Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 111
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nese flasim vetem qka shkruhet kjo nuk eshte asgje , sepse mundet me pas me miliona libra por nese nuk zbatohen kjo i bjen 0 .

Edhe pse e di qe me Kur'an jane barazuar femra dhe mashkulli ne boten islame , nje gje e tille nuk eshte e aplikueshme , le te dalin me qindra libra te autorve te ndryshem qe perkrahin te drejtat e grave por nje gje e till ne asnje shtet musliman nuk eshte duke u aplikuar .

Me IQ qe kan shumica e muslimanve nuk ja arrijne te mendojn edhe te logjikojne ate qka thuhet ne Kur'an .

Ne si musliman e dijme qfar jane te drejtat edhe me e arsyeshme kish me qene qe te hapet tema se sa respektohen keto te drejta ne boten islame ?

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Es-Selamu Alejkum

Vėlla i nderuar xhamia shpresoj tė jeni mirė inshaAll-llah.
    Duket qė e keni keqkuptuar kėtė temė tė hapur nga motra e nderuar tulipanonero

KA THĖNĖ:
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    Un them solla nje postim per ti treguar atij qe nuk ka njohuri mbi islamin te krijoje nje ide se kush eshte islami dhe se cfare praktikon
    Ketu prap sjellin shembuj se cfare behen nga ky ose ai person ose grup njerezish...
    Mesiguri i nderuar vėlla xhamia kėsaj si keni vėn re ! ose ndoshta se keni parė ?

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Nese flasim vetem qka shkruhet kjo nuk eshte asgje , sepse mundet me pas me miliona libra por nese nuk zbatohen kjo i bjen 0 . ?
    Ta siguroj unė (me argmente - Ajete dhe Hadiithe nėse do) qė me ardhjen e Islamit, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur jo vetėm me shkrime por edhe me vepėr. Kjo ėshtė njė gjė qė ka ndodhur (kur lulėzonte Islami) dhe nuk ėshtė vetėm e shkruar por ka qenė dhe do tė mbetet edhe nė vepra... Unė njoh shumė familje muslimane qė janė tė pėrpikta nė barazin qė ju ka dhėnė All-llahu xh.sh.

Unė kėtė temė e shoh jo si diēka tjetėr pos si njė informacion se ēfar trajtimi ju ka ofruar Islami femrave tė asaj kohe qė ishin nė errėsir dhe udhėzim pėr ne.

Shpresoj tė jam e qartė sadopak, me shpres qė mė ke kuptuar inshaAll-llah.

E juaja - Xhenneta Morina
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Nese flasim vetem qka shkruhet kjo nuk eshte asgje , sepse mundet me pas me miliona libra por nese nuk zbatohen kjo i bjen 0 .

Edhe pse e di qe me Kur'an jane barazuar femra dhe mashkulli ne boten islame , nje gje e tille nuk eshte e aplikueshme , le te dalin me qindra libra te autorve te ndryshem qe perkrahin te drejtat e grave por nje gje e till ne asnje shtet musliman nuk eshte duke u aplikuar .

Me IQ qe kan shumica e muslimanve nuk ja arrijne te mendojn edhe te logjikojne ate qka thuhet ne Kur'an .

Ne si musliman e dijme qfar jane te drejtat edhe me e arsyeshme kish me qene qe te hapet tema se sa respektohen keto te drejta ne boten islame ?

Vella ti po don te merremi me llafe boshe.... se si i zbaton njeri vend rregullat islame dhe se si tjetri.........te jesh i sigurt qe nqs hapet tema sa respektohen keto te drejta ne vendet islame,eshte njelloj sikur te thuash hajde flasim se sa e zbaton cdo mysliman ne toke fjalen e Allahut........

Ne fillim njeriu njeh fene dhe me ndihmen e Allahut perpiqet ta zbatoje ai vet i pari pastaj dhe ti therrasi te tjeret ne fene e paster te Allahut,duke i bere te ditur se ne cfare realisht islami konsiston.
    Kjo arrihet duke lexuar per fene dhe jo duke pare njerzit rrotull teje

Pse nuk zbatohet islami kjo eshte ceshtje tjeter

E jo hajde flsim sa njerez e zbatojne fene,ku do na cojne statistikat?

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    Es-Selamu Alejkum

Vėlla i nderuar xhamia shpresoj tė jeni mirė inshaAll-llah.
    Duket qė e keni keqkuptuar kėtė temė tė hapur nga motra e nderuar tulipanonero

KA THĖNĖ:

Mesiguri i nderuar vėlla xhamia kėsaj si keni vėn re ! ose ndoshta se keni parė ?

Ta siguroj unė (me argmente - Ajete dhe Hadiithe nėse do) qė me ardhjen e Islamit, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur jo vetėm me shkrime por edhe me vepėr. Kjo ėshtė njė gjė qė ka ndodhur (kur lulėzonte Islami) dhe nuk ėshtė vetėm e shkruar por ka qenė dhe do tė mbetet edhe nė vepra... Unė njoh shumė familje muslimane qė janė tė pėrpikta nė barazin qė ju ka dhėnė All-llahu xh.sh.

Unė kėtė temė e shoh jo si diēka tjetėr pos si njė informacion se ēfar trajtimi ju ka ofruar Islami femrave tė asaj kohe qė ishin nė errėsir dhe udhėzim pėr ne.

Shpresoj tė jam e qartė sadopak, me shpres qė mė ke kuptuar inshaAll-llah.

Flm Xheneta sepse e kam lexuar prej fillimi temen por me paska ikur kjo pjese.

Une nuk kam nevoje per keto gjera sepse i di shume mire , nga ana tjeter nese dikujte mundohesh ti tregosh qfare eshte islami duhet me pas nje pike reference , nje gje te till per respektimin e te drejtave te grave nuk e kem .

Une po e kuptoj qellimin e temes edhe me vjen mire per nje hap te tille por ne po flasim ne nje rrethe ku gjerat dihen edhe ti flet une te them flm , por une keto gjera i di , kjo duhet te behet ne nje vend tjeter ku mundet gjith secili te lexoj edhe te shkruaj mendimin e vet , pa marr parasysh qfare e ka.

Me respekt Kushtrimi

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    Vella ti po don te merremi me llafe boshe.... se si i zbaton njeri vend rregullat islame dhe se si tjetri.........te jesh i sigurt qe nqs hapet tema sa respektohen keto te drejta ne vendet islame,eshte njelloj sikur te thuash hajde flasim se sa e zbaton cdo mysliman ne toke fjalen e Allahut........

Ne fillim njeriu njeh fene dhe me ndihmen e Allahut perpiqet ta zbatoje ai vet i pari pastaj dhe ti therrasi te tjeret ne fene e paster te Allahut,duke i bere te ditur se ne cfare realisht islami konsiston.
    Kjo arrihet duke lexuar per fene dhe jo duke pare njerzit rrotull teje

Pse nuk zbatohet islami kjo eshte ceshtje tjeter

E jo hajde flsim sa njerez e zbatojne fene,ku do na cojne statistikat?
    Islami sa di une eshte i bazuar ne vepra e jo ne fjale , une mundem te flas gjithe diten se i respektoj femrat e nga ana tjeter veprat e mija flasin diqka tjeter.

Flm Xheneta sepse e kam lexuar prej fillimi temen por me paska ikur kjo pjese.

Une nuk kam nevoje per keto gjera sepse i di shume mire , nga ana tjeter nese dikujte mundohesh ti tregosh qfare eshte islami duhet me pas nje pike reference , nje gje te till per respektimin e te drejtave te grave nuk e kem .

Une po e kuptoj qellimin e temes edhe me vjen mire per nje hap te tille por ne po flasim ne nje rrethe ku gjerat dihen edhe ti flet une te them flm , por une keto gjera i di , kjo duhet te behet ne nje vend tjeter ku mundet gjith secili te lexoj edhe te shkruaj mendimin e vet , pa marr parasysh qfare e ka.

Me respekt Kushtrimi

Selam aleikum Kushtrim

Nuk e kuptoj se si ka mundesi te bejsh gabime te tilla. Muslimani pike reference e ka Kur'anin dhe Sunnetin!
    E se nuk ju permbahet atyre, per ate do te pergjegjet Diten e Llogarise.
    Shembulli me i mire per ju meshkujt eshte ai i cili u dergua si meshire per gjithe krijesat. (shko lexoe Kur'anin: 21:107!)

Ma shuaj kurreshtjen dhe me thuaj te lutem, ti kend e ke pike reference?!

Selam aleikum

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Selam aleikum Kushtrim

Nuk e kuptoj se si ka mundesi te bejsh gabime te tilla. Muslimani pike reference e ka Kur'anin dhe Sunnetin!
    Shembulli me i mire per ju meshkujt eshte ai i cili u dergua si meshire per gjithe krijesat. (shko lexoe Kur'anin: 21:107!)

Selam aleikum
    Eh nese i referohesh postimeve te Xhamis, do ta shohesh se si ai deshiron te duket nje "musliman modern" dhe ne sy te anti-islamisteve te duket, sikurse me i emancipuar dhe i moderuar, gjithashtu sa me shum qe i kundershton vllezrit e tij Musliman per qeshtjet e Islamit, kete e ben per tu duk modern, ndersa te gjith ne tjeret jemi "extremist".
    Une dua t'i them vetem nje gje ketij, se le ta harroje termin Musliman i moderuar, se nuk ka ka Musliman te moderuara, ka vetem Musliman te devotshem, rob te Allahut Xh.Sh. dhe ka Musliman mekatar qe nuk i zbaton urdherat e Allahut, e fal nje Xhuma dhe i jep shum perparsi epsheve duke aludu se Islami keshtu eshte "modern", ndersa ai qe privohet nga epshet e tij per hir te Allahut ai qenka extremis ose i paguari nga arabet, ne jemi deshmitar qe per vajzat e mbuluar me hixhap po flitet se ato po paguhen prej arabeve, ndersa per ato motra tona te shkreta, qe po bejn zina me zyrtar perendimor, te unimukut dhe eulexit, ato jan te emancipuara dhe po hyn ne europ.

Allahu i udhezoft te gjith vllezrit dhe motrat muslimane.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Selam aleikum Kushtrim

Selam aleikum

Aleikum selam Drita

Ti nuk e paske kuptu postimin tim , pike se pari kur kam thene pike reference kam supozuar ne ndonje shtet sepse fjala ke per respektimin e te drejtave te grave nga muslimanet , ky ke nje debat ne mes meje edhe Xhenetes , lexoje pakez me nalt edhe me siguri mundesh me pa kuptimin e shkrimit tim.

Per te shuar kureshtjen tende une kam dy pika te references ne besimin tim :

1 Eshte Kur'ani i madherishem
    2 Eshte shkenca

Selam aleiku

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    Eh nese i referohesh postimeve te Xhamis, do ta shohesh se si ai deshiron te duket nje "musliman modern" dhe ne sy te anti-islamisteve te duket, sikurse me i emancipuar dhe i moderuar, gjithashtu sa me shum qe i kundershton vllezrit e tij Musliman per qeshtjet e Islamit, kete e ben per tu duk modern, ndersa te gjith ne tjeret jemi "extremist".
    Une dua t'i them vetem nje gje ketij, se le ta harroje termin Musliman i moderuar, se nuk ka ka Musliman te moderuara, ka vetem Musliman te devotshem, rob te Allahut Xh.Sh. dhe ka Musliman mekatar qe nuk i zbaton urdherat e Allahut, e fal nje Xhuma dhe i jep shum perparsi epsheve duke aludu se Islami keshtu eshte "modern", ndersa ai qe privohet nga epshet e tij per hir te Allahut ai qenka extremis ose i paguari nga arabet, ne jemi deshmitar qe per vajzat e mbuluar me hixhap po flitet se ato po paguhen prej arabeve, ndersa per ato motra tona te shkreta, qe po bejn zina me zyrtar perendimor, te unimukut dhe eulexit, ato jan te emancipuara dhe po hyn ne europ.

Allahu i udhezoft te gjith vllezrit dhe motrat muslimane.
    Altruist te kam thene edhe me perpara po te them edhe tasht , nuk me intereson absolutisht qka mendon nje ateist , i krishter apo nje musliman per mu. Une kam besimin tim qe e di qe dallon prej te gjithve edhe ky eshte problemi qe me keqkuptoni .

Sa per keto vajzat e mlume edhe keta djem mjekrosha ta jap besen qe kurr skom than qe jan te paguar por keta e kan nje BOSS qe i din te gjitha per keta e qe merr para .

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Es-Selamu Alejkum

Une nuk kam nevoje per keto gjera sepse i di shume mire.....
    Si ske nvojė ore vėlla i nderuar xhamia tė din mė shumė rreth kėtyre ēėshtjeve qė kanė tė bėjn me Islamin.

Bazuar nė kėtė se ēfar ke thėnė, unė do ta merr njė shembull qė ta kuptosh mė mirė kėtė fjalė tuajen inshaAll-llah.

Ti mesiguri e fal namazin El-lhamdulil-lah,
    Je i udhėzuar nė Islam El-lhamdulil-lah,

Por mos harro se ti nė ēdo namaz kėrkon udhėzimin e Tij (edhe pse je i udhėzuar nė Islam) ! Kur je duke u falur nė namaz i ngritur nė kėmb dhe je duke e kėnduar suren Fatiha (sure obligative e namazit), aty ti thua ēdo ditė, nė ēdo namaz, nė ēdo rekat (nė farze dhe sunnete):

Ihdinas-Sirat'Al Mustekim qė don tė thotė nė gjuhėn shqipe: Udhėzona (pėrforcona) nė rrugėn e drejtė! I nderuar vėlla xhamia, atėherė pse ti kėrkon udhėzim nga All-llahu Subhanehu we Te'ala pėr ēdo ditė nė ēdo namaz kur All-llahu Xhel-le Shanehu tė ka udhėzuar nė fen e vėrtetė dhe tė ka bėrė nga pjestarėt e dinit (fes Islame).

Pėrgjigjeja ėshtė se ke nevoj pėr udhėzim tė Zotit ēdo moment sepse Imani (besimi) herė rritet e herė ulet ka thėnė Muhammedi s.a.v.s (varsishtė nga mėkatet qė i bėjm). Andaj duke marr kėtė shembull mundesh ta kuptosh se ēdo gjė qė ka tė bėj me Islamin (edhe nėse e dim) nuk duhet asesi tė themi qė dim ate apo kėte dhe skam nevoj pėr tė. Ēdo gjė qė ka tė bėj me dinin (fen) e All-llahut Tebereke we Te'ala, muslimanėt kanė nevoj pėr tė (ti the edhe mė lartė se nuk mjafton vetėm me ditė apo tė jetė e shkruar por duhet tė jetė edhe nė veprat tona) andaj tė kėshilloj si njė vėlla timin nė Islam qė ēdo gjė qė e din, pėrmbaju e nėse vėrtetė nuk mundesh ti pėrmbahesh atėherė referoju kėti Hadiithi qė e transmeton Ebu Hurejra r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s. ka thėnė: Kush i beson All-llahut dhe Ditės sė mbramė, le tė flasė mirė ose le tė heshtė. Hadiithi i nderuar vėlla xhamia ėshtė Muttefekun Alejhi dhe nuk diskutohet pėrveē qė duhet zbatuar (pėr hirė tė All-llahut xh.sh.).

Mos harro se feja Islame ėshtė kėshillė prandaj Muhammedi s.a.v.s ka thėnė: Ed-Dinun Nesiha qė don tė thotė nė gjuhėn shqipe: feja ėshtė kėshillė. Tė mbetet ty ti pranosh inshaAll-llah kėto argumente jo vetėm me fjalė por edhe me vepėr.

nga ana tjeter nese dikujte mundohesh ti tregosh qfare eshte islami duhet me pas nje pike reference , nje gje te till per respektimin e te drejtave te grave nuk e kem
    Pėrgjigjen e ke edhe mė lartė, ja edhe njė herė po ta postoj sepse mesiguri se keni parė !
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    Unė njoh shumė familje muslimane qė janė tė pėrpikta nė barazin qė ju ka dhėnė All-llahu xh.sh.
    KENI THĖNĖ:
    Tė shpresojm qė e keni kuptuar tani inshaAll-llah,
    El-lhamdulil-lah, inshaAll-llah i din por tė kėshilloj si vėlla timin nė Islam qė ke nevoj ende pėr tė ditur mė shumė, ashtu si kemi dhe ne tė tjerat nevoj tė dim sa mė shumė. Kur vėllezėrit dhe motrat tuja nė Islam tė kėshillojn tė gjithė-a, ėshtė farz (obligative) ta ri-shikosh vetvetėn sepse kėta dhe kėto janė qė ta dėshirojn tė mirėn mė sė shumti nga gjithė njerzimi pasi qė i ke dhe tė kemi vėlla nė Islam me dashje dhe padashje tonėn dhe tuajen por nga caktimi i All-llahut xh.sh.) tė lutem ke kujdesė dhe mos u veēo, por bėhu si tė tjerėt (musliman).

Ndėrsa tema ėshtė nė vend tė duhur e postuar (te komuniteti Musliman) dhe nėse postohet kjo temė me njė nėnforum tjetėr, ti je dėshmitar i asaj ēfar po ndodh me temat e tjera qė janė hapur jashta kėti komuniteti qė ne pėrfaqsojm... besoj qė e ke kuptuar se vetėm sharje do tė ketė, ofendime, trillime, paragjykime etj... dhe mendoj se duhet tė distancohemi nga ai vend ku janė tė pėrfaqsuar tė tillėt dhe tė tillat.

Islami sa di une eshte i bazuar ne vepra e jo ne fjale
    E ke gabim !
    Islami fillimishtė e ka:
    1. Njetin (me zemėr)
    2. Fjalėn (shqiptimin)
    3. Veprėn (veprimtarin)

Argumente pėr kėtė i ke tė gjitha gjėrat qė kanė tė bėjn me fen Islame.
    P.sh.
    Dėshmoj se nuk ka tė adhuruar tjetėr pos All-llahut, dhe dėshmoj se Muhammedi ėshtė rob dhe i dėrguar i Tij. Nėse njėrėn nga keto tri bazat e len, nuk plotsohet dėshmia ashtu si nevoitet nė Islam.

Nėse ke dyshime nė kėtė qė po ta themė, lere ate dhe referoju Hadiithit qė e transmeton Ebu Hurejra Abdurrahman ibn Sahr r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s. ka thėnė: Vėrtet All-llahu nuk shikon nė trupat tuaj as nė fizionomitė tuaja, por shikon nė zemrat tuaja. Pra njeti ka shumė rėndėsi tė madhe dhe ky Hadiith ėshtė nga Muslimi (nuk nevouetet diskutime kėtu kur ka argumente nga Islami - Sahih nė Buhari & Muslim).

Per te shuar kureshtjen tende une kam dy pika te references ne besimin tim :
    1 Eshte Kur'ani i madherishem
    2 Eshte shkenca
    InshaAll-llah e ke harruar tė thuash edhe Sunnetin e Resulull-llahut s.a.v.s
    Nėse i referohesh vetėm Kur'anit dhe shkencės W-All-llahi ka thėnė Resulull-llahu s.a.v.s se do tė jenė tė tillėt nė humbje. Argumenti origjinal ėshtė nė hutben e lamtumirės nė Arafat kur ju drejtua tė gjithė muslimanve me kėto fjalė:

O ju njerėz ! Dėgjoni ēka do t'ju them, sepse nuk e di se a do t'ju takoj juve nė kėtė vėnd pas kėtij viti.
    Pas ca fjalėve tha kėtė: Ruani, respektoni dhe nderoni vlerėn e pėrsonalitetit njerėzor.
    Pas ca fjalėve e tha edhe kėtė: O ju njerėz ! Dėgjoni ēka po ju them dhe mbani mėnd mirė. Unė po ua lė Librin e Allahut - Kur'anin... Pas vetės e keni tėrė jetėn time, fjalėt dhe veprat e mia. Gjithēka qė kam folur, punuar jam pėrpjekur qė ato tė jenė nė pėrputhshmėri tė plotė me urdhėrat e Allahut.
    Ju me tė vėrtetė nuk do tė lajthitni pėrderisa t'i pėrmbaheni Kur'anit dhe Sunnetit tim.

Muslimani ka dy referenca qė duhet ndjekur qė njėra me tjetrėn nuk ndahen kurr dhe ato janė: Kur'ani dhe Sunneti.
    Shkenca ėshtė pjesė pėrbėrse e Kur'anit, ndėrsa Kur'ani nuk ėshtė pjesė pėrbėrse e shkencės pasi qė shkenca ėshtė nxjerr nga Kur'ani Kerim dhe asesi Kur'ani nuk ėshtė nxjerr nga shkenca me ca kufi tė vogėl.

Nuk ka nevoj muslimani pėr gjėra tė tjera pėrveē Kur'anit dhe Sunnetit tė Resulull-llahut s.a.v.s pasi qė nė kėtė hutbe lamtumirėse u shpallė dhe Ajeti i fundit i Kur'anit nė suren El-Maide, Ajeti i 3 nė kėtė mėnyrė: "Sot juve ua kam pėrkryer fenė tuaj, dhe begatinė time ndaj jush e kam plotėsuar, dhe jam i kėnaqur qė Islami tė jetė fe e juaj". Shpresoj tė mė keni kuptuar vėlla i nderuar xhamia !

Altruist te kam thene edhe me perpara po te them edhe tasht , nuk me intereson absolutisht qka mendon nje ateist , i krishter apo nje musliman per mu.
    Ashtu duhet, muslimani absolutisht nuk duhet tė brengoset pėr mendimet qė kanė Ateistėt apo tė Krishterėt sepse argument pėr kėtė e kemi suren El-Kafirun qė pėrmban gjithsej gjashtė Ajete.

Ajeti 1. Thuaj: "O ju jobesimtarė! Ajeti 2. Unė nuk adhuroj atė qė ju e adhuroni! Ajeti 3. As ju nuk jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj! Ajeti 4. Dhe unė kurrė nuk do tė jem adhurues i asaj qė ju adhuroni! Ajeti 5. Por edhe ju nuk do tė jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj! Ajeti 6. Ju keni fenė tuaj (qė i pėrmbaheni), e unė kam fenė time (qė i pėrmbahem)!

Por mos harro edhe diēka qė kjo sure vlen vetėm pėr ata qė kanė zgjedhur fe tjetėr, pos Islamit. altruisti_ek84 ėshtė vėlla musliman i yti dhe i imi dhe i ēdo muslimane andaj duhet menduar shumė kur tė drejtohet dikush nga muslimanet, duhet vlersuar shumė mendimet dhe kėshillat qė ti bėjn muslimanėt (vėllezėrit dhe motrat tuaja nė Islam).

Une kam besimin tim qe e di qe dallon prej te gjithve edhe ky eshte problemi qe me keqkuptoni.
    Na sēaro pak kėtė besim tėndin qė dallon nga tė gjithė ?
    Unė besoj All-llahun dhe tė Dėrguarin e Tij s.a.v.s me tė gjitha ato qė na kanė urdhėruar, treguar etj... Me njė fjalė jam pasuese e tė parėve tanė (Selefus-Salih - Kur'anin dhe Sunnetin) po ti qė dallon nga tė gjithė-a ?

Sa per keto vajzat e mlume edhe keta djem mjekrosha ta jap besen qe kurr skom than qe jan te paguar por keta e kan nje BOSS qe i din te gjitha per keta e qe merr para.
    Ke frikė All-llahun Subhanehu we Te'ala pėr kėtė ēfar thua, deri mė sot ende nuk ka asnjė BOSS dhe asnjė vajzė qė ėshtė mbuluar pėr njė gjė tė till. Ėshtė bindja shpirtrore dhe urdhėresa qė ėshtė nga All-llahu xh.sh. nė Kur'an ku urdhėron qė femra muslimane tė mbulohet e aq mė pakė tė jenė tė manipuluar nga mjekrra vėllezėrit tanė musliman qė ėshtė pasim ndaj Muhammedit s.a.v.s. Mesiguri tė kujtohet Hadiithi qė e transmeton Ibnu Umeri r.a. se Pejgamberi s.a.v.s. ka thėnė: Mustaqet shkurtoni, kurse mjekrėn lėshone! Ky Hadiith ėshtė Muttefekun Alejhi dhe nuk duhet ta diskutojm pėrveēse ta pasoni e mė lere ta refuzoni (dilni nga Islami). Nėse ti nuk e ke mjekrėn sipas Sunnetit tė Resulull-llahut s.a.v.s si ka urdhėruar, All-llahu e di ēfar do tė bėj me ty (unė nuk e di dhe ti se di deri nė ditėn e gjykimit), ėshtė qėshtje nė mes teje dhe All-llahut kjo pasi ka urdhėres nė kėtė nga Muhammedi s.a.v.s dhe ai urdhėresat si ka bėrė pa pėlqimin e All-llahut Subhanehu we Te'ala.

Nėse vėrtetė kėmbngul se ka BOSS etj... o i nderuar vėlla xhamia tė lutem lexoje me kujdesė kėtė Hadiith qė e transmeton Ibni Umeri r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s. ka thėnė: Muslimani ėshtė vėlla i muslimanit: nuk i bėn atij padrejtėsi e as nuk e lė nė baltė. Ai qė e mbulon njė musliman (e nuk ia zbulon tė metat ose fshehtėsitė) All-llahu do ta mbulojė atė Ditėn e Kijametit. E ti vėlla i nderuar nėse ju zbulon tė metat ndonjėrit, atėherė do tė zbulohen edhe ty nė Ditėn e Gjykimit dhe ke kujdesė, Hadiithi paraprak ėshtė Muttefekun Alejhi dhe ska diskutim kėtu.

E lus All-llahun Xhel-le Shanehu qė mos tė kem hy nė hak ty xhamia me kėtė postim, e pash si shumė tė nevojshme tė kėshilloj me Ajete dhe Hadiithe dhe nėse dikund mendon qė tė kam bė padrejtėsi, W-All-llahi ta dua tė mirėn, dua tė tė sho edhe ty nė Xhennet, nuk dua tė tė sho tė veēant nga tė gjithė tė tjerėt Musliman, dhe inshaAll-llah kam arrit qė All-llahu Tebereke we Te'ala tė jetė i kėnaqur me mua.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhenneta-Morina : 05-04-2009 mė 20:52
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •