Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300

Si mund të lidh kompjuterin me ADSL-në e komshisë

Dua te lidh pc tim me internet me ADSL e Albtelekom dhe dua te marr linjen me te shpejte qe ka Albtelekom. Por ADSL do vendoset tek komshija pra dua te lidh vetem PC tim dhe te saj me ADSL. Distanca nga komshija deri tek shtepia ime eshte rreth 50m. A ka ndonje aparature qe mund te ruaje sinjalin pra edhe ne momentin qe ajo ta kete te fikur PC e saj une te kem linje. Kush mund te me ndihmoje? Me Respekt D.I.P.

Nuk behet me duket sepse une e kam kete lidhje ADSL dhe porta qe hapet nga Qendra e Telecom hapet per shtepine e abonentit dmth e atij qe firmos kontraten.NUK BEHET.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300
    Kam degjuar qe eshte e mundur dicka e tille. Por duhet nje Aparature tjeter qe ben te mundur shperndarjen e internetit edhe kur PC eshte i fikur. Sepse nuk mund ti them komshies qe mbaje PC hapur 24 ore. Dmth dua te mos jem i varur nga ajo. Do doja te me ndihmonte ndonje qe e ka realizuar dicka te tille.

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    ej ej ca behet ketu? Si ore nuk u beka kjo???? Modemi ADSL ( ne rastin se e blen te albtelekom (49 00 leke) ka 4 porta LAN ku ne to ti mund te lidhesh 4 PC. Keto 4 pc punojne ne menyre te pavarur nga njeri tjetri, dmth nuk ndikojne tek njeri tjetri kur jane te fikur apo te ndezur. Thjesht modemi do rrije i ndezur 24 ore qe tju mundesoje juve internet. ME pas nga shtepia e saj deri tek e jotja do te te duhen rreth 50 m kabell rrjeti, dhe voila, u zgjidh dhe kjo pune. Mos harro te besh konfigurimet perkatse tek secili kompjuter

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300
    Citim Postuar më parë nga eno84 Lexo Postimin
    ej ej ca behet ketu? Si ore nuk u beka kjo???? Modemi ADSL ( ne rastin se e blen te albtelekom (49 00 leke) ka 4 porta LAN ku ne to ti mund te lidhesh 4 PC. Keto 4 pc punojne ne menyre te pavarur nga njeri tjetri, dmth nuk ndikojne tek njeri tjetri kur jane te fikur apo te ndezur. Thjesht modemi do rrije i ndezur 24 ore qe tju mundesoje juve internet. ME pas nga shtepia e saj deri tek e jotja do te te duhen rreth 50 m kabell rrjeti, dhe voila, u zgjidh dhe kjo pune. Mos harro te besh konfigurimet perkatse tek secili kompjuter
    Vetem modemi duhet? Sepse kam vene re neper Internet Cafe dhe kur behet Restart Serveri ju iken linja dhe ketyre te tjereve. Dmth vetem modemi duhet te rrije ndezur? Dhe a ka dem modemi nese rri 24 ore ndezur? Mua me mjafton te lidh vetem pc tim. Dmth do marre linjen ajo dhe te lidh dhe PC tim por s mund ti them qe mbaje PC hapur ne kete ore apo ne ate ore. Dua ta kem edhe une linjen 24 ore edhe nese PC i saj eshte i fikur. Faleminderit per pergjigjet.

Ose mund te maresh nji modem Wireless dhe ta perdoresh si acces point dhe te futeni ne internet si lagje.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    DIP ty te duhet nje router edhe pike. Nese modemi eshte edhe router eshte plus per ty se nuk do shpenzosh disa euro me shume per te blere nje router. Menyra me e mire eshte router me tela pasi eshte me I sigurte e me I shpejte "I besueshem" se sa ai wireless qe nga distanca midis shpise tende dhe komshies ndikon ne sinjalin e wireless. Behet konfigurimi I adsl si lidhje ppoe ku vendoset edhe user me gjith password nese modemi eshte edhe router ose vendoset nje ip statike ne router qe te kete nje ip me ate te modemit ku ka edhe opsjone per te vendosur edhe username edhe passwrod. Konfigurimi eshte I larmishem po varet nga linja qe do maresh. Po ajo qe te duhet me patjeter eshte nje mjet toutimi qe mund te jete paisje e vecante qe quhet router ose mund te jete e bashkuar ne nje vend me modemin sic eshte westell versalink 660

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    DIP ty te duhet nje router edhe pike. Nese modemi eshte edhe router eshte plus per ty se nuk do shpenzosh disa euro me shume per te blere nje router. Menyra me e mire eshte router me tela pasi eshte me I sigurte e me I shpejte "I besueshem" se sa ai wireless qe nga distanca midis shpise tende dhe komshies ndikon ne sinjalin e wireless. Behet konfigurimi I adsl si lidhje ppoe ku vendoset edhe user me gjith password nese modemi eshte edhe router ose vendoset nje ip statike ne router qe te kete nje ip me ate te modemit ku ka edhe opsjone per te vendosur edhe username edhe passwrod. Konfigurimi eshte I larmishem po varet nga linja qe do maresh. Po ajo qe te duhet me patjeter eshte nje mjet toutimi qe mund te jete paisje e vecante qe quhet router ose mund te jete e bashkuar ne nje vend me modemin sic eshte westell versalink 660

Ardi
    Rrofsh vella. Ja kalofsh sa me mire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Postime
    13
    Ok eshte shume e thjeshte;
    1)Ble nje spliter qe kushton vetem 10 mije le ke te vjetra.
    2)Spliteri ka 5 dalje dhe vendoset te ai qe ka modemin ne shtepi
    3)Modemi lidhet me spliterin me nje kabull dhe nga spliteri merr dhe ti dhe komshiu ok besoj se isha i qarte 100%funksionale .

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Kliton ke quan spliter edhe mund te shpjegosh pak me shume ne lidhje me konfigurimin e modemeve ne kete teme

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •