një rast dështimi ishte dhe ky i xhamisë që kam ke lagjja. xhaminë e ndërtun arabosauditët me lekt e veta dhe masi u ndërtu kishte ngel nji vit pa hoxhë se s'kishte hoxhë. mas nji viti se ku gjetën një hoxhë që kto të lagjes thoshin që kishte qenë hajdut nga kinostudio dhe kishte vra dhe dy veta para se të bëhej hoxhë. kur erdhi ky aty ke lagja jonë mas nji muji filloi të lunte me kasetë ca këngë arabe në orën 5 të mjesit dhe të premteve në drekë. në fillim i shkonin nja 10 veta ke xhamia ca pleq të komunitetit rom dhe nji kavajs që ka ardh aty. masi filloi të vinte ktë kasetën fillun njerzit duke fol nëpër lagje që na la pa gjum, ça janë kto këngë arabisht etj, dhe po nevrsikoseshin, dersa një ditë shkun ca nga çunat e lagjes nga ora 10 e mngjesit dhe i thanë ktij hoxhës që mos të kndonte më se na kishte ça veshët, ky ia bëri mirë dhe ditën tjetër prap vuri kasetën. masnej kishin shku tre nga kto çunat dhe i kishin thy altoparlantin e xhamisë, ky hoxha mori altoparlant tjetër mas dy ditësh dhe filloi prap me një arab që kndonte në pikë të mngjesit. edhe me ça dëgjova un ishin zi një darke me thika me kët hoxhën që kishte sjell ca nga shokët e vet të kinostudios me na detyru ne shqiptarët të dëgjonim arabisht në shpinë tonë. pra se për ça duhej feja ktu përveç se me acaru njerzit s'e di fare. yy sa histori ka kshu në shqipëri, prandaj sshkon më njeri nëpër xhamia dhe i kanë inat ose i tallin kto që vishen si arabë.
po kjo nuk ndodh vetëm me arabët, kemi rraf dhe nga ato të jehovait që na merrnin gocat e lagjes dhe i thonin që mos shkoni me shoqërinë se shoqëria të prish, ti duhet të vish vetëm ke ne, t'i ulesh jehovait dhe të punosh për jehovain, dhe tre nga kto gocat fillun duke u shkëput fare nga realiteti, sikur i kish bër lavazh truri. kur shkuam ke shpia e njërës edhe nëna vet dukej sikur e kishte humb fare. kto ishin nga amerika dhe kishin hap dhe nji sallë me qera ku bënin seancat e lavazhit për robt e lagjes. nejse muhabeti është i gjatë po një ditë çunat e lagjes masi i kishte thënë babi i njërës prej ktyre gocave, shkun dhe i pallun mirë kto infeksionet kristiane dhe nuk erdhën më ke lagja jon. në përgjithsi vetëm sherre kan shkaktu fetë aty ke ne, s'e di se për ça duhen
prandaj i kemi thën pa dallim race, shteti dhe ideje që të mbledhin rraqet të ikin në shpi se shqipëria është e shqiptarëve
mu kujtu nji nga kto hollandezët që kishin ardh nji her. kur iku ai filloi duke qajt dhe tha, që i vinte keq për ne shqiptarët që do shkonim në ferr, se ishim ateistë fare dhe nuk besonim, ishim largu nga zoti dhe se ishte zhgënjyer kur pa se nuk ishte faji enverit që s'besonim ne, po që ishim njerëz të kqinj pa dashuri për zotin (për atë të çifutve e kishte), dhe ishte mërzit një muaj derisa iku. lloj lloj rrumpallash kemi pa knej, ky biles thoshin që ishte sister
Krijoni Kontakt