Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    njeri me pervoj vella te tregon se ne 2 ramazanet e fundit me kan ra me shume provime dhe obligime ne fakulltet mirepo e kam agjeruar, dhe perkundrazi vetem se me ka jep force psiqike ne mesim dhe fizike gjithashtu
    Agjerimin mos e ler se ALlahu hidherohet ne ty dhe nuk mund te perparosh ne mesime, jom i bindur se me emrin e ALlahut do te nxish kushtin per vitin e ardhshem, me ndihmen e ALlahut, nese kapesh fort per zotin, zgjohu naten fal nafile namaz lute ALlahun qe te ndihmoj ne kete apekt, dhe meso per hir te Allahut, trego qe je musliman por edhe i dijshem
    Allahu te ndihmoft o vella dhe ta lehtesoft, agjeroje vella ramazanin se keto kur nuk mundesh mi nxan
    njihemi pas ramazanit

i/e regjistruar Maska e marolsi
    Anėtarėsuar
    14-11-2006
    Postime
    186
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    A i shan nga nena dhe njerzit kur i ke perballe apo vetem forumeve, se ketu jemi te gjithe te forte.
    Ore njeri nuk te shau njeri dhe nuk kam ndermend ta bej ndonjeher se jam njeri dhe as nuk desha te te ofendoj personin tend, por te thashe qe ajo keshille ne fene Muslimane eshte e demshme , kaq.

Nuk te shkon te tregosh se cfare rruan dhe cfare le parruar ketu ,ok .

Ky eshte nje forum i cili mbeshtet fjalen e lire por gjithmone duke u mbeshtet ne fakte , por jo kot , ok?

Te pershendes dhe mos u irrito sepse irritimi vec pasoja te keqija ka dhe nuk sjell te mira.

Te pershendes dhe uroj qe te pakten te kuptosh se per cfare eshte fjala.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    njeri me pervoj vella te tregon se ne 2 ramazanet e fundit me kan ra me shume provime dhe obligime ne fakulltet mirepo e kam agjeruar, dhe perkundrazi vetem se me ka jep force psiqike ne mesim dhe fizike gjithashtu
    Agjerimin mos e ler se ALlahu hidherohet ne ty dhe nuk mund te perparosh ne mesime, jom i bindur se me emrin e ALlahut do te nxish kushtin per vitin e ardhshem, me ndihmen e ALlahut, nese kapesh fort per zotin, zgjohu naten fal nafile namaz lute ALlahun qe te ndihmoj ne kete apekt, dhe meso per hir te Allahut, trego qe je musliman por edhe i dijshem
    Allahu te ndihmoft o vella dhe ta lehtesoft, agjeroje vella ramazanin se keto kur nuk mundesh mi nxan
    njihemi pas ramazanit
    Shum bukur te kuptoj une ty po une nuk di qfar studion ti por un studioj inxhinierin elektrike dhe me duhen 10-12 ore ne dite msim qdo dit dhe eshte leht te flasesh po realiteti eshte pak me ndryshe se per te qendruar 10 ore ne dit tu msu pa ngrene se paku dy her me dukat pak jo e logjikshme sepse truri don energji kete energji e mundeson ushqime dhe fuqia e zotit gj.sh .
    Une do provoj diten e pare dhe do te shoh nese do mundem ti qendroj nje dite dhe nese jo do me fal zoti se duhet te nderprej per kete vite .

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    OO shqiptar une kerkova nga ju te me ndihmoni dhe jo te shtini fjalt se kush ka me mir .
    Eldonel te respektoj ne max po duhet pranuar edhe mendimin e xfile dhe pse nuk beson jo vetem ti po te gjith sepse mbi te gjitha edhe ky eshte krijese e zotit
    Eldonel dhe te gjith te tjeret faliminderit qe muret mundin per tu pergjigjur dhe keshtu duke me ndihmuar .

Xfile edhe ty faliminderit shum dhe te deshiroj qdo te mir ne jete me (shprese se do te hapen syt)
    Askush nuk tha pse e dha mendimin e tij mirepo ta shash nje komunitet te tere ky eshte kulmi . Andaj s duhet provokuar njerezit . Gjithashtu ke respektin tim . Fakt eshte mirepo ai qe nuk shkon ne shkoll nuk mund ti tregoj atij qe shkon ne shkoll se a duhet vijuar mesimi apo jo ? Sepse per te nuk ka rendesi edhe nese e le shkollen dikush sepse ai vet nuk shkon nje krahasim i shkurter . Me mire le te me ofendoj mua se sa ne kete menyre sepse ne kemi edhe disa rregulla dhe nuk bene vetem ashtu ti mshon arave .
    Pershendetje
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poēem
    Postime
    95
    o eldonel! mos u pergjigj o burr provokimeve, xfile tallet, kurse ti nga mbrapa me replika. mjeksia e dha pergjigjen shume bukur. ska pse i fusni hundet kur nuk ke dituri. eshte haram ne Islam te flasesh pa dituri "FIRM"

Per Zotin mos ju pergjigj me provokimeve nga jomuslimanet. se shume tema jane zgjeruar nga ti. dhe ca te tjere. ku armiqt e islamit kane shprehur dufin e tyre. please. please. please please. please. please. my bro e njejta keshill eshte dhe per "Muli21"

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=98475
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Expedition : 17-08-2008 mė 23:53

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    marr nga gjeniu i vogel......

Shkencėtarėt qė , punojnė nė fushėn e shėndetsisė thonė se dobitė e agjerimit pėr shėndetin e njeriut dhe formen e tij trupore janė shumė tė mėdha. Pėrmendim kėtu gjendjen shpirtėrore tė agjeruesit dhe reflektimin e saj ne shėndetin e tij. Agjerimi ndihmon nė mėnyrė efektive nė shėrimin e shqetėsimeve psiqike dhe tė atyre erotike, forcon vullnetin e agjėruesit, sensibilizon e zbut ndjenjat. e tij, i forcon dashurinė ndaj tė tjerėve dhe e largon nga grindjet, ngacmimet dhe tendecat pėr veprime agresive ndaj tė tjerėve.

Mjeku zviceran Barsilius ka shkruar se dobia e urisė nė mjekimin e disa sėmundjeve e kalon shumė herė dobinė e pėrdorimit tė barnave medicinale. Ndėrsa mjeku Hilab ua ndalonte ushqimin tė sėmurėve tė tij per disa ditė me rradhė dhe vetėm pas kėsaj fillonte t'u jepte porcione ushqimore tė lehta.
    Agjerimi ndihmon gjithashtu nė shkatėrrimin e fibrave tė sėmura e tė panevojshme, e kjo ndodh gjatė fenomenit tė agjerimit, por qė rindėrtohen tė reja pėrsėri pas marrjes sė ushqimit. Ky ėshtė shkaku qė i ka bėrė disa shkencėtarė, midis le cilėve edhe Bashutin, tė thonė se agjerimi ndihmon nė kthimin e rinisė

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Shum bukur te kuptoj une ty po une nuk di qfar studion ti por un studioj inxhinierin elektrike dhe me duhen 10-12 ore ne dite msim qdo dit dhe eshte leht te flasesh po realiteti eshte pak me ndryshe se per te qendruar 10 ore ne dit tu msu pa ngrene se paku dy her me dukat pak jo e logjikshme sepse truri don energji kete energji e mundeson ushqime dhe fuqia e zotit gj.sh .
    Une do provoj diten e pare dhe do te shoh nese do mundem ti qendroj nje dite dhe nese jo do me fal zoti se duhet te nderprej per kete vite .
    mos mesimi i shpejte i vjen njeriut nga gjynahet qe kryen.Imam Shafiu kishte dhunti qe kur mesonte Kuran permendesh vendoste doren ne njeren faqe dhe lexonte faqen tjeter.E bente kete sepse me nje here qe ai e lexonte e mesonte direkt permendesh.Mirepo njehere pa me syte e tij nje dicka qe konsiderohej haram dhe nuk po mundej ta kishte me ate memorizim aq te shpejte .Prandaj dije o vlla se memorizimi i diturise ka lidhje dhe me gjynahet e njeriut.
    Shume prej dijetareve kur mesojne nuk ushqehen shume me ushqim.Hajne dy here ne dite.Fakti qe ti rri 10 ore per te mesuar dhe cdo here qe meson ha.Kjo tregon se mesimi jot ka probleme .E para sepse veshtirsia jote per te mesuar shpejt brenda nje kohe te shkurter u ktheka tek ty ne stres qe ti mundohesh ta kompesosh me ushqim e ndersa ushqimi qe ti ha nuk eshte gje tjeter vetem se nje tip mendimi spontan se ajo do te shtyje ta mesosh meqe harxhon energji per te mesuar.Realisht per te mesuar me mire duhet te ndjekesh keto keshilla

.Te ruhesh prej gjynafeve
    Ta lusesh Allahun ta lehtesoje mesimin e diturise (bekare 255) (Nga dituria e tij ato dine aq sa Ai ka deshiruar)
    Largimi nga gjynahet
    Dije shejtani e shton harresen tek njeriut (Sure kehf)
    Perdor Nenexhik ne mengjes ne forme caji ose ndonje bime tjeter.
    Mos ha shume gjate dites se rendimi i barkut sjell rendimin e mendjes

Llogjika ka hapesire dhe kufizueshmeri kjo nuk mund te zgjerohet vetem se duke ndjekur rregullat fetare.

Ate qe e pengon agjerimi per te mesuar dije se e pengon dhe e justifikon shejtani per te agjeruar.

Duhet te mesosh hilet qe perdor shejtani per ta larguar njeriun nga adhurimi i Allahut.

Shiko kete linkun

http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=22381
    "Shoku Mjekesise"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Pot kuptoj bre po si kam kto qe ppo ti thu ti asnjeren .
    Nuk mesoj kaq shum pse i harroj gjerat po msoj se kem material teper te madhe per nje provime dhe nuk eshte si disa fakulltete ma te lehta qe me 2 ore ne dit e kalon.
    Une kosumoj ushqim po jo aq shum sa po mendon tii.
    Une kete Ramazan se agjeroj se mbas kti te gjith se para kti i kom agjeru po kete me ka qellu ne nje kohe te papershtatshme

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    xhamia , mundohu ti te agjerosh , nese ti jep pak nga vetja Allahu inshallah dot jape me shum fuqi per ta agjeru Ramazanin.
    Un per vejti skam problem me agjerim, puna esht te ngrihesh ne Syfir dhe pastaj diten kalon leht.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Zgjidhja Mund te jetė Shume e leht ne kete rast ,d.m.th gjatė Ramazanit ,po te hartosh nje Strategji Veprimi ne Kohė.Krejt varet sa je serioz qe te implementosh keto strategji...

Shembull: Mund te Mesosh ne keto Kohe:
    1. Koha pas pas ngrenjes se Syfyrit,e deri ne oret e vona te mengjesit

dhe

2. Koha pas ngrenjes se Iftarit e deri ne oret e vona te pas mesnates.

Gjumin e humbur gjat ketyre Koheve te Gjumit ,mund ta kompenzosh Diten (besoj qe eshte Hallall)...

Nje arsye Pro ,ne keto Propozimet e mia eshte fakti se gjat ketyre Koheve te propozuara per mesim/lexim jan gjithmon pas ngrenjes se Ushqimit (qe supozoj se Ushqimi te ndihmon ne kete rast,pasi e ke thene nje gje te tille)..

Eshte interesante se Une gjithmon sukseset maximale i kam pasur gjat muajit te Ramazanit...

Allahu ti Lehtesoft mundimet dhe te kthjelloft Mendjen qe gjat Mesimeve ne Studime.
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •