Close
Faqja 0 prej 18 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 178
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Post A mund të ketë debat ateist-besimtar?

Ateiste dhe shkencetare te medhenj, si Stephen J. Gould, Richard Dawkins, Carl Sagan, nuk kane qene asnjehere ne favor te nje debati me besimtare, kryesisht te zotit ambrahamik (krishteret, katoliket, ortodokset, islamiket, e te tille te tjere), sepse "u jep legjitimitet dogmes se tyre, e cila nuk ka merite e baze racionale." Personalisht, asnjehere nuk kam bere debat me besimtare, sepse argumentat e tyre bazohen ose tek ferri, ose tek frika e zjarrit, ose tek dashuria per qenien e padukshme. Por ajo qe kam bere, sic mund ta lexoni tek disa tema edhe ketu, eshte te argumentoj e ne vend te argumentimit te marr fyerje te tipit biblik apo kuranor, gje qe i kthen "debatuesit" e pales tjeter ne patetike.

Ju si mendoni, a mund te kete nje debat te mirefillte ateist-besimtar? Dhe, a do te debatonit ju, personalisht me nje ateist/besimtar?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ju si mendoni, a mund te kete nje debat te mirefillte ateist-besimtar? Dhe, a do te debatonit ju, personalisht me nje ateist/besimtar?
    Po mund të ketë por përfundimi dihet: IGNORE LIST

Debat te mirefillte mund te kete por ama varet se kush ben pjese ne kete debat. Nqs keta jane njerez qe edhe vajtjen ne banjo ja atribuojne Allahut apo Jehovait, atehere jo. Por nqs jane besimtar me bagazh dhe te pergatitur edhe ne fusha te tjera pervec asaj fetare dhe jane open-minded, atehere pse jo. Ne menyre qe te jete nje debat konstruktiv duhet qe te bazohet ne fakte dhe jo preferenca.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Sa e veshtire do te ishte. Varet dhe nga subjekti i debatit, eshte teper e veshtire per te aritur ne nje kongluzion. Une per vete nuk do ta merja absolutisht mundimin, pasi do te lodhesha shum dhe perfundimi do ishte ne demin tim, dhe aspak ne te nje besimtari te mirefillt. Kam njohur shum besimtar qe kane mbaruar ne fushen time dhe ke qejf te besh debat dhe te komunikosh, nuk mund te them qe nuk ka njerez me bagazh po ka dhe nga ata qe cdo gje e lidhin me fene dhe me asnje gje tjeter qe e rrethon. Per mua jane teper te ngurt dhe stoik ne ate qe kan ne mendje, lodhu sa te duash po kurr nuk do dalesh i fituar po vetem i lodhur.

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    debati mund te ekzistoj por thelb nga ky debat nuk mund te nxirret kurre sepse ai qe beson do te besoj gjithmone dhe ai qe nuk beson nuk do besoj kurre ketu qendron thelbi se debati do te perfundoj pas asnje domethenje

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Une jam besimtar , dhe me ateiste kam bere debate megjithese rralle , sepse duhet ditur qe mund te kete debat vetem per gjerat qe na bashkojne , si psh krijimi apo fillimi i ekzistences , natyra e njeriut dhe hapat e njerezimit gjate rruges se tij ne shekuj , arritjet dhe sprapsjet per arsye feje apo ateizmi . Vete nuk i perkas asnjerit duke e perseritur qe jam besimtar dhe cfare besoj e cfare llogjikoj vijne nga bindja ime , as nga Arabia as nga Anastasi as nga Vatikani .

Kalofshi mire

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Jo se besoj.Ja ku e keni nje rast te fresket qe s mund te ekzistoje:
    ketu dhe ketu.
    Keshtu qe me mire ignore list

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Varet nga tipi i besimtarit ose i ateistit apo agnostikut. Nqs ti argumenton per ceshtjen X dhe ai tjetri te thote vetem "ti ke per t'u djegur ne ferr" dhe pike, vetëkuptohet se je duke folur me nje tip qe e ka mendjen hermetikisht te mbyllur.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Ateist-besimtar po ore si smund te kete .
    Por Ateist-Fetar nuk do te rezultonte me kurgjo

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Mund te ket.
    Ka pasur, ka dhe do te ket.
    Nese debatet jane shpalosje e ideve, koncepteve, arritjeve... pse te mos ket debat!
    Por nese debati ka per qellim t'i mbushi mendjen (menyra tendencioze), do te jet e veshtire. Natyra jone, egoja, krenaria jane mjaft te fora per te mos lejuar te na "mund" tjetri.
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Faqja 0 prej 18 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Asnjë nga ju nuk do të jetë besimtar i vërtetë...
    Nga Explorer në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:49
  2. Në çfarë "beson" një ateist?
    Nga Lizi në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 17:32
  3. Nga ndyshon një besimtar nga një mosbesimtar
    Nga "ABI" në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 14-05-2005, 17:32
  4. Si mund te behesh besimtar i Zotit?
    Nga Roneo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 19:24
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •