Close
Faqja 32 prej 118 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 1177
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Shko e eja...

Citim Postuar më parë nga Agim Metbala Lexo Postimin
    Mirëmëngjes anëtarëve të kësaj teme, ju bëftë mirë kafeja e mëngjesit e kalofshit sa më mirë edhe një ditë të bukur pranverore - poetët e dashurojnë pranverën dhe a e dini pse?

Unë nuk e kam përcjellur nga fillimi temën, kërkoj ndjesë nëse epërsëris ndonjë fjalë të urtë popullore - por nuk bëhet nami, fundi fundit, këto duhet të përsëriten që të nguliten në juktesën e brezave të tinj...

Shko e eja...
    ...si Adem Peja

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Arës e qikës...

Arës e qikës si dihet...

i/e regjistruar Maska e Sido*
    Anëtarësuar
    25-04-2008
    Postime
    69
    Citim Postuar më parë nga prishtinase Lexo Postimin

Dita e mir shifet .........
    me duket e qenka e pa zgjidhur...

....ne mengjes ????

i/e regjistruar Maska e Sido*
    Anëtarësuar
    25-04-2008
    Postime
    69
    Citim Postuar më parë nga salihaj Lexo Postimin
    Arës e qikës si dihet...
    ....kufiri ?????

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Arës e qikës...

Arës e qikës si dihet ajami

Fjala ajam përdoret gati në tërë teritorin e Kosovës, por është mjaft diskutabile që edhe në literaturë vështirë gjendet, por as ne fjalor nuk gjendet. Me kishte pëlqyer shumë kush do e gjejë një terme adekuat. Ajam tek ne është kur është koha më e përshtatshme mu laruar arën, apo punuar tokën. Shembull, kur është ara e lagtë, është vështirë të punohet, kur është e thatë po ashtu: duhet gjetë momentin më të përshtatshëm Po ashtu edhe për vajzën, unë i kam tri vajza, dhe asnjërës nuk ja kam gjetë ajamin edhe pran konsultimeve të mëdha me to dhe miratimeve të përbashkëta, vetëm njëra më është martuar siç thonin "komsi-komsa" se të tjerat, duhet tërë kohën të fajsohet ose goca ime ose dhëndërri. Te ne flitet edhe kjo fjalë "bora dhe vajza biejn gjithkund" etj. Ka mjaft tregime rreth këtij termi dhe kësaj filozofie

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Është mërzi...

Është mërzi me të lagë shiu...

i/e regjistruar Maska e Agim Metbala
    Anëtarësuar
    12-01-2008
    Vendndodhja
    Rahovec,Kosovë
    Postime
    13,529
    Citim Postuar më parë nga salihaj Lexo Postimin
    Arës e qikës si dihet ajami

Fjala ajam përdoret gati në tërë teritorin e Kosovës, por është mjaft diskutabile që edhe në literaturë vështirë gjendet, por as ne fjalor nuk gjendet. Me kishte pëlqyer shumë kush do e gjejë një terme adekuat. Ajam tek ne është kur është koha më e përshtatshme mu laruar arën, apo punuar tokën. Shembull, kur është ara e lagtë, është vështirë të punohet, kur është e thatë po ashtu: duhet gjetë momentin më të përshtatshëm Po ashtu edhe për vajzën, unë i kam tri vajza, dhe asnjërës nuk ja kam gjetë ajamin edhe pran konsultimeve të mëdha me to dhe miratimeve të përbashkëta, vetëm njëra më është martuar siç thonin "komsi-komsa" se të tjerat, duhet tërë kohën të fajsohet ose goca ime ose dhëndërri. Te ne flitet edhe kjo fjalë "bora dhe vajza biejn gjithkund" etj. Ka mjaft tregime rreth këtij termi dhe kësaj filozofie
    I nderuar Salihaj, në territorin e komunës së Rahovecit, në këtë temë, është sajuar dhe përdoret shumë kjo fjalë e urtë popullore:

Grurit dhe vajzës, vështirë i gjendet ajami!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2009
    Postime
    55
    bie vet brenda!

Gur,gur behet...............

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Një digresion...

Citim Postuar më parë nga Agim Metbala Lexo Postimin
    I nderuar Salihaj, në territorin e komunës së Rahovecit, në këtë temë, është sajuar dhe përdoret shumë kjo fjalë e urtë popullore:

Grurit dhe vajzës, vështirë i gjendet ajami!
    E njoh Rahovecin me rrethinë shumë mirë. Sikur të kishte thënë këtë fjalë të urtë dikush nga Hasi, më shumë kishte më me shkuar për shtati. Se atje është vendi kodrinoro - malor me plotë gurë. Po ju more burrë i botës, jeni prodhues më i mirë i rrushit, pemëve dhe perimkulturave., Shembull, Bellacërka e mos të përmendi podrimmen. Krejt Europa ju njeh përmes verës. Sa barsoleta është në favor të verës dhe shirës s'uaj etj. Pak po bëjë shaka se sa jemi afër me kilometra me duket edhe me moshë jemi aty. Ju përshëndes.
    Për të mos ja humbë efektin temës ja edhe një në këtë mengjes në vend të kafës edhe pse e di se sot keni pi kafe:
    Rushi nuk lypet në..

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

gur, gur bëhet...

Citim Postuar më parë nga laura_st Lexo Postimin
    bie vet brenda!
    Gur,gur behet...............
    Për hirë të mesazhit që duhet pasur së paku dhjetë shkronja, përshëndes të gjithë që jan gdhi në këtë mengjes,

... mur

Faqja 32 prej 118 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Argëtohu : Kuiz
    Nga ILMGAP në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2009, 09:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •