Flm... Ju lutem mos bėni Chit-Chat kėtu me njėri tjetrin, shpresoj se do tė pėrgjigjeni denjėsishtė si disa nga tė Krishterėt kėsaj teme, Njėri nga tė Krishterėt e ofendoj popullin shqiptar duke i thėnė tuca e bla blla blla edhe unė vetėm e kėshillova tė ketė kujdes pėr luftėn nė Kosovė dhe pėr UĒK (sepse as qė ishte nga Kosova ai person) dhe kam shumė gjėra aty pėr tė shtuar por nuk ėshtė kjo temė ore pėr UĒKėshtė pėr ca sqarime jo tė tė gjithė Muslimanve por pėr ca qė unė si kam tė qarta (tani mė ca i kam kuptuar nga disa tė Krishterė tė ndėrgjegjshėm).
Mos u mirreni edhe aq shumė me gjėra qė nuk i takojn pyetjeve tė mia, nėse dėshironi dijeni urdhėro ja ku e ke ate qė unė se kam tė qartė:
PYETJA [11]
Shėn Pali i shtrembėroj mėsimet e Jezusit apo jo? (Ju lutem tregoni drejtė - aq sa dini).
PYETJA [12]
Bibla a ėshtė e zbritur nga lartė (Krijuesi i gjithsis) apo ėshtė e shkruar nga njerz tė ndyshėm... (ta sqaroni sipas tė Krishterve sepse sipas Islamit e di dhe ska nevoj pėr sqarime)
Tregohuni tolerant dhe bėni pėrpjekje tė jeni tė miqsuarrr.... Dhe tregoni dijenin tuaj bazuar nė besmin qė keni dhe lereni kėto balla blla blla (i drejtohem tė gjithve)
Unė kam nevoj tė mi sqaroni pyetjet dhe shpresoj tė jeni tė qart nė ate qė shkruani.
\.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../
Xheneta, paske harruar ta besh edhe kete pyetje:
Ku eshte dallimi ne mes te nje shqiptari, i cili eshte islamizuar ne kohen e turkut, dhe nje shqiptari, i cili eshte serboortodoksizuar ne kohen e serbit?
.
A hajgare po ben a?!
Mos e trego veten kaq poshte!
#37 Kush e mbrojti Kosovėn dhe luftoj armikun (tė kombt tonė) Serb ?
Statistikat qė kanė dalur pas luftės dhe qė u bėn publike menjėherė...#46 Sepse ishin qindra mijra meshkujt e ri te cileve Uēk u bente thirrjeKur permendet lufta dhe ata qe luftuan, patjeter qe nenkuptohet se flitet per UĒK-ne.#52 gjatė luftės nė Kosovė nga shqiptarėt
Mos deshe kumpir(patate) te qeruar?
Analizo muhabetin qe po behet ne teme. Nuk ka mbetur teme pa u futur edhe lufta e fundit qe ndodhi ne Kosove!
Cfare lidhje kan faqet ketu?( une per vete ne cdo faqe shikoj 50 postime - ti ndoshta shikon 20 )
Une nuk te citova faqet, por postimet (numrin e postimit).
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
Pyetjet e tua nuk meritojn ndonje gje me shume.Flm... Ju lutem mos bėni Chit-Chat kėtu me njėri tjetrin
p.sh.
Pyetje i thua ti kesaj?PYETJA [11]
Shėn Pali i shtrembėroj mėsimet e Jezusit apo jo? (Ju lutem tregoni drejtė - aq sa dini).
Ja cfare thot Pali per Krishtin:
Sepse pėr mua tė jetuarit ėshtė Krishti dhe tė vdekurit fitim (Filipianve 1:20)
Dhe me tė vėrtetė i konsideroj tė gjitha kėto njė humbje nė krahasim me vlerėn e lartė tė njohjes sė Jezu Krishtit, Zotit tim, pėr shkak tė tė cilit i humba tė gjitha kėto dhe i konsideroj si pleh, qė unė tė fitoj Krishtin, (Filipianve 3:7)
Mos u merr me pyetje provokuese, banale dhe shpifese.
Provokime te tilla kan dalur nga moda!
Kalofsh mire
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
E falur je moj Xhan, edhe me vend e ke qė po tė duket ty ashtu por gabim plotsishtė je pasi qė unė tė isha e till, do tė isha nė pyetjen e parė ende duke u ballafaquar po nejse.... u desht edhe ti tė thuash diēka.... suksese tė deshiroj dhe mos paragjyko tė lutem (trego toleranc fetare sepse kėtu e ke rubriken e till).
chino skam harru edhe Kismet All-llah edhe aty do tė vipor ka kohė, hap pas hapi dua ti kuptoj tė gjitha gjėrat inshAll-llah.
Gregu mos bre mos i ip kahje tjetėr temės, pėrgjigjmu mua ēka tė kam pyetur, lere Gostivari_usa sepse nuk ėshtė tema e tij kjo edhe mesiguri as qė e shiqon ai kėtė temė mė edhe sja vlen ndoshta sepse ai i din kėto (paqartesi qė unė i kam me Biblen e sotme) mesiguri.
Kam thėnė:
Citim:
Flm... Ju lutem mos bėni Chit-Chat kėtu me njėri tjetrin
po kjo ėshtė rregull e forumit e jo e imja hahaha, Ti i ke pranuar rregllat edhe pėrmbaju, kaq mund tė themė.
Kam thėnė:
Citim:
PYETJA [11]
Shėn Pali i shtrembėroj mėsimet e Jezusit apo jo?
Ēka tė duket kjo ty? Poezi ana korite... po nejse ska problem.
Ke kujdes!
Mos paragjyko sepse bie nė kundershtim me parimet e fes tėnde qė pėrfaqson, sinqerishtė ta them vėri re kėsaj ēfar thua sepse tė tjerėt se kuptojn ashtu si ti pos se nuk je duke mundur tė tregohesh i denjėt pėr ti argumentur pyetjet qė i kam parashtruar dhe ti jeton me ato.... Kujdes tė lutem.
Unė nė kėtė temė kam parė tė lloj lojishem nga antarėt tė Krishterė, prandaj nėse nuk keni toleranc fetare mos debato kėtu fare (kjo tė ngit dhe nuk tė le kėshtu tė pėrulur me dije) duke u mundur tė thuash diēka ndėrsa unė dua ju fjal boshe por dua argumente nėse ke.
Jam nė pritje tė pyetjeve qė i kam parashtruar sė fundi.
PYETJA [11]
PYETJA [12]
Bibla a ėshtė e zbritur nga lartė (Krijuesi i gjithsis) apo ėshtė e shkruar nga njerz tė ndyshėm... (ta sqaroni sipas tė Krishterve sepse sipas Islamit e di dhe ska nevoj pėr sqarime)
Gregu skam pyetur Shėn Pali a ka jetuar kėshtu apo ashtu, pėrgjigju direkt ashtu si ta kam bėr pyetjen direkte (ske ēka ik nga kjo) nėse dėshiron tė pėrgjigjesh pyetjeve dhe nėse ke dije.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhenneta-Morina : 01-04-2009 mė 18:28
\.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../
Sh Pali sherbej mesimeve dhe ungjillit te Jezusit. Shpalli Fjalen-Lajmin e mirė - Ungjillin qe nga Jeruzalemi e deri ne Iliri. Nuk e shtremboj por e shpalli atė. Ato qe janė shtrembuar nuk i ka pranuar Kisha por ua ka lėnė tė tjerėve, e moj Xhennete edhe per te tjeret duhet diēka; per shembull ai far "ubgjilli i Barnabes". Per ata edhe u pelqen.
Nuk morra mundin shumė nė pergjigje sepse mora disa rreshta nga libri im.
Shkrimi i Shenjtė ose Bibla - Monument i mbar njerzimit!
Shkrimi i Shenjtė Bibla, me tė cilin nuk mund tė krahasohet asnjė vepėr dhe asnjė shkrim tjeter, qoftė e letėrsisė sė vjetėr apo e letėrsisė moderne, ku qėllimi dhe arti i shkrimit nė kėtė Vepėr, ėshė me shumė frymzim dhe me ndikim tė plotė tė Zotit pėr periudhat e ndryshme si historike ashtu edhe me ato metafizike. Simbolika dhe kuptimi i vėrtet i Biblės fitohet me tė njejtin qėndrim tė lexuesit, pra, me frymėzim tė Zotit e jo me ndikim tė ndonjė qėllimi apo frymėzimi tjetėr.
Pra, Bibla ėshtė e frymėzuar nga Hyji dhe Fryma e Hyjit ka shfaqur ēdo gjė qė njerėzit duhet tė dinė nė lidhje me eksiztencėn e Zotit, pėrjetėsinė, jetėn dhe vdekjen, vullnetin dhe karakterin e Hyjit, etj.
Por shumė her; "problemi" ėshtė qė Bibla nuk ėshtė si ēdo libėr tjetėr, qė lexohet nė mėnyrė pasive dhe nė tepric tė kohės, por don kushtim, pėrkushtim dhe pėrcaktim.
Pra, aftėsia pėr tė kuptuar Biblėn nuk varet aspak nga intelekti i njeriut apo kfalifikimi intelektual akademik apo shkencorėė, ajo varet nga dashuria qė ka, nga vullneti dhe dėshira qė e beson ai njeri pėr ta vėnė nė frequencė besimin e vet nė Zotin e kėshtu marrėdhėria e njeriut me atė tė Zotit vendosen nė relacion Krijuesin me tė krijuarin e vet.
toni77
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 01-04-2009 mė 18:46
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
o xhenetushe , me duket mua sikur ti se paske shume haberin e bibles .
qe te drejtosh te tilla pyetje , duhet te dorezosh edhe pak dije , po ti mos ki gale , se te pakten zgjove nga gjumi turren e injoranteve qe kishin kohe qe ishin mbajt lidh ne kolibet e tyre.
si s'pashe nje kristian te dijshem ne debatet fetare mer aman.
kaq e veshtire eshte me u gjet ai/ajo![]()
Krijoni Kontakt