Close
Faqja 115 prej 153 FillimFillim ... 1565105113114115116117125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,141 deri 1,150 prej 1521
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2008
    Postime
    12
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Per momentin nuk kam,jan ne atdhe,kur ti marr,do te ti dergoj me gjith qef.(si te litajve te dilajve etj.).
    I PRES ME DESHIRE FALEMINDERIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2008
    Postime
    12
    PER KOLLAJ ESHTE ADRESA topova travel webshots

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225
    O dijetaret trima te zagories,si ju kam,mire me kenei qene?
    Ju pershendes te gjitheve nga zemra kudo qe jeni.
    Ore nje pyetje kisha une se pata nje debat kohet e fundit por nuk mbeta i sqaruar mire!
    Sic ju thash ne nje bisede me thane per ceshtjen e prejardhjes se zagoriteve,kuptohet jo per prejardhjen etnike pasi kjo pranohet gjeresisht qe ata jane shqiptare por per dicka tjeter.Dhe me konkretisht mu tha nga personat qe bisedoja se zagoritet si fise shqipetaresh u vendosen aty rreth shekullit te 9-te pas krishtit.Sipas asaj qe me thane dilte se zagoritet ishin fise te zbritura kryesisht nga zona e Korces por edhe krahinat me ne veri te Zagories si Tepelena dhe Kurveleshi.Ata thonin se deri ne ate kohe,pra ne shekullin e 9-te Zagorien e kishin mbajtur te pushtuar sllavet dhe ndoshta edhe elementi shqipetar ka qene i paket deri ne ate kohe dhe me pas u rikthyen fise shqiptare ne krahine.
    Une jo domosdoshmeriht mund ta besoj kete gje kaq kollaj dhe jam skeptik kundrejt kesaj teorie.
    Megjitheate do te doja nje sqarim nga ana tuaj sepse kam shume besim ne mendejet e ndritura te zagoriteve.Tung dhe ju flm per kohen qe ju hengra.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi i maleve : 19-03-2009 mė 08:20
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    O dijetaret trima te zagories,si ju kam,mire me kenei qene?
    Ju pershendes te gjitheve nga zemra kudo qe jeni.
    Ore nje pyetje kisha une se pata nje debat kohet e fundit por nuk mbeta i sqaruar mire!
    Sic ju thash ne nje bisede me thane per ceshtjen e prejardhjes se zagoriteve,kuptohet jo per prejardhjen etnike pasi kjo pranohet gjeresisht qe ata jane shqiptare por per dicka tjeter.Dhe me konkretisht mu tha nga personat qe bisedoja se zagoritet si fise shqipetaresh u vendosen aty rreth shekullit te 9-te pas krishtit.Sipas asaj qe me thane dilte se zagoritet ishin fise te zbritura kryesisht nga zona e Korces por edhe krahinat me ne veri te Zagories si Tepelena dhe Kurveleshi.Ata thonin se deri ne ate kohe,pra ne shekullin e 9-te Zagorien e kishin mbajtur te pushtuar sllavet dhe ndoshta edhe elementi shqipetar ka qene i paket deri ne ate kohe dhe me pas u rikthyen fise shqiptare ne krahine.
    Une jo domosdoshmeriht mund ta besoj kete gje kaq kollaj dhe jam skeptik kundrejt kesaj teorie.
    Megjitheate do te doja nje sqarim nga ana tuaj sepse kam shume besim ne mendejet e ndritura te zagoriteve.Tung dhe ju flm per kohen qe ju hengra.
    Labi maleve,(syshqiponje),te jap mendimin tim.

Zagoria eshte nje krahin malore,si shume krahina te tjera ne shqiperi e bote,e qe te kuptojme prejardhjen e banoreve te saj,ne fillim duhet kuptuar vendi,qe pasardhesit tane zgjodhen per te jetuar.

Ne kohet e vjetera,deri para mesjetes,e gjithe popullesia,jetonte,ne zona te "lehta"banimi o jetimi,afer detit,afer lumenjve,o afer rrugeve kryesore ndelidhese te asaj kohe.
    Nuk egziston ne te gjithe boten,nje vend i lashte malor,ne qofte se nuk ka lidhje me fene o ndonje arsye tjeter.
    Kjo ndodhte per arsye,se jeta,ne vendet fushore ishte me e lehte,si nga ana buqesore ashtu dhe materjale.
    Zhvendosja e popullesis ne krahina malore,vjen ne periudhen e mesjetes,ku lufterat e shumta sollen zhvendosjen e popullesis drejt vendeve me te mbojtura nga natyra.
    Prandaj banoret e krahinave malore,jane te vjeter njesoj,nje nga kurveleshi mund te jete me i "vjeter"se nje nga zagoria,dhe e kunderta,po me vite,(e shume pak) jo shekuj.

Sa per budallekun,se sllavet e kane mbajtur pushtuar zagorine,mund te jete dhe e "vertete",se ne zagori rritet bari o trendelina,ne vendet e tjera jo.
    Dhe po na pushtoi greku o sllavet,ne fillim do pushtojn,kurveleshin me zagorin,pastaj vendet e tjera.

Sa per "elementin" shqiptar,zagoritet,nuk mendojne te futen ne shqiperi,eshte shqiperia e futur ne zagori.

Pershendetje.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga laloshi Lexo Postimin
    PER KOLLAJ ESHTE ADRESA topova travel webshots
    Lalosh,fotografit i ke bere te bukura,edhe njeher te lumte,pres te vesh te tjera.
    Po pate mundesi,na shpego kush i ka berre ato rregullime,(si te rrapi e kisha).

Se i kisha degjuar,po i paska bere vertet bukur,bravo i qofte.(paska dhe topovit zagorit tamam).
    Me kane thene qe eshte nje deckua,qe i ka bere,je gje ti.
    "se lopa e rraqit sma ha mendja ti beje"(e kemi dhe krushqi,"lopen" ,apo, rraqin).

GJithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2008
    Postime
    12
    Kroin te rrapi i vogel e ka bere Lipe Deckua kambanarone e shenkollit e ka restaurar Thoma e Mondi Dilo.shendet

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga laloshi Lexo Postimin
    Kroin te rrapi i vogel e ka bere Lipe Deckua kambanarone e shenkollit e ka restaurar Thoma e Mondi Dilo.shendet
    Faleminderit,e respektet e mia ketyre topoviteve.

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Labi maleve,(syshqiponje),te jap mendimin tim.

Zagoria eshte nje krahin malore,si shume krahina te tjera ne shqiperi e bote,e qe te kuptojme prejardhjen e banoreve te saj,ne fillim duhet kuptuar vendi,qe pasardhesit tane zgjodhen per te jetuar.

Ne kohet e vjetera,deri para mesjetes,e gjithe popullesia,jetonte,ne zona te "lehta"banimi o jetimi,afer detit,afer lumenjve,o afer rrugeve kryesore ndelidhese te asaj kohe.
    Nuk egziston ne te gjithe boten,nje vend i lashte malor,ne qofte se nuk ka lidhje me fene o ndonje arsye tjeter.
    Kjo ndodhte per arsye,se jeta,ne vendet fushore ishte me e lehte,si nga ana buqesore ashtu dhe materjale.
    Zhvendosja e popullesis ne krahina malore,vjen ne periudhen e mesjetes,ku lufterat e shumta sollen zhvendosjen e popullesis drejt vendeve me te mbojtura nga natyra.
    Prandaj banoret e krahinave malore,jane te vjeter njesoj,nje nga kurveleshi mund te jete me i "vjeter"se nje nga zagoria,dhe e kunderta,po me vite,(e shume pak) jo shekuj.

Sa per budallekun,se sllavet e kane mbajtur pushtuar zagorine,mund te jete dhe e "vertete",se ne zagori rritet bari o trendelina,ne vendet e tjera jo.
    Dhe po na pushtoi greku o sllavet,ne fillim do pushtojn,kurveleshin me zagorin,pastaj vendet e tjera.

Sa per "elementin" shqiptar,zagoritet,nuk mendojne te futen ne shqiperi,eshte shqiperia e futur ne zagori.

Pershendetje.
    Shume faleminderit zoti Serafim per sqarimin qe me dhete ne lidhje me kete ceshtje,jeni gjithmone i respektuar dhe i mirepritur nga une si nje mik ne forum.Tungjatjeta!
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    Shume faleminderit zoti Serafim per sqarimin qe me dhete ne lidhje me kete ceshtje,jeni gjithmone i respektuar dhe i mirepritur nga une si nje mik ne forum.Tungjatjeta!
    Labi maleve,faleminderit nga ju.

Po shkrimi im ishte vetem nje opinion o ipotez.(historia e rishkruar mbrapa,eshte ne pergjithesi nje opinion)
    Edhe se mendoj:qe opinioni i nje personi qe di pak,eshte me preciz,se sa qartesite e nje historiani te sotem shqiptar.

Pershendetje.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Pleqeria,duhet te vij,o vjen,o mbase ka ardhur,kur, midis shume gjerash qe mund te zgjedhesh,zgjedh ate qe te con me shpejt ne shtepi.

Ser.

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •