Close
Faqja 11 prej 51 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 501
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Zhvillimi ekonomik i shtetit, është qëllim i çdo pushtetari.

Edhe Roma antike e zhvilloi ekonominë e vet. Ilirit ia merrte bukën e gojës dhe hante për vete.
    Edhe Sulltani e pasuroi arkën e vet me miliona e miliona lira, dukat etj
    Elektrifikimi është bërë edhe në Kosovë pikërisht nën sundimin jugosllav, a të flasim pa emocione???

Shtrohet pyetja: Populli çka hëngri këtu, bukë apo dru?

Pastaj ku i lini ata kosovarët e përndjekur nga regjimi jugosllav që kërkonin strehim në Shqipëri, dhe Shteti Shqiptar i burgoste me akuzën si "spiunë të Jugosllavisë", duke qenë vetë Shteti Shqiptar një spiun i Titos.

Paramendoni çfarë paradoksi: Ti je i përndjekur nga serbi, kërkon ndihmë nga shqiptari që ti mendon se është shqiptar, ndërkohë ai është spiun i serbëve, dhe në vend se të marrësh ndihmën për të cilën ke nevojë ai të fut në birucë e të rraf për çdo ditë dhe të quan spiun.

Regjim m'uti.
    Ju kosovarët zhvillimin më të madh e keni pasur në kohë të jugoslavit. Kjo është e vërtetë.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ju kosovarët zhvillimin më të madh e keni pasur në kohë të jugoslavit. Kjo është e vërtetë.
    Ky është mendimi yt.

Kur t'a bluash pak ma mirë atë që kam thënë, atëherë je i denjë për debat.

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Ky është mendimi yt.

Këtë fakt nuk e them unë, e thotë bota.
    Kupto: hiq anën politike!
    P.S. Keni qenë të robëruar, ama me fat. Zhvillimin më të madh e keni pasur gjatë asaj kohe.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Ne kishim vepera ushtarake,po jo ushteri,ne kishim ushtare e rezervist,po prap jo ushteri,ne kishim armatime ushtarake,pa jo ushteri.

1)Bunkeret,o veperat e tjera ushtarake,mund te sherbenin ne luften e dyte botrore,ne kohen e komunizmit nuk sherbenin,fakti eshte qe asnje vend tjeter beri keto marrezira,se ishin vepera kot.
    Po me e bukura,dhe kush i beri,doli armik.

2)NJe shqiptar,lidhur me ushterin,mesonte me teper ne shkolle,se sa ne ushteri,hiq disiplinen,e se si visheshin PECET.

3)Armatimet e ushterise shqiptare,ishin ruse,po te luftes se dyte boterore,e hiq te famshmin kalashikov,(ne jemi akoma te bindur qe pa kalash nuk behet lufte)ne nuk kishim arme tjeter,mos flasim per artilerin,qe nuk qodiste nje boing sikur te rinte ne vend ne ajer.
    Heu?Po ktu je ne kontradikte me veten tende mer Serafim.Si edhe kishim arme por s kishin ushtri?Si edhe kishim rezervista por s kishin ushtri?
    Armatimet ruse ishin,dakort,por Rusia ishte superfuqi ne ate kohe Zotni Serafimi.Ushtria ruse nuk ishte nje ushtri e kalbur sic eshte sot.Po mire nejse.Po Ballkani c fare armesh kishte?Mos i kishte me te mira se tonat?C fare armesh kishte Jugosllavia?
    Ai Kallashnikov ose ne termin zyrtar quhet AK-47 ishte arma me e mire e zjarrit ne ate kohe.Flitet per vitet 60-70.U munduan amerikanet ta konkuronin me M16 por deshtuan.Ak-47 qendron shume here me lart,dac ne karikator qe mban 30 fisheke 7.62 mm por edhe mund te modifikohet ne karikator me 60 plumba, dac ne fuqi zjarri edhe dac ne cmim sepse eshte shume here me i lire.
    Ja ku i ke te dhenat krahasoi po deshe
    M16
    AK-47

Po meqe do te dish,se si ka qene ushtria shqiptare,po te shkruaj"menun" e saj

Mengjesi,gjithmon fasule,per dy vjet me rradhe,vetem leng.
    Dreka,gjell pa mish,o makarona,po makaronat ishin te mira me sheqer.
    Darka,gjithmon caj me djadh,e them me djath,per te mos thene vetem caj.

Po ky ushqim ishte gjithmon nje pjate o racion,edhe copa e bukes.
    Keto i di pak a shume por ushtria eshte krijuar perhere qe ushtari mos ndihet rehat ne te.Kot nuk quhet ushtri pastaj.

Ke te drejte ne kishim ushteri,po per ata qe nuk e dine se ceshte e per cfar sherben ushteria.
    Sa per videot,ato jan te bukura per tu pare,po nuk i vlejne intelektit te njeriut,aq sa nuk vlente ushteria per popullin shqiptar.
    Se kush e kishte eshte gje tjeter.Arma njelloj per te gjithe eshte,varet se kush e perdor.Ushtria shqiptare ka patur nje drejtim te shkelqyer deri ne mesin e viteve 70 ku u krehen te gjitha kokat drejtuese.
    Ushtria Shqiperise i duhej sepse ishte lufta e ftohte.C do shtet kishte ushtri te forte ne ate periudhe dhe ne s duhet te benim perjashtim.Me pak fjale ishte e modes.

Ke hap temen Karkaxholl me fol pa emocione por ti je i pari qe po e shkel kete kusht sepse po flet me nje dashuri per Enverin.Nqs kerkon nje diskutim ti duhet te jesh shembulli i pare.Ti cek vetem anet e mira por anet e errta qe ishin me mijera as e merr mundimin me i permend.

Ndryshuar për herë të fundit nga white-knight : 12-12-2008 më 17:09

Ke hap temen Karkaxholl me fol pa emocione por ti je i pari qe po e shkel kete kusht sepse po flet me nje dashuri per Enverin.Nqs kerkon nje diskutim ti duhet te jesh shembulli i pare.Ti cek vetem anet e mira por anet e errta qe ishin me mijera as e merr mundimin me i permend.

Më fal White.. mbase edhe ke të drejtë. Sa më përket mua, ti je njeriu që ta kam lakmi që shkruan vërtet kaq me gjakftohtësi.
    Unë është e vërtetë që nagnjëehrë po prish rregullin, se disa po m'i ngritin nervat. Unë jam plotësisht i bindur se këta asnje të keqe nuk kanë pasur gjatë atij sistemi, por flasin sa për t'u shitur si të mëdhenj e bashkëkohor.
    Edhe kosovarët... është humbje kohe të merresh me ta, sidomos, me disa, kur flitet për Enevrin.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    O DILO djali, mos harro faktroin kohë!
    Pastaj kur thua: "...e bashke me te dhe historin,e gramatiken e gjuhes shqipe,edhe fjalet shqip jane te pakta per tu shprehur." Saktë, se në fakt, se pakut sa i përket gjuhës e leksikut shqip aq kemi përparuar sa e kemi bërë gjuhën shqipe një esperanto.
    Nuk harroj faktorin kohe,edhe se koha ka rendesin e vet,por nuk eshte gjithcka.
    Po me i rendesishem,kur doni te beni nje krahasim,eshte fakti se ku jeton,ne cfar kontinenti je,e me cfar shtetesh kufizohesh.

PO PRES TE ME JIPNI NJE SHEMBULL,PER DICKA TE "MIRE"TE ENVERIT,QE TA KRAHASOJM ME NJE SHTET TE EUROPES,GJITHMON PA EMOCIONE,EDHE SE KRAHASIMI NUK KA NEVOJ PER EMOCIONE,KA NEVOJ PER ARSYETIM E LLOGJIK.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    mir e ka dilua..

po marrim vetem nje mikro shembull..

ne asnje vend europian apo ballkanik rreth nesh.. nuk ka pasur rradha gjizo-vezo-qumeshti.. si ne shqiperine e enverit..
    deri kosova.. kjo "krahine me e prapambetur e jugosllavise dhe europes.. " sic kish qejf ta quante dulla e pas tij dhe enveroistet kosovare.. nuk e ka njohur tallonin.. as gjiz radh vezo qumshto kos vajgurin..
    lol

aman.. ububuja..

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    [QUOTE=white-knight;2100967]Heu?Po ktu je ne kontradikte me veten tende mer Serafim.Si edhe kishim arme por s kishin ushtri?Si edhe kishim rezervista por s kishin ushtri?
    Armatimet ruse ishin,dakort,por Rusia ishte superfuqi ne ate kohe Zotni Serafimi.Ushtria ruse nuk ishte nje ushtri e kalbur sic eshte sot.Po mire nejse.Po Ballkani c fare armesh kishte?Mos i kishte me te mira se tonat?C fare armesh kishte Jugosllavia?
    Ai Kallashnikov ose ne termin zyrtar quhet AK-47 ishte arma me e mire e zjarrit ne ate kohe.Flitet per vitet 60-70.U munduan amerikanet ta konkuronin me M16 por deshtuan.Ak-47 qendron shume here me lart,dac ne karikator qe mban 30 fisheke 7.62 mm por edhe mund te modifikohet ne karikator me 60 plumba, dac ne fuqi zjarri edhe dac ne cmim sepse eshte shume here me i lire.
    M16
    AK-47

NUK E KUPTOJ,SE JE I BINDUR PER ATO QE SHKRUAN,APO SHKRUAN PER USHTERIN SHQIPTARE,PA E KUPTUAR PER CFAR SHERBEN USHTRIA.

USHTRIA SHERBEN:PER MROJTJEN E NJE TERITORI O POPULLI;(ne qofte se nuk do te pushtosh dike)
    USHTRIA SHQIPTARE E ASAJ KOHE,NUK ISHTE NE QENDJE TE MBRONTE AS SHKOLLEN E PARTIS,MUND TE LUFTONTE,POR NUK SHERBENTE PER ASGJE.
    USHTRIA NE RRADHE TE PARE,VARRET NGA KUADROT O INTELIGJENCA QE E DREJTON,E DUKE DITUR SE CFAR OFICERASH KISHIM,NUK ESHTE E VESHTIRE TE IMAGJINOSH SE CFAR USHTRIE KISHIM,HIQ "KOMISARET",SE KOMISARET JANE SI KALLASHI,PA TA NUK BEHET LUFTE.

Eshte e kot qe kerkon ne internet per ushtrin shqiptare,mjafton te pyesesh dike,qe ka bere ushterin ne kufi,ata shihnin ushtaret e huaj,dhe dine te thone se cfar ushtrie kishim ne e vendet kufitare si greqia o jugosllavia.

SA PE KALLASHIN KE TE DREJTE:se kallashi per ne,eshte si ushkurri per poturet e katunarit,e katunarit po i hoqe ushkurrin,i duket sikur i bien poturet,eshte e kote ti mbushesh mendjen qe ka dhe rrip,ai do ushkurin.

NE VERTET KISHIM USHTERI,"SE PO TA DINTE BOTA SE CFAR USHTRIE KISHIM"DO TI VINTE KEQ,JO VETEM QE DO NA IPNIN NDIMA,POR DO NA NDIMONIN ME TEPER, DUKE SJELLUR,PSIKIATER.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

asnje regjim ska vler kur nuk respektoh e drejta e njeriut dhe liria e fjales

po ne kohen e xhaxhit gjeja me e mire qe beri esht se hoqi te gjitha gjerat e kultit dhe kjo pjes mund te hyj ne historin e kombit ton si pjesa ku shqiptaret u bashkuan nen nje fe te vetme ate te shqiptaris.kurse gjerat negative nuk kan te mbaruar duke filluar nga eleminimi i njerzeve me te zgjuar ne luften e dyte boterore izolimin e vendit varferia po me e keqja nga te gjitha eshte per njerzit qe kan ber burg ne ate koh se nuk kan qen kriminel po njeres shume te perparaur dhe per fatin se ata kishin mendim ndryshe u futen ne burg dhe si keto keshtu ka dhe shume gjera te tjera negativie.pra une do te dilja ne konluzionin duke u nisur nga rraca shqiptare si njerez me ambicie qe ne sote do te ishim me siguri nje zvicer e dyte e pse jo dhe akoma me mire dhe nuk do kishim ngren ne kurbet te katra anet e botes dhe besoj se kjo periode ka qen vertet nje mallkim per kombin ton.

[QUOTE=SERAFIM DILO;2101631]
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Heu?Po ktu je ne kontradikte me veten tende mer Serafim.Si edhe kishim arme por s kishin ushtri?Si edhe kishim rezervista por s kishin ushtri?
    M16
    AK-47

NUK E KUPTOJ,SE JE I BINDUR PER ATO QE SHKRUAN,APO SHKRUAN PER USHTERIN SHQIPTARE,PA E KUPTUAR PER CFAR SHERBEN USHTRIA.

USHTRIA SHERBEN:PER MROJTJEN E NJE TERITORI O POPULLI;(ne qofte se nuk do te pushtosh dike)
    USHTRIA SHQIPTARE E ASAJ KOHE,NUK ISHTE NE QENDJE TE MBRONTE AS SHKOLLEN E PARTIS,MUND TE LUFTONTE,POR NUK SHERBENTE PER ASGJE.
    USHTRIA NE RRADHE TE PARE,VARRET NGA KUADROT O INTELIGJENCA QE E DREJTON,E DUKE DITUR SE CFAR OFICERASH KISHIM,NUK ESHTE E VESHTIRE TE IMAGJINOSH SE CFAR USHTRIE KISHIM,HIQ "KOMISARET",SE KOMISARET JANE SI KALLASHI,PA TA NUK BEHET LUFTE.

Eshte e kot qe kerkon ne internet per ushtrin shqiptare,mjafton te pyesesh dike,qe ka bere ushterin ne kufi,ata shihnin ushtaret e huaj,dhe dine te thone se cfar ushtrie kishim ne e vendet kufitare si greqia o jugosllavia.

SA PE KALLASHIN KE TE DREJTE:se kallashi per ne,eshte si ushkurri per poturet e katunarit,e katunarit po i hoqe ushkurrin,i duket sikur i bien poturet,eshte e kote ti mbushesh mendjen qe ka dhe rrip,ai do ushkurin.

NE VERTET KISHIM USHTERI,"SE PO TA DINTE BOTA SE CFAR USHTRIE KISHIM"DO TI VINTE KEQ,JO VETEM QE DO NA IPNIN NDIMA,POR DO NA NDIMONIN ME TEPER, DUKE SJELLUR,PSIKIATER.
    Dilo vëllai c'të të them...Paske marrë tatëpjetën o vëlla. të rrika sahati 12 ty. Shnet lol!

Mos je kah shkruan gjë nga Vlora?! ( besoj ta kuptosh pse të them nga Vlora)

Faqja 11 prej 51 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ramiz Alia pritet në Kosovë si kryetar shteti
    Nga vagabondo_nyc në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 124
    Postimi i Fundit: 23-01-2010, 14:21
  2. Një vështrim i shkurtër historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  3. Kujtime te doktor Fejzi Hoxhes..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 17:02
  4. Intervistë me nusen e Nexhmie Hoxhës
    Nga Fjala e drejte në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2004, 19:52
  5. Zgjidhja e krizes shqiptare
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-04-2002, 06:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •