Close
Faqja 197 prej 255 FillimFillim ... 97147187195196197198199207247 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,961 deri 1,970 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Gjuha hitite quhet e zberthyer tashme, mund te kete sigurisht gjera qe nuk qendrojne por ne linja te trasha gjuha eshte zberthyer, te pakten hatishtja studiohet ne fakultetet e gjithe botes.

Mendoj se nuk mund te pretendohet nga ana jone qe cdo fjale e shqipes se sotme eshte sic ka qene, ka shume por ka edhe qe kane ndryshuar e pikerisht sipas disa ligjeve te caktuara, psh l-r-l , kl-kj-q , n-r-n etj.

Vete fakti qe fjale si ati, (n)ana e vit jane origjinalisht te njejta si ne shqip ashtu edhe hatisht dicka duhet te tregojne per marredheniet e forta ne te kaluaren duke qene se asgje gjuhe tjeter nuk ruan te njejtat forma per keto fjale.
    Hyj dua te te them se ka nje diference te madhe midis zberthimit te vertete dhe teorive te pafundme abuzive per formen syllabike te ketyre hieroglifeve.

Pastaj hititishja ndryshon nga hatishtja, nuk jane e njejta gjuhe.
    Une i qendroj fort idese se asnje lloj mbishkrimi nuk eshte transliteruar. Asnje. Bile as Linear B. Te me falin ata qe mendojne ndryshe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 30-09-2008 më 20:52
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Nese dikush mendon se duke ndjekur te njejten rruge fatlume te Ventris behesh po aq i "famshem" sa dhe ai kjo eshte nje gje qe une e shoh me skepticizem:

PSE??
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Shkrimi Etrur ishte shkrim i Etrurve i trasheguar nga Pellazget dhe jo siq pohohet ne wikipedia si trashegimeri e e nje tipi te shkrimit grek . Nocioni Etrure percakton etnin e popullit te mbetur nga TROJA i cili migroj ne siujdhesen e apenineve pas luftes vllavraese te fiseve Yllire luftes se TROJES pra te mbi jetuarit jo akey-danaj,tek shkrimet etrure dallohet kjart elementi ,cilesia e shkrimit pellazg qe e dallon dhe e veqon shkrimin pellazg nga ai pasues hellenik, para greko-latin .Shkruhej nga e djathta ne te majt ,qka nenkupton dallimin e germave qysh nga baza formuese e tyre pra nuk eshte i njejt formimi i germave ka rendei se te veqant se nga cila ane lexohen sepse gjdo ane paraqet kuptim ne vete pra a nuk eshte e rendesishme se nga fillon te shkruash nga cila ane ana e diatht eshte koka ana e majt eshte fundi -bishti
    A = KOKA
    B=BISHTI

de.wikipedia.org/wiki/Thyrrhener

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po çfar wikipedia!!?gjith budallalleqet aty shkruhen,kushdo mund te shkruaje.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Ja se si u zhvilluan shkrimet:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    .................

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    ................

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Edhe kjo me poshte eshte mjaft interesante, por une dyshoj ne vertetesine e saj ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    mirmbrema

asgje nuk eshte rastesi.Qe te njohim gjuhet e shkuara na duhet te njohim ne radhe te pare se cilet popuj banuan ne kohet e lashta edhe deri ku vijne rrenjet e tyre.Homeri na tha se pellazget ishin ata qe bene luften e trojes,ndaj tek gjuha e pellazgeve duhet te kerkojm edhe Hitet edhe linear b.Linear b eshte deshifruar ne nje pjes te mire te tij,por jo i plote.Perderisa nuk jane lexuar mbishkrime te plota nga kz lloj shkrimore na jepet e drejta te flasim per mos njohje te tij,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,edhe megjithate ajo prap rrotullohet.

kur te perkthehen ne shqip Camarda-Thomopulo-Hahn-Xylander-Falmerayer-boop-kupitori etje etje ateher do kemi nje ide me te paster edhe nje mendim te kundert shkencor,pasi deri me sote jane degjuar vetem kelyshet e enverit ne shkencen shqiptare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    fJalori i gustavo mejerit eshte kali i trojes se shqiptaris.ky fjalore u perhap ne gjith boten shkencore pasi intersat kombetare ballkanike edhe italiane e deshironin nje gje te tille.Mejeri ka kopjuar Miklosicin i cili pretendon se shqiptaret kan ardhur ne shek 11 te eres sone ne ballkan edhe si rrjedhoj serbet jane me te lashte se ne ketu.ky fjalore i qelbur jo shqiptare edhe aspak i bazuar ne vertetesi eshte mbeshtetur edhe nga paria e shkences shqiptare,kohet e fundit edhe ismail zagar kadareja eshte hedhur ne mbrojtje te mejerit edhe mejeristave(kam ikur ne ambasada edhe si rrjedhoj Kandareja me ka ofendur kur u shpreh se "ishim jashtqitja e kombit"ndaj ofeza e mesiperme eshte shume pak per lekuren e nje dredharaku)

vrejtem fjalet MARAZ-SHUME-BABA-LART- etje etje neper mbishkrimet e lashta,gje qe tregojn se keto fjale ekzistonin ketu me pare se te shfaqeshin sllavet-turqit e rumunet ,,,,aq me teper kur shfaqen ne mbishkrime pellazge shqipe gje qe do te thote se mejer edhe vepra e tij ishte edhe mbetet ,,,nje miklosic serbe edhe asgje me shume.

kelyshet do benin mire te perkthenin Kamarda-Bopp-Thomopulo etje edhe jo serbofilet qe mbrojn idet e tyre ,,,,,te cilat u rishfaqen me harten e greqis deri ne gjirin e vlores.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •