Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 178
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=Z5-90tzPSy4

duhet te jesh masokiste te te pelqeje ferexheja

Jo me kot bota arabe dhe islame ka kontribuar aq pak ne cdo aspekt te zhvillimit boteror te pakten keto 1000 vitet e fundit. Keto s'jane te zotet te rregullojne veten e tyre, imagjino te mesojne kombet e tjera se si te sillen. Ah po, shyqyr u dha Zoti naften dhe gazin dhe shyqyr shpiku kauri makinen. Mos te shpikte perendimi makinen, sot bota islame ne pergjithesi do ishte akoma para eres tone me ato mend qe kane (nje pjese akoma jane).
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Problemi eshte se lexon ate qe tjeter te servisin ty , e cila mund te jete e vertete ,por mund edhe te mos jete e vertete.
    Andaj kur mundohesh vete te lexojsh dhe te kerkojsh te verteten vetem atehere do te dish se cfar personi i perkryer ka qene a.s. Muhamedi

GV_USA
    Po normalisht qe lexoj ate qe kane shkruar te tjeret se vete nuk jam shkrimtare.E sa i perket Muhamedit ndoshta edhe ka qen person i mire por nga ajo qe po lexoj per te ,kryesisht burime islame ,le shume per te deshiruar e mos te flasim per faktet qe jane kunder tij ,shih vendet islame dhe poziten e femres.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    Po normalisht qe lexoj ate qe kane shkruar te tjeret se vete nuk jam shkrimtare.E sa i perket Muhamedit ndoshta edhe ka qen person i mire por nga ajo qe po lexoj per te ,kryesisht burime islame ,le shume per te deshiruar e mos te flasim per faktet qe jane kunder tij ,shih vendet islame dhe poziten e femres.
    Cfar don te thuash ti qe ishte Jezu Krishti fajtor por poziten makabre te kristijane ne kohen e Mesjetes a ?!!
    Nese ti fajeson Kuranin dhe a.s. Muhamedin per poziten ne te cilen gjenden muslimanet sot, atehere doemosdo duhet te fajesojsh Biblen dhe Jezu Krishtin per poziten ne te cilen gjendeshin kristijanet gjate mesjetes!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Cfar don te thuash ti qe ishte Jezu Krishti fajtor por poziten makabre te kristijane ne kohen e Mesjetes a ?!!
    Nese ti fajeson Kuranin dhe a.s. Muhamedin per poziten ne te cilen gjenden muslimanet sot, atehere doemosdo duhet te fajesojsh Biblen dhe Jezu Krishtin per poziten ne te cilen gjendeshin kristijanet gjate mesjetes!!!

GV_USA
    Gostivar ,mesjeta ka qene para 500 viteve e ne jemi duke folur per te tashmen dhe me fjalet e tua automatikisht verteton qe bota islame eshte 500vjet mbrapa.
    Si ma justifikon ti faktin qe ne kuran shkruan per divorcet e femrave qe ende nuk kane pasur cikel menstrual,ndoshta nuk ke vajze dhe mund te flasish lehte por une qe kam nje per mua eshte mizore,jashte cdo imagjinate ,pastaj si e justifikon faktin qe ne kuran nuk ndalohet martesat me kusherinje e pare(kurani tregon me kend jane te ndaluara) ,imagjino vajza ime te martohet me djalin e motres sime, kjo eshte totalisht e papranueshme.Tek ti kam verejtur qe nga islami i merr vetem ato qe ti don dhe te duket e drejte ,dhe jo ate qe eshte ne te vertet.Keshtu kam qene edhe une nje here e nje kohe ,te kuptoj shume mire .

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Gostivar ,mesjeta ka qene para 500 viteve e ne jemi duke folur per te tashmen dhe me fjalet e tua automatikisht verteton qe bota islame eshte 500vjet mbrapa.
    Si ma justifikon ti faktin qe ne kuran shkruan per divorcet e femrave qe ende nuk kane pasur cikel menstrual,ndoshta nuk ke vajze dhe mund te flasish lehte por une qe kam nje per mua eshte mizore,jashte cdo imagjinate ,pastaj si e justifikon faktin qe ne kuran nuk ndalohet martesat me kusherinje e pare(kurani tregon me kend jane te ndaluara) ,imagjino vajza ime te martohet me djalin e motres sime, kjo eshte totalisht e papranueshme.Tek ti kam verejtur qe nga islami i merr vetem ato qe ti don dhe te duket e drejte ,dhe jo ate qe eshte ne te vertet.Keshtu kam qene edhe une nje here e nje kohe ,te kuptoj shume mire .
    Qe musliman jane mbrapa teknollogjikisht dhe shkencarisht kete kete edhe qorr nese je , je ne gjendje ta shikojsh!
    Por ama te fajesojsh per kete situate Kuranin dhe a.s. Muhamedin , eshte njelloj sikur me fajesua Biblen dhe Jezu Krishtin per situaten ne te cilen ndodheshin te krishteret ne mesjete!!!
    Tani me trego ti mua a ishte faji i Bibles dhe JEzu Krishtit , per periudhen e heret kristijane ose jo ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Miriam, Kurani nuk eshte dhe aq i pandryshuar sa mund te duket. Kur mjekercjapet e Arabise sot ne 2009 deklarojne pa pike turpi qe feja e lejon martesen e meshkujve te medhenj me vajza te mitura, imagjino c'fare masakre i kane bere keta shpellare gjate shekujve librave si Kurani per te arritur qellimet e tyre. Keshtu qe per mua Gostivari e ka mire qe beson ne ato gjera kuranore qe jane brenda llogjikes se njeriut normal. Prandaj e kam thene dhe me pare qe Kurani ben mire te lexohet dhe kuptohet i bazuar ne realitetin ne te cilin jetojme dhe jo ne ate te shek te 6.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    MIRIAM
    Zakonisht Gostivari i ikė kėsajė qe thuani ju! A, ai mirė e din se ne Kuran shkruan se Muhamedi u martua me Zejnepin - qe e kishte vajzen e halles. E din shumė mirė se Muhamedi fillimish Zejnepen e martoj me djalin e tij qė e kishte adaptuar Zejdin, Zejdi ishte shumė i varfėr ndersa Zejnepi shumė e pasur dhe si rrezulltat me pelqimin e Muhamedit u ndanė dhe Muhamedi e muar per grua! Tė mendojmė pakė dhe doren nė zemer, ne qfar gjendje ishte ai robiash i shkreti kur ju muar gruaja dhe mbeti pa tė, ani pse ashtu iu kishte marrė edhe nana mos gabofsha! Pos asaj Muhamedi e kishte vajz halle! Ky nuk ishte veprim i ndoni njeriu tė thjeshtė por i atijė qė nė boten islame konsiderohet njeriu mė i persosur nga tė gjithė njerėzit, - vula e profetėve!

Qe musliman jane mbrapa teknollogjikisht dhe shkencarisht kete kete edhe qorr nese je , je ne gjendje ta shikojsh!
    Por ama te fajesojsh per kete situate Kuranin dhe a.s. Muhamedin , eshte njelloj sikur me fajesua Biblen dhe Jezu Krishtin per situaten ne te cilen ndodheshin te krishteret ne mesjete!!!
    Tani me trego ti mua a ishte faji i Bibles dhe JEzu Krishtit , per periudhen e heret kristijane ose jo ?!!

GV_USA

Jo miku i im, nuk duhet tė fajsohet Jezus Krishti sepse nga Ai buron falja dhe dashuria, Jezusi - Ungjilli - Beslidhja e Re ėshtė kategorik kunder luftėrave, vrasjeve dhe padrejtėsive, kjo Gostivari ėshtė e vertetė. Fajtorė ishin njerėzit mėkatarė tė cilet e keqperdoren (me dashje apo pa dashje nuk e di) emrin e Zotit, ata vepruan gabimisht nė emer tė Kryqit por realisht sherbynė krejtė dikujt tjeter. Per kėtė Kisha-Papa ka kerkuar falje publikisht. Ndersa Krishti, - Fjala dhe mesimi i Tij ishte ne kundershtim me lufterat dhe vrasjet. Mendoj se duhet dalluar sistemet dhe rregullat e njerėzve me mėsimet e Jezusit.

pershendetje dhe nderime nga
    toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-03-2009 mė 20:35
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    [B][I]MIRIAM
    Jo miku i im, nuk duhet tė fajsohet Jezus Krishti sepse nga Ai buron falja dhe dashuria, Jezusi - Ungjilli - Beslidhja e Re ėshtė kategorik kunder luftėrave, vrasjeve dhe padrejtėsive, kjo Gostivari ėshtė e vertetė. Fajtorė ishin njerėzit mėkatarė tė cilet e keqperdoren (me dashje apo pa dashje nuk e di) emrin e Zotit, ata vepruan gabimisht nė emer tė Kryqit por realisht sherbynė krejtė dikujt tjeter. Per kėtė Kisha-Papa ka kerkuar falje publikisht. Ndersa Krishti, - Fjala dhe mesimi i Tij ishte ne kundershtim me lufterat dhe vrasjet. Mendoj se duhet dalluar sistemet dhe rregullat e njerėzve me mėsimet e Jezusit.

pershendetje dhe nderime nga
    toni77
    E po mire , ashtu eshte si thua ti, qinda mijera njerez u vrane dhe u dogjen ne emer te Jezu Krishtit , perfshi ketu edhe Xhordano Brunon!
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtar Maska e Bond007
    Anėtarėsuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Tradita muslimano-arab eshte qe:
    Kur ta martosh motren - kushrinen nese i vdes burri, e merr vellai i ti e keshtu me rradh gjith meshkujt beqar te asaj shtepije (po pat fatkesi njeri e ndrysho tjetri)... trafikind legal eshte ky... Tradit e bukur kjo ne shekullin XXI? me martua kushrinen etj etj... gjera me te cilat mburren disa psikopate ketu edhe pa piken e turpit i mbrojn keto pislleqe... no coment.
    Injoranca e popullit tė sotem kalon Ē'do kufi.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Dua ti them vetem dy fjale.

E para Muslimanet jan ne gjendje te keqe per arsye se e kan len Islamin, e kan len Kuranin dhe suneetit e Muhameddit A.S. kur Muslimanet punuan sipas Kuranit dhe Sunnetit te MUhameddit A.S. ne at koh kishte drit dhe lulezim ne cdo aspekt.

Bota perendimore te kirshteret sot jan te zhvillua sepse punojm shum sipas porosive te Kuranit. Ndersa Bilben ua kan len vetem prifterinjeve, e krishterimin e ka len vetem si nje kultur, nuk e konsiderojn aspak me si ushqim dhe frymezim shpirteror. Ne festa te krishteret zhvillojn biznese dhe per ta eshte dicka komerciale jo shpirterore te rinjet ne festa shkojn neper klube nate per ti shfry epshet e tyre ndersa festen fetare e kan vetem si arsye per tu argetu dhe asesi si dicka shpirterore, pra totalisht perendimi eshte jshta krishterimit dhe Bibles dhe kjo eshte nje gje shum e mir dhe pozitive per ta sepse ne at koh kur punonin sipas Kishes dhe Bibles i digjnin se gjalli dijetaret dhe shkenctaret i kishte mbuluar flliqsira dhe e terri i zi, sepse ne at koh nuk kishte as kanalizim se mos te flasim per gjera te tjera.

Ne fund fare bota perendimore me fe krishtere filluan te zhvillohen ather kur u larguan nga bibla dhe kisha, qe ather ata u liruan nga domagogjia genjeshtare dhe injoranca e zeze. Pra i ter zhvillimi i peredimit sot qe eshte ne nje nivel shum te lart ka ardh jashta bibles dhe krishterimit sepse nuk punuan sipas porosive te bibles qe arriten zhvillimin.

Muslimanet tani jan ne nje gjedje shum te pafavorshme dhe ne nje zhvillim shum te ulet qe ka ardh si pasoj qe e kan lan KUranin dhe Islamin dhe tani po ballafaqohen me pasojat. Ne kohen kur punuan me Kuran Muslimanet sundoniun boten ishin superfuqi boterore edhe ket nuk mund ta mohon askush.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altruisti_ek84 : 12-03-2009 mė 04:54

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  2. Njė tezė greke: Problemi i ēamėve myslimanė
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-05-2006, 18:19
  3. Nektari I Vulosur I Xhennetit
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2006, 10:47
  4. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46
  5. SHBA deklaron: I forti te rreh dhe nuk te le te qash!
    Nga DeuS nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 20:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •