Meqenese u bene 6 muaj nga dita kur Ilir Meta, Artur Zheji & Co. dolen ne mbrojtje te Kushtetutes, e cila sipas tyre u shkel nga partite e medha, une po sjell vetem nje nen te Kushtetutes (ky nen ka qe ne vitin 1998 ne Kushtetute, d.m.th. eshte votuar me referendum popullor).
Neni 81
1. ...
2. Miratohen me tri tė pestat e tė gjithė anėtarėve tė Kuvendit:
a) ...
b)...
c) ligji pėr zgjedhjet e pėrgjithshme dhe vendore;
ē) ...; d) ...; dh) ...; e) ...; ė) ...; f) ... .
Pra Kushtetuta e Shqiperise (ashtu si ēdo Kushtetue e cilit do vendi demokratik ne planet) e cileson se sa vota duhen per te miratuar nje ligj, ne rastin tone ligji per zgjedhjet.
Kushtetuta nuk thote as qė:
a) Ligji per zgjedhje miratohet kur nje grup deputetesh arrin te kete numrin me te madh te orėve te "Ramazanit" (agjėno diten dhe ha naten), ne krahasim me deputetėt e tjerė
b) Antaret e KQZ zgjidhen nga partia, kryetari i se ciles arrin te kaloj rradhet e gardisteve dhe te hip mbi tavolinen e kryetares se Parlamentit.
Me kete greve urie, ish-kryeministri Shqiptar dhe ish-ministri i shendetesise po provokojne parlamentin, qe te shkel Kushtetuten.
Ne rast se PD dhe PS do e thyhen para kesaj greve dhe do i bejne leshime "agjėnusve", ateher do krijojne nje precedent shume shume te rrezikshem per demokracine.
Pas kesaj mua me lind e drejta te shtroj pyetjet:
1) Perse u dashka qe shqiptaret te shkojme ne votime dhe te zgjedhim nje parlament, i cili nuk i aprovon ligjet me shumicen e kerkuar ne Kushtetute?
2) A nuk do ishte me efikase sikur ēdo grup interesi shqiptar, te sterviste disa persona ne mbajtje "Ramazani" dhe me ane te tyre te realizonte venien e ligjeve qe ju interesojne.
3) Sa dite greve urie duhen per tu bere Kryeminister i Shqiperise, se ndoshta e kap edhe une normen (jam i sigurte qė duroj me shume se ai sozia i Pali Miskes, Ilir Kaptinlodra)?

Krijoni Kontakt