vetem kafsha merr vesh me drru
Jam i vogel se njoh friken,rritem trim per republiken !!
Mos harroni Kto meshkuj qe ju me te drejt i gjykoni jane vllai yt babai yt kushurit e tuaj njerzit tane,kta meshkuj jane rritur nga nena juaj,nga nenat shqiptare edukuar nga Nenat shqiptare pastaj nga babai.
Nje koleg italian qe ka martuar nje dibrane me tregon se si ka nderruar mendimin mbi djemt shqiptar,mu shpreh keshtu Altin grat shqiptare jane me te Liga se meshkujt(deri dje mendonte per meshkujt),ngela i habitur.
Po me tha njohta ato gra ne vend ne Diper(fliste per ato ne moshe 30-60 vjecare).
Persa i perket dhuna tek femrat eshte injoranz e madhe e asgje tjeter.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altint71 : 17-10-2008 mė 15:07
mendoj qe nje grua nuk duhet ta pranoje dhunen .duhet te largohet sa me shpejt nga ai burre sepse ai qe e perdor njehere e perdor gjithmone. megjithese ndarjet jane me pasoja
ne mes dy te keqijave duhet zgjedhur jo me e vogla.
Per mendimin tim nuk eshte ajo arsyeja pse burrat perdorin dhunen...por kur nuk merr femra vesh me fjale ka metoda te tjera pastaj.
Trimi Mire Me Shoqe Shume
nuk esht pytja tek shqiptari (edhepse...) apo tek zezaket ose tek gjermanet...puna eshte tek njeriu, mashkulli.
aj person qe perdor dhun mbi gra aj:
- nuk eshte njeri
- eshte kafsh
- eshte kurv/puttana dhe frikacak
- si eshte e mundur qe ta perdoresh forcen kunder ne krijese qe ne baze dihet qe eshte me e dobet fizikisht. Eshte e njejta si ta rrahesh nje femije
- eshte njejte si ta rrahesh nje mace ose nje qen..
- o "qen": a me kete mburesh? qe ja theve hundet krijeses qe ta n groh ekzistencen?
- un si burre, nuk kisha mund me i thon vetes te tille po te rrahesha nje person qe e di qe nuk ka mundesi qe te reagoj.
- ku eshte qejfi i kesaj pune, e mendon qe e ben veten me burre, ore shtaze?
- pse nuk kapesh me burra te tjere ore frikacak dhe njeri jo-moral
- mbaje ne mend burr i eger, bota eshte e rrumbullaket dhe gjithmon eshte ne levizje, neser do ta djeg shpirtin at qe e bere sot, ka shum menyra te hakmarrjes, dhe ato vijn nga lart, plasen ne koken tende dhe nuk e di nga arriti.
MARRE, TE KEQIJ JENI TE PAFTYRTE DHE SIDOMOS "NUK" JENI BURRA, rrituni!!
une mendoj qe dhuna e ka burimin dikun tjeter, dikush si femije eshte ritur duke e pare baben duke ushtru dhune ndaj nanes, dhe aj me ate rritet, se gruaja eshte prone e jotja ti ban qka don me te. Ketu qendron problemi se te gjitha qiftet kane keqkuptime por eshte mire qe ato te zgjidhen pa pranin e femijeve,
Mendoj qe ka edhe nje tjeter segment, qe meshkujt qe perdorin dhune kane probleme te renda psikologjike, ata nuk jane te sigurte ne vete si dhe ndoshta eshte ndonje lloj semundjeje mendore-mendimi im.
ylli i mėngjesit
[QUOTE=altint71;2054754]Mos harroni Kto meshkuj qe ju me te drejt i gjykoni jane vllai yt babai yt kushurit e tuaj njerzit tane,kta meshkuj jane rritur nga nena juaj,nga nenat shqiptare edukuar nga Nenat shqiptare pastaj nga babai.
une per vete kurr ama bash kurr nuk kam pa qe baba, ose gjyshi te kete perdore dhune mbi gruan. ///
e njejt mendoj qe edhe vellau im nuk eshte rritur ne ate fryme, perveq nese eshte i semur psiqikisht
ylli i mėngjesit
Nuk them qe jemi te perkryera por pse dhuna?A nuk ka metoda tjera qe te arrihet deri tek marreveshja?Nese nje here ja nis me dhun atehere ajo do te kaloj ne hobi dhe dora mesohet.Nuk eshte dhun vetem rrahja se ajo te kalon por me e keqe se dajaku eshte ofendime qe i behen gruas,nenes se femiut tend,e cka pret nga ajo grua te jete nene e mire jo kurr.Ajo do e shpreh at mllef tek femiu pasi nuk ka mundesi tek Ti dhe cka fituam?Nje familje krejtesisht te shkatrruar!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Krijoni Kontakt