Close
Faqja 4 prej 34 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 337
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    O shpato Leka ishte me origjine nga Kosturi, mos i ngaterro gjerat.
    Skenderbeu trimat i kishte nga Kruja, Garda Krutane eshte me nam.

Xhemes hallall, po a e ndjekin xhemen se? Ky eshte problemi.Kur degjon se ka njerez qe luftojne per allah e jo per liri nga maqedonasi, eshte per tu shqetesuar, se ka dicka qe nuk shkon.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Shpat, këta Justinianin nuk e njohin.
    Nënë Terezën nuk e duan, e quajnë me përçmim "Gongje".
    Për Skënderbeun këta shpifin.

Ku u ka ngel gjë shqiptare këtyre të gjorëve?
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    Rrespkt e ndere,Hyj-Njeriu,
    -Ne kontekstin e Maqedhonise se Lekes se Madh,vertete nuk e di ku i bie Kosturi ???...!
    -O Hyj,po per cilen gjeografi po flasim?.,Per vete kam nje gjeografi tjeter dhe keto vijat e Pashiqit dhe Klemansos,fare nuk me bejne pershtypje,se edhe ashtu -moren ere...
    -Pa me thuaj,jemi apo s`jemi -edhe pasardhes te do burrave qe edhe ne kohen e NCL ia futen pushken hasmit-pa keto kufije, qe mendja ime si ka per hesap fare,se te perkoheshem jane.
    Eshte armepushim o Hyj,paqja gjithmone- eshte armepushim...

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Maqedoni: Shqiptarë, apo arabë shqipfolës?

Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin
    Definitivisht ,ne kete forum perveq Moderatoreve dhe Supermoderatoreve ,ka nevoj edhe per Veterinar ,qe te kujdeset per disa Kafsh ketu qe hapin tema "Fushash" qe sjellin perqarje dhe urrejtje ndermjet shqiptareve .

Lus Moderatoret (me qense nuk ka veterinar) qe ta shkyej kete gazetë???
    Po te pakten nuk do behen ndonjehere arab shqipshkrues, te pakten jo ne kete mijevjecar.

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Kritika eshte nje nxitje per zgjim, per ti prere rrugen nnje te keqje qe perhapet si kancer ne te gjitha trojet shqiptare me e shprehur ne Maqedonine Perendimore.
    M.Totten ne fakt ka qene shume objektiv nga ajo cka ka pare dhe perjetuar per dallim nga propagandues qe kurre nuk kane shkelur ato troje.
    Bile ka pas edhe disa sulme nga njerez lobist serb , te cileve u ka dhene pergjigje shume te mire per te perforcuar faktet e realitetit ne Kosove.

Une ne fakt e kam lexuar ne e-mail na e ka derguar(vellaut) nje mik Jahudi te tiltulluar"What's going on in Macedonia" duke na ditur si shqiptare nga Maqedonia...pra kerkonte nje pergjigje te dores pare duke na njohur..Njekohsisht duke pasur edhe informatat e shqiptarve te NJ qe ishin po ashtu nga Maqedonia.Jahudite ne Amerike e percjellin gjendjen atje shpesh me shume se vete ne....cuditen me lajme te tilla .

Sidoqoft ceshtja qe diskutohet ketu ne kete teme eshte shume legjitime, e nje rendesie te jashtzakonshme kombetare por gjithashtu kerkon maturi dhe ndjeshmeri njerezore dhe kombetare.
    Eshte nje hiperbolizim "arabe-shqipfoles" kur behet nje pergjithsim i popullates shqiptare ne Maqedoni.(dhe po sigurisht se ka te tille qe duken dhe jane faktikisht sic i quan arabe-shqipfoles,dhe eshte dukuri e re kete dekaden e fundit)
    Eshte e vertete se ne Maqedoni shqiptaret kombtarisht jane te pjekur pergjithsisht, eshte e vertete se ka fanatizem fetar dhe perjeton nje ringjallje me investimet e Botes Arabe.
    Eshte e vertete se tereni eshte i pergatitur , pra kur njerez paguhen per te ec me breke dhe ferexhe dhe nga ana tjeter nuk kane asnje kualifikim profesional dhe asnje mundesi punesimi si te pakualifikuar, bile edhe te kualifikuar ne shtetin me te varfer ne Europe...dhe kane nje vetedije shume te ulet qe per nje ndihme dhe nje rroge i cesin breket edhe krejt.
    Duke ndjere hallet e popullit qe i takoj: fukarallekun, mos shkollimin dhe mos edukimin me kulturen e pergjithshme kombetare ku bile edhe historia kombrtare ka qene e ndaluar perjetsisht te mesohet neper shkolla...Presionin qe shqiptari i atij nenqielli ka pasur qe mos te mbijetoje si shqiptare mundem te them me plot goje se jam krenare qe jam nga ai nenqiell, dhe mund te them se absolutikisht krenohem me shumicen absolute te popullates shqiptare ne Maqedoni...
    Bukfalisht te them nuk duhet te kete vend per sektat e ndryshme arabe fetare atje ne ate nenqiell...absolutikisht jo...Gjysherit tane kane marre fene dhe feja si ceshtje individuale mund te pranohet, vazhdohet, nderrohet, bile mos te praktikohet asnje fe...te gjitha jane alternativa por jo nuk jane alternative per ne rrymat fanatike fetare qe sic i kane pershkruar njerez te fese dhe sic i percjellim dhe i shohim per dite vrasin njeritjetrin per shkakun e vetem te perkatsise te nje sekte tjeter suni-shite.(duken dhe folin njesoj,ka nje pyetje ne pritat qe i ngrejne njeritjetrit, nje pyetje te cmendur:."Je sun , a je shit" dhe ai qe ndalet perpara tytes se automatit nuk e di pergjigjen se as qe mund ta dalloje ate qe e ndal...po te japi pergjigjen e "padeshiruar" dihet e pret bresheri automati..ja keta kane hyre ne Maqedoni Zarkavistatr dhe Vehabistat...sa eshte heret duhet pune familjare , shoqerore, politike dhe ndihme kombetare nga dy shtetet Shqiptare per tu nderpre rruga dhe shkul rrenja ketyre komplet nga trojet tona..
    ..Feja fillimisht eshte nje e keqe e paskajshme e njerezimit ciladoqoft ,dallimi eshte ne nuanca....kur eshte puna tek Arabet keta nuancat jane si te trasha...
    Pashe nje aforizem qe me pelqeu per fene dhe do ta ndaje me ju, jam i vetedijshem dhe kam respekt per te drejten per te praktikuar fene...
    UNe personalisht nuk e praktikoj, as kam deshire konvertimi nuk me pelqen feja si fe pamarre parasyshe cila....
    Feja eshte biznesi me i madh ne bote....dhe ketu ne Amerike bile edhe me shume thuajse i gjithe sistemi i shendetsise-spitalore eshte prone e nje kishe , ose e nje bashkesie tjeter fetare- e krishtere kuptohet.
    ja aforizmat:
    "Me religjion ose pa religjion, njerezit e mire bejne vepra te mira dhe njerezit e keqinje bejne vepra te shemtuara.POR qe njerezit e mire te kryejn vepra te shemtuara u duhet religjioni."

Perfundimisht qe nga nismetari i temes dhe te gjithe postuesit: eshte nje brenga kombetare dhe tjeter nencmimi tendenca,ofendimi dhe te gjitha keto bile per nje popullate te pergjithsuar.
    Te jete toni i debatit per brengen e pergjithshme une shpresoj se cila are shqiptare i ben kungujt me te medhenj ..nuk edhe aq rendesi perderisa jane kunguj......

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 30-07-2008 më 21:42
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    tema eshte shume aktuale.
    bili99 ka fol shume drejt, nuk duhet te merret tema si ofenduese apo tendencioze, por si nje problem qe do zgjidhur.
    Larg arabet nga tokat shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 30-07-2008 më 22:04

Bindjet e ketyre muslimeve jane absolute dhe esht e kote....se ato-ata nuk i nderrojne per anje gje...,as per shtet, komb, familje, fmi, nane, babe etc, etj Anlaizojeni; ritet, ceremonite, i kryejne se bashku, muhabetet i kane se bashku, ndonje lek relativisht marin se bashku====== dhe keshut forcojne bindjet cdo second me shume dhe perveq kesaj, bejne dhe sfida dhe fatkeqesisht po ia arijne "qellimit"!
    pse po ndodhe kjo? mendimi im... e ka vetem nje fjale: VerberI
    Natyrisht ketu flas per keta, qe jane extrem tupa.

brengosem shume sepse, po na identifikon kjo disi...,etj etj.
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-07-2008
    Postime
    21
    problemi esht se si e ka then edhe ai brooklyn shqiptaret nmaqedoni e kan pas gjithmon fene te domosdoshme per te perballu valet asimiluse sllavo bullgare. ntrojet shqiptare tmaqedonis ka ndodh asimilimi me i eger i shqiptarve qe esht pa nejher. qytete si manastiri e shkupi kan qen 100% shqiptare. taktika e bullgarve: konvertohu ose vdis. edhe nuk i kan kerku qe tkonvertohen te nej fe universale me parime abstrakte po i kan kerku qe te heqin dor nga gjuha kombesia dhe emrat e tyre dhe te veshin festin e zi sllav dhe ti perulen kishes se shenjt sllave. un kam kushri nmaqedoni dhe karakteri i fese atje esht totalisht nacionalist kshq kjo tema mduket shum e hidhur
    Ndryshuar për herë të fundit nga havok : 30-07-2008 më 23:18

Po mire e the, per karakterin nacionalist, por Bota si e kupton ate...?
    Ndersa, sa per ndrydheje, dhune, e me te kqijat..., nuk kan kalu shypet e maqedonise, me shume se ne t"Kosoves. andaj ky "arsyetim": me duket shume palidhje. dhe del si kontrapunt, se ne kemi arsye per ket ext muslim!

boll postove
    ika ika, me te sjell edhe pantollonat
    Ndryshuar për herë të fundit nga ABSOLUTE : 30-07-2008 më 23:23
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    e njejta edhe me shqiptaret e kosoves. nacionalizmi gjerman bazohet ne race e ne gjuhe, e feja nuk eshte element i rendesishem, kurse per nacionalizmin serb e grek elementi race nuk eshte i rendesishem, nderkaqe qe elementet fe e gjuhe jane. kshtu qe feja muslimane i ka ndihmuar shqiptaret te ruajne identitetin e vete e te mos asimilohen nga te gjitha anet, sic po ndodh sot ne jug.

Faqja 4 prej 34 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •