Close
Faqja 81 prej 170 FillimFillim ... 3171798081828391131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 801 deri 810 prej 1694
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Llapi Lexo Postimin
    Mbėshtetje pėr Izraelin

Kosova, si rast botėror qė tronditi themelet e asaj qė konceptohet si “sovranitet shtetėror“, nė emėr tė rrezikut tė zhdukjes sė njė populli, ka njė obligim specifik qė sė paku tė shprehet e ndjeshme ndaj tė gjitha rasteve kur bėhet fjalė pėr pėrpjekje tė ngjashme

Nga Mufail Limani mė 14.01.2009 nė ora 13:14
    Izraeli

Izraeli? Palestina? Pikėpamje themelore kosovare ėshtė se bėn mirė qeveria jonė qė nuk deklarohet. Sepse nga arabėt presim numėr tė mirė tė njohjeve; ndėrsa edhe nga Izraeli po ashtu presim njohje. Por, pėrderisa e kuptoj deri diku heshtjen e qeverisė sonė, e cila vazhdon ta ketė pas vetes kėtė matematikė dhe kėtė perceptim, pėr vete do ta pėrshėndesja njė deklarim tė hapur tė Kosovės zyrtare nė mbėshtetje tė Izraelit. Pėr vete, besoj se qeveria e Kosovės do tė duhej tė mbėshteste hapur luftėn e Izraelit kundėr terroristėve tė Hamasit, pėrderisa ata dhe mbėshtetėsit e tyre e propagandojnė dhe luftojnė tė drejtėn e ekzistimit tė shtetit dhe popullit hebre. Kosova, si rast botėror qė tronditi themelet e asaj qė konceptohet si “sovranitet shtetėror“, nė emėr tė rrezikut tė zhdukjes sė njė populli, ka njė obligim specifik qė sė paku tė shprehet e ndjeshme ndaj tė gjitha rasteve kur bėhet fjalė pėr pėrpjekje tė ngjashme.

Tė gjithė shohim pamjet televizive ku civilėt palestinezėt janė viktima. Por, pėrgjigja nė pyetjen se viktimė e kujt janė ata, ka gjithsesi mė shumė se njė pėrgjigje tė thjeshtė. Ai rrėfim nuk ka se si tė kuptohet pa pasur parasysh edhe deklarimet dhe pėrpjekjet e hapura tė Hamasit, Hezbollahut, Iranit e tė tjerėve, qė tė zhbėhet shteti dhe populli i Izraelit.

Por, pėrveē aspektit tė shfrytėzimi tė sė drejtės pėr deklarim nė skenėn ndėrkombėtare, mbėshtetja zyrtare kosovare pėr Izraelin do tė kishte, besoj, njė ndikim tė mirė edhe brenda vet shoqėrisė kosovare. Kjo do tė ishte njė shenjė se Kosova pėrfundimisht ėshtė mjekuar nga mentaliteti i tė painkuadruarėve, nga titizmi dhe, rrjedhimisht, nga perceptimet e ngulitura antiamerikane e antiperėndimore, tė kultivuara nė tė gjitha shoqėritė ish-komuniste, e edhe nė Kosovė.

Ky Mufail Limani qenka koktul, **** dhe nje idiot qe nuk e mat as kantari i hajvaneve.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Pershendetje Nexhat pas shume kohesh.

Gjume dimeror s'kam bere,do te thoja te anasjellten por nejse.

Une nuk perkrah vrasje grash e femijesh pasi e cilesoj gjest te ulet por lufta i ka edhe keto fatkeqsi.
    Izraeli bombardon pikat qe e sulmojne pa marrur parasysh se ne keto pika mund te gjenden civile.I pergjigjet terrorit me terror dhe ndjek nje politike agresive,gje qe e ndihmon ne ekzistencen e vet si shtet,duke mos harruar qe te gjitha shtetet qe e rrethojne jane armiqsore.

Une jam shprehur per bashkejetese por kjo gje nuk mund te ndodhi pasi politika e Hamasit (nje vegel e Izraelit,me dije apo pa vetedije) eshte e tille.

E si mund te kete bashkejetese kur femijet arabe edukohen me nje urrejtje qe ne djep per Izraelin dhe enderrojne zhdukjen e tij ne c'do moment?C'fare do bej Izraeli?Do rrij duar kryq dhe te merret me c'do taleban tek per tek?

Por c'eshte me e rendesishmja per mua eshte kombi im dhe interesat e tij.Palestina nuk hyn ne keto interesa (dikur ne vitet 90 hynte sepse i shisnim arme) por tani jo me,ndersa aleanca SHBA-Izrael ka ne thelb anti sllavizmin qe gje eshte shume e rendesishme dhe jetike.

Une ne ndryshim nga disa qe hiqen si humanistet me te medhenj te botes dhe ana tjeter pellasin Heil Hitler s'jam, sepse e urrej hipokrizine.

Sa per ate softwerin do e marr por dikush me kritikoi qe pse lexoj NY Times dhe tani te kaloj nga krahu tjeter ne ekstrem,ai i Al Jazeera s?
    C'do vend ka veglat e veta te propagandes...dhe i reklamon ato perhere si me te vertetat.

Respekt per ty.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Pershendetje Nexhat pas shume kohesh.

Gjume dimeror s'kam bere,do te thoja te anasjellten por nejse.

Une nuk perkrah vrasje grash e femijesh pasi e cilesoj gjest te ulet por lufta i ka edhe keto fatkeqsi.
    Izraeli bombardon pikat qe e sulmojne pa marrur parasysh se ne keto pika mund te gjenden civile.I pergjigjet terrorit me terror dhe ndjek nje politike agresive,gje qe e ndihmon ne ekzistencen e vet si shtet,duke mos harruar qe te gjitha shtetet qe e rrethojne jane armiqsore.

Une jam shprehur per bashkejetese por kjo gje nuk mund te ndodhi pasi politika e Hamasit (nje vegel e Izraelit,me dije apo pa vetedije) eshte e tille.

E si mund te kete bashkejetese kur femijet arabe edukohen me nje urrejtje qe ne djep per Izraelin dhe enderrojne zhdukjen e tij ne c'do moment?C'fare do bej Izraeli?Do rrij duar kryq dhe te merret me c'do taleban tek per tek?

Por c'eshte me e rendesishmja per mua eshte kombi im dhe interesat e tij.Palestina nuk hyn ne keto interesa (dikur ne vitet 90 hynte sepse i shisnim arme) por tani jo me,ndersa aleanca SHBA-Izrael ka ne thelb anti sllavizmin qe gje eshte shume e rendesishme dhe jetike.

Une ne ndryshim nga disa qe hiqen si humanistet me te medhenj te botes dhe ana tjeter pellasin Heil Hitler s'jam, sepse e urrej hipokrizine.

Sa per ate softwerin do e marr por dikush me kritikoi qe pse lexoj NY Times dhe tani te kaloj nga krahu tjeter ne ekstrem,ai i Al Jazeera s?
    C'do vend ka veglat e veta te propagandes...dhe i reklamon ato perhere si me te vertetat.

Respekt per ty.
    Jo jo Ilion, al jazeera te tregon tamam se cfar ndodh mbrenda gazes sepse i ka reportuesit ne vend ngjarje , cdo informate eshte e sakte sepse e shikon me syte e tu te verteten , biles numri me i madh i tyre qe folin per masakrat qe i ben Izraeli ne gaza jane britanik , amerikan , norvegjer te cilet punojne per kombet e bashkuara.
    Kur bombarduan shkollen e kombeve te bashkuarane gaza , izraeli tha qe aty ka pasur pjestare te hamasit, ndersa pergjegjesi i shkolles qe eshte amerikan pohoi te kunderten se pjestaret e hamasit kurre nuk kan vepruar nga shkolla dhe se shkollat qe jane ne duar e tyre jane nen kontroll te plote te KB.
    Atehere pse bombarduan shkollen izrealitit ?!!
    Nga ana tjeter pse bombardun nderetes me cilive kur vet izrealitet i futen ne ate ndertese qe mos bien pre e sulmeve izrealite , por pak me vone te njejten ndertese e bombardojne me tre raketa!!!
    Nuk eshte lufte ate qe ben izraeli eshte masaker eshte holokaust i vertete e jo i rejshem si ai i luftes se dyte boterore ( per kete lexo ma shum ne www.vho.org )
    E ti qe i del ne mbrojtje izraelit je futur ne mekata qe nuk ti fal as Jezu Krishti.
    Nuk i dilet ne mbrojtje nje shteti qe si politik kryesore ka dhunen dhe terrorin mbi civilet e pa armatosur.
    Dhe sa i perket armepushimit nuk ishte hamasi qe theu armpushimin por izraeli qe vrau para tre muaj 6 plestineze me kot.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Me kujtohet ( dite me pare ), kur alzhazira, trasmetonte nje kortezh permortje ku dy "trima" te hamasit po i nderonin per te fundit here, duke i shpene ne banesen e perhereshme..., po ja qe filluan raprezaljet nga izraelitet..., dhe te gjithe te pranishmit ne kortezh, i'a mbathen kembeve duke leshuar me nxitim edhe tezgat qe mbanin nder duar, keshtu dy "trimat" manekine ( kukulla ), rane poshte, nga ku te gjithe pane se ē'fare materiali ishte perberja e tyre ( lecke e kualitetit te fundit )..., ja pak a shume te tilla jane kortezhet qe behen ne ēizgiordania! Me te tille teatro, duan te bejne propagande "trimat" e hamasit.
    Kjo nuk do te thote qe nuk ka humbje ne njerez ne Palestine, por duke shumezuar teatrot dhe kamuflimin e "trimave" ne mes te popullit dhe shkollave dhe duke perdorur si "mburoje" njerezit e pafajeshem..., atehere kuptohet qe viktima ka dhe fatkeqesisht do te kete.
    Si nuk pashe nje ( qe mbron kauzen palestineze ), te denoje pa rezerva, "trimat" ekstremiste te hamasit dhe hezbollaheve...?
    Une si nje njeri ( spektator ) neutral, nuk e kam te veshtire te flas keq, si per ekstremistet sioniste ( ēifut ) ashtusi edhe per "trimat" ekstremiste te hamasit, hezbollahut, alfatahut,etj!

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Nexhat

Nuk me intereson as per Krisht,as per Muhamed e as per Konfuc.
    Po flasim politike,dhe kjo pjese e politikes qe po diskutojme ne quhet diplomaci.Ajo nuk njeh as fe e as ndjenja.

Sic e kam permendur shume here Izraeli ka te drejte te mbijetoje dhe te vetembrohet nga c'fare do lloj kercenimi.
    Se lideret palestineze hedhin rraketa nga zonat civile eshte tjeter gje kjo.Une e denoj Izraelin qe kundersulmon keto zona pa e marre parasysh qe ka civile por kjo s'do te thote qe se mbeshtes.

Izraeli eshte ndoshta fuqia e trete berthamore dhe shteti me me influence tek fuqite e medha.Para ca kohesh ata vrane edhe disa zyrtare te OKB-se dhe u mjaftuan me nje falje publike.Shiko si perdridhet OKB-ja sot per te gjetur nje armepushim te thjeshte...

Do i dal kunder une?Do braktis aleancen komode dhe te bashkohem me shkretetiren palestineze?
    Sa per info keshilltari i z.Berisha eshte shtetas izraelit.Gjithashtu edhe i z.Rama.
    Pyet edhe lideret e sotem kosovare se ke perkrahin ne kete konflikt...

Sa per Al Jazeera...ajo eshte media arabe,dhe Palestina fatkeqesisht hyn tek kombet arabe sot.
    Mjaftohem me CNN dhe BBC.

Se kush e prishi armepushimin,ti je i dyti qe po degjoj pas nje fare Rick Sanchez te CNN,se ate e prishi Izraeli.

Armiqte e Palestines jane...
    -Hamasi
    -Izraeli
    -Injoranca

Pastro koken se pastaj rregullohen punet.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Ne nje emision tv qe pashe sot mbi situaten tragjike te popullit palestinez ne Rrypin e Gazes me beri pershtypje njėri qe tha;
    " unė kisha dasht qe te vendoset nje armpushim vetem per nje ore apo tri orė, vetem qe te dalin nga nentoka luftetaret e hamasit e te shofin me syt e tyre se ne ēfare gjendje jemi ne civilet dhe te shofin me syt e tyre se ne ēka ngjane gaza sot"....
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Forcat izraelite bombardojne zyrat e Kombeve te Bashkuara ne Gaza

GAZA CITY, Gaza Strip (AP) — Te enjten focat izraelite bombarduan zyrat e Kombeve te Bashkuara ne Rripin e Gazes duke i vene zjarrin godines se mbushur me qindra rrefugjate, ndersa kryetari i OKB Ban Ki-moon ndodhej ne rrajon me nje mision per ti dhene fund sulmeve shkaterruese izraelite ndaj territoreve te sunduara nga Hamas. Ban Ki-moon shprehu zemerimin e tij per kete akt. Ai tha se ministri i Mbrojtjes se Izraelit, Ehud Barak u shpreh qe ky akt ishte 'nje gabim i madh' dhe premtoi qe do i kushtonte vemendje paresore per te mbrojtur godinat e OKB. Nga ana e ushtarakeve izraelite nuk ka ardhur ende asnje koment ndersa zyrtaret e OKB thane se mbas bombardimit, tre veta u plagosen.

Israeli forces shell UN headquarters in Gaza

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Forcat izraelite bombardojne zyrat e Kombeve te Bashkuara ne Gaza
    Edhe kto u jan dok terrorist .

Tash vjen arbreshi_niko , na sjell ndonje video montazh ku tregon se si "teroristet" e Hamasit moren puntoret e OKB-se si mburoj te gjall.
    Edhe pse tanime edhe Ehud Barak e pranoi se ku akt ''ishte nje gabim i madh".
    "Askush nuk ėshtė aq i verbėr , se sa ai i cili nuk dėshiron tė shohė"

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Parlamenti Evropian ka gjykuar ndėshkimin kolektiv nė Rripin e Gazės

Parlamenti Evropian sot ka gjykuar ndėshkimin kolektiv te cilėn ėshtė duke e ekzekutuar Izraeli nė Rripin e Gazės, duke e quajtur ketė thyerje tė ligjeve ndėrkombėtare.
    E enjte, 15 Janar 2009 22:43

Embargoja ndaj Rripit te Gazės paraqet ndėshkim kolektiv, i cili ėshtė kundėr ligjit ndėrkombėtar, theksohet nė Rezolutėn tė cilėn e kanė miratuar delegatėt e parlamentit Evropian.

Delegatėt e Parlamentit Evropian kanė bėrė thirrje pėr ndalim tė menjėhershėm dhe tė vazhdueshėm tė zjarrit, i cili pėrfshin ndaljen e sulmeve raketore tė Hamasit ndaj Izraelit dhe pėrfundimin e aksioneve ushtarake izraelite nė Rripin e Gazės.

Parlamenti Evropian i bėri thirrje BE-s qė tė miratojė njė qėndrim mė tė forte dhe mė unik rreth ēėshtjes sė paqes nė Lindjen e Afėrt.

Parlamenti Evropian ėshtė shprehur i shokuar pėr shkak tė vuajtjeve tė civilėve nė Rripin e Gazės dhe fuqimisht ka akuzuar sulmet izraelite ndaj caqeve civile dhe tė Kombeve tė Bashkuara.
    "Askush nuk ėshtė aq i verbėr , se sa ai i cili nuk dėshiron tė shohė"

i/e regjistruar Maska e murat_j
    Anėtarėsuar
    01-04-2008
    Postime
    30
    Po sipas mediumeve tė israilit, ėshtė arritur marrveshje nė mes tė hamasit dhe israilit me ndėrmjetėsimin e egjiptit, i cili armpushim do tė hyj nė fuqi pas 72 orėve, kurse armėpushimi do tė zgjat dy javė.

Tema tė Ngjashme

1. Sionizmi politik dhe fetar nga Ajni Sinani
    Nga Explorer nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-01-2009, 10:55
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 19:21
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. "Dardania" e Haklajit, sukses nė Izrael
    Nga Blendi nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 18:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •