Close
Faqja 195 prej 255 FillimFillim ... 95145185193194195196197205245 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,941 deri 1,950 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mendimi im se ketu eshte bere ndonje manipulim si drejtepeshim ndaj indianve autochtone, pra diçka e pabesushme qe te lidhen keto shkrime me biblen dhe me hebrejet tingllon si falcifikim, se pari asnje shkenctar nuke prononcohet se ka te beje me nje shkrim origjinal para kolombian....
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    alibaba, ku ke te drejte te jepi te drejte, pra ke zberthyer thelbin e temes deh ate me dy rreshta, edhepse jemi munduar me muaj te terë ta gjejme nje fill te shkrimit ilire apo pellazgë, keta dy rreshta jane te volus se Kadmosi nese erdhi ne iliri ai me siguri solli me vete edhe shkrimin, mirepo tani shtrohet edhe pytja tjeter;
    A thua mos Kadmosi eshte kthyer ne atdheun e te parve te tij ?
    Pra me nje fjalë, nga Foenikeja e Shqiperis kan vajtur keta banor atje ne Libanin e sotem Libanon, e pastaj kadmos kthehet me vone,
    Si shifet, ka mundesi qe shkrimin e sollen nga epiri ne Libanon e jo e kunderta;
    Nese ia hedhim nje shikim hartes e shofim se ku eshte Libani e ku eshte Shqiperia, pse valle Kadmosi mos te ndalej diku me afer ne greqi por ti kaloje te gjitha ato vende e te ndalet si me parashut e vetem ne Epir
    E ke ngatërru fare.

Shiko në kohën klasike (shek. 8 p.e.s. e përtej) Feniki quhej Libani i sotëm, dhe populli aty fenikas. Por janë helenët ata që e quajtën me këtë emër. Kushedi se si e kanë quajtur fenikasit vetveten.

Kadmi i përket një kohe të hershme para luftës së Trojës, para sundimit të Minosit. Kadmi ishte daja i Minosit që sundonte Kretën, pra Kadmi na del një gjeneratë para lulëzimit ekonomik-kulturor të Kretës.

Kam pas i libër ku tregonte se çka solli Kadmi në Helladë, përveç shkronjave solli edhe disa mjete dhe vegla të reja. Po t'i dija këto, se çka solli, do të mund të dinim edhe se ma çfarë kulture lidhet (bronz hekur) etj.

Përfundimisht, Kadmi s'ka lidhje me Libanin, erdhi nga Epiri dhe solli në Helladë shkronja dhe vegla bujqësore të ndryshme, pastaj mori Harmoninë dhe iku tek Enkelejtë,

Por pikërisht tek Enkelejtë është enigma: Kadmi erdhi u ndihmoi Enkelejve që të luftonin kundër Ilirëve, ndërkohë lindi një djalë me emrin Ilir nga i cili dolën ilirët. Përse kemi këtu dy parë ilirë?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sepse ti je nje lope qe s'di cfare lexon as cfare thua. Sepse nese dikush thote: "erdhen ne Maqedoni" ndersa eshte duke ligjeruar per ngjarje proto-historike, kjo nuk do te thote se atebote kishte "Maqedoni" por se erdhen ne rajonin i cili aktualisht quhet Maqedoni.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    QUOTE]Barat, nese eshte e mundur te te zvogloni teksin ne nga anglishta, po patet mundesi te nderhyni qe te na spjegojsh se paku per çka behet fjalë..;nejsee dijmi pake por te na spjegosh edhe ne shqipe...

shendet[/QUOTE]

P.S: kur po dua te beje citim une nuke po ia arrij fare, shkronjat nuke duken ne kutine qutos, nuke e di pse...i lus moderatoret te me ndihmojne, ku eshte gabimi !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 04-09-2008 më 15:33
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    alibab, te kam thene qe kur ke per te thene diçka, te lutem shkruaj me gjate ne tema e jo me dy tre rreshta si gjithemone, tema po kputet si shiriti i nje filmi ku dreçi me se merr vesh kete tem.
    behu pakez me precizë he burre se na myte me definicione te shkurta qe askund nuke zejne baz veç çka prishin atmosferen e bisedes e pastaj kane arsye njerzit e irrituar te te kritikojne edhepse nuke ta dijne mire hallin....

shnet pra e bashkepunim te knaqshem ne te ardhmen..

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kreks, unë po them që kemi dy periudha.

Në periudhën e parë që është para Shekujve të errët, me emrin fenikas njiheshin një fis pellazg. Në këtë kohë Libani quhej Kanan dhe s'kishte lidhje me Fenikas. Pra në këtë kohë nga fenikasit e Ilirikut dolën tre burra me vlerë: Kadmi Feniksi dhe Kiliksi. Kadmi shkoi në Thebë, Kiliksi shkoi në Azi të vogël ku themeloi Kilikinë, kurse Feniksi shkoi në Kanan ku themeloi Fenikinë, një koloni pellazge midis semitësh.

Pas shekujve të errët, pas shekullit 8, fenikasit pellazgë përzihen me semitë, dhe tërë semitët e marrin emrin Fenikas, kurse Kanani merr emrin Fenikia.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    QUOTE]Barat, nese eshte e mundur te te zvogloni teksin ne nga anglishta, po patet mundesi te nderhyni qe te na spjegojsh se paku per çka behet fjalë..;nejsee dijmi pake por te na spjegosh edhe ne shqipe...

shendet

P.S: kur po dua te beje citim une nuke po ia arrij fare, shkronjat nuke duken ne kutine qutos, nuke e di pse...i lus moderatoret te me ndihmojne, ku eshte gabimi !
    Per ke pjese e ke fjalen me konkretisht?
    Me pak fjale, Kadmi solli germat per greket u be mbret per Iliret. Greket shkruajten kurse iliret qe kishin mbret Kadmin qe solli germat, nuk shkruajten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 05-09-2008 më 06:00

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    "Studime shqiptare"-Hahn

fuqi-a ndoshta e njejte me greqsihten (olke) όλκή

Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Me pak fjale, Kadmi solli germat per greket , u be mbret per Iliret. Greket shkruajten kurse Iliret qe kishin mbret Kadmin qe solli germat, nuk shkruajten.
    EDHE NJEQINT HERE TE CITOHEN KETO FJALE NUK MJAFTON.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    EDHE NJEQINT HERE TE CITOHEN KETO FJALE NUK MJAFTON.
    FORT INTERESANT!
    Pse nuk po e citon prej origjinalit?!!

Si nuk iu kujtua dikujt ta thote kete para se ta kete lexuar
    nga dikush tjeter qe e ka dhene literalisht qysh 3 vjet pa tre muaj me pare
    apo me saktesisht me:
    16-11-2006, 05:11 ne po kete forum dhe pikerisht ne postimin e fundit te kesajt teme, nga e cila po shkepus edhe nje here zbulimin epokal qe ia vleka te citohet edhe 100 dhe prape te mos mjaftoje.

Sa per fund: [Pergjegjur Tanhauzerit]
    Interesant, ky Kadmi qe solli shkronjat se si i paska lene te gjitha ne hellade dhe asnje s'i paska tepruar per Illyri aty ku kish themeluar mbreterine dhe administraten e vet.
    Pak teper e pabesueshme kjo. Tua fale barbareve greke shkronjat e veta kurse per vete te mos i perdor ato eshte nje sajese qe s'ta ha as logjika e femijeve.
    Para se gjithash kur merrret parasysh se eshte fjala per shekullin 16-15 pes. Dhe greker nuk kishte ende askund ne gadishull.

p.s.:
    Mes tjerash ajo qe i eshte thene aty tanhauzit buron nga nje veshtrim kritik ndaj vepres se Stipceviqit qe kam bere qysh ne v. 1992.

Cudi, nuk e paskam harruar sic paskeni kujtuar? Me kujtohet edhe nje verejtje qe me pat bere dikush nga ju ketu. "Se si une harroj gjerat qe kam shkruar". (E pa vertete) E keni menduar gabim! Qeshtja eshte se une kam aq shume shkrime... ne aq shume tema sa nuk mund te gjinden pa humbur, ore e jave ne kerkim qe t'i marr per t'i rivene sa here te hapet e njejta qeshtje per mua kahere e mbyllur.

tphu!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •