Nuk ma merr mendja qe je ti ne pozite ti tregojsh Xhabirit se cfareshte islami. Ne vend qe te ndelesh dhe te denojsh aktin kriminal te bere ndaj hoxhes, ti mundohesh babes tia tregojsh kufit e ares!
Si mendon ti u be Xhabiri kryetqar i kuvendid te beshkesise Islame ne Kosove, pasi nuk paska haber nga feja islame ah ?!!
Me vjen shum keq per ty celyy , qe mesimet vehabiste ti kane erresuar syte, e them kete sepse nuk duheshe te sulmojsh hoxhen duke e bere ate sikur nuk din se sa fe islame ka, por duheshe te sulmojsh ata te cilet kane qene pas ketij akti, barbar. mizor , cnjerezor dhe anti islamik.
Nuk me brengos fakti qe kane rahur hoxhen, me brengos fakti nuk dime neve qe mendojme dhe e perceptojme islamin pak me ndryshe se vehabistat, ku te shkojme aman?!!
Ky nuk beson si neve, hajde t rafim, ai nuk beson si neve , hajde ra rafim.
Vehabistat duhet te kuptojne se secili beson per veten e tij dhe me dhune nuk detyrohet njeri te besoj si ata.
Tani frigohem per veten time, falemender Zotit qe jetoj ne Amerik e Nasen e kam afer , te shkoj atje dhe te behem vullnetare per misionin e pare njerezor ne Mars, te pakten ne Mars mund te besoj ne Allahu ashtu sic une kam qef dhe mos brengosem se mund te rafem nga vehabistat!!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Gostivar, un kur jom kon te hoxha, ai mka msu qe osht ni Islam, nuk um ka thon : jan dy lloj Islame, nje eshte tradicional e nje eshte ç'tradicional, un e kam msuar nje Islam, dhe ku do qe te lexojsh ne libra per fen Islame, ata shkruajn per nje Islam dhe nuk bejn dallime te Islamit sikur qe ka be ky xhabiri.
Un nuk deshta ta komentoj kete ngjarje sepse ne nuk e dim se kush eshte fajtori ktu, ne ne fakt bazohemi vetem ne fjalet e xhabirit, kur ky as vet nuk e ditka perqka e kan rreh, tash po ti pyesim ata qe e kan rreh ata do japin arsye tjeter.
Ndoshta fajtor eshte ky vet xhabiri ? kush edi
Prandaj mos u ngutni te jepni gjykime pa e dit ngjarjen ne te vertet qfar ka qen puna aty.
ajt met mira niher
Ndryshuar për herë të fundit nga celyy : 05-12-2008 më 06:57
Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli
Jam shume dakort me kete postim.
Nuk eshte hera e pare qe gostivari_usa shkruan ne menyre asnjanese, duke thene te verteten dhe duke mos mbajtur anen e atyre ekstremisteve, tregon qe jo te gjithe muslimanet shqiptar shohin ne nje drejtim ( wahabitet ), por ka shume qe duan te mbajne nje fe qe eshte kosoliduar mire ne tokat e shqiptareve
dhe qe ka nga ata qe nuk pajtohen me importime te "reja" qe sjellin perçarje vete ne komunitetin islamik, shqiptar me shqiptar, pra eshte antipatriotike.
Pergezoj kete anetar, pasi i thote gjerat pa doreza, keshtu duhet te jemi te bashkur kunder ç'do "te reje" qe prezantohet si e "drejte", por qe eshte antishqiptare. Muslimanizmi tek shqiptaret ka shekuj qe ka ardhur, nuk ngelen shqiptaret sot te mesohen me nje "mesim te ri ", pasi neser mund te dale ndonje "mesim" tjeter dhe keshtu duhet luftuar ajo qe breza te tere shqiptaresh linden, u mesuan, vepruan, vdiqen, pra nuk duhet te hedhim poshte ate qe sot eshte nje fe shqiptare edhe se muslimane, por shqiptare ne karakter. Po te vijne te tjere akoma nga Egjipti ose Malajzia, e te thone; "ju nuk veproni drejte", ç'fare duhet te beje ky popull? Te marre e te eleminoje ata shqiptar qe nuk veprojne "drejte" simbas direktivave "te reja" ose modes se fundit te fanatizmit?
Pra ti thua qe ka vetem nje fe Islame! Une jam dakort me ty!
Po atehere me lejo te te bej nje pyetje, ku ishin wahabitet nje 500-vjet me pare, po 1000-vjet me pare po 1400-vjet me pare, ka mundesi te me pergjigjesh?
Sikur ata si une nuk dine ngjarjen me saktesi, po ashtu edhe ti nuk di ti japesh nje pergjigje ekzakte..., pra i bie qe mos te flasesh ne tym edhe ti sikurse edhe neve. Kosova ka qeveri ka rregulla, ka polici ka hetuesi, i thone; qeveria e kap lepurin me qerre! Lere pra qe drejtesia te bej punen e vet dhe mos te shprehemi para kohe, duke mos akuzuar asnje pa te drejte, por as mos ti dalim ne mbrojtje kot asnje njeriu. Nuk ka ne bote njeri qe te doje shqiptarin me shume se nje shqiptar, mos e harro kete, qofte ky edhe wahabist "i mire"...
Pershendetje
Kjo tem mendoj se u takon per te diskutu muslimaneve ... prandaj le te dergohet ku e ka vendin.
"Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"
Me rastin e sulmit ndaj kryetarit të Kuvendit të BI-së të Republikës së Kosovës dr. Xhabir Hamitit, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës për opinion jep këtë
DEKLARATË
Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës dënon në mënyrën më të ashpër të mundur sulmin fizik ndaj dr. Xhabir Hamitit të bërë mbrëmë rreth orës 19.00 në hyrje të shtëpisë së tij nga grupi prej pesë vetash duke e konsideruar të njëjtin një vepër e njerëzve të lig dhe qyqarë.
Për sa jemi në dijeni, ky është rasti i parë kur sulmohet fizikisht një nëpunës i BI-së, pedagog i fakultetit dhe titullar i Bashkësisë Islame, pa asnjë shkak ose arsye përse detyrohemi ta kuptojmë se sa të mjerë janë sulmuesit.
Kryesia e BI-së sulmin ndaj kryekuvendarit të BI-së e konsideron sulm ndaj të gjitha organeve dhe institucioneve të BI-së, prandaj kërkojmë nga organet kompetente të pushtetit që keqbërësit ti zbuloj sa ma parë dhe të njëjtit të nxirren para organeve të drejtësisë.
Kryesia e BI-së, pa pretendim për ti prejudikuar gjërat, është e vendosur dhe e paluhatshme në veprimtarinë e saj tradicionale këtu e gjashtë shekuj më parë, dhe se nuk ka fuqi e cila mund të na devijojë e shmangë nga rruga jonë islame tradicionale.
Shërbimi për informim
i Kryesisë së BI të Republikës së Kosovës
"Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"
Shiko ti arbreshniko, mos um kallxo ti mu per fejen time se je shum i vockel, ti mund te me tregosh vetem per fene tende. Muhammed AbdulWehabi ka qen nje dijetar i madh, dhe ka bo perpjekje te medha per t'ia heq ato risi qe paten hy ne Islam, per ta rikthyer Islamin burimor, dhe kjo armiqeve te Islamit nuk i ka konvenu normal, dhe kan fillu te shpikin per kete dijetar te madh, bile edhe tja mveshin "nje sekt me emrin vehabi". Mu me vjen keq qe disa musliman kan ra pre e ktyre propagandave dhe shpivjeve te armiqve te Islamit.
Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli
Krijoni Kontakt