po sa te rinj, te shkathet, e te sensibilizuar keta te rinjte.
![]()
po sa te rinj, te shkathet, e te sensibilizuar keta te rinjte.
![]()
Si mund te zgjatet kjo teme ne 12-13 faqe pse u sha rrugacerisht Saliu me nje deputet?! Ne Shqiperi cdo dite vetvriten 2-3 veta dhe se rruan njeri per te dskutuar kaq gjate kete fenomen fatkeq shqiptar!.
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
"Ndihem mjaft e prekur se si njė kryeministėr mund tė flasė nė atė mėnyrė. Ai nuk mė ka fyer vetėm mua apo vajzėn time, ai ka fyer tė gjitha nėnat dhe motrat nė kėtė vend. Ai le tė shohė familjen e tij”, - tha mamaja e Taulantit"
A thua ia ka dhane kete keshille edhe birit te saj?!
Ehhh zoteri e verteta eshte e hidhur. Nqs do kishe dy pare mend ne koke do ta kuptoje ku e kisha llafin dhe nuk do te te digjte kaq shume. Nejse deshirat na u befshin realitet dhe te dy te falenderojme zotin qe te jemi sa me larg njeri-tjetrit.
Une atdheun tim Shqiptar e kam gjetur ne NYC. Jetoj mes Shqiptarve, dal vetem me Shqiptare, ha ushqim Shqiptar, shikoj filma/drama Shqiptare, lexoj libra Shqip, shoh televizor Shqiptar (Top-channel dhe ka 2-3 jave Klan), shkoj vetem ne party Shqiptare dhe kercej vetem muzike popullore Shqiptare (s'ma merr mendja qe e ben njeri ne Shqiperi kete pervec dasmave), jam anetar ne shoqata Shqiptare, demonstroj per pavaresine e Kosoves perpara OKB-se, shoh Kombetaren ne cdo ndeshje, dhe javen e kaluar ne ndeshjen midis NY-LA ne futboll vara flamurin kuqezi mu ne mes te stadiumit. NYC me ofron gjithcka qe me ofron Shqiperia plus pune, uje, drita, pasterti, siguri dhe qetesi mendore.
Une jam shume me Shqiptar se sa ke per te qene ti ndonjehere dhe se sa jane 99% e Shqiptareve ne RSH (s'po e perfshij Kosoven ketu se ata jane kombetariste me shume se ne).
Edhe ne forume Shqiptare (perfshire kete ketu) kam vite qe marr pjese po nuk marr pjese si me pare prej cmendurirave qe lexoj. Tani marr pjese vetem ne forumet e futbollit.
Ky nocioni me siper eshte romanticizem. Shqiperia per mua = fisi/shaqeria. Fisin dhe shoqerine i kam ne NYC.
Atdheun per te cilin flisni ju me siper Shqiptaret e shesin atdheun cdo dite kur vendosin te mergojne dhe te crrenjosin familejn nga dheu i te pareve. Familja ime i ka rrenjet ne Kurvelesh me sa dihet historia ne fis. Prinderit e mi u crrenjosen e u vendosen ne Tirane. Fatkeqesisht u crrenjosem serish per arsye ekonomike (fale komunizmit) dhe u vendosem ne Amerike.
Te them te verteten keq nuk me vjen. Une ndjehem me shume Shqiptar ne Amerike sesa ndjehen Shqiptaret ne Shqiperi. Ne Shqiperi nuk ka atdhedashuri, ajo ndjenje rritet vetem ne mergim. Si e shpalos une Shqiptarizmen ketu do i bente me turp shume Shqiptare ne Shqiperi.
Une u rrita ne nje Shqiperi qe nuk ekziston me. U rrita ne nje Tirane te civilizuar jo ne "Katundin e Tiranes" qe ekziston sot.
Me c'degjoj sot ne Tirane nuk sheh me qytetare po fytyra te rrenuara fshataresh dhe biznesmene barkderre me dashnore studente.
Tiranen e vjeter dua ta ruaj te paprekur ne kujtesen time dhe nuk dua ta perdhos me Tiranen e shperfytyruar te sotshme.
C'them me siper per Shqiptaret e Shqiperise nuk aplikohet tek Kosovaret pasi ata s'kane humbur ndjenjen e atdhedashurise sic e humben ne ne Shqiperi fale regjimit te Hoxhes.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tulipani Zi : 25-07-2008 mė 15:27
BRIGADA E KUQE PERJETE
Mua me vjen ndermend nje batute e nje filmi te njohur shqiptar:Nje popull mund te genjehet per nje kohe,por jo per te gjithe jeten!
Nuk e di kur do te fillojme te duam dhe mbrojme Shqiperine dhe jo kanibalet qe e qeverisin dhe i pine gjakun majtas-djathtas cdo dite.Kur do ta kuptoni o shqiptar qe qeveriseni nga nje lukuni ujqerish qe eshte ne gare me nje lukuni hijenash?Z.Balla mund te jete plehre "high class" dhe e ka provokuar me qellim xhaxhi Dr,por nje kryminister s'duhet te bie kurre ne ate nivel,heyyyyyyyy eshte koke shteti,ca m.. shteti i bie te jemi ne?!Skandal!
Elegance is an attitude.
Qe prej tashme 20 vjetesh Dr Rrumpalla nuk ka rezatuar ndonjehere vet-permbajtje dhe mencuri qe ta beje kete sot. Fatkeqesisht vizioni shpellar po mbizotron ne ate vend. Figura me publike e atij kombi, kryeminsitri, nga i cili pritet nje reflektim mencurie dhe qytetarie kthehet ne nje alabak te mirefillte. Sal Rama sillet si nga maja e malit, se andej eshte, ky njeri s'ka patur asnje tradite qytetare ne familjen e vet, dhe normal qe do sillet si ari shpellash.
Ka edhe ketu shpellare qe kete reagim e quajne normal. Harrojne se kryeministri nuk mund te sillet si nje lango rrugesh dhe ti nenshtrohet te njejtave normave mendore, reagimeve, dhe emocioneve kokeshkretra qe shihen ne nje ambient te rendomte.
Ne nje vend ku kryeprokuroria eshte shoqe e ngushte me vajzen e kryeminsitrit qe zoteron nje pasuri te dyshimte, sigurisht qe familja e kryeministrit eshte objekt sulmi politik te cdo lloji ashtu sic ka qene. Goca e kryeminsitrit nuk mund ti ndyje duart ne qeverisje dhe te emroje ministra e prokurore sa here i vjen permbare dhe pastaj te pretendoje privaci. Nqs ca ketu duan te jene lope dhe mos te dijne se kush i qeveris, pune e tyre, por te tjeret kerkojne me shume sqarim me te drejte. Mqs goces se Rrumpalles nuk e heton dot askush, sepse ajo kontrollon vete cdo institucion shteteror nepermjet shokeve dhe miqeve te saj te ngushte, atehere akuzat publike madje edhe te ekzagjeruara jane mese normale. Sistemi i balancave dhe i kontrollit te institucioneve ne Shqiperi eshte prishur, dhe cdo gje kontrollohet nga Argita, sikur Argita te vjedhe neser 50 milone dollare, askush nuk i hap dot hetime. Dikush mund te thote qe nuk e ben, por sistemi i kontrollit eshte vene aty pikerisht per mos te lene shteg qe dikush te abuzoje qofte edhe sikur te mos ta kete ate qellim. Ne kete aspekt Argita e ka rrugen e hapur per abuzim, dhe i vetmi kontroll qe mund ti behet asaj eshte nepermjet sulmeve publike. Sulmet ndaj saj jo vetem qe jane normale por jane dhe detyrim patriotik. Kjo ne thelb eshte opozita qe i behet nje qeverisjeje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zarathustra. : 26-07-2008 mė 03:44
Krijoni Kontakt