Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Astriti ka vendosur nje ralitet te hidhur .
    Shum qytetar te keture miniqytete jane trasferuar tashme ne qytetet si Tiran Elbasan e Durres.
    Mjafton te shohesh numrin e ketyre qyteteve qendrore sa jane rritur si numer tre here apo me shume.

Mendimi im perputhet shum me mendimin e Brarit dhe llogjikimi im eshte i tille.
    Sjane pak njerzit qe presin prej pushtetit si ne kohen e Enverit,ku Punen shtepin ta siguronte shteti(qe ketu eshte gjeja me e rendesishme e me e kushtueshme).
    Ka persona qe ne 20 vjet kane ndryshuar si ka plot te tjere qe kan ngelur akoma ne vend numro,ku vet autori i temes e ka edhe pershkruar ..

Shtoj qe para 16 vjetve ne provinc (fshat)karshi tonit nje familje nga nje rreke uji qe ishte per 9 muaj ne vit,ndertuan du vaska cimento te mesme dhe nje te vogel ,vendosen peshqit trota(vendosen nje pompe uji )dhe ndertuan nje shtepi du katshe me bar te vogel posht.
    Sot tek ai vend mbas 16 vjetve eshte bere nje mrekulli,djali saldoj lodrat per femij u shtuan du vaska te tjera nje liqen te vogel artificial tek lulishtja e ture kan zgjeruar barin e kan bere dhe restorant e ku knaqesh.
    Atje te shtun e te djel eshte plot e eshte nje" provinc e humbur"

Kjo me nje debit ne bank ku ipotekun shtepin dhe sot kan nje impres te tyre e nje kapital edhe per brezat e ardhshem.E kta ishin provincal te thjeshte por sot jane zoterinj e shkojne ne gjiro me forgon doblo e panda 4x4 ,e jo me Benza.
    Shqiperia tashme eshe merkat e lire dhe e hapur me shum banka,nje vend demokrratik!duhen idet dhe vullneti.
    pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altint71 : 31-03-2009 mė 17:07

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga altint71 Lexo Postimin
    Astriti ka vendosur nje ralitet te hidhur .
    Shum qytetar te keture miniqytete jane trasferuar tashme ne qytetet si Tiran Elbasan e Durres.
    Mjafton te shohesh numrin e ketyre qyteteve qendrore sa jane rritur si numer tre here apo me shume.

Mendimi im perputhet shum me mendimin e Brarit dhe llogjikimi im eshte i tille.
    Sjane pak njerzit qe presin prej pushtetit si ne kohen e Enverit,ku Punen shtepin ta siguronte shteti(qe ketu eshte gjeja me e rendesishme e me e kushtueshme).
    Ka persona qe ne 20 vjet kane ndryshuar si ka plot te tjere qe kan ngelur akoma ne vend numro,ku vet autori i temes e ka edhe pershkruar ..

Shtoj qe para 16 vjetve ne provinc (fshat)karshi tonit nje familje nga nje rreke uji qe ishte per 9 muaj ne vit,ndertuan du vaska cimento te mesme dhe nje te vogel ,vendosen peshqit trota(vendosen nje pompe uji )dhe ndertuan nje shtepi du katshe me bar te vogel posht.
    Sot tek ai vend mbas 16 vjetve eshte bere nje mrekulli,djali saldoj lodrat per femij u shtuan du vaska te tjera nje liqen te vogel artificial tek lulishtja e ture kan zgjeruar barin e kan bere dhe restorant e ku knaqesh.
    Atje te shtun e te djel eshte plot e eshte nje" provinc e humbur"

Kjo me nje debit ne bank ku ipotekun shtepin dhe sot kan nje impres te tyre e nje kapital edhe per brezat e ardhshem.E kta ishin provincal te thjeshte por sot jane zoterinj e shkojne ne gjiro me forgon doblo e panda 4x4 ,e jo me Benza.
    Shqiperia tashme eshe merkat e lire dhe e hapur me shum banka,nje vend demokrratik!duhen idet dhe vullneti.
    pershendetje

Pershendetje! Pas kaq vitesh, edhe une u poqa dhe di te respektoj edhe mendimin ndryshe. Bile me duhen me shume kundershtaret e menēur sepse me bejne me te pergjegjshem, se sa "miqte" budallenj. Por, ketu ne kete komunikim virtual dhe ne nje raport te tille, ku une jam prezantuar me foto, nr. tel., faqe etj. dhe ju them se une jam nje person qe grindem dhe bej "sherr" per te tjeret jo per vete, ne anen tjeter eshte... nje kush e di ?!! Mė shumė kurajo! Ashtu, si ai zoteria qe nga hiēi, ne ate buze perroi ka bere nje oaz per vete dhe per te tjeret, edhe tek une po te vish do te mrekullohesh dhe do te pyesesh: PO KY ĒFAR' KA QE ULERET?
    Uleras, se ndej kafshimet, e nje katastrofe ne ardhje. Shteti i faccebooc-ut, i "Shqiperise dixhitale", eshte mbushur me ēupulina qe vetem luajne dhe flirtojne per hesap te tyre.
    Dje e kishte problemin Gerdeci, sot e kam une, neser ai qe eshte rropatur per 16 vjet(shembulli juaj), neser ti e tjetri. Pse? Sepse, ka ardhur, koha e paligjshmerise dhe e arbitraritetit: dallaverja, kerkon ta marre nga duart, ate qe ti ke ngritur me sakrifice. Pastaj, kjo kategori, ka mundesi te investoje per ta fituar paligjshmerine e vet. Atehere, te presim kur problemin ta kemi personal, apo kur ai i perroit apo une, te ngrejme ushtri si ne kolumbi? Jo, une jam njeri qe nuk kerkoj gje tjeter, veē ligjit dhe zbatimit te ligjit, as pushtet e as te ulem ne sofren qe ka shtruar dallaverja.(ME ESHTE OFRUAR DHE E KAM REFUZUAR).
    Sepse, mireqenien time e shoh nepermjet zhvllimit te komunitetit. Nuk ndjehem rehat, kur mijera njerez, neper fshatra jane pa rruge dhe lerojne token me gomare kocke e lekure, kur dhjetra gjoja qytete me dhjetra mije fryme qe vegjetojne dhe mashtrohen ne menyre sistematike se do u jepet pune, shtepi e pasuri. Pra, politika i mban ne gjume dhe u ndrydh inisiativen e lire... sepse keshtu i intereson. I ntereso xungla. Dhe ne kete xhungel, le te fitoje ne menyre darviniane me i forti dhe te liqte.
    Ashtu siē thote z. Sulioti dhe te tjere, ne duhet te reagojme forte dhe te behemi te pergjegjshem, te vendosim vete per fatet tona. Dhe jo te presim, derisa klikes pushtuese, t'i vije ne ndihme NATO dhe ne te shijojme zbutjen e kurrizit.
    O NJEREZ, E VERTETA KA NISUR TE FLAS, EDHE PSE PO NA MERZITEN INJORANTET!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Astrit Kosturi : 01-04-2009 mė 02:26

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin

megjithse jam dakort me shqetsimin tuaj aty lart..

por demokracia hap qindra udhe..
    le ti gjejme..

..
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Ky eshte problemi me i madh ne gramsh udha( rruga) njerzit qarkullojn me shume veshtiresi ne kete rreth, asnje kilometer asfalt nuk eshte hedhur per rruget kryesore qe lidhin, gramshin me komunat perreth tij, nese do kishte ndodhur kjo gje( nese rruget do ishin shtruar)mund te them pa frike se banoret puntor te medhenj, te kesaj zone do te ishin nga me te dalluarit, ne te gjith vendin, ashtu sikurse jan ne nje fare menyre,(pavaresisht se jetojn pa rruge e pa drita).

C'fare te them une me teper, vetem te perseris, c'fare eshte thene, dhe shikohet me sy.
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=DoPh6YOEUOc

C'fare te them une me teper, vetem te perseris, c'fare eshte thene, dhe shikohet me sy.

Aulona, te pershendes per vidion dhe kerkoj nje ndihme prej jush: Te lutem me kalo dhe nje vidio, qe eshte e pergatitur nga USAID, ne "programin hapur" me gazetar Fiqiri Sejdiu dhe Timo Luto. Ben fjale per nje paligjshmeri ekstreme ne qender te Gramshit, tamam si te jemi ne kohet biblike me qytetet Sodoma e Gomorra. Nuk eshte turp te them qe s'po e kaloj dot vet. Mund ta gjesh tek: Astrit Kosturi Faqja Zyrtare ose tek www.programihapur.com (wshtw shenuar Ndertimet ne Gramsh) Te falenderoj dhe njeherazi te kerkoj te falur. Faleminderit!

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    Aulona, te pershendes per vidion dhe kerkoj nje ndihme prej jush: Te lutem me kalo dhe nje vidio, qe eshte e pergatitur nga USAID, ne "programin hapur" me gazetar Fiqiri Sejdiu dhe Timo Luto. Ben fjale per nje paligjshmeri ekstreme ne qender te Gramshit, tamam si te jemi ne kohet biblike me qytetet Sodoma e Gomorra. Nuk eshte turp te them qe s'po e kaloj dot vet. Mund ta gjesh tek: Astrit Kosturi Faqja Zyrtare ose tek www.programihapur.com (wshtw shenuar Ndertimet ne Gramsh) Te falenderoj dhe njeherazi te kerkoj te falur. Faleminderit!

A eshte kjo Zoti, Kosturi?
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Shqiperia nuk eshte vetem Tirana,ke thene!!
    Problemet qe ju Astrit keni vendosur jane edhe ne Tiran,e shum me keq sa imagjinon.
    Fatkeqsisht Tirana eshte nje qytet ku jeton gati nje e treta e popullsis se gjith vendit.
    Eshte ai vend ku ndryshe nga vendi yt u ka mbipopullsi me te ardhur nga te gjith krahinat e ku ndertimet abusive kane shkatrru cdo gje.
    Ajo Tirana qe shum nga ju te tjeret ju duket qe mbahet ne pllembe te dores eshte bere e pajetushme nga trafiku kantieret plurat e generatoret ne gjdo pese metra.
    E ku deri dje te hunte pak djell ne apartamenti sot se sheh me se kan rrethu me 8-9 kacet e qe jan te ngjitur me tendin e skan lene asgje nga lulishtja qe gezoje me perpara!.
    Kjo eshte Tirana qe edhe pse jam lindur rritur atje tre dit i detikoj ,te tjerat shkoj ne jug nga disperacioni e nga mungesa drites dhe e ujite ,...(lagjia 2).

Un do u sherehja keshtue Tirana seshte blloku, ku blloku eshte vetem qendra ,dhe vetem nje pjese fare e vogel e nje metropoli qe jeton ne kauz.

Urime ne imprezen tuaj.

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514

Per mirekuptim me Altin 71 !

I nderuar zoteri, keni plotesisht te drejte, kur flisni per Tiranen dhe problematiken e saj: kaosin ne ndertime, ndotjen e atmosferes, ndotjen akustike, morale, psikologjike etj. Edhe, une e kam vene re nga Krraba apo nga Dajti, qe te shumten e kohes Tirana dhe dallaveret e pafundme te saj, jane te fshehura nen smogun kanceros...
    Kur, them qe Shqiperia nuk eshte vetem Tirana, apeli im kerkon te zgjoje keto pjese Shqiperie, te harruara e te lene pas dore me nje popullesi me shume se nje milion banore. Dua te terheq vemendjen ne radhe te pare te njerezve te ketyre zonave, qe edhe pse jemi ne kohe krejt te ndryshme, mentaliteti ka mbetur po ai i qemotit: presin vetem nga lajmet, nga premtimet e retorika, qe s'jane gje tjeter, veēse manovra per sundim e pasurim, te atyre qe ia kane ndjere lezetin pushtetit.
    Dua, te terheq vemendjen e mediave, qe mbeten vetem pas politikaneve: iku, erdhi, mori, takoi, vrau, preu. Mbeten, vetem me 2-3 analiste oborresh, qe as virtualisht nuk e njohin situaten reale dhe, nuk analzojne tendencat, por thesht tentojne e orintojne ta ēojne popullin tek "korita me hime e kripe" dhe pastaj te gjithe se toku ta hedhim vallen e servilizmit dhe te hipokrizise njelloje si me pare...
    Dua, qe ta detyrojme politiken, qe te mos na trajtoje si pronen e saj, deshiroj te kuptojme se toku, se demokracia eshte thellesisht e deformuar: Politika e Tiranes, tallet teksa gjen sojin e vet dhe nuk lejon qe komunitetet te zgjedhin, por emerojne dhe me pas, sillen me pushtetin, me keq se sa ta kene pronen e tyre. Ēfar' te them me! Tirana, ka sy e vesh, organizma e ambasada te huaja, ndersa ne jemi ne terr. Dhe jo vetem, ne nje makine te prishur e pa drita, por edhe pa shofer !!? Jemi shenderruar ne kavje eksperimentale. Po njeriu doroka, truri paska nje mbrojtje teper me te larte nga ē'e paskemi menduar...
    Pavaresisht, nga menyra se si shkruaj, personalisht jam me fryme optimiste dhe perpiqem te notoj mbi hallet dhe problemet, duke u perpjekur te shkund sadopak, pergjumjen qe na ka mberthyer.
    Sinqerisht, te respektoj e te uroj gjithe te mirat!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •