Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga THALESI Lexo Postimin
    Ta trajtojm si femer ,ashtu sic meriton nji krijes e bukur si ajo
    Pyetja qe lind nga nje fjali boshe si kjo eshte:

Si trajtohet nje femer?

Dhe pse respektoj deri ne nje fare pike idealizmin e disa pergjigjeve ketu me vjen ke te them qe Idealizmi ne kete bote ka vdekur.

Per fatin tim te keq duhet ti bashkohem Babes kur thote se:

"Nuk ka si beqaria"

Per qenie narcise dhe egoiste apo te perkedhelura ( sic jane shumica derrmuese e femrave sot ) nuk kam as kohe, as nerva e per me teper as deshire te lidh jeten time pas humoreve te saj.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895

Post ....

Citim Postuar më parë nga Gimi3 Lexo Postimin
    Shumicën prej artikujve që kam lexuar për jeten e perbashket qe e bejne mashkulli me femren, kryesisht fokusohen në atë se si e dashura duhet të jetë e besueshme, lojale, e dashur, e butë ndaj te dashurit të saj. Këta artikuj të cilet i kam lexuar janë shumë dobiprurëse dhe kështu unë pyes veten .. Si është e mundur që ne mezi të takojmë artikuj ku i thuhet te dashurve për obligimet e tyre ndaj te dashurave të tyre? Fatkeqësisht shumë prej njerëzve besojnë se nuk kanë dhe aq shumë obligime ndaj te dashurave të tyre përvec asaj se duhet t’iu sigurojnë strehim, ushqim dhe veshëmbathje..

Por cka për ndjenjat e saj, mendimet, pikëpamjet që ajo shfaq për gjëra të ndryshme?

Unë nuk e di pse disa nga partneret nuk i konsiderojnë të rëndësishme mendimet apo edhe sygjerimet që ato bëjnë, apo pse ata nuk pëlqejnë kur te dashurat e tyre i pyesin ata –qetësisht- për të bërë diq? Nuk po vendos gisht në askë dhe as që i përgjithësoj gjërat.. Por vec se po vë në pah këtë çështje shumë të ndieshme që ne si meshkuj duhet të kuptojmë se është koha që ti përmbushim kërkesat dhe nevojat e pranueshme të dashurave të tyre..

1) I dashuri duhet ti jep mundësi te dashures së tij që t’i shpreh ndjenjat e saja, që të bisedoj për gjërat të cilat atë e bëjnë të jetë e mërzitur vecanërisht për atë se femrat janë shumë të ndieshme dhe emocionale..

2) I dashuri duhet të jetë respektues ndaj te dashures së tij dhe cdo herë duhet të kujtoj që ta trajtojë në atë mënyrë në të cilën edhe ai do të pëlqente të trajtohej nga ajo…

Arsyeja se perse e hapa kete teme eshte se shpeshhere jemi deshmitare te padrejtesive qe ju behen femrave.

Pyetje per tu diskutuar :

Cili duhet te jete roli i saj ne shoqerine shqiptare?!

Cili eshte obligimi yne ndaj femres ?!

Nuk e lexova te gjithin...se me intrigoi vetem titulli !

Ca duhet te bejme ndaj femres?

Ta respektojme si qenie njerezore...ta rrespektojme si do deshim te ishim te rrespektuar...!

Ps.Po te kalojme ke femra jone...do ishte me mire te ishte titulli : Cti bejme NDJENJES ndaj femres...!

Tem tjeter kjo flasim nai dit tjeter...se o shum e gjat
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

i/e regjistruar Maska e maxhuni
    Anëtarësuar
    11-08-2008
    Vendndodhja
    Atje Ku S`Ke Qënë NDoNJëHeRe Ti :)
    Postime
    269
    Mbeshtes Mendimin e LLaCiPaCi.
    FJªLët Janë G®ā .... VeP®aT Jãńë Bų®®ǻ

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Ndaj femres si moter, ka shume obligime, perkrahje etj...
    Ndaj femres si nene, ka edhe me shume obligime, i dime te gjith...
    Ndaj femres si femer...mbaj distanc shpirtrore, por afersi trupore...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

Me!
    Anëtarësuar
    18-08-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    297
    Tu japim sa me shume puthjeeee i mertijne! Respekt.
    My Code is Honer & Pride!

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Mbi te gjitha respekt dhe puthje e dashuri ( qofte moter nene apo e dashur ) te gjithe i puthim por ne menyra te ndryshme.
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Kur martohesh, nuk merr vetëm grua, por e merr gjithë botën. Prej këtij momenti e tutje, ajo çdo ditë do të jetë partneri yt, shoqëruesi yt dhe shoku yt më i ngushtë.Ajo do të ndajë momentet me ty, do të ndajë ditët, lotët. Ajo do të ndajë kënaqësinë dhe dëshprimin me ty, sukseset dhe dështimet, ëndërrat dhe frikat. Kur të sëmuresh ajo do të kujdeset më së miri për ty, kur të duhet ndihmë, ajo do të bëjë çmos për ty.Kur të kesh ndonjë sekret, ajo do ta ruajë; kur të duhet këshillë, ajo do ta jep këshillën më të mirë. Ajo çdoherë do të jetë me ty: Kur të ngrihesh në mëngjes, gjënë e parë që sytë e shohin është ajo; gjatë ditës ajo do të jetë me ty, nëse për ndonjë moment ajo nuk është me ty fizikisht, ajo do të mendojë për ty, duke u lutur për ty me gjithë zemër, mendje dhe shpirt; kur bie të flesh natën, gjënë e fundit që sytë e tu e shohin është ajo; dhe kur je duke fjetur e shef atë edhe në ëndërr. Thënë shkurt, ajo do të jetë e gjithë bota për ty, njëjtë siç je ti e gjithë bota për të.

Besoj qe do e keni parasysh tani se si duhet trajtuar.

Mendoj se duhet te perqendroheni tek "Obligimi" gjithperfshires.Autoi i temes ua ka dhen nje shembull "Cili duhet te jete roli i saj ne shoqerine shqiptare".Sepse per "obligim" personal nuk mund te flasesh pasi gjerat jane reciproke,duhet ta respektosh qe te te respektoje,ose ta dush qe te te doje e keshtu me radhe....
    Po femrat ku jane , se mesa lexova nuk kishin ankesa nga meshkujt (ne pergjithesi)po me behet qejfi qe jeni te kenaqura , apo kenaqeni me pak ?

Pershendetje ..!!!!

Fitore Partia Demokratike Maska e amela1
    Anëtarësuar
    03-07-2008
    Vendndodhja
    tra la la world
    Postime
    172
    obligimi kryesor dhe paresor:perkushtimi!

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Respekte ndaj gjinis femrore, me shume dashuri ndaj saj

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Thënie kushtuar femrës.
    Nga ZANOR në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 22-12-2023, 04:38
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-03-2007, 10:46
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16
  5. Pozita e femres ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 17-01-2003, 14:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •