Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 140
    i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,559

po kta te 2 ?

Gogolas ----------- ne fier

Kakardhiq kte se di kueshte
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2009
    Postime
    5

emrat të cuditshëm!

Citim Postuar më parë nga sam1r Lexo Postimin
    Uglari eshte me Fushe Kosoven ...
    Përshëndetje!

Êshtë interesant të dihet se shumë nga këto toponime origjinën e vet e kanë nga gjuhët e huaja e jo nga ajo e jona!
    Glylekari si p.sh. është emër nga turqishtja që do të thotë në përkthim të adaptuar, lulëborë (gül - trendafil / qar - borë). Përndryshe në librat e shumëta historiografike të rajonit të Malësisë së Shkupit të quajtur Karadakut ky fshat gjat periudhës së dominimit të Perandorisë Otomane pohohet të ketë patur popullatë me shumicë turke (apo të përkatësive të tjera etnike të cilat turqishten e kanë patur gjuhë amëtare).
    Muçibaba në ndërkohë është toponim me prejardhje serbe që do të thotë Gjyshja e vuajtur! Uglari, poashtu nga sërbishtja (qymyrxhinjë).
    Zhegra në anën tjetër supozohet të ketë domethënjen primare të zgjedhës së kafshëve ndërsa etimologjia e toponimit nxjerr prejardhje nga turqishtja e vjetër që do të thotë pikërisht zgjedhë!
    Pra shumë nga këto fshatëra me emëra për ne të çuditshëm janë të origjinës së huaj dhe natyrisht mbajnë domethënje krejtësisht tjetër nga ajo të cilën ne efektivisht e perceptojmë.
    Ndërrimi i këtyre emërave kuptohet duhet të bëhet me afat imediat! Aq më tepër duke u bazuar në faktin se origjina e tyre nuk ka asgjë të bëjë me epokën tonë kombëtare por përkundrazi qartas indikon në prezencën e dominimit të dikurshëm të thundrrës së huaj, në ato troje të tona autoktone e stërgjyshore!

nderimet e mia!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Linguisti : 17-02-2009 më 05:55 Arsyeja: gabim

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Shtoni dhe ju emra fshatrash te cuditeshem ,po e filloj une ;
    1-GOPESH- GRAMSH
    2-QINAM- Erseke
    3-VERRZHEZHE-Skrapar
    4-VERRTOP-Berat
    5-SYMIZE-Tepelene
    6-HUNDEKUQ-?
    7-VITHKUQ-Korce...............
    ....ca i kisha degjuar, ca jo...
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Realisht duhet te mirren masa per ti ndryshuar keta emra Skandalozë...

Dhe me qudit fakti ,se kush ishte ai (psikopat) qe i pagezoj separi keto fshatra me keta emra dilinxhish...

Thjesht e Konsideroj Skandal kete gje...dhe autoritetet perkatese duhet qe ti zhdukin keto emertime.

Tash merreni me mend ,banoret e gjinis Femërore te fshatit Xhylekar,kur deshirojn te tregojn se nga jan ,thonë jemi nga Xhylekreshta (nuk kan faj)

hahahahahahahha sa kam qesh! (me citim qe i ke ba atij )
    Vertet mos o Zot me qene nga ato fshatra
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Godolesh
    ;p

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    llapnasell............muqibab........hajkobill.... ........strofc......llukar hahah etj
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Citim Postuar më parë nga Doresa Lexo Postimin
    sa ka qesh ky Blood_VenoM......E kuptoj, une s'kam besu se ekziston ky fshat...Dhe mendoja se shoket e shoqet po talleshin me mua... Cfare beje tani, e pyes profesorin i them.. Te lutem profesor mos u qesh ama tregom drejt... A ka fshat me kete emer???! Profesori ja ka plas te qeshurit, me tha po ekziston per fat te mire tha ai hahahaha .
    Tingellon interesant, kete emer fshati nuk do e kisha dhe nuk e shqiptoj kurren e kurres para nje te vjetri...Ngase ka dhe nje kuptim tjeter
    Ju pershendes shume..
    Mua me vjen per te qeshur,kishe ndonje gje kunder ti?
    Se nuk e mora vesh?Nqs po atehere ma thuaj dhe ta marim vesh.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e Saladin
    Anëtarësuar
    13-03-2007
    Postime
    39
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    [QUOTE=Linguisti;2156806]Përshëndetje!

Êshtë interesant të dihet se shumë nga këto toponime origjinën e vet e kanë nga gjuhët e huaja e jo nga ajo e jona!
    Glylekari si p.sh. është emër nga turqishtja që do të thotë në përkthim të adaptuar, lulëborë (gül - trendafil / qar - borë). Përndryshe në librat e shumëta historiografike të rajonit të Malësisë së Shkupit të quajtur Karadakut ky fshat gjat periudhës së dominimit të Perandorisë Otomane pohohet të ketë patur popullatë me shumicë turke (apo të përkatësive të tjera etnike të cilat turqishten e kanë patur gjuhë amëtare).
    Muçibaba në ndërkohë është toponim me prejardhje serbe që do të thotë Gjyshja e vuajtur! Uglari, poashtu nga sërbishtja (qymyrxhinjë).
    Zhegra në anën tjetër supozohet të ketë domethënjen primare të zgjedhës së kafshëve ndërsa etimologjia e toponimit nxjerr prejardhje nga turqishtja e vjetër që do të thotë pikërisht zgjedhë!
    Pra shumë nga këto fshatëra me emëra për ne të çuditshëm janë të origjinës së huaj dhe natyrisht mbajnë domethënje krejtësisht tjetër nga ajo të cilën ne efektivisht e perceptojmë.
    Ndërrimi i këtyre emërave kuptohet duhet të bëhet me afat imediat! Aq më tepër duke u bazuar në faktin se origjina e tyre nuk ka asgjë të bëjë me epokën tonë kombëtare por përkundrazi qartas indikon në prezencën e dominimit të dikurshëm të thundrrës së huaj, në ato troje të tona autoktone e stërgjyshore!

nderimet e mia!
    Po pikërisht janë dy Zhegra te cilat perdoren te zgjedha per ta pengu kafshën ta nxjerri koken nga zgjedha( ato mundë te jenë nga metali ose druri)

Pershendetje

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar më parë nga Roi Lexo Postimin
    Me Kosove

Xhylekar - Gjilan
    Muqibab - Gjilan
    Cerrnill - Ferizaj
    Neperbisht - Prizren
    Zheger - Gjilan
    Uglar - Gjilan

etj
    Gjylekari ( tani Skifter ) ka qene ne Komune te Vitise

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  3. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38
  4. Shuarja e ngadaltë e arvanitasve
    Nga BOKE në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-11-2005, 14:06
  5. Islamizimi te shqiptarët
    Nga Agron Jozef Mje në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-03-2004, 05:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •