sulmit terrorist, cilado qoftė feja, gjinia apo vendi i tyre. Tė gjithė dijetarėt muslimanė qė njoh kanė ndarė tė njėjtin qėndrim me mua.

Islami, edhe nė luftėrat e rregullta tė zhvilluara me ushtri, ndalon kategorikisht vrasjen e atyre qė nuk marrin pjesė nė luftė. Kur Profeti i Islamit, Muhamedi (s.a.v.s.) pa njė grua tė vrarė nė njė betejė, u zemėrua dhe i qortoi pasuesit e tij duke u thėnė: “Kjo grua nuk po luftonte!” Qė nga ai ēast, ai e ndaloi vrasjen e grave, fėmijėve dhe pleqve. Pasuesit e tij i kėshillonin komandantėt e tyre ushtarakė qė tė mos i shqetėsonin murgjit nė manastirėt e tyre, fshatarėt nė fusha dhe tregtarėt. Njė nga kėshillat mė tė shquara ishte: “Mos sulmoni nė befasi dhe mos e shfryni zemėrimin tuaj mbi kufomat e armiqve. Mos i prisni pemėt dhe mos i shkatėrroni ndėrtesat. Mos vrisni asnjė dele apo lopė, veēse pėr t’u ushqyer.”

Kjo ėshtė toleranca e vėrtetė islame!

Kam disa kritika :

Sa pėr dijalogun muslimano krishter,ky dijalog ėshtė individual dhe jo nė emėr tė tė gjith muslimanėve,pasi sot muslimanėt nuk kan shtetin e tyre qė do ti prezanton nė kėtė dijalog.
    Gjithashtu, ne muslimanėt jemi urdhėruar qė tė bėjnė dialog nė mėnyrėn mė tė mirė, veēanėrisht me Njerėzit e Librit (Ehlul Kitab; tė krishterėt dhe ēifutėt). Allahu nė Kur’an thotė: “Ithtarėt e Librit mos i polemizoni ndryshe vetėm ashtu siē ėshtė mė sė miri...” (Ankebut: 46). Kjo do tė thotė se nėse do tė ekzistonin mėnyra diskutimi, njėra e mirė dhe tjetra mė e mirė, atėherė muslimani do tė ndiqte atė qė ėshtė mė e mirė.
    Dijalogu i sotėm nuk ėshtė i barabartė,sepse sot na jemi nė pozitėn e tė shtypurve dhe mustadafinėve ( tė pėrdhunuarve) dhe dijalogu me to ėshtė nėnēmim.Dijalogu me ta ėshtė sa pėr ti ikur ndonji dėmi tė madh.Muslimanėt mė sė pari e kan detyrė qė tė rregullojnė vetet e tyre dhe ti kthejnė njerėzit nė musliman tė vėrtetė e jo siē jan tani nė muslimanė tė rrejshėm qė kurgjė nuk u ka mbet prej islamit pėrveē emrit dhe disa karakteristikave tė jashtme tė tij,dhe pėr atė dhe nuk kanė kurfar vlere nė syt e tjerėve. Tė ahtėquajturit muslimanė tė sotit nuk janė kurgjė tjetėr vetėm se ''ehlu kitabė'' siē janė edhe krishterėt dhe ēifutėt prj fesė tė tė cilėve nuk ka mbetur gjė pėrveē emrit dhe karakteristikave tė jashtme tė tyre,sikur lutjet,shkuarja nė meshė,festimet,emrat..etj.
    Gabimi ma i madh i pseudodijetarėve ėshtė se po nisen prej pozitave '' nė emėr tė afro 2 milijard muslimanėve'' qė nė fakt ėshtė nji mashtrim dhe rrenė e madhe,qė ka pasoja tė mėtutjeshme pėr ne nė pėrgjithėsi.
    Nė kėtė situatė tė tmerrshme qė bota po pėrjeton qė nga 11 Shtatori, kur ndodhėn sulmet terroriste kundėr New York dhe Washington, qė fusin frikėn e njė lufte, pasojat e sė cilės vetėm Allahu i di dhe qė disa, pėr njė arsye ose njė tjetėr, i shikojnė si njė pėrplasje ndėrmjet Islamit dhe Krishterimit, nuhatet rreziku i njė rikthimi tek kryqėzatat e vjetra, qė kanė lėnė gjurmėt e tyre nė shpirtin e tė dyja palėve, duke gjeneruar komplekse qė akoma edhe sot vazhdojnė tė bėjnė tė ndjehen efektet e tyre negative.
    Mė sė pari duhet ditur njo gje shum me rėndėsi se ISLAMI NUK E KA RREZIKUN NGA KRISHTERIZMI DHE NGA ĒIFUTĖT POR NGA VETĖ TĖ ASHTĖQUAJTUR MUSLIMANĖ.Sepse profeti nė nji komentim tė nji hadithi nuk ėshtė trembur se shkatėrrimi i kėtij ummeti do ti ndodh nga krishterėt dhe tė tjerėt,por ėshtė trembur se shkatėrrimi do ti ndodh nga vet ummeti i tij.
    Pė kėtė shkak ne nuk ja lėmė fajin pėr gjendjen tonė tė mjerueshme tė krishterėve dhe tė tjerėve POR vetėm se fajin duhet kėrkuar te vetet tona.
    Pra edhe ata qė e bėnė 11 shtatorin,ishte nji gabim fatal sepse gjoja se ata me veti i kishin 1,5 milijard musliman dhe nė emėr tė tyre qė '' i shpallėn luftė kryqtarėve dhe ēifutėve'',KURSE HARRUAN KRYQTARĖT E TYRE DHE ĒIFUTĖT E TYRE.PRA GABIMISHT FAJIN JA LANĖ KRISHTERĖVE DHE ĒIFUTĖVE PĖR GJENDJEN e '' rėnd tė ummetit''.Ata tė al kaidės luajnė rolin e Salahudin el-Ejjubit,por ky pėrngjasim ėshtė katastrofal,sepse Salahudini dhe udhėheqėsi para tij,ma sė pari konsoliduan besimin e popullit,pastja forcuan shtetin dhe pastaj filluan ēlirimin,kurse kėto tė sotit bėjnė punėt krejtė kontra,pa u konsoliduar nė besim dhe shtet dhe pa mjete ushtarake filluan luftėn ndaj kryqzatave dhe me kėtė dėshtuan.Allahu i udhėzoftė edhe ata edhe ne.
    Nji prej fakteve historike qė pėrmend Ibn Tejmijje nė atė kohė ka qen se rrafidat fatimidij tė cilėn e morėn Egjiptin dhe sunduan me tė gati 200 vite,muslimanėt brenda nuk ndėrmorėn ndonji hap ose kryengritje pėr tu ēliruar,derisa nga jashtė i sulmoj Salahudin el-Ejjubi dhe i ēliroj.
    Kritikat nuk duhet tė jenė tė njianshme SIDOMOS KUR ME KĖTO KRITIKA NXITET EDHE MA SHUM KRYQĖZATAT DHE TERRORI I TYRE I PAPARĖ NĖ HISTORI NDAJ MUSLIMANĖVE sidomos ndaj civilėve qė i kan kaluar krejt limitet e njerėzores,QĖ NORMALISHT SE KĖTO AKTE TĖ TYRE DO TĖ KENĖ PASOJA TRAGJIKE PĖR KRISHTERĖT NĖ TĖ ARDHMEN.Pra nė kėtė situatė ėshtė ma mirė qė tė heshtet qė mos tu japish pretekst kryqtarėve dhe aletatėve tė tyre se ata i kan duart e lira dhe tė bėjnė ētė duan me bekimin tonė.Sigurisht se ata pėr kėto krime nji dit do tė pėrgjigjen dhe do tė ndėshkohen ashpėr dhe pa mėshirė,dhe siē po duket se fundi i tyre vjen me shpejtėsi.NJi prej shenjave tė shkatėrrimit tė tyre total ėshtė ardhja e Isait a.s,i cili nė shenj shkatėrrimi fillon me thyerjen e simboleve tė tyre dhe njiherit dorėzim ose shkatėrrim pa kushte derisa tė pranojnė islamin me dėshir o me dhunė,pra nuk ka kėtu rrugė tė dytė ose tė tretė pėr atė nė kohėn e tij xhizja do tė zhduket kurse krejt armiqt e Isait ose do tė mposhten ose do tė dorėzohen,pra nuk do ketė mė krishter,ēifut,hindus e budistė...
    Islami, edhe nė luftėrat e rregullta tė zhvilluara me ushtri, ndalon kategorikisht vrasjen e atyre qė nuk marrin pjesė nė luftė. Kur Profeti i Islamit, Muhamedi (s.a.v.s.) pa njė grua tė vrarė nė njė betejė, u zemėrua dhe i qortoi pasuesit e tij duke u thėnė: “Kjo grua nuk po luftonte!” Qė nga ai ēast, ai e ndaloi vrasjen e grave, fėmijėve dhe pleqve. Pasuesit e tij i kėshillonin komandantėt e tyre ushtarakė qė tė mos i shqetėsonin murgjit nė manastirėt e tyre, fshatarėt nė fusha dhe tregtarėt. Njė nga kėshillat mė tė shquara ishte: “Mos sulmoni nė befasi dhe mos e shfryni zemėrimin tuaj mbi kufomat e armiqve. Mos i prisni pemėt dhe mos i shkatėrroni ndėrtesat. Mos vrisni asnjė dele apo lopė, veēse pėr t’u ushqyer.”
    Ėshtė e vėrtetė kjo,por ka pas raste kur janė vrarė edhe gra qė kan qen spiune ose kan ndihmuar ushtrit e qafirave,poashtu jan vrarė edhe pleq qė kan ndihmuar ushtrit e qafirave,pra mvaret se si ėshtė situata.Pastaj nga historia ke shum shembuj ku kalat dhe qytetet e qafirave jan sulmuar (bombarduar) pa i zgjedhur caqet,pra ėshtė gjuajtur mbi civilė,gra fėmij pleq,jan djeg tė korruarat..etj
    Isalmi ėshtė paqe pėr muslimant kurse pėr qafirat ėshtė nėnēmim,pra nuk ka paqe tė qėndrueshme deri tė jepet momenti qė tė mposhten qafirat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga referi_1 : 28-04-2009 mė 15:41
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anėtarėsuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    referi_1
    O daku, islami e ndalon vrasjen e atyre qe nuk perfshihen ne lufte.Nese nje i jep informacion luftetareve d.m.th eshte bashkepunues me luftetarin, duhet vrare.Kaq nuk e kupton ti?
    Skam pse te flas per te kaluar, te krishteret e kristjanet cdo here kan qene edhe jane te pa bese,e pe se sa femije u vrane ne Palestine?Sa civila u vrane?
    Ja kte gjej ti!
    __________________________________________________ _______________________
    by red_dragon

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Esselamu aleikum,
    O ju muslimanė dhe muslimane,
    A jeni ne terezi more dhe a po mendoni se cfare po flisni ne forum?
    Na mbytet me injorance pash Allahun!
    Lexoni mire disa pika:
    1. Artikullin e solla nga neti, dhe ashtu sic ishte shkruar ashtu e lashe.
    2. Dijetaret muslimane te kohes se sotme jane pajtuar qe ai eshte konsideruar si nder dijetaret me te famshem ne bote.
    3. Per librin e vete "Hallalla dhe Harami ne Islam" kur u be nje debat me Ibn Uthejmin, atehere Dr. Jusuf Kardavi i pranoi keshillat qe iu dhane, dhe nuk e ribotoi me librin.
    4. Ky artikull eshte lexuar ne Rome, afer Vatikanit dhe Papes, dhe ka te beje vetem per bashkim ne mendime me te krishteret, sic ka thene Allahu ne Kur'an, kur i ka ftuar te krishteret dhe cifutet: "O ju pasues te Librit, hajde te afrohemi te nje fjale e cila eshte e njejte per ne dhe per ju (besimi ne NJE ZOT)".
    5. Nuk mund te flasin lloj-lloj injorantesh muslimane, qofte kunder Dr. Jusuf Kardavit qofte kunder Ibn Tejmijjes (qe te dy jane dijetare te nderuar muslimane)
    6. Problemet qe kemi ne muslimanet me njeri-tjetrin (ne shtepine tone), nuk eshte e nevojshme qe te merren vesh dhe nga te tjeret, jomuslimanet.
    7. (dhe me e rendesishmja) Na mjaftojne sharjet, ofendimet dhe nencmimet nga jomuslimanet (edhe ketu ne forum), dhe nuk na duhen dhe nga vete "muslimanet" qe nuk dine si te sillen si muslimane, me miresi, me paqe, me edukate dhe me mencuri.

Esselamu aleikum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
    (Paqja, meshira dhe begatia e Zotit qofte mbi ju)

Orientalisti!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gimi3 : 29-04-2009 mė 04:01

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Te gjitha shkrimet ne vazhdim ,te cilat jan jasht konceptit te temes ,do fshihen . Ata te cilet jan te interesuar te kapen rreth biografis se Jusuf Kardawit ,ju preferoj dhe propozoj qe ta hapni nje teme ne vete dhe ta diskutoni ne menyre te dinjitetshme ,duke rrespektuar opinionet e njeri-tjetrit.

Pershendetje

Gimi3
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Nuk ka nevoj ti merrni punėt kaq tėrsės,un nuk e kritikova individualisht Jusuf Kardavin,por thjesht dhash nji mendim dhe kritik timen duke u bazuar nga historia islame dhe gjendja reale dhe e vėshtirė e muslimanėve.Poashtu edhe asnji nga forumi ose stafi nuk e kam ofenduar dhe nuk kam pėrdorur fjalor banal dhe abuziv,dhe mendoj se nuk kam prish ndonji rregull tė forumit.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Nuk ka nevoj ti merrni punėt kaq tėrsės,un nuk e kritikova individualisht Jusuf Kardavin,por thjesht dhash nji mendim dhe kritik timen duke u bazuar nga historia islame dhe gjendja reale dhe e vėshtirė e muslimanėve.Poashtu edhe asnji nga forumi ose stafi nuk e kam ofenduar dhe nuk kam pėrdorur fjalor banal dhe abuziv,dhe mendoj se nuk kam prish ndonji rregull tė forumit.
    Nuk eshte problemi per ty qe te mos "prishesh rregullat e forumit", por eshte problemi qe te mos prishesh moralin tend si musliman, dhe pastaj mos t'i japim material te tjereve qe te thone: "Ja muslimanet injorante, vetem te zihen me njeri-tjetrin e kane mendjen". Pastaj, sa per rregullat e forumit, ti dhe une sot mund te jemi neser nuk jemi (dalim vete ose na fshijne, dicka e vogel), por e rendesishme mendoj qe eshte te tregojme vlera te Islamit, jo te merremi me njerez.
    Po te shtroj disa pika me poshte:
    1. Termi qe ke perdorur "kam disa kritika" nuk eshte i pershtatshem, sepse nuk besoj se je ne gjendje qe te japesh e te besh kritika per secilin dijetar, sic nuk e marr as une pergjegjesine qe te bej kritika per dike, sidomos per dijetare (sepse nuk jam dijetar).
    2. "Gjendjen reale" qe po "permend" ti, e ke menduar mire se kujt dhe ku po e thua?! Mendon se une si musliman nuk e di gjendjen, por duhet ta marre vesh dhe bota ne cfare gjendje jam (jemi)?
    3. (ne lidhje me temen) A ka mundesi te gjejme pika te perbashketa dhe menyra qe na afrojne me vete ne si muslimane, dhe me "Ehlul Kitab" (pasuesit e Librit, te krishteret dhe cifutet)? Besoj se neve na duhet bashkimi mes nesh, dhe me te tjeret. Ta tregojme tolerancen islame per te cilen jemi urdheruar ne Kur'an dhe ne Sunnet.
    4. Sipas disa shkrimeve qe ishin shkruar pas teje, nje "musliman" e ofendonte dhe nencmonte Dr. Jusuf Kardavin ne menyren me te skajshme. Por, a mund ta beje haram dhe kafir ate? Sic nuk mund te behet as Shejh Uthejmini, Albani etj. Allahu na ruajte!

Esselamu alejkum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Orientalist Lexo Postimin
    Nuk eshte problemi per ty qe te mos "prishesh rregullat e forumit", por eshte problemi qe te mos prishesh moralin tend si musliman, dhe pastaj mos t'i japim material te tjereve qe te thone: "Ja muslimanet injorante, vetem te zihen me njeri-tjetrin e kane mendjen". Pastaj, sa per rregullat e forumit, ti dhe une sot mund te jemi neser nuk jemi (dalim vete ose na fshijne, dicka e vogel), por e rendesishme mendoj qe eshte te tregojme vlera te Islamit, jo te merremi me njerez.
    Po te shtroj disa pika me poshte:
    1. Termi qe ke perdorur "kam disa kritika" nuk eshte i pershtatshem, sepse nuk besoj se je ne gjendje qe te japesh e te besh kritika per secilin dijetar, sic nuk e marr as une pergjegjesine qe te bej kritika per dike, sidomos per dijetare (sepse nuk jam dijetar).
    2. "Gjendjen reale" qe po "permend" ti, e ke menduar mire se kujt dhe ku po e thua?! Mendon se une si musliman nuk e di gjendjen, por duhet ta marre vesh dhe bota ne cfare gjendje jam (jemi)?
    3. (ne lidhje me temen) A ka mundesi te gjejme pika te perbashketa dhe menyra qe na afrojne me vete ne si muslimane, dhe me "Ehlul Kitab" (pasuesit e Librit, te krishteret dhe cifutet)? Besoj se neve na duhet bashkimi mes nesh, dhe me te tjeret. Ta tregojme tolerancen islame per te cilen jemi urdheruar ne Kur'an dhe ne Sunnet.
    4. Sipas disa shkrimeve qe ishin shkruar pas teje, nje "musliman" e ofendonte dhe nencmonte Dr. Jusuf Kardavin ne menyren me te skajshme. Por, a mund ta beje haram dhe kafir ate? Sic nuk mund te behet as Shejh Uthejmini, Albani etj. Allahu na ruajte!

Esselamu alejkum!
    ALEJKUM SELAM

SA PER PIKEN E FUNDIT BEN MIRE TE MOS THUASH ATE QE UNE NUK E KAM SHKRUAR, PASI JE DUKE ME BERE PADREJTESI.
    NUK KAM THENE SE JUSUF KARDAUI ESHTE KAFIR O ROB I ALLAHUT.
    PERVEĒ POSTIMIT TE PARE TE GJITHE POSTIMET E TJERA JANE PREJ DIJETAREVE DHE JO PREJ MEJE. DHE DIJETARET KANE THENE PER TE DHE TE TJERE SI PUNA E TIJ QE KANE DALE NGA MENHEXHI I SELEFIT SE ATA QE NDJEKIN METODOLOGJI TJETER NGA AJO E SELEFEVE JANE BIDATĒINJ. PLUS QE TE KAM BERE NJE PYETJE TE THJESHTE :
    KUSH E KA QUAJTUR DIJETAR JUSUF KARDAUIN ?
    CILI NGA DIJETARET KA BERE TEZKIJE PER TE?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    ALEJKUM SELAM

SA PER PIKEN E FUNDIT BEN MIRE TE MOS THUASH ATE QE UNE NUK E KAM SHKRUAR, PASI JE DUKE ME BERE PADREJTESI.
    NUK KAM THENE SE JUSUF KARDAUI ESHTE KAFIR O ROB I ALLAHUT.
    PERVEĒ POSTIMIT TE PARE TE GJITHE POSTIMET E TJERA JANE PREJ DIJETAREVE DHE JO PREJ MEJE. DHE DIJETARET KANE THENE PER TE DHE TE TJERE SI PUNA E TIJ QE KANE DALE NGA MENHEXHI I SELEFIT SE ATA QE NDJEKIN METODOLOGJI TJETER NGA AJO E SELEFEVE JANE BIDATĒINJ. PLUS QE TE KAM BERE NJE PYETJE TE THJESHTE :
    KUSH E KA QUAJTUR DIJETAR JUSUF KARDAUIN ?
    CILI NGA DIJETARET KA BERE TEZKIJE PER TE?
    Esselamu aleikum!
    1. Nuk e mbaj mend cfare ke shkruar o musliman, por mendimi yt i shkruar me duket i tille (edhe pse kurre Vallahi nuk kam thene qe ke thene ashtu per te), sikur te ishe ose prej grupit te selefive, ose prej grupit te Rabi've ose prej grupit te hakut (por qe te gjithe jeni dhe jemi muslimane). Edhe moskthimi dhe dhenia e selamit nga ana jote me ngjan si ata te "hakut" qe thone (te pakten ketu ne Tirane): "Nuk i jap dhe nuk ia kthej selamin atij se eshte bidatci", por une nderkohe falem, agjeroj, bej ndonje gje te mire per Islamin dhe per shpirtin tim... por ama per ke mendon ai (ata) se i bej une? Une nje jete kam ne dunja dhe jam aq i mencur sa te mendoj se per cfare jetoj dhe c'qellim kam. Postimet e tjera (qe ishin kunder Kardavit) nuk besoj se ishin te lidhura dhe te vlefshme per vete thelbin e temes (ku behet fjale per bashkepunim, dhe jo per urrejtje e armiqesi), dhe nuk te vej faj ty.
    2. Sa per Kardavin (edhe pse nuk eshte tema qe te flitet per te ketu), po te them: Nuk e di se kush ka bere tedhkije per te (sepse nuk me ka interesuar dhe nuk me intereson, sic nuk me intereson dhe per shume dijetare te tjere pa tedhkije), por kjo nuk do te thote se duhet patjeter tedhkije, sepse edhe dijetaret e hershem nuk merrnin tedhkije prej dikujt, por ashtu i konsideronin bashkekohesit e tyre.
    3. Kemi nje rast tjeter, mund te me pergjigjesh se Shejh Albani nga cili dijetar mesoi dhe mori tedhkije Shejh Albani, qe u quajt dijetar dhe ai?

Esselamu aleikum!

Tema tė Ngjashme

1. Forumi Musliman sulmon shkrimtarin Ismail Kadare
    Nga Davius nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2006, 08:44
  2. Forumi social botėror nė krizė
    Nga Darius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2006, 11:07
  3. Ndihme per disa test cases...
    Nga BeracakjaKeqe nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-02-2004, 01:07
  4. Pėrse unė jam pėrjashtuar nga forumi?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 00:24
  5. Tė konvertuar a ka ndonjė nė forum?
    Nga drita nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •